srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: септембар 2017

Реализоване инвестиције на територији Градске општине Костолац, остварени резултати и планови, али и важни пројекти, чија се реализација очекује у наредном периоду, биле су теме о којима је говорио Иван Савић, председник Градске Општине Костолац, гостујући у локалном Радију „Стил“ 31. августа. Председник је истакао да локална самоуправа реализује све пројекте у складу са донетим плановима.

Радове у улици Боже Димитријевића, који се изводе од семафора ка Спортској хали, финансира град Пожаревац, а за ту инвестицију су издвојена средства у износу од око 10 милиона динара.

На уређењу простора око и у самој костолачкој Спортској хали завршено је доста посла, а међу најважнијима, како је навео Савић, су санација паркета, замена ПВЦ столарије, демонтажа постојеће и монтажа нове ЛЕД расвете, санација мокрих чворова, крова и олука:

- Сви послови односили су се на једну јавну набавку, која је спроведена у пет партија. Овом набавком је остварена УШТЕДА од око 30 процената у односу на пројектантске и тржишне вредности, које су биле задате и на основу којих је буџет био планиран, рекао је Савић и напоменуо да су у току радови на поплочавању тротоара од Спортске хале до хотела, на простору поред стадиона Фудбалског клуба „Рудар“, у улици Боже Димитријевића, затим поплочавање тротоара у улици Стевана Немање и поплочавање тротоара између поменутих улица, али и на простору испред Спортске хале. Завршетак ових радова очекује се већ у септембру.

Говорећи о уређењу путне инфраструктуре председник Градске општине Костолац је рекао да се равномерно ради у свим месним заједницама. Као једну од највећих инвестиција издвојио је пресвлачење коловоза у улици Капетана Тодића и дела Кобалове у селу Костолац. Вредност ових радова износи 10,8 милиона динара, инвеститор је град Пожаревац, а извођач радова Предузеће за путеве „Пожаревац“. Савић је истакао да се до краја 2017. године очекује завршетак радова на комплетној реконструкцији главне улице кроз село Костолац до самог улаза у Костолац.

На територији Градске Општине Костолац асфалтиране су и две улице у Кленовнику, у вредности од осам милиона динара, као и једна улица у селу Острово, а вредност ове инвестиције износи око четири милиона динара. У наредном периоду, како је рекао Иван Савић, планира се асфалтирање улице Лоле Рибара у насељу Петка. Поступак јавне набаве за ову инвестицију је већ спроведен, уговор је потписан и у скорије време очекује се и извођење радова у вредности од око четири милиона динара.

О радовима на адаптацији Основне школе „Јован Цвијић“ гостујући у истој емисији, говорио је директор, Серџо Крстаноски. Он је истакао да ће костолачка школа након завршетка радова бити једна од најсавременијих образовних установа у Србији.

- Школа је захваљујући граду Пожаревцу и Канцеларији за локални и економски развој аплицирала за програм „Градимо заједно“, а средства су обезбеђена преко Владе Републике Србије. Захваљујући градоначелнику Пожаревца, Банету Спасовићу, који је обезбедио средства за пројектну документацију, наша школа је пред крај прошле године конкурисала за санацију и адаптацију комплетног школског објекта, навео је Крстаноски и наставио:

- Поред идејног пројекта школа је морала да заврши озакоњење и легализацију комплетне школске зграде. Све учионице, ходници и тоалети, како би ученици могли несметано да похађају наставу, биће уређени до 4. септембра, а комплетан завршетак радова на адаптацији школе планиран је од 25. до 30. октобра.

На територији Костолца су изграђена или реконструисана још четири нова дечија игралишта, а Иван Савић је такође говорио о уређењу парка на простору код Дома омладине, који је део пројекта уређења стадиона и атлетске стазе. Вредност ове инвестиције је 30 милиона динара.

Даље се говорило о средствима која су уложена у уређење костолачке плаже, али и о значајним инвестицијама које ће се реализовати на територији костолачке општине до краја ове године.

- Локална самоуправа из године у годину улаже значајна средства у уређење костолачке плаже, како би нашим суграђанима, али и гостима обезбедила што боље услове за уживање током летњих месеци. Ове године су набављене додатне лежаљке и направљени су нови, додатни сунцобрани. Спроведен је и поступак јавне набавке за уређење приступне стазе, а вредност овог пројекта је око три милиона динара. Такође је спроведен је и поступак јавне набавке у коме је уговорена јавна расвета на поменутој пешачкој стази. То је прва ЛЕД јавна расвета на територији града Пожаревца која се налази на некој јавној површини, а вредност овог пројекта је око три милиона динара са урачунатим ПДВ-ом, навео је Савић и најавио нове радове на плажи „Топољар“, који ће се реализовати на крају купалишне сезоне.

Од значајнијих инвестиција које ће се у наредном периоду реализовати на територији костолачке општине председник општине је издвојио ширење и изградњу топлификационе мреже:

- У току ове године планирамо да реконструишемо један део мреже и да доградимо делове насеља која до сада нису била покривена мрежом. Кроз поступак јавне набавке који је успешно спроведен, ми смо успели да уговоримо изградњу и реконструкцију мреже на осам локација у износу од 67,5 милиона динара. Имајући у видуда је процењена вредност јавне набавке била 74 милиона динара, ми смо овим поступком успели да уштедимо 6,5 милиона динара, рекао је Савић и истакао да је у току завршетак топлификационе мреже у насељу Петка, као и да је у плану да се у септембру распише јавна набавка за другу фазу пројекта топлификације насеља Острово, чиме би било заокружено пројектовање топлификационе мреже на територији Острова. Тиме би се обезбедили услови за даље поступањеи планирање изградње топлификационе мреже на овој територији.

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1104
Јуче3828
Ове недеље4932
Овог Месеца46118
Укупно3600705

Ваша IP адреса је: 54.242.75.224 уторак, 19 март 2024 07:00
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!