Одштампајте ову страницу
понедељак, 06 септембар 2021 13:51

ОДРЖАНЕ 58. ЉУБИЧЕВСКЕ КОЊИЧКЕ ИГРЕ

Већ традиционално, првог септембарског викенда на пожаревачком Хиподрому одржане су 58. Љубичевске коњичке игре. Ова највећа спортско – туристичка манифестација у браничевском округу званично је отворена дефилеом у центру града.

Част да свечано отвори Педесет осме Љубичевске коњичке игре припала је министарки трговине, туризма и телекомуникација Татјани Матић.

Последњег дана игара одржано је седам коњичких трка као и финале у љубичевском вишебоју. Шестом титулом витеза окитио се Марко Миленковић, коме је градоначелник града Пожаревца Саша Павловић уручио витешки плашт и сабљу на којој је угравирано „Не вади ме без повода, не враћај ме без части“.

У галопској трци „Меморијал Благоја Урошевића“ на 1.600 метара победу су однели грло Красива са И. Козмом у седлу. Новчана премија била је 250.000 динара, а у руке првопласораном отишло је чак 125.000 динара. Победнику ове трке пехар је уручила Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац.

Грло из Бугарске, Amante fox, у чијем седлу је био В. Атанасов, однело је победу у двогодачком галопском окршају „Костолац“ на 1.400 метара. Победнику је пехар уручио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски. Осим тога, првопласиранима је припала и новчана награда од 600.000 динара.

Убедљиву победу у главној касачкој трци „Кнез Михаило“ дугој 2.200 метара однело је грло Aerobik Bi са возачем Б. Мукићем. Премија трке била је 800.000 динара, а првопласираном припало је 360.000 динара. Пехар победничком тиму уручила је министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

 

Прочитано 1067 пута
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd