Одштампајте ову страницу
понедељак, 03 октобар 2022 13:26

АМБАСАДОРКА СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ У ПОСЕТИ ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

У склопу обележавања догађаја значајних за Македонце и македонску историју амбасадорка Северне Македоније Михаела Веселинов посетила је Градску општину Костолац.

Свечани пријем уприличен је у кабинету председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског, који је том приликом представио историју, као и привредне и туристичке потенцијале Костолца.  Пријему су поред председника присуствовали чланови костолачког Већа Срђан Радовановић и Миладин Радомировић, као и помоћница председника Маја Здравковић.

Церемонија полагања венаца одржана je крај споменика погинулима у Првом светском рату у Селу Костолцу у порти Цркве Светог Георгија на тзв. Костолачкој коси.  Том приликом одата је пошта страдалим македонским војницима II Вардарског батаљона из састава Браничевског одреда.

Венце су положили амбасадорка Републике Северне Македоније, Михаела Веселинов, испред Градске општине Костолац венац су положили  председник, Серџо Крстаноски и помоћница председника, Маја Здравковић. Настрадалим вардарцима венце су положили представници Македонског Удружења „Кочо Рацин“ из Београда, као и Македонске заједнице у Србији.

Након полагања венаца у Селу Костолцу представници македонских удружења одали су пошту настрадалим македонским војницима у селу Петка. На Спомен обележје, испред Градске општине Костолац венац је положио члан Већа, Срђан Радовановић.

Председник Македонске заједнице у Србији, Гојко Илијевски подсетио је на страдање македонских војника који су своје животе дали за ослобођење Србије.

 

Прочитано 566 пута
Our website is protected by DMC Firewall!