Одштампајте ову страницу
уторак, 18 новембар 2014 09:24

Завршени радови на асфалтирању

На територији Градске општине Костолац, у четвртак, 06. новембра, завршени су радови на асфалтирању, санацији и одржавању некатегорисаних, локалних путева, улица и тротоара по предвиђеном плану. Радови у Костолцу и припадајућим селима наше општине изведени су предвиђеном динамиком и у потпуности су испоштовани сви рокови.Локална самоуправа Градске општине Костолац је скромним средствима добијеним из буџета Дирекције за изградњу града Пожарецва, урадила максимално могуће на сређивањулокалних путева, улица и тротоара и то у врло кратком року. Градска општина Костолац је започела динамичну реализацију радова одмах након завршених Јавних набавки Дирекције за изградњу града Пожаревца, и склапања Уговора Дирекције за изградњу са фирмом ,,НЕИМАР ПУТ“ из Салаковца, за извођење радова на асфалтирању, санирању и одржавању некатегорисаних, локалних  путева, улица и тротоара на територији Градске општине Костолац.

 

Асфалтирањем тротоара у Јадранској улици у Костолцу, испред стамбених зграда број 1, 3 и 5, у четвртак, 6. новембра,  завршена је реализација горе наведених радова, докпресвлачење асфалтом тротоара исте улице, испред стамбених зграда број 9 и 11 реализовано је током месеца октобра. Радови на асфалтирању, санацији и одржавању некатегорисаних, локалних путева, улица и тротоара на територији Градске општине Костолац, отпочели су током месеца јула текуће године, и одвијали су се по предвиђеном плану Градске општине Костолац. Асфалтиран је пут који спаја капију црквеног дворишта и цркву, као и сви тротоари у црквеном дворишту. Затим, пресвучена је асфалтомулица Николе Граонића у Костолцу, део улице од Рударске до Поречке – потез поред дечијег вртића ,,Мајски цвет“. У селу Кленовнику изведени су радови на асфалтирању једнеулице и то улице Цара Душана – употезу од цркве ка сеоском гробљу. Пресвучене су асфалтом и две улице у Селу Костолцу, Солунска улица и Зеленгорска - деоница неасфалтираног дела те улице, а такође очишћени су и сви канали у селу. У селу Острову реализовани су радови на равнању и насипању шљунком улица Лоле Рибара и Васе Пелагића. Током трајања радова, извршена је и санација асфалтирања - крпљења ударних рупа на свим локалним путевима и улицама на територији наше општине.

 

Добијеним скромним средствима из буџета Дирекције за изградњу града Пожаревца, за 2014. Годину, више од горе наведених реализованих радова није се могло, одрађен је максимум. У потпуности је испоштован предвиђени план, као и рокови за завршетак радова на асфалтирању, санирању и одржавању некатегорисаних, локалних путева, улица и тротоара на територији Градске општине Костолац током ове године.

 

Прочитано 2459 пута
DMC Firewall is a Joomla Security extension!