srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: октобар 2018

У Костолцује 29.септембра одржан други полумаратон под називом Трка легионара“. Више стотина учесника трчало је кроз костолачке улице у такмичарској трцина 21,1 километар и у Трци задовољства чији су учесници претрчали 5 километара.

 

Спортска манифестација обухватала је три трке: „Трку маратончића“ у којој су учешће узела деца до 6 година, „ Трку задовољства“ на пет километара и полумаратон „Трку маратончића”отворила је директорка Културно спортског центра „Костолац“, Јелена Шаманц и том приликом истакла значај одржавања полумаратона за наш град. Свим учесницима ове трке слатке пакете и медаље поделио је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски. Најбржа девојчица била је Вера Пајкић, а нај бржи у конкуренцији дечака био је Богдан Ђокић.

Радослав – Рале Симић, новинар спортске редакције РТС-а дао је савете тркачима и рекао да је ове године много јача конкуренција него прошле, с обзиром да су учесници 2.Костолачког полумаратона веома звучна имена, а то су прошлогодишњи шампион Ненад Живковић, Мирослав Вукадиновић шампион Србије на 800 метара, Велимир Бојовић, шампион Београдског полумаратона.

Поздрављајући учеснике и пожелевши им добре резулатате, председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски свечано отворио је 2. Костолачки полумаратон.

 

Локална самоуправа Градске општине Костолац је препознала значај организације ове спортске и туристичке манифестације и тиме показала спремност да својим капацитетима помогне. Данашњи полумаратон непромовише само Костолац, већ се њиме штоје и најважније промовишу спорт и рекреација као саставни део живота. Захваљујем се свима који су активно укључени у реализацију полумаратона, Културно спортском центру „Костолац“, Спортском Удружењу Маратон тим Пожаревац и Археолошком паркуВиминацијум“. Надам се даће „Трка легионара“ постати традиционална, али и да ће стећ имеђународни карактер и самим тим допринети промоцији културног и историјског наслеђа нашег града" –

 

Рекао је Крстаноски истакавши да је главни циљ одржавањ аполумаратона пре свега промоција здравог начина живота, посебно међу младима и подстицање рекреативног спорта.

 

Полумаратон је стартовао у центру Костолца, а након 21 претрчаног километра улицама рударског града и Старог Костолца, циљ је био у популарном Археолошком парку „Виминацијум“.

 

Победник полумаратона, подназивом" Трка легионара” у мушкој конкуренцији је:

1. Велимир Бојовић(1:12:36).

2. Ненад Живковић

3. Александар Крстић.

 

У женској конкуренцији прва на циљ стигла је

  1. Невена Јовановић (1:26:42).
  2. Александра Маринков, док се на трећем месту нашла
  3. Верица Ђорђевић.

Први на циљ на стази од 5 километара стигао је

  1. Мирослав Пешић савременом 16 минута и 20 секунди,
  2. Филип Нацковић 16 минута и 19 секунди,
  3. Себастијан Диљај.

Други Костолачки полумаратон организовали су Културно – спортски центар „Костолац“ , Спортско удружење „Маратон тим Пожаревац“ и Археолошки парк„Виминацијум“, а покровитељ спортске манифестације је Градска општина Костолац.

 

Преко 400 тркача, спортиста и рекреативаца, свих генерација узело је учешћена 2.Костолачком полумаратону. У „Трци маратончића” учествовало је 60 малишана, у „Трци задовољства” 90 такмичара, док је у „Трцилегионара” учествоваоло 255 такмичара.

 

{gallery}Polumaraton 2018:::0:0{/gallery}
Објављено у Вести

        Анализом свих локација на којима су се догодиле саобраћајне незгоде са погинулим и повређеним лицима у предходном периоду на територији наше општине , као и  са  предлогом мера за отклањање недостатака на нај угроженијим локацијама „црним тачкама„ одређене су две улице за постављање хоризонталне и вертикалне сигнализације и то улице:

Боже Димитријевића од раскрснице Првомајске од семафора до раскрснице са В. Дугошевића. Оно што је новина и што су преложене мере су постављања нових хоризонталне и вертикалне сигнализације и то :

  • Обележавање 14 пешачких прелаза
  • Заштитна  ограда за пешаке са обе стране улице у дужину од 400 метара
  • Забрањено паркирање са десне  стране  Б. Димитријевића улице
  • Дозвољено паркирање са леве стране улице  Б. Димитријевића
  • Размештање  паркинг места за такси  возила поред парка са доње стране према  згради дирекције
  • 3 успоривача брзине у правцу  школе 
  • 2 нове заштитне баријере за пешаке

Партизанска улица према Петки

  • 5 пешачких прелаза
  • Обележавање стајалишта за аутобусе
  • 3 принудна успоривача брзине или лежећа полицајца
  • нови саобраћајни знакови

        Смањен  број  страдалих у саобраћајним незгодама значајно је допринела ригорозна примена новог, измењеног Закона о безбедности у саобраћају на путевима Р. Србије. Подсетивши да је држава омогућила да 30 одсто средстава од наплаћених новчаних казни иде директно у буџет локалне самоуправе на чијој територији је прекршај учињен.

        “Поред  ригорозних мера, које спроводе  припадници  саобраћајне  полиције Министарства унутрашњих послова, акценат стављамо на едукацију деце у школама.  Од  прошле  године  почели  смо интензивно  да радимо предавања у школама , јер је потребно научити децу у најранијем узрасту у вези безбедности у саобраћају. Последњих неколико година сви ученици првог  разреда у нашим  школама на територији  града  Пожаревца  и Градске  општине  Костолац добијају саобраћајни буквар „пажљивко„ тиме се упознају  први пут са основним саобраћајним правилима.

        Важно  је да разумемо да смо сви важна карика у ланцу безбедности у саобраћају и важно је и да нико не каже  да је то посао  неког другог. Потребно је ангажовање свих људи у општинама и градовима  да би смо сви заједно допринели  да  имамо улице у којима смо учинили све да до саобраћајне незгоде не дође“

         Доле у прилогу чланка можете преузети .pdf фајл са приказаним планираним радовима.

 

Објављено у Вести

        На територији Градске општине Костолац наставља се чишћење и санирање дивљих депонија. Недавно су завршени радови на уклањању дивље депоније у насељу Канал у улици кнеза Милоша.

        Уклањањем још једне дивље депоније, наставља се са реализацијом једне од приоритетних ставки еколошког програма локалне самоуправе Градске општине Костолац, а све у циљу очувања и унапређења животне средине.

        Акција је спроведена на иницијативу Градске општине Костолац у сарадњи са ЈП ЕПС - Огранак „ТЕ - КО Костолац” и П.Д. „Аутотранспорт” д.о.о.Костолац. На поменутој локацији, радове на кошењу зелених површина и површина под амброзијом обављала је фирма „Екосан”из Београда.

        „Проблем дивљих депонија је константан. Бићемо истрајни  у томе да натериторији костолачке општине будешто мање дивљих депонија и данаши суграђани развију културу одлагања смећа. Апелујемо на све грађане да не одлажу отпадна местима где то није предвиђено, већ да поступајући према својој савести одвозе до одређених контејнера који су намењени за ову сврху“ - рекао је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, нагласивши да се позитивни ефекти ове акције односе на уређење животне средине, односно запуштених простора.

Објављено у Вести

       

 

У Србији скоро 13 одсто од укупног броја становништва чине националне мањине. По пресеку стања на дан 15. август 2018., скоро 475.000 наших грађана је уписано у посебне бирачке спискове.

        Сваке 4 године расписују се редовни избори за националне савете као тела која су веома значајна за очување: традиције културе употребе језика и писма. Избори за национални Савет расписани су 4. новембра 2018. године, рок за предају листи је 19 октобар.

        Чланове нациналних савета бирају 22 мањинске заједнице од тога 18 националних мањина је испунило услов за непосредне изборе а 4 националне мањине за изборе путем електронске скупштине.

        Од тог броја 18 националних мањина је испунило услов за непосредне изборе (албанска, ашкаљска, бошњачка, бугарска, буњевачка, влашка, грчка, мађарска, немачка, пољска, ромска, румунска, русинска, словачка, украјинска, чешка) а 4 за изборе путем електронске скупштине (македонска, хрватска, црногорска и руска).

        Национални савет има најмање 15 а највише 35 чланова. У случају националне мањиње чији према резултатима последњег пописа становништва мањи од 10.000 лица, национални савет броји 15 чланова, односно 35 укупно је већи од 100.000 лица. Савет може имати 19 23 и 29 чланова зависности од резултата са пописа становништва 2011 године.

        У Костолцу тренутно има пријављено 1306 грађана ромске националности који имају право гласа на предстојечим изборима.

        Ја бих позвао све грађане припаднике националних мањина који живе у Костолцу и Пожаревцу да искористе своје бирачко право и да се упишу у посебан бирачки списак а 4 новембра гласају за своју листу и тиме искористе своје законско право.

Објављено у Вести

        Поводом нове школске године председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски пожелео је свим ученицима, наставницима и професорима успешну 2018/2019. годину.

        “Свим ученицима бих пожелео да буду вредни и да марљиво раде, како би постигли што бољи успех, стекли нова знања и самим тим постали особе којима ће се наш град поносити .

        Посебне честитке упућујем ђацима првацима, јер се пред њима сада отварају врата нових знања, али и нових пријатељстава. Желим Вам да са лакоћом савладате прва слова, бројеве и да поставите чврсте темеље за вашу будућност.

        Ми смо за Вас адаптирали школу по европским стандардима и створили најбоље могуће услове за несметан и квалитетан процес образовања, знајући да је то један од најбољих начина за улагање у бољу будућност .

        На Вама је да будете вредни, савесни, а пре свега амбициозни “– поручио је председник Градске општине Костолац , Серџо Крстаноски ученицима поводом почетка нове школске године.

Објављено у Вести

        Време као да је стало засавршено очуване времешне аутомобиле, који су били изложени на првом скупу олдтајмера одржаном у Костолцу, 26.августа у затвореном делу улице Боже Димитријевића.

        Манифестација, која је одржана у организацији Удружења љубитеља олдтајмера „Костолац” и Културно спортског центра „Костолац", а под покровитељством Градске општине Костолац, окупила је око 40 учесника, који су посетиоцима приказали лепоту старих и савршено очуваних четвороточкаша.

        Представник Удружења љубитеља олдтајмера „Костолац” Иван Огњановић поздравио је све присутне захваливши им се што су дошли на први скуп олдтајмера у Костолцу. Он је том приликом нагласио да је Удружења љубитеља олдтајмера „Костолац”младо удружење које су основали ентузијасти са циљем очувања старовременских возила и неговања културног наслеђа нашег округа.

        Присутнима се потом обратио председник Српског савеза за историјска возила Далибор Ружић који је похвалио организаторе првог скупа олдтајмера у Костолцу. „Српски савез за историјска возила је основан 2010.године и у свом окриљу окупља три музеја и шеснаест клубова. Он је ауторизован од стране светске федерацијеза историјска возила – FIVA,која окупља око 90 земаља. Савез ће ове године, 9.септембра угостити председника FIVE и његову делегацију што нама представља изузетну част и задовољство" – рекао је Ружић изразивши наду даје Удружење љубитељао лдтајмера „Костолац” већ стекло услове како би могло да постане члан Српског савеза за историјска возила.

        Многи посетиоци ове манифестације нису пропустили прилику да се фотографишу поред неког од „старих лепотана”, које су власници довезли из различитих крајева Србије.

        Прву изложбу олдтајмера свечано је отворио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски пожелевши добродошлицу свим гостима, љубитељима старих аутомобила и посетиоцима изложбе.

        „Данас ћемо видети врло ретке аутомобиле, сведоке прохујалог времена, биће представљено око четрдест олдтајмера из целе Србије. Нагласио бих да Градска општина Костолац пружа потпуну подршку данашњем скупу старих аутомобила, са циљем ширења техничке културе и знања о историји аутомобилизма, као и што бољој промоцији свих туристичких потенцијала нашег краја. Надам се да ће ово окупљање постати традиционално и даће следеће године изложба старовременских возила, окупити још већи број излагача, а самим тим и посетилаца” – рекао је Крстаноски.

        Будући да је ово био ревијалан скуп, комисија чији је председник био председник Скупштине Градске општине Костолац, Иван Савић донела је одлуку да додели пет пехара најлепшим олдтајмерима и то власницима возила:

  1. Opel Kadett NS 052 - OG,
  2. 2.Volvo PO 084 - IZ,
  3. Fiat 750 fićaKG 119 UT, 
  4. Buick  BG 1272 - BA
  5. Kadilak BG - NIKOLA.

        Председник олдтајмер клуба „Врњачка Бања” Горан Барлов искористио је прилику да уручи председнику Удружења љубитеља олдтајмера „Костолац” Богомиру Огњановићу захвалницу и медаљу за учешћена 11. релију олдтајмера одржаном у Врњачкој Бањи, а пехар Удружењу љубитеља олдтајмера „Костолац” за велики допринос и учешће на поменутом релију.

        Костолчани, као и посетиоци изложбе, имали су прилику да се подсете популарних „фића“, „фиата“, „кадета“, „кадилака“ и других заборављених модела старих добрих аутомобила, али и да уживају у играма из Западне Србије у извођењу првог извођачког ансамбла Културно уметничког друштва „Костолац”.

        Старовременски аутомобили су бар на кратко оживели дух стари хвремена у Костолцу и спојили га савременом у којем данас живимо. Изложба олдтајмера била је идеална прилика заизлагаче да размене искуства у вези са одржавањем возила, али и за посетиоце који су имали могућност да уживају у несвакидашњем догађају.

 

 

Објављено у Вести

 

Четврта редовна седница Скупштине Градске општине Костолац одржана је у уторак, 25. септембра 2018. године у скупштинској сали Градске општине Костолац. Седници којом је председавао Рајко Божић присуствовало је седамнаест одборника.

По усвајању записника са 3. редовне седнице Скупштине Градске општине Костолац Скупштина је почела са радом по предвиђеном дневном реду:

  1. Разматрање и усвајање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период 01.2018. - 30.06.2018. године;
  2. Разматрање и доношење Одлуке о изменама и допунама Одлуке о установљењу Повеље “Ђорђе Вајферт”, Звања почасног грађанина Костолца и награде Ђак генерације Градске општине Костолац;
  3. Разматрање и доношење Решења о давању сагласности на План и програм Установе Културно – спортски центар “Костолац” за 2019. годину;
  4. Избор и именовање.

Костолачки одборници усвојили су шестомесечни Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац. Према подацима из извештаја, костолачки буџет је у овом периоду остварио суфицит од 423 хиљаде динара.

Уводно излагање дала је Зденка Радосављевић виши стручни сарадник на пословима извршења буџета Градске општине Костолац.

У периоду од 01.01.2018. године до 30.06.2018. године остварени су укупни текући приходи и примања у износу од 69.121.000,00 динара и укупно извршени текући расходи и издаци у износу од 68.698.000,00 динара, што значи да је остварен вишак прихода и примања – буџетски суфицит у износу од 423.000,00 хиљаде динара.

Укупни приходи и примања од продаје нефинансијске имовине планирани у износу од 290.576.000,00 динара остварени су у укупном износу од 69.351.000,00 динара што значи да је остварење укупних прихода на нивоу целе Градске општине Костолац било 23,79%. Расходи и издаци су од планираних 298.437.000,00 динара у посматраном периоду извршени у износу од 68.698.000,00 динара или 23,02%.

Укупна планирана средства по основу капиталних улагања планирани су у износу од 161.675.000,00 динара, а за за шест месеци реализовани су 10,65%, из следећег разлога – Одлуком о изменама Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2018. годину – Ребаланс 1, средства за капиталне издатке увећана су чак за 58.744.000,00 динара и у складу са наведеним извршена је промена Плана набавки и спроведени поступци, тако да се реализација ових средстава за капитална улагања очекује у наредном периоду, с обзиром да је Ребаланс 1 усвојен на Скупштини Градске општине Костолац 27. јуна 2018. године.

Др Јасминка Ђорђевић -Милорадовић из Одборничке групе „Искорак – Двери“ је том приликом нагласила да су поред објективних околности, а то су да је први Ребаланс урађен веома касно у шестом месецу и да није било довољно времена да се распишу на време Јавне набавке, како би се повећана средства које је Градска општина Костолац добила из буџета Града Пожаревца до шестог месеца утрошила, изјавила - „За капиталне инвестиције утрошено је веома мало, па би било лепо да нам члан Већа задужен за инфраструктуру појасни како и на који начин су за тај период трошена средства, односно, када је расписана Јавна набавка за утрошак средстава за зимско одржавање путева. Ми смо на нашим улицама у Костолцу избројали 167 неасфалтираних рупа које су настале услед лоших временскох услова и радова који су извођени средином јула, а који су тек средином августа приведени крају“. Такође др Јасминка Ђорђевић –Милорадовић питала је да ли је покренута Јавна набавка за замену, реконструкцију и формирање новог дрвореда на подручју Костолца и када ће се почети са радовима.

Никола Лазић, члан Већа задужен за инфраструктуру и заштиту животне средине појаснио је др Јасминки Ђорђевић –Милорадовић да Јавне набавке за зимско и летње одржавање путева спроводи Град Пожаревац, а не Градска општина Костолац. Улогу надзора над тим пословима обавља ЈКП "Паркинг сервис Пожаревац", који има улогу управљача тим путевима, а што се квалитета радова тиче надзорни орган је надлежан да верификује да ли је нешто добро одрађено или није - додао је Лазић.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски рекао је да је највећи проблем у реализацији капиталних инвестиција представљао Ребаланс 1 који је усвојен тек 27. јуна на 3. седници Скупштине. Ребалансом су увећана средства којима Градска општина располаже за 58 милиона динара и то за ширење топлификационе мреже као и за замену, реконструкцију и формирање новог дрвореда. Из тог разлога се тек средином јула кренуло са расписивањем Јавних набавки, па се у наредном периоду очекује њихова реализација.

„Завршена је Јавна набавка за изградњу фекалне канализације у Првомајској улици. Урадили смо комплетно нов пројекат ширења топлификационе мреже у кругу пијаце, чија вредност износи 40 милиона динара. Када будемо добили локацијску и грађевинску дозволу расписаћемо и Јавну набавку. Поменути радови требало би да се заврше до краја новембра или почетком децембра. Јавна набавка за Замену, реконструкцију и формирање новог дрвореда је већ расписана, а сам пројекат ће бити реализован у наредне три године, средства за његову реализацију износе 61 милион динара. Преко 21 улица ће бити оплемењена новим дрворедом, односно преко 1710 садница дрвећа биће засађено на територији Костолца. Од инфраструктурних радова на територији Градске општине Костолац, које финансира Град Пожаревац у износу од 51 милион динара, реализовани су следећи пројекти: поплочавање тротоара у улици Боже Димитријевића, затим асфалтирање следећих улица и то Радисава Божића у Петки, Десанка Максимовић на Каналу, 15. Октобар и Партизанска, Милоша Обилића у Острову. Завршена је санација деградираног терена услед појаве клизишта у Улици кнеза Милоша на Каналу, а у припреми је рехабилитација леве стране Карађорђеве улице у Костолцу од надвожњака па до нове пумпе. Такође навео бих да је у припреми и капитални пројекат у Кленовнику – заштита од површинских вода"– рекао је Крстаноски и додао да ће се реализација буџета у другој половини 2018. године утростручити управо због реализације поменутих капиталних пројеката.

На седници Скупштине усвојена је и Одлука о изменама и допунама Одлуке о установљењу Повеље “Ђорђе Вајферт”, Звања почасног грађанина Костолца и награде Ђак генерације Градске општине Костолац. На предлог Већа Градске општине Костолац, одборници су се сагласили да се поред награде Ђак генерације додељује и награда Спортиста генерације. Поред тога вредност награде Ђак генерације повећана је са 50.000,00 на 70.000,00 хиљада динара, док је за Спортисту генерације износ награде 35.000,00 динара.

Скупштина Градске општине Костолац прихватила је и Решење о давању сагласности на План и програм Установе Културно – спортски центар “Костолац” за 2019. годину.

Директорка Културно спортског центра Костолац, Јелена Шаманц је том приликом изнела пред одборницима План и програм ове установе најавивши за 2019. годину богат и садржајан позоришни, дечији и музички програм, књижевне вечери, аматерске смотре, манифестацију “Костолачко културно лето”, ликовне колоније и Корок фестивал.

Последња тачка била је Избор и именовање председника Управног одбора Установе Културно – спортски центар “Костолац”. С обзиром да је досадашња председница Управног одбора поменуте установе, Сузана Марковић, поднела писмену оставку, Комисија за именовање и разрешење дала је предлог да се за председника Управног одбора именује Живко Гошев.

Далибор Илић, заменик председника Градске општине Костолац је том приликом навео да је Живко Гошев, квалитетан и одговоран културни радник, који није страначка личност, а доста вреди, што показује и чињеница да је пет година био председник Надзорног одбора Центра за културу Града Пожаревца.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски је након завршетка седнице Скупштине одговарао на питања која су му поставили одборници на 3. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац, одржаној 27. јуна 2018. године.

На самом почетку свог обраћања председник Крстаноски је нагласио да је на 3. редовној седници Скупштине позвао и обавестио све одборнике да у току летњег периода могу да дођу у општину на консултације поводом припреме финансијског плана за 2019. годину како би изнели своје предлоге и дали сугестије. “До дана данашњег нико се од одборника није појавио, ми смо већали и направили конкретан план за 2019. годину, везано за капиталне инвестиције, путну и комуналну инфраструктуру” – додао је Крстаноски.

Што се тиче наводних тврдњи које су кружиле на друштвеним мрежама, да је опшинско службено возило Лада Нива, коришћено 2.септембра 2018. године у Мајданпеку за потребе изборног штаба Српске напредне странке, на дан локалних избора, председник Градске општине Костолац је дао следеће образложење. “Градска општина Костолац је 30. августа добила званичан допис од председника општине Мајданпек, Дејана Вагнера у коме се наводи да због одржавања локалних избора, а за потребе рада Општинске изборне комисије, с обзиром на чињеницу да су бирачка места на територији поменуте општине веома разуђена, моле се представници локалне самоуправе Градске општине Костолац да позајмицом теретног возила помогну у спровођењу избора и раду изборне комисије, а трошкове горива сносиће општина Мајданпек. Нови Закон о изменама и допунама Закона о локалној самоуправи, предвиђа проширење оквира за остваривање међуопштинске сарадње у Србији, а Градска општина Костолац је прави пример примене тог закона, који представља један од кључних праваца даљег развоја локалне самоуправе" - истакао је Крстаноски.

Од већих капиталних пројеката за 2019. годину председник Крстаноски је издвојио пројекат скидања моста(надвожњака) у Костолцу и изградњу два кружна тока у Првомајској улици, један код Екон зграде, а други у улици Николе Тесле. Вредност свих радова 37.638.000,00 динара. Планирано је и асфалтирање девет улица у следећим насељима Петка, Острово, Канал, Дидино насеље и Колиште, а вредност ових радова износиће 46.100.000,00 динара.

Поред асфалтирања поменутих улица приоритет општине биће и изградња водоводне и канализационе мреже. Средства за путну и комуналну инфраструктуру обезбедиће се из Фонда за заштиту животне средине Града Пожаревца.

Велики проблем за мештане села Стари Костолац представља изградња асфалтне базе, односно производног објекта - фабрике бетона у самом центру села. Председник Градске општине Костолац је изнео да је упознат са овим проблемом и да се ради на његовом решавању. Извођачу ће бити понуђена локација за изградњу асфалтне базе ван насеља и када извођач буде добио све потребне дозволе за другу локацију тада ће извршити и пребацивање комплетне механизације.

Председник је говорио и о новој хоризонталној и вертикалној сигнализацији која ће се радити у улици Боже Димитријевића од раскрснице са Првомајском улицом тачније од семафора па до раскрснице са улицом Вељка Дугошевића као и у Партизанској улици. У улици Боже Димитријевића са десне стране биће постављена заштитна ограда за пешаке и урадиће се 14 нових пешачких прелаза. Што се тиче Партизанске улице , урадиће се ново стајалиште за аутобусе, заштитна ограда и пет пешачких прелаза као и три принудна успоривача брзине или лежећа полицајца.

 

4 Редовна Скупштина 25 4

4 Редовна Скупштина 25 6

4 Редовна Скупштина 25 3

4 Редовна Скупштина 25 2

4 Редовна Скупштина 25 5

4 Редовна Скупштина 25 1

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1508
Јуче3828
Ове недеље5336
Овог Месеца46521
Укупно3601109

Ваша IP адреса је: 3.235.42.157 уторак, 19 март 2024 09:57
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd