srzh-CNenfrdeitjaru
ВАКЦИНАЦИЈА У КОСТОЛЦУ БЕЗ ПРИЈАВЕ И ЗАКАЗИВАЊА

ВАКЦИНАЦИЈА У КОСТОЛЦУ БЕЗ ПРИЈАВЕ И ЗАКАЗИВАЊА

У суботу, 17. ариила, у времену од 09:00 до 17:00 часова,  пункт за вакцинацију у костолачком Дому здравља спроводи акцију…

ПРЕДСТАВНИЦИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ПОСЕТИЛИ ФК ,,ОПК РУДАР 2001“ КОСТОЛАЦ

ПРЕДСТАВНИЦИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ПОСЕТИЛИ ФК ,,ОПК РУДАР 2001“ КОСТОЛАЦ

У уторак, 13.04.2021. ФК "ОПК Рудар 2001" из Костолца посетили су представници Градске општине Костолац, чланица већа задужена за спорт…

ВАКЦИНАЦИЈА МЕШТАНА КЛЕНОВНИКА

ВАКЦИНАЦИЈА МЕШТАНА КЛЕНОВНИКА

У просторијама Дома културе у Кленовнику Служба кућног лечења Дома здравља Пожаревац данас је у времену од 08:00 до 11:30…

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У КЛЕНОВНИКУ

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У КЛЕНОВНИКУ

У среду, 14. априла 2021. године, у времену од 8 до 11:30 часова, у Кленовнику ће се вршити вакцинација без претходне…

ЧЛАНОВИ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА РОМСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ПОСЕТИЛИ ГРАДСКУ ОПШТИНУ КОСТОЛАЦ

ЧЛАНОВИ НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА РОМСКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ ПОСЕТИЛИ ГРАДСКУ ОПШТИНУ КОСТОЛАЦ

У оквиру плана и програма обиласка општина и градова, чланови Националног савета ромске националне мањине одржали су радни састанак са…

У КОСТОЛЦУ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН РОМА

У КОСТОЛЦУ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН РОМА

Светски дан Рома обележава се 8. априла као дан прославе ромске културе и подизања свести о проблемима с којима се…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
петак, 09 октобар 2020 17:09

ИНТЕРВЈУ МЛАДИХ НОВИНАРА СА ПРЕДСЕДНИКОМ КРСТАНОСКИМ

Поводом обележавања Дечије недеље чланови Новинарске секције Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац посетили су председника костолачке општине Серџа Крстаноског.

          Овом приликом реализован је интервју са председником, који је за ове младе новинаре био изазов  и прилика да практично докажу своје вештине, што су успешно и учинили.

          Крстаноски је у знак добродошлице ученицима уручио скромне поклоне, а затим одговорио на питања. На крају разговора, господин Крстаноски, упутио је честитке ученицима који су професионално припремили и реализовали овај интервју.

У наставку преносимо у целости поменути интервју са председником Градске општине Костолац, Серџом Крстаноским:

 • Поново сте на челу Градске општине Костолац. Да ли наставаљате планове из претходног мандата или имате нешто ново за наредне четири године у Костолцу?

- Бити поново на челу Градске општине Костолац за мене представља једну велику част и привилегију, али и велику одговорност и обавезу према грађанима.

Настављамо оно што смо започели у првом мандату, где смо направили  стратегију развоја наше општине за наредни четворогодишњи период. У плану је да свако насеље, свака улица, свако село добије чисту пијаћу воду, канализацију, грејање и путну инфраструктуру, што је у суштини и најбитније. То су нам приоритети за наредне 4 године .

 • Да ли сте остварили све оно што сте желели у претходном мандaту?

- Наравно да нисам јер се сусрећемо са доста проблема, од нерешених имовинско правних односа који нам ствара велики проблем за добијање дозвола за уређење тих објеката,  до недостатка комуналне, топлификационе и путне инфраструктуре у многим деловима Костолца. То су проблеми који датирају још из прошлости и када се све стави на папир имамо један  велики списак који полако требамо да решавамо по приоритетима за наше Костолчане. Поред тих крупних проблема који морају да се решавају морамо још више да радимо на:

 • хигијени града, одржавању зелених  површина на територији наше општине
 • решавање саобраћајне сигнализације у самом центру Костолца и изградња нових паркинг места
 • решавање проблема депонија.
 • На које своје постигнуће сте најпоноснији?

- Као прво, поносан сам што ми је по други пут указано поверење да будем на челу Градске општине Костолац,  и да водим свој родни град. Своје кључне амбиције сам испунио и тиме се поносим. Седам година био сам директор Основне школе „Јован Цвијић“ у Костолцу и то у периоду када је школа после 60 година комплетно реконструисана, сређена и уређена и две године као председник Градске општине  Костолац, где смо за нашу општину припремили  преко 40 пројектних документација у вредности од  2 милијарде  динара. Завршени су пројекти за:

 • 8 км водоводне мреже
 • 30 км фекалне канализације у целом Костолцу, насељу плажа и Селу Костолцу
 • 30 км топлификационе мреже за село Острово, реконструкција мреже у Селу Костолцу после 35 година
 • 17 км путне инфраструктуре
 • ради се на пројекту уклањања надвожњака ауто моста, пројекта новог стадиона и комплетан пројекат за реконструкцију плаже Топољар.

То су све дугорочни циљеви наше општине   

 • Шта конкретно имате у плану за младе Костолчане и која је Ваша порука младима који би можда кренули Вашим стопама?

- Оно што је у плану за наредни  период је отварање омладинско пионирских школа за девојчице у одбојци и рукомету,  јер смо за дечаке већ оформили  школу фудбала и рукомета и то добро функционише. То је формула успеха, да се деца од малена баве спортом, да буду здрави, а касније добри људи.

У плану је да све спортске терене иза хале пресвучемо гуменим подлогама и да направимо један комплекс свих спортова на једном месту.

Затим планирамо да средимо комплетно фудбалски стадион са новом атлетском стазом за трчање и атлетским полигоном, тако да ћемо да омогућимо још један базичан спорт, што је јако битно за децу, а то је атлетика.

Својим намлађим суграђанима бих поручио да се баве спортом. Не морате да будете професионални спортисти, али ћете се одлично припремити за живот. Учите, образујте се, јер је ваше знање нешто што нико не може да вам одузме, не губи вредност и пружиће вам увек безброј могућности. Поставите себи један циљ у животу и тежите ка њему марљивим и вредним радом.

 • Хоћемо ли пливати у костолачком базену?

- Оно што нам је био план пре самог Covida 19 је да урадимо пројектни задатак за затворен школски базен за Основну школу, јер је Министарство просвете и Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије планирало изградњу 100 затворених школских базена за ученике основних школа. Настављамо са израдом пројектног задатка и пројектне  документације (идејним и главним пројектом) за изградњу базена 25 м х 12 м, јер наша школа има решено имовинско правне односе, односно објекат је легализован. Наши ученици  у наредном периоду могу да очекују један школски затворен базен.

 • Како да код младих Костолчана подигнемо еколошку свест, да не остављају смеће за собом?

- На првом месту је кућно васпитање, па тек онда требамо да укључимо школу и разна друга удружења која се баве екологијом . Деца све оно што раде виде од куће, касније из вртића и школе, тако да тај троугао мора да функционише родитељ, школа, дете и то је формула успеха у еколошкој свести и у самом васпитању деце.

 • Постоји ли шанса да костолачки биоскоп поврати  стари углед и сјај?

- Оно што је нама у плану за наредни период, односно Центру за културу „Костолац“ је да позоришну салу тражимо на коришћење, односно управљање, од стране огранка „ТЕ-КО“ Костолац. Када будемо добили сагласност кренућемо у реновирање сале и направиђемо мулти функционалну салу за позориште, биоскоп  и сва друга  културна дешавања (фолклор и неке друге манифестације)..

 • Да ли можете узети у разматрање план о изградњи бициклистичких стаза у Костолцу да се и млади и стари бициклисти осећају безбеднје у саобраћају?

- У плану је бициклистичка стаза до саме плаже Топољар, као и нова пешачко бициклистичка стаза у самом Градском парку, јер са уклањањем надвожњака моста улица Николе Тесле биће доста прометна.

Са друге стране морамо да урадимо и бициклистичке стазе до свих села Градске општине Костолац, како би мештани који користе бицикле безбедно дошли до Костолца.

 • Шта радите у слободно време?

- У слободно време рекреативно играм мали фудбал са колегама.

 • Који је Ваш омиљени филм, књига?

- Углавном волим домаће филмове и домаће серије које могу да гледам по сто пута и не могу да ми досаде.

Књига: (роман) Корени од Добрице Ћосића.

 • Порука за крај Костолчанима ?

- Као што сам већ рекао урађена је четворогодишња стратегија развоја наше општине, те ће Градска општина Костолац у наредном периоду бити право градилиште,  потребна је само добра воља и жеља да се нешто промени. Прошлост више није битна, окрећемо се садашњости да бисмо имали лепшу будућност за нашу децу и наше родитеље.
Наша деца уче и проводе време 8 година у најлепшој и најмодернијој основној школи у Браничевском округу и нека нам то буде водиља - када смо могли да  средимо школу у којој није улагано скоро 50 година  средићемо и све друге ствари уз заједнички и тимски рад.

Прочитано 543 пута
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас123
Јуче400
Ове недеље523
Овог Месеца6014
Укупно1877851

Ваша IP адреса је: 34.204.186.91 уторак, 20 април 2021 08:08
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!