Одштампајте ову страницу
уторак, 18 новембар 2014 08:54

13. Октобар - Дан ослобођења у II светском рату

На достојанствен начин, јуче 13. октобра у Селу Костолцу, уз пригодну  свечаност, положени су венци на Споменик палим борцима у Првом и Другом светском рату, поводом – 13. октобра Дана ослобођења Костолца у Другом светском рату.

 

Венце су положили испред Градске општине Костолац председник Скупштине Градске општине Костолац, Иван Савић заједно са чланом Већа Градске општине Костолац, Предрагом Славковићем, затим представници Месне заједнице ,,Село Костолац“, представници града Пожаревца и представници Привредног друштва ,,Термоелектране и копови Костолац“.

 

На тешке тренутке који су нас задесили током Другог светског рата указао је председник градског одбора СУБНОР-а, Драган Лазовић у свом обраћању присутнима, након чега је одата почаст палим борцима минутом ћутања.  

 

Председник Скупштине Градске општине Костолац, господин Савић овом приликом је нагласио да се ове године обележава тачно 70 година од ослобођења Костолца од окупатора у Другом светском рату и даље истакао:

,,Свечаним чином, полагањем венаца на Споменик палим борцима у Првом и Другом светском рату, одајемо почаст палим борцима који су своје животе положили за слободу свог народа, за ослобођење  Костолца. Жртве наших предака не смемо никада заборавити, наша дужност и обавеза је да нашим потомцима оставимо у наслеђе сећање на успомену на жртве ослобођења.“ – рекао је председник Скупштине Градске општине Костолац, Иван Савић, додавши да Градска општина Костолац има у плану да у наредном периоду подигне Споменик палим борцима у Првом и ту и у цнтру града Костолца.

Прочитано 2369 пута
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd