Serbian Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Russian
У КОСТОЛЦУ УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАН ПРАЗНИК ЦВЕЋА

У КОСТОЛЦУ УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАН ПРАЗНИК ЦВЕЋА

          У КОСТОЛЦУ УСПЕШНО ОРГАНИЗОВАН ПРАЗНИК ЦВЕЋА     Манифестацију је званично отворио председник Градске општине Костолац,…

Решење проблема на депонији пепела ПК Ћириковац

Решење проблема на депонији пепела ПК Ћириковац

У интервјуу датом Радио Стилу, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је изложио решење еколошког проблема у вези са одлагалиштем…

Oбележен Светски дан Рома у Костолцу

Oбележен Светски дан Рома у Костолцу

        Поводом Светског дана Рома, који се традиционално обележава 8. априла, у позоришној сали Дома културе у…

“Шарено јаје срећу даје”

“Шарено јаје срећу даје”

          Традиционална манифестација “Шарено јаје срећу даје “ поводом најзначајнијег хришћанског празника Ускрса одржана је на…

Честитка поводом 8. априла Светског дана Рома

Честитка поводом 8. априла Светског дана Рома

Честитка поводом 8. априла Светског дана Рома     „Овај дан обележавамо не само да би указали на богатство ромске…

Председник Скупштине Градске општине Костолац Иван Савић, упутио је честитку грађанима.

Председник Скупштине Градске општине Костолац Иван Савић, упутио је честитку грађанима.

Поводом предстојећег хришћанског празника, Председник Скупштине Градске општине Костолац Иван Савић, упутио је честитку грађанима. "Верницима који Ускрс славе по…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
субота, 03 јун 2017 15:42

Значајне инвестиције на територији костолачке општине до краја 2017. године

На таласима „Радио Стил-а“ о значајним догађајима који су обележили месец мај, а који су од виталног значаја за живот грађана костолачке општине, говорио је председник Градске општине Костолац, Иван Савић.

 

Градска општина Костолац, пример је једне успешне локалне самоуправе, кроз добру сарадњузаконодавне и извршне власти, a све у циљу остваривања добробити свих грађана костолачке општине.Тим поводом, на крају текућег месеца председник Савић симболично предаје извештај и грађанима.

 

Последња седница Скупштине Градске општине Костолац, према речима Ивана Савића, донела је низ важних Одлука које су усвојене једногласно. Прва и најважнија била је – Разматрање и доношење Одлуке о изменама Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2017. годину – Ребаланс 1, на чије доношење је Савић изузетно поносан, с обзиром да је њеним усвајањем, костолачкој општини, обезбеђен највећи буџет (од самог оснивања) који износи 330.438.763,00динара. Такође, још једна Одлука која је усвојена једногласно од стране костолачких одборника била је именовање директора Установе Културно спортскицентар “ Костолац“, којом се одаје признање за досадашњи успешан рад г-ђи Јелени Шаманц.

 

“Чињеница да је од двадесет и једног одборника, колико иначе и броји Скупштина Градске општине Костолац, свих двадесет и један гласало за усвајање ових одлука, показатељ је да рад који смо уложили у претходном периоду, има своју тежину и вредност. Посебно ме радује чињеница да су опозициони одборници, похвалили рад извршне власти. То само значи, да залагање које смо ми показали у претходном периоду и рад који смо уложили одборници знају да препознају, а то нас сада још више мотивише и обавезује да у будућности радимо још преданије и да стандарди које смо поставили у 2017. години буду минимум онога што ћемо у наредним годинама остварити“.

 

Говорећи о средствима која су обезбеђена Ребалансом 1 буџета Градске општине Костолац, Савић је најавио низ инвестиционих улагања, међу којима су најзначајнија – наставак топлификације на територији костолачке општине, односно реконструкцију и доградњу постојеће топлификационе мреже у Дидином насељу и насељу Колиште, али и реконструкцију мреже у Старом Костолцу. У те сврхе обезбеђена су средства у износу од 74.236.000,00 док су за израду другог дела пројекта топлификације насеља Острово, опредељена средства у износу од 3.000.000,00 динара. Ребалансом буџета предвиђени су и радови на уређењу центра Костолца, што подразумева извођење радова у улици Боже Димитријевића, затим поплочавање платоа испред Спортске хале, а предвиђени су и радови на изградњи приступних стаза око и поред Спортске хале. Ове године наставиће се и са уређењем дечијих игралишта и за те сврхе опредељена су средства у износу од 1.500.000,00 динара, али и за урбане мобилијаре (клупе, корпе), такође у износу од 1.500.000,00. За текуће функционисање месних заједница Ребалансом буџета, опредељена су такође значајна додатна средства.

 

Поред средстава која су обезбеђена буџетом и Ребалансом буџета Градске општине Костолац, Савић истиче да је локална самоуправа успела да обезбеди додатна средства из буџета Града Пожаревца за реализацију бројних пројеката на територији костолачке општине. На тај начин приступиће се реализацији инвестиција, међу којима су најзначајније: реконструкција тротоара у улици Боже Димитријевића, од Првомајске до Ђуре Јакшића у износу од 3,5 милиона динара. Значајно је напоменути и партерно уређење јавне површине испред стадиона “ Бора Бека “ , Основне школе “ Јован Цвијић” и Дома омладине. За реализацију прве фазе овог пројекта, према речима Савића, опредељена средства износе 30 милиона, што ће свакако допринети да овај део Костолца буде урбанији и приближен потребама младих. Председник је навео као веома значајну инвестицију и уређење улице Боже Димитријевића од семафора ка Спортској хали са поплочавањем тротоара са леве и десне стране, а за чију реализацију опредељена средства износе 9.405.000,00 динара.

 

Напомињући да сеоске месне заједнице, неће бити запостављене, Савић је говорио и о капиталним инвестицијама, које ће се реализовати у наредном периоду у насељима која припадају територији Градске општине Костолац.

 

“У селу Костолац приступа се другој фази реконструкције улице Капетана Тодића и Кобалове, у износу од 11 милиона динара. За асфалтирање улице Васе Пелагића у Месној заједници Острово, предвиђена средства износе 4.038.000,00 динара, док је у Месној заједници Кленовник за радове на ојачавању коловозне конструкције у улици Душана Стојановића, опредељено 5.841.000,00 динара и 2.000.000,00 динара за асфалтирање Косовске улице“ .

 

Током емисије председник Градске општине Костолац, Иван Савић указао је и на инвестиције које ће се реализовати средствима из буџета Града Пожаревца, опредељена из Програма мера за унапређење услова живота на територији Града Пожаревца. Он је напоменуо да су та средства веома значајна, али да ће поред њих такође за територију Градске општине Костолац бити опредељена и средства из буџетског Фонда за заштиту животне средине, која су ове године значајно увећана.

 

Председник је најавио да ће се током ове године приступити изради пројекта и реконструкцији јавне расвете, инсталацијом лед расвете, што ће свакако у будућности донети велике уштеде. Инвестиција која је планирана овим пројектом, према речима Савића исплатиће се већ кроз 3 до 4 године кроз уштеду у потрошњи електричне енергије.

 

За ту сврху обезбеђено је 172 милиона динара из Фонда за заштиту животне средине Града Пожаревца. Реконструкција јавне расвете обухватаће територију Града Пожаревца и територију Градске општине Костолац.

 

Ове године у оквиру Програма управљања отпадом на територији Града Пожаревца, што подразумева и територију Градске општине Костолац за успостављање организованог система за прикупљање, одношење и депоновање комуналног отпада град издваја 75 милиона динара , од којих је једна четвртина намењена територији нашe општинe и то је још један показатељ да Град Пожаревац ове године приступасистематском решавању одношења и депоновања комуналног отпада. Овом приликом,Савић је најавио и да су велика средства, тачније 18 милиона динара намењена за уређење, чишћење дивљих депонија и неуређених одлагалишта у градским и сеоским насељима.

 

Сагледавајући потребе наших грађана локална самоуправа тежи да по приоритетима приступа решавању и реализацији неопходних пројеката. Са доласком лепшег времена створили су се услови за извођење радова који се односе на уређење града. Поред реконструисања фонтане у улици Трг братства и јединства, ових дана радило се и на уређењу зелене пијаце. Ни најмлађи нису запостављени, па је тако поред постављања новог дечијег игралишта у вртићу “ Мајски цвет “ завршено још једно дечије игралиште, које се налази у Партизанској улици. Савић је најавио и реконструкцију постојећих дечијих игралишта у Месним заједницама Петка и Острово, истакавши да је успешно спроведена јавна набавка за још неколико нових игралишта,која ће бити рађена по свим предвиђеним сигурносним и безбедносним стандардима. На тај начин биће омогућено готово свој деци на територији костолачке општине да имају свој кутак за игру.

 

Радови који се приводе крају, а тичу се уређења приобаља на Дунаву код ресторана „Дунавски драгуљ“ доприносе лепшем изгледу нашег града. Кроз неколико дана биће урађена у целини пешачка стаза, а биће постављен и урбани мобилијар како би Костолчани уживали и што квалитетније проводили време. Савић је напоменуо да се тренутно ради на више локација у Костолцу, али и да је ово само почетак уређења нашег града, који ће у наредном периоду заблистати у пуном сјају.

 

Локална самоуправа тежи из дана у дан да смањи незапосленост на територији Градске општине Костолац, будући да је и ове године потписан Уговор са Националном службом за запошљавање – филијала Пожаревац и на тај начин запослено је десет лица која спадају у категорију теже запошљивих лица, са првим и другим степеном стручне спреме.

 

Савић је додао да је у току још један конкурс Националне службе за запошљавање – филијала Пожаревац и Града Пожаревца и да ће локална самоуправа конкурисати и на том конкурсу,како би обезбедили запошљавање још нових лица, па макар и на четири месеца колико траје реализација пројекта.

 

“Желим да искажем задовољство, јер је један веома успешан месец за нама, а посебно због чињенице да је на последњој седници, сазив Скупштине Градске општине Костолац био јединствен приликом доношења веома важних одлука. Захвалио бих се грађанима на поверењу, а одборницима на подршци, јер су препознали наш рад и досадашњи труд, а ми ћемо се потрудити да у наредном периоду сво поверење које су нам указали и оправдамо„- рекао је председник Градске општине Костолац, Иван Савић.

Прочитано 360 пута
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас326
Јуче679
Ове недеље1005
Овог Месеца15040
Укупно520188

Ваша IP адреса је: 54.81.117.119 уторак, 24 април 2018 08:37
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!