srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: април 2018
понедељак, 30 април 2018 12:40

Радови на уређењу зелених површина

 

 

Локална самоуправа Градске општине Костолац, поводом првомајских празника интензивирала је активности на уређењу зелених јавних површина. Поред центра Костолца, паркова и на површинама око главних улица, трава је покошена и на плажи „Топољар".

Градска општина Костолац се захваљује П.Д. "РИО" Костолац, Огранку „ТЕ -КО Костолац”, као и ЈКП „Водовод и канализација" Пожаревац, који су помогли уређење поменутих локација, како би грађани костолачке општине уживали у првомајским празницима.

Позивамо све Костолчане да проведу празник рада на уређеним локалитетима: на плажи „Топољар" , вашаришту испред хотела „Костолац" као и на платоу испред Спортске хале.

 

Gradska plaza 2018 35

Објављено у Вести
понедељак, 30 април 2018 12:26

Почела замена уличне расвете

 

 

На подручју Костолца у суботу, 28. априла, почела је замена уличне расвете. Најпре су замењене уличне сијалице у центру Костолца, око Спортске хале, стадиона „Бора Бека" и на локацији око хотела „Костолац" .  У понедељак, 30. априла и 3. и 4. маја, радови на редовном одржавању уличне расвете биће спроведени у осталим деловима Костолца, а затим и по селима која припадају Градској општини Костолац. 
Досадашњи радови представљају само почетак одржавања уличне расвете и обухватају тренутне недостатке на уличној расвети у које спадају замена сијалица, грла и каблова.
Градска општина Костолац се захваљује Граду Пожаревцу и СЗР Горионик из Пожаревца који су омогућили да се поменути радови реализују, али и свим грађанима костолачке општине на разумевању и стрпљењу.  
 
 
Zamena rasvete u Kostolcu 1
Објављено у Вести

”Поштовани суграђани, честитам Вам предстојећи Првомајски празник, који и ове године обележавамо симболично, присећајући се великих радничких протеста и борби за боље услове рада. Традиционално, многи од Вас ће искористити прилику да посете излетишта и проведу дан у природи са својом породицом, и подсећам Вас да не заборавимо на солидарност са радницима у целом свету.“

Објављено у Вести

 

Поводом Међународног празника рада ,у име Градске општине Костолац и своје лично име упућујем честитке синдикатима,запосленима и свим грађанима Костолаца.

Овај дан прослављамо као Дан сећања на раднике ,који су у Чикагу давне 1886.године протестима почели да се боре за остварење својих права а пре свега за осмочасовно радно време.

Без обзира на векове који су за нама,и даље је актуелна стална синдикална борба за боље услове рада и солидарност а протеклих деценија и као вид борбе против незапослености великог броја грађана“- рекао је између осталог председник Крстаноски.

Објављено у Вести

 

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски  на састанку са директором ЈКП „Водовод и канализација Пожаревац“ г. Владимиром Стојимировићем разговарао о проблему нередовног очитавања водомера који имају потрошачи  Кленовника,као и о репрограмирању дуга који имају поједини потрошачи.Постигнут је договор па се с тим у вези издаје следеће обавештење:

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

  • Обавештавју се мештани села Кленовник да ће се у дане 3. и 4. маја 2018. године, у периоду од 7 – 15 часова очитавати СВИ водомери у домаћинствима на територији села Кленовник како би се утврдило тренутно стање водомера.
  • По очитавању водомера приступиће се закључивању уговора за самочитаче између власника свих домаћинстава са ЈКП „Водовод и канализација Пожаревац“, чиме би се убудуће избегли проблеми са нередовним и нетачним очитавањем водомера.
  • Позивају се сви мештани села Кленовник који су од ЈКП „Водовод и канализација Пожаревац“, добили опомену пред утужење за неизмирени дуг, да се са опоменама јаве председнику Савета МЗ Кленовник Бобану Огњановићу ради закључења споразума о репрограму дуга( на 3, 6 или 12 месеци ) , чиме ће се избећи плаћање трошкова извршитеља, а што је у интересу власника домаћинстава као корисника услуга. Контакт телефон Бобана Огњановића је 062/ 88 658 11.

ПРЕДСЕДНИК САВЕТА                                                           ПРЕДСЕДНИК

   МЗ КЛЕНОВНИК                                                               ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

   Бобан Огњановић,                                                Серџо Крстаноски, проф, физ. Културе

 

72а5

 

 

Објављено у Вести

Скупштина Градске општине Костолац је у среду, 18.04.2018. године, одржала другу редовну седницу у новом сазиву. Седницом је председавао Иван Савић, председник Скупштине Градске општине Костолац, а у радном председништву поред њега били су Рајко Божић, заменик председника Скупштине Градске општине Костолац и Слађана Петрушић Гутић, секретар Скупштине Градске општине Костолац.

На дневном реду априлског заседања нашле су се четири тачке, и то:

1. Разматрање и усвајање Извештаја Комисије за мандатно - имунитетска питања Скупштине Градске општине Костолац

2. Доношење Решења о потврђивању мандата одборницима Скупштине градске општине Костолац: Небојши Станојловићу, Драгану Грубетићу и Дејану Павловићу.

3. Разматрање и доношење Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета Градске општине Костолац за 2017. годину.

4. Избор и именовање.

Након усвајања Извештаја Комисије за мандатно - имунитетска питања Скупштине Градске општине Костолац, одборници су гласали за доношење Решења о потврђивању мандата одборницима Скупштине градске општине Костолац и то: Небојши Стaнojловићу, Драгану Грубетићу и Дејану Павловићу.

Након тога донета је и Одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета Градске општине Костолац за 2017. годину. Рајко Божић, председник Комисије за именовања и разрешења дао је уводно излагање о четвртој тачки дневног реда, нагласивши да је Комисија за именовања и разрешења на седници одржаној 18. 04. 2018. године потврдила предлог одборничке групе Александар Вучић - Српска напредна странка и одборничке групе Социјалистичка партија Србије - Ивица Дачић, а затим предложио Скупштини Градске општине Костолац разрешење и именовање председника, заменика председника, чланова скупштинских радних тела и Управног одбора Културно - спортског центра "Костолац" .

Након закључења седнице Скупштине, спроведена је процедура по одборничким питањима.Питања су поставили одборници Удружења грађана “Искорак” и овом приликом најавили активно учешће  у раду костолачке скупштине.

Седници скупштине присуствовали су председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и чланови Већа Градске општине Костолац: Марија Миличевић, Никола Лазић, Саша Грубетић, Драган Ранисављев и Миладин Радомировић.

Објављено у Вести

 

 

 

    У КОСТОЛЦУ УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАН ПРАЗНИК ЦВЕЋА

 

 

Манифестацију је званично отворио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски пожелевши свим излагачима добродошлицу и успешну продају, а суграђанима да уживају у лепоти цвећа:

„Данашњи фестивал представља све потенцијале које има производња цвећа и отвара могућности за међусобну сарадњу излагача, удруживање и заједнички наступ на тржишту. Циљ манифестације је стварање лепшег, зеленијег и здравијег окружења. Данас је наш град оаза лепóте, мириса и разних боја. Сам фестивал је шанса за размену искуства, знања, успостављање контаката и сарадње у овој и бројним другим областима које унапређују услове живота и рада.Порука овогодишњег фестивала је : Цвеће и љубав према цвећурекао је на крају свог обраћања присутним гостима-излагачима и суграђанима председник Крстаноски.

Захваљујући ангажовању директорке Културно-спортског центра Јелене Шаманц и њеном преданом тиму ,овогодишњи фестивал је у потпуности успео,о чему говори и импозантан број излагача.На фестивалу је учествовало око 50 излагача, а од тога  са цвећем, садницама и перенама 31 излагач и  15 са осталим производима (зачинско биље, мелеми, аранжмани од сувог цвећа и грнчари).

Прво место за најлепши штанд освојио је Иван Ђорђевић из Раче Крагујевачке, који је као награду добио бесплатно учешће на предстојећем Фестивалу цвећа у Пожаревцу. Друго место припало је Марку Живуловићу такође изистог места, а треће место је освојио Бојан Милошевић из Кусића,општина Велико Градиште.Свим учесницима фестивала уручене су захвалнице, а награђенима су додељени пехари. „Фестивал има за циљ развијање културе живљења и подизање свести за уређење зелених површина и домова“ - рекла је директорка Културно - спортског центра „Костолац", Јелена Шаманц захваливши се свим учесницима Фестивала цвећа и свим посетиоцима са жељом да се наредни,четврти Фестивал цвећа омасови и да постане бренд костолачке општине.

У делу културно -уметничкогпрограмамаучествовали су :

КУД„Костолац“ и Балетски студио „Амадеус“ Пожаревац - Одељење у Костолцу.

Организатор Фестивала цвећа је Културно - спортски центар „Костолац", под покровитељством Градске општине Костолац, а велики допринос у организацији манифестације дале су Туристичка организација града Пожаревца и Туристичка организација Велико Градиште.

 

 

 

1621

 

1625

 

1627

 

1632

 

1640 

 

1646

 

1731

 

        

 

              

 

              

 

              

 

                 

 

Објављено у Вести

У интервјуу датом Радио Стилу, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је изложио решење еколошког проблема у вези са одлагалиштем пепела на Површинском копу Ћириковац. Снимак интервјуа у коме се говори о решавању великог еколошког проблема који погађа готово све делове Градске општине Костолац можете погледати на линку 

https://youtu.be/83orhdCHhbs

Објављено у Вести

 

 

 

 

Поводом Светског дана Рома, који се традиционално обележава 8. априла, у позоришној сали Дома културе у Костолцу одржана је свечана академија у организацији НВО Креативни Ромии Еуро Роми”.

Oбележавање Светског дана Рома дочекујемо са намером да дискриминацију и неједнакост отерамо у историју рекао је на свечаности председник Скупштине Града Пожаревца, Бојан Илић и навео је да су се стереотипи везани за ромску популацију и даље задржали у нашем друштву

- Радимо све што можемо да дискриминације више не буде, а најбољи пут ка томе је пут кроз едукацију - рекао је Илић.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски је у свом обраћању истакао да Градска општина Костолац препознаје тешкоће и проблеме живота Рома и годинама развија сарадњу са ромским невладиним организацијама и удружењима, пружајући различите видове подршке.

- Отварањем Канцеларије за ромска питања направљен је велики помак, али постоји још много тога у плану како бисмо остварили још бољу интеграцију Рома. Инклузија Рома у нашој општини и пружање квалитетне здравствене и социјалне заштите као и запошљавање Рома кључни су фактори постизања интеграције, равноправности и једнакости. Као локална самоуправа настојаћемо да у наредном периоду побољшамо услове живота свих припадника ромске националне мањине - рекао је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, пожелевши свим грађанима ромске националности срећан празник.

Имам Исламске заједнице Костолца, Висар Софра захвалио се на доброј сарадњи Граду Пожаревцу, Градској општини Костолац и Канцеларији за ромска питања, са жељом да се та сарадња настави и продуби и у будућности, како би се и више побољшали услови живота Рома.

У културно-уметничком делу програма учествовали су ученици Основне школе "Јован Цвијић" Костолац и фолклорна секција Рома из Костолца. Том приликом представљене су традиционалне народне игре, песме, ромска народна ношња и поезија.

Повеље у знак захвалности за успешну сарадњу додељене су:Граду Пожаревцу, Градској општини Костолац, Дому здравља Костолац, Основној школи "Јован Цвијић" Костолац, Техничкој школи са домом ученика "Никола Тесла" Културно - спортском центру "Костолац", Полицијској управи Пожаревац, Полицијској управи Костолац, Огранку "ТЕ – КО Костолац, Центру за социјални рад Пожаревац, Националном савету ромске националне мањине Београд, Удружењу грађана "Друштво Ром Костолац", Удружењу грађана "Еуро Роми" Костолац и Удружењу Рома Браничевског округа.

Том приликом,један од организатора председник Удружења "Креативни Роми" ,Реџеп Алијевић захвалио се свима који су помогли у организацији обележавања Светског дана Рома у Костолцу.

 IMG 5851

 IMG 5854

IMG 5859

 

IMG 5865

IMG 5869

 

IMG 5874

Објављено у Вести
среда, 11 април 2018 19:03

“Шарено јаје срећу даје”

 

       

Традиционална манифестација Шарено јаје срећу даје поводом најзначајнијег хришћанског празника Ускрса одржана је на Велики петак у цркви СВ Максима Исповедника у Костолцу.Затим је на радост малишана наредних празничних дана организована и у насељима која припадају Градској општини Костолац.Овом такмичењу за најјаче и најлепше јаје одазвао се велики број деце из Петке,Острова и Старог Костолца.Том приликом припремљене су и слатке награде за учеснике.Организатор ове манифестације су Културно-спортски центар у сарадњи са удружењем ликовних уметника АРТ а под покровитељством Градске општине Костолац.

 

sareno egg

Ostrovo sareno egg

Stari Kostolac egg 2

Stari Kostolac jaje1

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас655
Јуче3828
Ове недеље4483
Овог Месеца45668
Укупно3600256

Ваша IP адреса је: 54.225.1.66 уторак, 19 март 2024 04:30
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd