srzh-CNenfrdeitjaru
петак, март 29, 2024
Чланци поређани по датуму: децембар 2018

Јавна расправа о Нацрту буџета за 2019. годину одржаће се 19.12.2018. године у скупштинској сали Градске општине Костолац у периоду од 12 до 14 часова.

У прилогу су документи које можете преузети.

Објављено у Вести

На платоу испред Спортске хале у Kостолцу у уторак, 11.децембра свечано је отворен први Новогодишњи вашар, са типизираним тезгама.
Изненађени смо колико су Kостолчани задовољни и поздрављају нашу организацију. Ово је предновогодишња манифестација која ће пружити нашим суграђанима да по угледу на остале градове у Србији уживају у новогодишњим садржајима" -
рекао је председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски захваливши се свим излагачима и
грађанима који су подржали манифестацију.

 

 

На отварању вашара биле су и маскоте које су се дружиле и играле уз музику са нашим најмлађим суграђанима, док су мало старији уживали у топлим напитцима и концерту „ХАРД НЕЕД“ групе.

 

Директорка Kултурно спортског центра „Kостолац“, Јелена Шаманц је том приликом изјавила да ће новогодишњи вашар трајати до 06. јануара, и да ће се у том периоду на платоу испред Спортске хале смењивати разни програми, као што су музика уживо, дружење са маскотама и Деда Мразом, вожња кочијама и свакодневна музика у поподневним сатима.  „Задовољни смо одзивом грађана на отварању Новогодишњег вашара и надамо се да ће ова манифестација сваке године бити све посећенија, чиме ће се сврстати на календар дешавања Градске општине Kостолац и постати традиционална" - додала је Шаманц.

Објављено у Вести

У Дому омладине 8. и 9. децембра, одржана је ликовна колонија под називом „Kостолац на платну“. Организатори колоније су Kултурно - спортски центар „Kостолац“ и Удружење ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ Пожаревац, а покровитељ је Градска општине Kостолац. Међународну ликовну колонију отворио је председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски нагласивши да ће локална самоуправа наставити да подржава сваки вид развоја и подстицања културе у нашој општини. Он је том приликом пожелео уметницима успешан рад и пријатан боравак у Kостолцу.

 

 

Оценивши да је Kостолац веома агилна локална самоуправа која квалитетно ради у области културе, председник општине, Серџо Kрстаноски сматра да то не би било могуће да Kостолац нема своју културну атмосферу, богату традицију и бројне талентована људе у области уметности. На овој ликовној колонији настало је 40 уметничких слика. Директорка Kултурно спортског центра „Kостолац”, Јелена Шаманц је истакла да ће дела настала на колонији бити изложена на манифестацијама које организује Kултурно - спортски центар „Kостолац“. „Ово је манифестација коју ћемо радо увстити у календар дешавања и за коју бисмо волели да постане традиционална - додала је директорка Kултурно спортског центра „Kостолац“.Према речима власнице агенције „Kодекс” и председнице Удружења ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ у Пожаревцу, Снежане Милошевић, ово је прва колонија коју удружење организује у сарадњи са Градском општином Kостолац и Kултурно - спортским центром „Kостолац”.  „На ликовној колонији учешће је узело 19 уметника из Србије и Русије, а слике настале на њој биће поклоњене Градској општини Kостолац" - рекла је Милошевић. 

 

Председник Удружења ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ из Београда, Тодор Јовановски је истакао да удружење постоји већ 4 године и да је побратимско удружење са Удружењем ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ из Пожаревца. Практично оба удружења су под патронатом „Кодекса” и Снежане Милошевић. Јовановски је нагласио да удружење има 450 чланова из целог света и редовно организује ликовне колоније, изложбе слика, разна дружења, сусрете и предавања са циљем унапређења уметничког стваралаштва. 

 

На ликовној колонији учествовали су следећи сликари: Тодор Јованоски, Јордан Гелевски, Зорица Шпадијер, Драгана Рашић, Милена Kрунић, Мира Јовановић, Анђелка Kарајовић, Снежана Лазаревић, Габријела Вујић, Весна Анђелић, Мирко Маринковић Мир – Мар, Снежана Милошевић Лавинија, Анатоли Ивакин, Радојка Самарџија, Александар Брзановић, Љубов Ђурић Миронова, Гордана Илић Атанацковић, Владета Делетић, Павле Милошевић и Предраг Радошевић. 

 

Председник Удружења ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ из Београда, Тодор Јовановски је истакао да удружење постоји већ 4 године и да је побратимско удружење са Удружењем ликовних стваралаца „Ђура Јакшић“ из Пожаревца. Практично оба удружења су под патронатом „ЦОДЕKСА” и Снежане Милошевић. Јовановски је нагласио да удружење има 450 чланова из целог света и редовно организује ликовне колоније, изложбе слика, разна дружења, сусрете и предавања са циљем унапређења уметничког стваралаштва.

 

На ликовној колонији учествовали су следећи сликари: Тодор Јованоски, Јордан Гелевски, Зорица Шпадијер, Драгана Рашић, Милена Kрунић, Мира Јовановић, Анђелка Kарајовић, Снежана Лазаревић, Габријела Вујић, Весна Анђелић, Мирко Маринковић Мир – Мар, Снежана Милошевић Лавинија, Анатоли Ивакин, Радојка Самарџија, Александар Брзановић, Љубов Ђурић Миронова и други.

Објављено у Вести

Центар за кризни менаџмент и преговарање из Београда, одржао је у четвртак, 6.децембра едукацију за запослене у Градској општини Kостолац о превенцији тероризма и поступцима у случају тероризма и других ванредних ситуација и догађаја

6.децембар: 11:00h – 14:00h

 

АГЕНДА


10:45h – Долазак учесника
11:00-11:10h
– Отварање обуке и представљање програма
11:10-12:30h
– Поступање у ванредним ситуацијама за запослене у органима локалне самоуправе

12:30-12:40h – Пауза
12:40-14:00h – Поступање у случајевима тероризма
14:00h
– Завршетак обуке и евалуација радионице

 

Предавање на тему Поступање у случајевима тероризма и других ванредних ситуација је одржано у склопу националне стратегије за борбу против тероризма, која у својој надлежности предвиђа едукацију становништва и државних службеника, подизање безбедносне културе и ране идентификације радикализма која доводи до тероризма.

На самом почетку предавања присутне је поздравио председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски, нагласивши да је циљ едукације на локалном ниво у да се безбедносна култура, као императив савременог друштва, подигне на виши ниво, како би се што брже реаговало у ванредним ситуацијама, а резултат свега тога је да се последице сведу на минимум.

 

Александар Лазаревић, експерт Центра за кризни менаџмент и преговарање је том приликом говорио о поступању и реаговању у ванредним ситуацијама за запослене у органима локалне самоуправе, затим о ванредним ситуацијама и догађајима, на националном и локалном нивоу и функционисању у таквим условима.

 

Према речима предавача Стефана Ницовића експерта за тероризам, овакав вид предавања доприноси едукацији службеника, који се на тај начин упознају са елементима тероризма, њиховом идентификацијом , поступцима, као и препознавању симптома, како би се направи начин идентификовали могући носиоци тероризма у држави Србији.

 

Ова тема последњих година веома актуелна и важна за све институције и грађане, а нарочито за представнике локалне самоуправе који на овакве догађаје треба први да реагују.

Објављено у Вести

Веће Градске општине Костолац, одржало је у петак, 30. новембра 2018. године седницу на којој је једногласно усвојено 8 тачака дневног реда. Међу најважнијим тачкама дневног реда била је разматрање предлога финансијског плана за кориснике буџетских средстава за 2019. годину.

 

 На Већу је донет и Закључак којим се утврђује предлог Одлуке о изменама Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2018. годину. Већници Градске општине Костолац донели су и Решење о измени Решења о образовању и именовању  привременог Савета Месне заједнице Острово. На основу овог Решења за новог члана савета МЗ Острово поставља се Бранислав Ненадов уместо Дејана Николића.

 

Веће је размотрило и утврђивање предлога Одлуке за измену Одлуке о оснивању Установе Културно-спортски центар „Костолац, те донело Закључак да се прихвата и утврђује предлог дате одлуке. Ова Одлука се односи на измену назива установе која ће сада пословати под називом Центар за културу „Костолац” у чијем саставу је културно-уметничка, спортска, музејска делатност и туризам.

 

Већници су размотрили и предлог Одлуке о образовању институционалне радне групе Ромактед програма, те донели Одлуку о образовању исте, која ће имати 13 чланова.  Поменута радна група РОМАКТЕД програма, радиће у циљу унапређења комуникације и координације активности, као и  побољшања делотворности рада служби које се на локалном нивоу баве проблемима Рома. 

 

На Већу је донето и Решење о именовању председника и чланова Радног тела за примопредају новоизграђене фекалне канализације у Првомајској улици у Костолцу. За председника радног тела изабран је Саша Гроздановић, а за чланове Далибор Илић заменик председника ГО Костолац и Никола Лазић, члан Већа ГО Костолац.

 

Седницом којом је председавао председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, присуствовали су сви чланови Већа Градске општине Костолац, Миладин Радомировић, Драган Ранисављев, Никола Лазић, Марија Миличевић и Саша Грубетић. Поред чланова Већа седници су присиствовали и заменик председника Градске општине Костолац Далибор Илић, начелница Управе Градске општине Костолац Анђелија Миливојевић, заменик председника Скупштине Градске општине Костолац Рајко Божић, помоћници председника Југослав Марковић и Бајрам Морина, Зденка Радосављевић виши стручни сарадник на пословима извршења буџета Градске општине Костолац и Љиљана Цвејановић - виши сарадник за послове припреме и реализације седница Скупштине и радних тела Скупштине, перлоналне и имовинско правне послове. 

 

 

Дневни ред: 

 

1. Усвајање записника са једанаесте редовне седнице Већа Градске општине Костолац, одржане дана 24.10.2018. године; 

 

2. Разматрање предлога финансијских планова Градске општине Костолац за 2019. годину: 

 

а) Финансијског плана корисника буџетских средстава – Председник Градске општине Костолац за 2019. годину, 

 

б) Финансијског плана корисника буџетских средстава – Веће Градске општине Костолац за 2019. годину, 

 

в) Финансијског плана корисника буџетских средстава – Скупштина Градске општине Костолац за 2019. годину, 

 

г) Финансијског плана корисника буџетских средстава –Управа Градске општине Костолац за 2019. годину, 

 

д) Финансијског плана корисника буџетских средстава – Установа Културно –спортски центар „Костолац“, за 2019. годину, 

 

ђ) Финансијског плана корисника буџетских средстава – Месна заједница Петка за 2019. годину, 

 

е) Финансијског плана корисника буџетских средстава – Месна заједница Острово за 2019. годину, 

 

ж) Финансијског плана корисника буџетских средстава – Месна заједница Село Костолац за 2019. годину, 

 

з) Финансијског плана корисника буџетских средстава – Месна заједница Кленовник за 2019. годину и 

 

и) Кадровског плана Управе Градске општине Костолац за 2019. годину. 

 

3. Разматрање предлога Одлуке о изменама Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2018. годину – Ребаланс 2, са предлогом: 

 

а) Финансијског плана директног корисника буџетских средстава - Председник Градске општине Костолац за 2018. годину – Ребаланс 2; 

 

б) Финансијског плана директног корисника буџетских средстава – Веће Градске општине Костолац за 2018. годину – Ребаланс 2; 

 

в) Финансијског плана директног корисника буџетских средстава - Скупштина Градске општине Костолац за 2018. годину – Ребаланс 2; 

 

г) Финансијског плана директног корисника буџетских средстава - Орган Управе Градске општине Костолац за 2018. годину – Ребаланс 2; 

 

д) Кадровског плана Управе Градске општине Костолац за 2018. годину – Ребаланс 2; 

 

4. Разматрање нацрта Статута Градске општине Костолац; 

 

5. Разматрање предлога решења о измени решења о образовању и именовању привременог Савета Месне заједнице Острово; 

 

6. Разматрање предлога за измену Оснивачког акта Установе Културно- спортски центар „Костолац; 

 

7. Разматрање предлога Одлуке о образовању институционалне радне групе Ромактед програма; 

 

8. Разматрање предлога за именовање Радног тела за примопредају новоизграђене фекалне канализације у Првомајској улици у Костолцу; 

 

9. Текућа питања.

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас3553
Јуче4381
Ове недеље16580
Овог Месеца81590
Укупно3636177

Ваша IP адреса је: 44.193.11.123 петак, 29 март 2024 13:56
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd