srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: децембар 2019

,,Поштовани суграђани, из старе године пренесите лепе успомене и племенита искуства, а нека лоше ствари и лоши тренуци остану део прошлости. Желим вам да Нову годину дочекате срећни, здрави и окружени породицом и блиским пријатељима. Нека вам година која је пред нама донесе много више испуњености, задовољства и радости. Надам се да ће труд, који сте уложили у предходном периоду бити довољан у остварењу личних планова и амбиција, а да ће наши заједнички напори учинити да Костолац постане још боље и лепше место за живот“.

– поручује својим суграђанима у новогодишњој честитки Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац.

Објављено у Вести

Поводом предстојећих новогодишњих празника, Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, упутила је честитку  својим суграђанима:

,,У своје лично име и у име Скупштине Градске општине Костолац својим суграђанима упућујем најискреније честитке поводом предстојећих новогодишњих празника.

У нади да ћемо заједно остварити зацртане циљеве и Градску општину Костолац учинити бољим местом за живот, грађанима желим пуно здравља, среће и успеха. Нека Вам 2020. година буде испуњена лепим тренуцима, радошћу, али и снагом за превазилажење нових изазова“.

Објављено у Вести

Далибор Илић, заменик председника Градске општине Костолац упутио је најискреније честитке суграђанима поводом наступајућих новогодишњих празника:

          ,,Нека вам 2020. година свима буде боља и успешнија од предходне и нека вам донесе здравље, љубав, срећу и просперитет. Желим да новогодишње празнике проведете у добром расположењу окружени људима које волите. Такође бих вам пожечео и складне односе у породици и пуно толеранције у односима са родбином, комшијама и пријатељима. Поштовани суграђани срећна вам Нова година“.  – наводи у својој честитки Далибор Илић, заменик председника Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

Серџо Крстаноски, први човек Градске општине Костолац, представио је грађанима Костолца и околних насеља детаљне планове ове локалне самоуправе који ће се реализовати у наредном периоду и овом приликом пожелео својим суграђанима срећне предстојеће празнике.

Објављено у Вести

Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац одржала је конференцију за медије на којој је сумирала резултате рада Скупштине Градске општине Костолац у години на измаку. Овом приликом председница Скупштине Милена Церовшек је истакла:

„Сумирајући резултате рада Скупштине Градске општине Костолац током 2019. године може се рећи да је ова година била добра и успешна година. Скупштина Градске општине Костолац је радила у складу са законом поштујући Статут и Пословник о раду Скупштине, тако да није било инцидентних ситуација, нити било какве блокаде у раду Скупштине. Нагласила бих да су за квалитетан рад Скупштине Градске општине Костолац, били неопходни и добри сарадници. Задовољсто ми је да сам током 2019. године сарађивала и радила управо са таквим људима. Истакла бих да је сваком скупштинском заседању претходио састанак са шефовима одборничких група, што је у суштини олакшало рад Скупштине.”, рекла је председница Церовшек и додала да су све Одлуке Скупштине Градске општине Костолац у овој 2019. години изгласане великом већином одборника.

Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, јавност је подсетила и да је од преузимања обавезе председнице отворила врата за непосредне сусрете са грађанима који имају предлоге, сугестије, али и проблеме за решавање. Нагласила је да су врата њеног кабинета отворена за грађане Градске општине Костолац сваке среде у времену од 09:00 до 13:00 часова.

Током 2019. године, одржано је укупно 10 седница Скупштине Градске општине Костолац. Скупштина је у поменутом периоду донела и усвојила многобројне акте, од којих су најзначајнији Статут и Пословник Скупштине Градске општине Костолац.

Према речима председнице Скупштине Градске општине Костолац током 2019. године донето је и 8 Одлука које се углавном односе на Статут и буџет:

  1. Одлука о изменама Одлуке о установљавању Повеље „Ђорђе Вајферт“ под називом „Вајфертов жиг“, „Кључ Костолца и Звања почасног грађанина Костолца“ и награде „Ђак генерације школа Градске општине Костолац“ и „Спортиста генерације школа Градске општине Костолац;
  2. Одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета Градске општине Костолац за 2018. годину;
  3. Одлука о измени Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2019. годину – Ребаланс 1 са финансијским плановима:

а)  финансијски план директног корисника буџетских средстава – Скупштина Градске општине Костолац за 2019. годину – Ребаланс 1;

б)  финансијски план директног корисника буџетских средстава – Председник Градске општине Костолац за 2019. годину – Ребаланс 1

в)  финансијски план директног корисника буџетских средстава – Веће Градске општине Костолац за 2019. годину – Ребаланс 1;

г) финансијски план директног корисника буџетских средстава – Управа Градске општине Костолац за 2019. годину – Ребаланс 1;

  1. Одлука о прихватању предлога за промену Статута Градске општине Костолац;
  2. Статутарна Одлука о изменама и допунама Статута Градске општине Костолац;
  3. Одлука о измени Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2019. годину – Ребаланс 2 са финансијским плановима:

а) финансијски план директног корисника буџетских средстава – Скупштина Градске општине Костолац за 2019. годину – Ребаланс 2;

б) финансијски план директног корисника буџетских средстава – Председник Градске општине Костолац за 2019. годину – Ребаланс 2;

в) финансијски план директног корисника буџетских средстава – Веће Градске општине Костолац за 2019. годину – Ребаланс 2;

г) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Управа Градске општине Костолац за 2019. годину – Ребаланс 2;

  1. Мишљење на предлог Одлуке о доношењу Плана детаљне регулације ,,Драгуљ“ у Костолцу.
  2. Одлуку о буџету Градске општине Костолац за 2020. Годину са финансијским плановима:

а) финансијски план директног корисника буџетских средстава – Скупштина Градске општине Костолац за 2020. годину;

б) финансијски план директног корисника буџетских средстава – Председник Градске општине Костолац за 2020. годину;

в)  финансијски план директног корисника буџетских средстава – Веће Градске општине Костолац за 2020. годину;

г) финансијски план директног корисника буџетских средстава – Управа

Градске општине Костолац за 2020. годину.

Током 2019. године Скупштина Градске општине Костолац донела је и 18 Решења која су се углавном односила на именовања и разрешења председника/председница, заменика/заменица, чланова/чланица Скупштинских Комисија,Савета, као и чланова/чланица Већа Градске општине Костолац.

Скупштина је у овој години усвојила и 3 Извештаја и то:

  1. Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период 01.01.2019. – 30.06.2019. године (,,Службени гласник Града Пожаревца, бр. 15/18);
  2. Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период 01.01.2009. – 30.09.2019. године;
  3. Извештај о раду Управе Градске општине Костолац за 2018. годину.

На крају конференције, Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, честитала је својим суграђанима предстојеће новогодишње празнике:

„У своје лично име и у име Скупштине Градске општине Костолац свим суграђанима упућујем најискреније честитке поводом предстојећих новогодишњих празника. У нади да ћемо заједно остварити зацртане циљеве и Градску општину Костолац учинити бољим местом за живот, грађанима желим пуно здравља, среће и успеха. Нека Вам 2020. година буде испуњена лепим тренуцима, радошћу, али и снагом за превазилажење  нових изазова.“

Објављено у Вести

Последња седница Скупштине Градске општине Костолац у 2019. години одржана је у петак, 27. децембра. Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, седницу је отворила у присуству 21 одборника. Након усвајања Записника са претходне седнице, отпочело се са радом по предвиђеном дневном реду.

 

Одборници Скупштине Градске општине Костолац донели су одлуку о буџету за 2020. годину  са финансијским планом директног корисника буџетских средстава - Скупштина Градске општине Костолац за 2020. годину, затим финансијским планом директног корисника буџетских средстава - Председник Градске општине Костолац за 2020. годину, финансијским планом директног корисника буџетских средстава - Веће Градске општине Костолац за 2020. годину и финансијским планом директног корисника буџетских средстава - Управа Градске општине Костолац за 2020. годину. Током 2020. године према овом документу, Градска општина ће располагати са нешто више од 343 милиона динара. Расходи су планирани на истом нивоу, у износу од 343 милиона динара, тако да по овој одлуци нема ни суфицита ни дефицита годишњег буџета. Како је на седници речено, више средстава за Градску општину Костолац биће по ребалансу један и два током 2020. године.

 

За капитална улагања, рекао је председник Градске општине Серџо Крстаноски, издваја се 179 милиона динара, док су остала средства распоређена за текуће трошкове.

 

Овај буџет је, иначе, нешто већи него прошлогодишњи и предвиђа осим завршетка започетих инвестиција и неке нове, пре свега улагања у инфраструктурне објекте попут канализације, асфалтирања улица и топлификацију. Следеће године треба да се у износу од 20 милиона динара из Фонда за заштиту животне средине реализују прва и друга фаза пројекта озелењавања и реконструкције дрвореда у Костолцу.

 

На седници је усвојен и Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период од јануара до септембра 2019. године. Усвојен је кадровски план Управе Градске општине Костолац за 2020. годину којим нису предвиђене измене, односно ново запошљавање. Такође усвојен је Извештај о раду Управе Градске општине Костолац за 2018. годину.

 

Последња тачка дневног реда овог 16-ог редовног заседања Скупштине Градске општине Костолац донета је једногласно, а реч је о давању сагласности Кошаркашком спортском удружењу „Кош“ на употребу назива Костолац.

 

Објављено у Вести

Локална власт костолачке општине, предвођена председником Крстаноским, током 2019. године реализовала је преко 70% капиталних инвестиција, што је знатно више, не само у односу на период у претходних неколико година, већ је у овој години остварена највећа реализација капиталних инвестиција од самог оснивања Градске општине Костолац. Костолачка општина је пример доброг рада, јер је за само 12 месеци остварила резултате на којима јој могу позавидети многе општине. Реализација капиталних инвестиција која је у овој години остварена не би могла бити постигнута без успешног модела рада, залагања и вођења добре и стабилне политике председника Крстаноског

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ГОДИНА У ЗНАКУ

КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА

 

Први човек Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски сумирајући постигнуте резултате у протеклих дванаест месеци, закључио је да се 2019. година може окарактерисати као веома успешна за Градску општину Костолац и њене становнике, као и да је стратешки циљ створити једну уређену  Градску  општину где ће сви делови Градске општине Костолац добити чисту пијаћу воду, канализацију, грејање  и асфалтиране улице и путеве.

„Градска општина Костолац ће у наредном периоду бити доступна сваком грађанину Костолца без обзира  где се они налазили  и  какве проблеме имали. Такође, за даљи развој наше општине врло је важно адекватно промовисати туристичке потенцијале нашег града и подржати даљи развој културе и спорта у Костолцу. Градска општина  Костолац је  пример једне успешне локалне самоуправе, а све је то резултат добре сарадње са Градом  Пожаревцем, а у циљу остваривања  добробити свих  наших суграђана.“ – истакао је председник и додао: ,,Поносан сам на све што смо урадили и постигли у 2019. години и што смо своје напоре уложили у побољшање квалитета живота грађана Костолца и околних месних заједница у сваком погледу. Иако година није била нимало лака, успели смо да реализујемо готово све што смо имали у плану. Надам се да смо оправдали указано поверење и да смо испунили очекивања грађана без чије подршке извршење планова не би било могуће у оволикој мери. Зато се захваљујем својим суграђанима на указаном поверењу и подршци уз обећање да ћемо следеће године бити још успешнији за добробит свих становника Градске општине Костолац.“  - рекао је председник Крстаноски.

Према речима првог човека Костолачке општине, укупна вредност свих капиталних инвестиција планираних за 2019. годину износила је преко 127 милиона  динара и највећим делом се односила на топлификацију и формирање новог дрвореда, као  и на израду пројектне документације.

            На територији Градске општине Костолац, током 2019. године, радило се на изградњи нове и одржавању постојеће инфраструктуре са посебним акцентом на:  комуналну инфраструктуру, топлификациону мрежу, путну, уређење јавних површина (одржавање и уређење парка, улица и депонија) као и на заштити и очувању животне средине (нов пројекат дрвореда).

„Тамо где недостаје пијаћа вода обезбедили смо пројекте за водоводну мрежу, тамо где недостаје канализација урађени су пројекти за канализациону мрежу. Такође, ради се на изградњи топлификационе мреже. На крају, изведени су радови на обнављању путне инфрастуктуре.“ – рекао је председник Крстаноски.

 

ПРОЈЕКТИ У 2019. ГОДИНИ

Такође, први човек костолачке општине изнео је информације о обезбеђеним пројектима за инфраструктурне радове и нагласио да су захваљујући ЈКП Водовод и канализација из Пожаревца обезбеђени

  • пројекти за нову водоводну мрежу  у четири улице 
  • Насеље Колиште  за улице Николе Пашића 2. део и Николе Пашића 3. део,
  • Насеље Канал за улице Војводе Степе и Светосавску улицу.
  • Уз ове пројекте, Градска општина Костолац обезбедила је пројектну документацију са идејним и главним пројектима, пројекте за извођење радова, студијама изводљивости канализационе мреже за двадесет и четири улице где спадају улице у - Дидином насељу (Вука Караџића 1., 2. и  3. део, Сутјеска 2. део, Хајдук Вељкова, Ивана Косанчића 1. део 2. део и 3. део, Колубарска, Станоја Главаша).
  • У Колишту (Војводе Путника 2. део, Партизанско сокаче, Краља Петра 2. део , Краља Петра 3. део, као и ФЦ станица у Дидином насељу) и на крају у насељу
  • Канал (Михајла Пупина, Ђорђа Вајферта, Десанке Максимовић, 1. и 2. део, Милоша Обилића 1. део, Светосавска, Војводе Степе, Базенска, Миленка Стојковића,  као и нова фекално црпна станица).
  • У току је израда пројекта за израду фекалне канализације Села Костолац са два система за пречишћавање отпадних вода.

Што се тиче пројеката за топлификацију, завршена је пројектна документација  ширења топлификационе мреже села Острова, као један од највећих капиталних пројеката у наредном периоду од 4 године, у дужини од  преко 7600 м, са преко 250 прукључака у селу као и у насељу Плажа и насељу Виногради.

 

ТОПЛИФИКАЦИЈА У 2019. ГОДИНИ

Председник Крстаноски истиче да је поред пројектне документације, ГО Костолац радила и на ширењу топлификационе мреже. Комплетна инвестиција  је у  вредности  од  65.000.000 дин, где спадају :

  • изградња топлификационе мреже у кругу пијаце, чија вредност износи 40.000.000 динара, дужина мреже 832 метра, могућност 55 прикључака (кућа, локала, објеката, киоска), затим
  • изградња топлификационе мреже у Базенској улици на Каналу са вредношћу радова од 12.000.000 дин, дужином мреже 500 метара и 22 прикључка, као и
  • изградња топлификационе мреже Кобалове улице у Селу Костолцу, а  вредност  радова износи 13.000.000 динара за 230 прикључака.

 

ПУТНА ИНФРАСТРУКТУРА У 2019. ГОДИНИ

Остварен је циљ развоја путне инфраструктуре на подручју наше општине. Ове године за уређење путне инфраструктуре у дужини преко 3.500 метара реконструкције улица и преко 600 метара реконструкције тротоара, издвојено је више од 70 милиона динара. У Костолцу радови на путној инфраструктури изведени су на једној деоници Трудбеничке улице и на деоници улице Боже Димитријевића од спортске хале до костолачког хотела у укупној дужини од 470 метара са тротоарима. Затим, улица Николе Тесле у дужини од 400 метара. Такође, асфалтирана је и улица Стевана Немање у дужини од 300 метара и то од хотела до спортске хале у Костолцу, изведени су радови и на проширењу улице Јована Дучића на деоници ка костолачкој плажи „Топољар“. Улица Николе Граонића тренутно је у фази реконструкције, на потезу од улице Боже Димитријевића до почетка Поречке у дужини од 124 метара, а завршетак радова планиран је до краја текуће године. У насељу Канал завршено је асфалтирање улице Девет Југовића у дужини од 220 метара. Затим, у селу Острово реконструкција је извршена на делу пута дужине 550 метара у улици Лоле Рибара, а у селу Петка извршено је насипање пута у дужини од 800 метара у улици Боже Димитријевића. У Кленовнику реконструисане су две улице и то улица Саве Ковачевића у дужини од 300 метара и улица Милоша Обилића дужине 270 метара.

 

НАДВОЖЊАК

Као један од горућих проблема у Костолцу, председник Крстаноски је навео надвожњак који је због старости, дотрајалости и опасности за грађане а нарочито за децу која користе двориште основне школе, затворен за саобраћај. „Због тога смо поднели иницијативу огранку ЈП ЕПС ТЕ-КО Костолац, да нам без накнаде пренесу мост у власништво. После 40 година коначно смо добили мост на поклон, направили примопредају и улазимо у процедуру  његовог уклањања. Град Пожаревац улази у законску процедуру изградње једне модерне саобраћајнице са кружним током, заштитним оградама, лед расветом и кишном канализацијом у Првомајској улици, чиме је изнађено трајно решење за овај проблем.“ – наводи први човек костолачке општине.

 

ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У 2019. ГОДИНИ

Господин Крстаноски је истакао да је започето и решавање још једног од костолачких проблема, а то је дрворед у Костолцу који је посађен пре 40 и више година и није редовно и адекватно одржаван, нити је стручно орезиван, а поједина исечена стабла нису замењена новим. Градска општина Костолац и њен председник господин Крстаноски наложио је, као неко ко је одговоран за бољи живот наших суграђана, спровођење радова обухваћених пројектом „Формирање новог дрвореда“ из 2017. године, израђеног од стране института „Јарослав Черни“ из Београда. Господин Крстаноски је упознао јавност са првом фазом пројекта, рекавши да се кренуло са орезивањем дрвећа и сечом и заменом болесних стабала, док ће у другој фази, у марту 2020. године бити радови на вађењу пањева и припреми за садњу и садња нових садница уз адекватно одржавање и заливање. Између осталог, председник је истакао и да је циљ самог пројекта да се за 18 месеци:

  • засади преко 1700 нових стабала, затим да се
  • извади преко 260 пањева,
  • ореже преко 160 стабала која праве проблем крововима зграда саобраћајницама и улицама,
  • као и да се замени 80 болесних стабала.

„Формирањем новог дрвореда ће се добити већа површина под зеленилом са

  • преко 60% нових на територији наше општине тако да за Костолац можемо рећи да постаје једна права велика зелена оаза.
  • Такође, смањује се загађеност ваздуха у граду,
  • град добија лепши изглед, а
  • сачуваће се и безбедност објеката, саобраћаја и најважније грађана.“ - истакао је председник Градске општине Костолац господин Крстаноски.

ОСТАЛИ КАПИТАЛНИ ПРОЈЕКТИ У 2019. ГОДИНИ

Сумирајући резултате у 2019. години, Крстаноски даље наводи реализацију и осталих капиталних инвестиција, као што су 

  • реконструкција фасаде МЗ Петка у вредности од 2.000.000 динара,
  • набавка вештачке  траве (за мали фудбал) у вредности  2.000.000 динара,
  • новогодишња расвета и декорација у вредности од 3.600.000,
  • скулптура Ђорђа Вајферта вредности 1.080.000 динара и
  • унутрашње уређење спортске хале у Костолцу у вредности од 7.800.000 динара која обухвата и постављање 600 ПВЦ столица за седење.

Председник Крстаноски наводи да је један од приоритета у 2019. години било и заштита и очување животне средине. Радило се на: одржавању зелених површина, уређењу централне депоније и уклањању дивљих депонија, као и решавању питања пепелишта, које већ предуго ствара озбиљне еколошке проблеме.

„Захваљујући јавним радовима националне службе за запошљавање, сваког дана смо радили на чишћењу делова Костолца и можемо рећи да Костолац никада није био чистији и уреднији као ове године.“ – рекао је господин Крстаноски.

Такође, председник је позитивно оценио и одржавање и уређење зелених површина на подручју Градске општине Костолац. Истакао је да је током 2019. године укупно одржавана зелена површина од 113.850 м2 на 26 локација. Током године вршено је механичко уништавање амброзије на преко 400.000 м2 на 46 локација на подручју целе општине.

Током протеклих дванаест месеци, такође се водило рачуна и о младима Костолца, о њиховом правилном развоју и здравом животу. Према речима господина Крстаноског издвојена су значајна средства за развој спорта и финансирање спортских клубова костолачке општине.

,,У години на измаку из буџета Градске општине Костолац укупно је издвојено 25 милиона динара за финансирање спортских клубова са територије наше општине. На тај начин у великој мери доприносимо развоју спорта и дајемо подстицај младима да се посвете здравом начину живота.“ – наводи председник Крстаноски.

Серџо Крстаноски, први човек костолачке општине истакао је и похвалио рад Већа Градске општине Костолац, рекавши да је одржано преко 30 редовних и ванредних заседања на којима је донето преко 230 Закључака Већа Градске општине Костолац. Према речима председника ови подаци су још један од показатеља да локална власт јесте управо сервис грађана.

Када се сумира цела 2019. година Градска општина Костолац има једну од највећих реализација капиталних инвестиција са преко 70 % успешности што је најбоља реализација од њеног оснивања. Захваљујући залагању, способности, труду и напорном раду председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског, направљен је још један корак напред у стварању уређене и модерне костолачке општине.

            Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, својим суграђанима честитао је предстојеће новогодишње и божићне празнике:

,,Свим грађанима наше општине, нашим суграђанима, пожелео бих све најбоље и најлепше, пуно здравља, среће, љубави и успеха како на личном тако и на породичном и професионалном плану. Желим свим грађанима да живе боље и да 2020. година донесе пуно радости и лепих тренутака. Проведите предстојеће празнике у добром расположењу са својим најдражима и најближима и у 2020. годину уђите пуни ентузијазма. Драги суграђани, СРЕЋНА НОВА 2020. ГОДИНА!“

Објављено у Вести

Гостујући у јутарњем програму " Недремање" председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски подсетио је слушаоце на многобројне реализоване инвестиције током 2019. године. 

 

Од података изнето је колико је улица ревитализовано у овој градској општини и припадајућим месним заједницама, од којих неке нису имале ни основну инфраструктуру. Много се урадило и на пословима ширења топлификационе мере, као и на пољу заштите животне средине. Када је о томе реч, председник Крстаноски је објаснио и разлог радикалног орезивања дрвећа које је забринуло многе грађане, укључујући и њега. Ипак, људи из струке су објаснили бенефите оваквог приступа и то на примерима појединих дрвореда у Београду који су за само годину дана показали фантастичне резултате. Ова област подразумева и садњу нових стабала, тако да ће у наредној години Костолац бити далеко "зеленији", навео је Крстаноски. 

 

О овим темама као и о стратегији развоја у наредним годинама, од којих ће следећа година бити година јубилеја, погледајте више у видеу испод

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=23&v=53SPN0oUgPo&feature=emb_title

Објављено у Вести

У оквиру новогодишњег програма Центра за културу "Костолац" организовано је дружење костолачких малишана са најважнијом личношћу новогодишњих празника, Деда Мразом, који је са далеког пута стигао и у наш град. Подршку најмлађим суграђанима у свечаном дочеку и дружењу са Деда Мразом, пружио је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски:

 

"Драго ми је када се током празника дружимо са малишанима који нестрпљиво очекују да Деда Мраз посети и наш град. Дружење са децом представља право задовољство, јер на кратко заборавимо на озбиљне проблеме и уживамо у празничној атмосфери.

 

 

Градска општина Костолац ове године, још током новембра месеца започела је постављање новогодишње расвете, како би се на време могле заменниити неке лампе уколико нису исправне. Новогодишња декорација постављена је у улици Вељка Дугошевића, Стевана Немање, у Јадранској улици, затим у улици Боже Димитријевића, Николе Тесле, Трудбеничкој улици, Карађорђевој, као и у градском парку, на градском тргу код костолачке фонтане, на локацији код возића, на згради костолачке општине и на платоу испред спортске хале. У Костолцу поред старе расвете постављена је и нова празнична декорација. Из буџета Градске општине Костолац ове године за набавку нове новогодишње расвете издвојено је преко 3.300.000,00 динара, а све у циљу да се у нашем граду на сваком кораку, као никада раније, осети празнична атмосфера. Набављено је преко 250 декоративних новогодишњих мотива са лед светлећим цревом и то у облику пахуље, новогодишњег звона, затим у облику отворене звезде и звезде са крацима, као и лед падајућа светла са ефектом звезде падалице. Костолац се ове године може похвалити и са две нове новогодишње јелке, једна је на платоу испред спортске хале, док је друга засађена и празнично декорисана на локацији поред костолачког возића.

 

Овом приликом, желим да честитам својим суграђанима предстојеће новогодишње празнике и да им 2020. година буде боља од предходних, да им донесе пуно здравља, среће, љубави и успеха. Најмлађим суграђанима пожелео бих што више осмеха, среће и здравља и да у наредној 2020. години слушају своје родитеље, учитеље и васпитачице, али и да они слушају њих." – истакао је председник Крстаноски током дружења са малишанима и Деда Мразом.

 

Објављено у Вести

Председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, заказала је 16. редовну седницу Скупштине Градске општине Костолац за петак, 27. децембар са почетком у 10 часова.

 

На овом заседању костолачки одборници разматраће и одлучивати о следећим тачкама дневног реда:

 

  1. Разматрање и усвајање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период 01.01.2019. – 30.09.2019. године (,,Сл. гласник Града Пожаревца“, бр. 15/18 и 11/19);

 

  1. Разматрање Кадровског плана Управе Градске општине Костолац за 2020. годину;

 

  1. Разматрање и доношење Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2020. годину са финансијским плановима:

 

а)  финансијски план директног корисника буџетских средстава - Скупштина Градске општине Костолац за 2020. годину,

б)  финансијски план директног корисника буџетских средстава - Председник Градске општине Костолац за 2020. годину,

в)  финансијски план директног корисника буџетских средстава - Веће Градске општине Костолац за 2020. годину и

г)  финансијски план директног корисника буџетских средстава - Управа Градске општине Костолац за 2020. годину;

 

  1. Разматрање и усвајање Извештаја о раду Управе Градске општине Костолац за 2018. годину;

 

  1. Разматрање и доношење Решења о давању сагласности на употребу имена ,,Костолац“ кошаркашко спортском удружењу ,,КОШ“.

 

 

Објављено у Вести
Страна 1 од 3
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1892
Јуче3828
Ове недеље5720
Овог Месеца46905
Укупно3601493

Ваша IP адреса је: 54.221.159.188 уторак, 19 март 2024 12:00
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!