srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: мај 2017
  1. Донета Одлука о изменама Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2017. годину – Ребаланс 1 са финансијским плановима

а) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Председник и Веће Градске општине Костолац за 2017. годину – Ребаланс 1;

б) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Скупштина Градске општине Костолац за 2017. годину – Ребаланс 1 и

в) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Орган Управе Градске општине Костолац за 2017. годину – Ребаланс 1;

  1. Донета Одлука о завршном рачуну Градске општине Костолац за 2016. годину;
  2. Донето Решење о престанку функције вршиоца дужности директорке Установе Културно – спортски центар „Костолац“ у Костолцу;
  3. Донето Решење о именовању директора Установе Културно – спортски центар „Костолац“ у Костолцу.

 

ЗA Одлуку  о измени Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2017. годину – Ребаланс 1  гласали су сви одборници костолачке Скупштине. Буџет Градске општине Костолац састоји се од прихода и примања у износу од 320.081.264,00 динара, расхода и издатака у износу од 330.438.763,00 динара, што значи да је овим Ребалансом буџета планиран буџетски дефицит у износу од 10.357.499,00 динара. Финансирање комплетног буџетског дефицита обезбедиће се из неутрошених средстава из претходних година.Приходи и примања који су планирани Ребалансом буџета обезбедиће се трансфером од других нивоа власти и износе 315.753.211,00 динара, од тога капитални трансфер у износу од 184.794.087,00 динара и трансфер за текуће пословање у износу од 130.959.124,00 динара.

 

Иван Савић, председник Градске општине Костолац, изнео је информације о средствима која ће бити финансирана из буџета града и Фонда за заштиту животне средине.Истакао је да ће средствима из Фонда за заштиту животне средине бити финансирано, између осталог одношење и депоновање комуналног отпада, уређење и чишћење дивљих депонија, изградња система сакупљања отпадних вода у Ужичкој улици, заштита површинских вода у насељу Кленовник, изградња потпорног зида у насељу Канал, уређење јавно зелених површина на територији града, реконструкција јавне расвете – постављање лед расвете у функцији заштите животне средине, поплочавање тротоара у улици Боже Димитријевића, комплетна реконструкција коловоза и тротоара у улици Боже Димитријевића од семафора до Спортске хале.Такође, овим средствима је предвиђено и пресвлачење одређених улица у насељима која припадају територији Градске општине Костолац. Као један од важнијих пројеката председник Савић је навео и уређење простора испред стадиона “Бора Бека“  између основне школе и Дома омладине, али и уређење атлетске стазе и трибина. Председник је такође говорио и о коришћењу средстава која се налазе у буџету града Пожаревца, а која су намењена Градској општини Костолац. Међу најважнијим, Савић је издвојио израду детаљног Плана регулације пристаништа у Костолцу, затим средства за израду пројектне документације за вртић у Костолцу, за експропријацију земљишта за локацију месног гробља у селу Костолац, адаптацију крова на вртићу “Мајски цвет“, за функционисање издвојеног одељења Центра за социјални рад, израду пројектно-техничке документације за изградњу кружне раскрснице (Прим, Стари Костолац и Костолац), пројектно-техничкедокументације пешачко - бициклистичке стазе Пожаревац – Костолац.

 

Костолачки одборници једногласно су усвојили и Одлуку о завршном рачуну Градске општине Костолац за 2016. годину.

 

На овом заседању једногласно је донета и Одлука о именовању Јелене Шаманц на функцији  директора Установе Културно - спортског центра “Костолац“ . Овом приликом Јелена Шаманц је истакла да је главни циљ Установе Културно -спортског центра “Костолац“ развијање вредности културе и спорта, као и подстицање деце и младих на стваралаштво, креативност, а пре свега на здрав начин живота.

 

Скупштини је присуствовао 21 одборник, а председавао је Ненад Марковић.

Објављено у Вести

„Костолачка жишка“ је и ове године оправдала своје дугогодишње постојање.Клуб љубитеља књиге„Мајдан“ и Културно – спортски центар Костолац успешно су организовали манифестацију и Костолац представили у најбољем светлу. Последњи дан „Костолачке жишке“ обележио је богат културно-уметнички програм. Отворена је изложба слика и домаће радиности „Миродарје“. Затим су реч имали млади, рецитатори и песници, ученици ОШ „Јован Цвијић“ и Техничке школе са Домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца, а наступио је и костолачки хор „Дунавска лира“. Овогодишња „Костолачка жишка“ завршена је уметничким програмом – Азбуковање духа, а учешће су узели песници из Италије, Словачке, Бугарске, Хрватске, Црне Горе и чланови Удружења књижевника Србије. У музичком делу програма наступио је Градски хор "Барили" из Пожаревац и сопран Марина Стевић.

Објављено у Вести
уторак, 30 мај 2017 18:21

Упознајте Виминацијум

Упросторијама костолачкеБиблиотеке одржане су археолошке радионице под називом „Упознајте Виминацијум“. Учесници радионица били су ученици Основне школе "Јован Цвијић" из Костолца, ученици Техничке школе са Домом ученика "Никола Тесла" из Костолца и ученици Пожаревачке гимназије, заједно са својим професорима.Радионице је водио професор др Миомир Кораћ, директор Археолошког парка Виминацијум.

 

Циљ радионице био је да се ученици ових школа упознају са археолошким истраживањима у Виминацијуму и да сазнају више о овом најзначајнијем граду римске Горње Мезије.

 

Кроз веома интересантну презентацију, професор др Миомир Кораћ увео је полазнике радионице у чудесан свет археологије, пун авантура и изазова.Кроз занимљиву причу, упознао их је са Виминацијумом који је био престоница провинције, административни, војни, трговински и индустријски центар. Говорио је о почецима ископавања на овом налазишту, о ономе што је пронађено и ономе што је презентовано.

 

Радионицесу одржане у организацији Библиотеке у Костолцу, у сарадњи са Основном школом "Јован Цвијић" Костолац, Техничком школом са Домом ученика "Никола Тесла" Костолац и Пожаревачком гимназијом, а подпокровитељством Културно-спортског центра Костолац.

Објављено у Вести

Овогодишња Балонијада којом су се предшколци костолачког вртића „Мајски цвет“ опростили од својих васпитача, започела је дефилеом улицама Костолца.Након тога суса платоа испред Дома културе полетели у ваздух шарени балони. Око 120 малишана са својим васпитачима приказало је интересантан програм окупљен родитељима и тиме и званично обележили крај свог боравка у вртићу.

            Организатори манифестације су вртић „Мајски цвет“ и Културно – спортски центар Костолац, а под покровитељством Градске општине Костолац.

Објављено у Вести

Манифестација „Костолачка жишка“ и ове године окупила је велики број иностраних песника. Тим поводом за италијанске песнике, чланове удружења „VerbumlandiArt“ из Италије у холу Дома културе у Костолцу, приређен је свечани пријем.

 

Иван Савић, председник Градске општине Костолац, у разговору са члановима делегације овог удружења изразио је уверење, да ће у наредним годинама пријатељство све више јачати, а да ће та блискост,у једном тренутку проширити сарадњу и на економском нивоу.

 

Председник Савић је у знак добродошлице, а све у циљу јачања узајамног пријатељства и зближавања народа и држава, уручио плакету председници удружења „VerbumlandiArt“ Регини Реста, пожелевши тако и овим гестом, свим члановима делегације пријатан боравак у Костолцу.

 

Први дан „Костолачке жишке“носио је назив "La CATENA DELL PACE" - Ланац мира. Манифестацију је отворио фолклорни ансамбл КУД "Костолац",а након тога јепромовисана Антологија "In priedi cunstrukkturi di pace - Дигните глас конструктори мира",као и двојезична збирка“Ponte dei sogni - Мост снова“, Serđа Kameliniа. О поезији су говориле Регина Реста, рецезент и Славица Пејовић, председница Клуба љубитеља књиге"Мајдан".

Објављено у Вести

На летњој сцени Културно – спортског центра Костолац одржана је промоција збирке поезије „У бескрају трајања“ костолачке песникиње Славице Пејовић. О поезији је говорила и песникиња Ана Дудаш, а стихове је казивала Верослава Малешевић. Након завршетка промоције Костолчани су имали прилике да виде, а и чују феноменални ансамбл "Liber Quatro" који нам је угрејао тело, а и душу у ритму танго музике.

Објављено у Вести

Једанаестасмотра сеоских фолклорних ансамбала Градске општине Костолац и ове године традиционално је одржана у насељу Петка. У такмичарском делу наступали су: КУД "Света Петка" из Петке, КУД "Кленовник" из Кленовника и КУД "Стари Костолац" из Села Костолца, док су у ревијалном делу програма наступали КУД "Костолац" из Костолца и КУД "Бубушинац" из Бубушинца. Прво место заузео је КУД "Света Петка" и тиме стекао право да учествује на смотри фолклорних ансамбала села Србије у Кличевцу. Друго место заузео је КУД "Кленовник", док се на трећем месту нашао КУД "Стари Костолац".​ Награду за најбољег играча добио је Марко Марјановић, а за најбољу играчицу Милица Цигер.

Објављено у Вести

19. мај, 19:30 часова:

- Промоција часописа „Мајдан у ритму танго музике“

Гост вечери – Ансамбл „Либеркватро“

- Плато испред Спортске хале у Костолцу (у случају кише промоција ће се одржати у Дому омладине)

20. мај, 20:00 часова:

- XI Смотра сеоских фолклорних ансамбала Градске општине Костолац

- Дом културе Петка

23. мај, 18:00 часова:

- Балонијада

- Стадион „Бора Бека“ у Костолцу

24. мај, 17:00 часова:

- Књижевно - духовни сусрети „Костолачка жишка“

- Порта цркве Светог Максима исповедника у Костолцу

26. мај, 20:00 часова:

- Песник Дунавских Драгуља - песнички портрет Зорана Стојићевића Рикарда

- Летња позорница (плато) Културно - спортског центра Костолац

31. мај, 20:00 часова:

- Поетско сусретање - Представљање завичајних песника и чланова Клуба са гостима

- Летња позорница (плато) Културно - спортског центара Костолац.

Објављено у Вести

Програм књижевних сусрета у Kостолцу током маја месеца у организацији Културно – спортског центра Костолaц и Клуба љубитеља књиге „Мајдан“ Костолац:

19.мај 2017. (петак), 20:00 часова

- Вече поезије и музике: У БЕСКРАЈУ ТРАЈАЊА, Славица Пејовић и Ансамбл "LIBER QUATRO"

- Летња позорница (плато) Културно - спортског центра Костолац

22-24. мај 2017.

- Књижевно духовни сусрети „КОСТОЛАЧКА ЖИШКА“

- Црква св. Максима Исповедника у Костолцу

22.мај 2017. (понедељак), 19:00 часова

- „La CATENA DELL PACE" - Ланац мира

Промоција Антологије

 „In priedi construkktori di pace / Дигните глас конструктори мира“

LA CATENA DELLA PACE / ЛАНАЦ МИРА

Regina Resta, Serđo Kamelini, Gofredo Palmerini, Carlo Roberto Šaša, Nađa Ćeli , Мирјана ДобриласапесницимаизСрбије, Хрватске, Црне Горе

Промоција МОСТ СНОВА / PONTE DEI SOGNI - Серђо Камелини

(двојезичне, српско - италијанске збирке поезије)

О збирци говоре Регина Реста рецензент књиге и Славица Пејовић, главни и одговорни уредник часописа „Мајдан“.

24.мај 2017. (среда), 17:00 часова

- Отварање изложбе „НЕБНИКУ“

- Сликари удружења Спектар

24. мај 2017. (среда), 18:00 часова

- Уметнички програм : „АЗБУКОВАЊЕ ДУХА“

- Песници из Италије, Словачке, Бугарске, Хрватске, Црне Горе, Србије и Хор "Барили“ Пожаревац

26. мај 2017. (петак), 20:00 часова

- ПЕСНИК ДУНАВСКИХ ДРАГУЉА - песнички портрет Зорана Стојићевића Рикарда

- Летња позорница (плато) Културно - спорског центра

31. мај 2017. (среда), 20:00 часова

- ПОЕТСКО СУСРЕТАЊЕ -Представљање завичајних песника и чланова Клуба са гостима

- Летња позорница (плато) Културно - спортског центра Костолац.Top of Form

Објављено у Вести

Овогодишњи јавни радови на територији Градске општине Костолац  отпочели су 1. маја и трајаће пуна четири месеца, све до 31. августа. Овим пројектом изводиће се радови на кошењу зелених површина, сакупљању траве, сакупљању и изношењу кабастог смећа, сакупљању и изношењу смећа са дивљих депонија и фарбање мобилијара на дечијим игралиштима. Пројекат јавних радова реализује се на иницијативу костолачке општине, будући да је и ове године локална самоуправа конкурисала код Националне службе за запошљавање - филијала Пожаревац. Пројектом је запослено 10 лица која спадају у категорију теже запошљивих лица, са првим и другим степеном стручне спреме.

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1427
Јуче3828
Ове недеље5255
Овог Месеца46440
Укупно3601028

Ваша IP адреса је: 18.208.203.36 уторак, 19 март 2024 09:32
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!