Serbian Chinese (Simplified) English French German Italian Japanese Russian
Одржана 12. редовна седница Већа Градске општине Костолац

Одржана 12. редовна седница Већа Градске општине Костолац

Веће Градске општине Костолац, одржало је у петак, 30. новембра 2018. године седницу на којој је једногласно усвојено 8 тачака дневног реда.…

Изградња фекалне канализације у Првомајској улици у Костолцу

Изградња фекалне канализације у Првомајској улици у Костолцу

Радови на изградњи фекалне канализације у Првомајској улици у Костолцу, у дужини од 275 метара приводе се крају. Председник Градске општине Костолац,…

Одржано полагање за појасеве у реалном аикиду

Одржано полагање за појасеве у реалном аикиду

У Спортској хали у Костолцу, у недељу 28. октобра, организовано је полагање за појасеве у борилачкој вештини – реални аикидо. Стручну комисију,…

Успешна промоција књиге "Азбучница од ситница" Магдалене Реџовић

Успешна промоција књиге "Азбучница од ситница" Магдалене Реџовић

У среду, 31. октобра 2018. године у Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, одржана је промоција прве књиге…

Нова саобраћајна сигнализација за Костолац

Нова саобраћајна сигнализација за Костолац

Тренутно ГО Костолац ради на побољшању услова живота свих грађана Костолца, од оних основних животних потреба : изградња комуналне и…

Завршено уређење аутобуских стајалишта

Завршено уређење аутобуских стајалишта

Градска општина Костолац константно ради на уређењу улица и јавних површина. Постављање билборда дуж пута на улазу у Костолац, нова саобраћајна…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
петак, 17 новембар 2017 08:46

Седница скупштине Градскe општинe Костолац: Усвојен Извештај о извршењу буџета

На  23. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац, одржаној 15. новембра, већином гласова одборника усвојен је деветомесечни Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац. Пре почетка седнице председник Скупштине, Ненад Марковић, на основу обавештења које је добио констатовао је да су одборници Владимир Вила и Мирољуб Николајевић изашли из одборничког клуба Демократске странке и да ће до краја мандата остати самостални одборници у Скупштини Градске општине Костолац.

Након усвајања записника са претходне седнице, одборници Скупштине Градске општине Костолац наставили су рад по дневном реду који је садржао само једну тачку – Разматрање и усвајање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период од 1. јануара до 30. септембра 2017. године.

Према извештају у првих девет месеци ове године приходи буџета, од планираних 323.483 хиљаде на годишњем нивоу, остварени су са 44,22%, што је 143.046 хиљада динара у апсолутном износу. У истом периоду расходи су достигли износ од 145.607 хиљада динара или 43,62% у односу на планираних 333.841 хиљада динара. Овај проценат значајно ће се увећати у последњем кварталу буџетске године, када се окончава највећи број планираних инвестиција. Највеће учешће у структури планираних прихода и примања буџета Градске општине Костолац за првих девет месеци имају трансфери од других нивоа власти са 319.030 хиљаде динара, који су остварени у износу од 44,22%. У односу на претходни Извештај, за првих шест месеци 2017. године, план ових прихода увећан је за 3.277 хиљада динара на основу Уговора које је Градска општина Костолац закључила са Националном службом за запошљавање на име извођења јавних радова. Текући трансфер у посматраном периоду остварен је 62,01%, капитални 31,36% у односу на планирани, а како је навела Зденка Радосављевић, виши стручни сарадник на пословима извршења буџета Градске општине Костолац , приходи од продаје добара и услуга, које остварује Културно - спортски центар „Костолац“, остварени су са 67,6% у односу на планиране.

Председник Градске општине Костолац, Иван Савић, образложио је Извршење буџета за деветомесечни период, а затим се осврнуо на резултате рада ове локалне власти, као и на значајне инвестиције које су реализоване на територији костолачке општине. За наше најмлађе суграђане изградили смо: Нивеино игралиште, игралишта: код Драгуља, у насељу Канал, у улици Вељка Дугошевића, у градском парку, иза ЕКОН зграде употпунили садржај, у Јадранској улици, у вртићу Мајски цвет, у Козарачкој улици, у улици Партизанској, у Порти Цркве, реконструисали игралишта у насељу Петка и Острово и Сарајевској улици.

Изграђено је доста путева на територији Градске општине Костолац, а као веће капиталне инвестиције Савић је навео реконструкцију Партизанске улице, Индустријске, Николе Граонића и Доситејеве, део Поречке улице, Трг братства и јединства са паркинг простором, док је у порти Цркве Светог Максима Исповедника асфалтиран прилаз од капије до дела који је поплочан. Значајно је напоменути и реконструкцију пута кроз село Костолац (Капетана Тодића и Кобалова), реконструкцију Солунске и Зеленгорске улице у Старом Костолцу, реконструкцију самог центра Петке и улице ЈНА до центра села и Лоле Рибара и Моше Пијаде. Поред наведених улица реконструисан је део пута Костолац – Острово, а извршена је и реконструкција пута у насељу Ђипиште у селу Острову. Такође у Острову урађене су и улице Лоле Рибара 1 и 2 и Васе Пелагића, а у сарадњи са Нафтном индустријом Србије и градом Пожаревцем урађена је изградња пута од центра Острова ка гасној станици. У Кленовнику су асфалтиране следеће улице: Борислава Грујића, Цара Душана, Светислава Миловановића, Косовска, Боже Димитријевића и Душана Стојановића.

Такође је реконструисан и део улице Боже Димитријевића са тротоарима са леве и десне стране, извршена је адаптација Основне школе „Јован Цвијић“ у вредности од 100 милиона динара, адаптиран је Дом омладине, костолачка спортска хала, а у току је изградња мултифункционалног простора, најсавременијег игралишта на локацији између Основне школе, стадиона и Дома омладине. Поред тога урађен је и пројекат реконструкције трибина и атлетске стазе на стадиону у Костолцу.

Од редовног одржавања председникСавић је навео да је сваке године по неколико пута рађено насипање, равнање неасфалтираних и некатегорисаних путева у свим насељима.  Реконструкција водоводне мреже у Карађорђевој улици је такође једна од реализованих капиталних инвестиција, а у плану је да се у наредној години изврши комплетна реконструкција Карађорђеве улице, са тротоарима, све до новог кружног тока на раскрсници Костолац – Село Костолац.

Настављено је инвестирање у један од највећих енергетских пројеката, а то је изградња топлификационе мреже у насељима Петка, Дидино насеље, Колиште и Канал, а урађен је и део пројекта за топлификацију села Острово. Остаје да се уради друга фаза пројекта за топлификацију Острова и тиме ће бити заокружена комплетна инфраструктура топлификационе мреже на територији Градске општине Костолац.

Говорећи о капиталним инвестицијама Савић је истакао да је локална самоуправа у сарадњи са Министарством туризма, трговине и телекомуникација, градом Пожаревцем и тадашњом дирекцијом изградила понтонско пристаниште са шеталиштем код ресторана Драгуљ, на коме је постављена јавна расвета и урбани мобилијар. Тренутно се за то подручје ради план детаљне регулације и у плану је да се кроз израду пројекта додају још неки садржаји.

Значајно је напоменути да је у Костолцу обновљен урбани мобилијар - корпе и канте, реконструисана фонтана, али и градска пијаца, која је добила нови и лепши изглед, а у појединим деловима града урађена је и реконструкција нисконапонске мреже и уличне расвете. Савић је додао да је у циљу унапређења заштите животне средине локална самоуправа обезбедила и нове контејнере, који су грађанима олакшали одлагање комуналног отпада.

Локална самоуправа је последњих година значајна средства уложила у уређење градске плаже „Топољар“, како би свим грађанима костолачке општине омогућила пријатнији боравак током летње сезоне. Обезбеђене су лежаљке и сунцобрани, потпуно су реновирана два јавна тоалета са кабинама за пресвлачење и постављени нови тушеви. Такође су реконструисани терени за спортове на песку - фудбал, рукомет и одбојку, постављен је и видео надзор, а изграђено је и шеталиште које је осветљено лед расветом, која је испунила сва очекивања и показала висок аспект економичности.

Током свог излагања Иван Савић се осврнуо и на значајне посете високих званичника Градској општини Костолац, а од најзначајнијих навео посету амбасадора Словеније Франца Бута, надбискупа Станислава Хочевара, министра омладине и спорта Вање Удовичића, посету тадашњег министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александра Вулина и министра трговине, туризма и телекомуникација, Расима Љајића.

- У последњих неколико година приметан је велики напредак, а све је то резултат великог залагања, инзванредне сарадње са градом Пожаревцем, али и веома конструктивне опозиције – рекао је на крају свог обраћања председник Градске општине Костолац, Иван Савић, обећавајући одборницима, али и грађанима костолачке општине, да ће и у наредном периоду наставити да раде истим темпом, да неће посустати, како би Костолац наставио са трендом развоја.

Укупни расходи и издаци

- Извршење буџета директног корисника Председник и веће Градске општине Костолац  износи 59,20%.

- Извршење буџета директног корисника Скупштина Градске општине Костолац износи 45,14 %.

- Извршење буџета директног корисника Орган Управе Градске општине Костолац износи 42,94 % и то:

Управа Градске општине Костолац – извршење износи 42,53 %

Месне заједнице – извршење износи 61,13 % и то посматрано по месним заједницама:

Село Костолац – 68,02 %

Петка  – 78,97 %

Острово 64,43 %

Кленовник – 44,75 %

Културно - спортски центар „Костолац“ – 41,17 %.

Прочитано 699 пута
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас409
Јуче1053
Ове недеље409
Овог Месеца9541
Укупно716806

Ваша IP адреса је: 52.91.185.49 понедељак, 10 децембар 2018 09:03
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!