srzh-CNenfrdeitjaru
СЕДМИ ФЕСТИВАЛ ЦВЕЋА НА ПЛАТОУ ИСПРЕД СПОРТСКЕ ХАЛЕ У КОСТОЛЦУ

СЕДМИ ФЕСТИВАЛ ЦВЕЋА НА ПЛАТОУ ИСПРЕД СПОРТСКЕ ХАЛЕ У КОСТОЛЦУ

У суботу, 18. маја 2024. године Центар за културу „Костолац“ под покровитељством Градске општине организује 7. Фестивал цвећа. Фестивал ће…

СРЕЋАН ВАСКРС – ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

СРЕЋАН ВАСКРС – ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, верницима православне вероисповести Градска општина Костолац упућује срдачне честитке са жељом да празничне дане проведете…

ПРВИ МАЈ, МЕЂУНАРОДНИ ПРАЗНИК РАДА

ПРВИ МАЈ, МЕЂУНАРОДНИ ПРАЗНИК РАДА

Градска општина Костолац честита својим суграђанима Међународни празник рада - 1. мај. Овај празник и и ове године обележавамо симболично,…

ЗАВРШЕН ТРЕТМАН ВОДОИЗВОРИШТА "ЛОВАЦ" И "МЛАВА"

ЗАВРШЕН ТРЕТМАН ВОДОИЗВОРИШТА "ЛОВАЦ" И "МЛАВА"

Обавештавају се корисници да је завршен, третман водоизворишта „Ловац“ и „Млава“ и припадајућих водоводних мрежа , као и да вода…

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРВОМАЈСКОМ ВАШАРУ

ОБАВЕШТЕЊЕ О ПРВОМАЈСКОМ ВАШАРУ

Обавештавају се грађани да ће се традиционални првомајски вашар у Костолцу одржати на паркинг простору у Трудбеничкој улици преко пута…

„ШАРЕНО ЈАЈЕ СРЕЋУ ДАЈЕ“ ЗА НАШЕ НАЈМЛАЂЕ

„ШАРЕНО ЈАЈЕ СРЕЋУ ДАЈЕ“ ЗА НАШЕ НАЈМЛАЂЕ

У уторак, 30.априла 2024. године у порти Цркве Светог Максима Исповедника у Костолцу одржаће се Дечији Ускршњи фестивал „Шарено јаје…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Актуелно

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, верницима православне вероисповести Градска општина Костолац упућује срдачне честитке са жељом да празничне дане проведете у здрављу, срећи и благостању, окружени својим најмилијима. Нека највећи хришћански празник, који симболизује победу живота над смрћу, пробуди снагу у свима да сложно, у духу хришћанских начела, бринући једни о другима, победимо све изазове. Чувајмо нашу традицију, наше обичаје и нека радост овог празника испуни домове свих нас.

Драги суграђани, срећан празник, Христос Воскресе!

Објављено у Вести

Градска општина Костолац честита својим суграђанима Међународни празник рада - 1. мај. Овај празник и и ове године обележавамо симболично, присећајући се великих радничких протеста и борби за боље услове рада. Први мај је заједнички празник свих земаља, на којима радничка класа треба да манифестује јединство својих захтева и своју класну солидарност. То је подстицај за све нас, да свакодневно улажемо максималне напоре за остварење основног људског права – права на рад. Традиционално, многи од Вас ће искористити прилику да посете излетишта и проведу дан у природи са својом породицом.

 

Објављено у Вести

Обавештавају се корисници да је завршен, третман водоизворишта „Ловац“ и „Млава“ и припадајућих водоводних мрежа , као и да вода може да се користи за све санитарно-хигијенске потребе, по препоруци Завода за јавно здравље Пожаревац.

До добијању резултата анализа воде В-обима, а којом би се обухватили сви параметри који одређују здравствену безбедност воде , као и 3 узастопна узорака А-обима воду не користити за пиће и припремање хране.

Распоред цистерни остаје према објављеном распореду.

Кликом на пратећу слику можете погледати обавештење ЈКП "Водовод и канализација".

 

Објављено у Вести

Данас је, на основу члана 104. став 4. Статута Града Пожаревца („Службени гласник Града Пожаревца“ број 4/24 – пречишћен текст), а сходно члану 34. став 1. Закона о локалним изборима („Службени гласник РС“ број 14/22 и 35/24) председник Скупштине Града Пожаревца донео Одлуку о расписивању избора за одборнике Скупштине Градске општине Костолац, заказане за 2. јун 2024. године.

Одлука је објављена у "Службеном гласнику Града Пожаревца“ број 6/24 и ступила је на снагу даном објављивања.

Одлуку можете преузети ОВДЕ. 

Објављено у Вести

Обавештавају се грађани да ће се традиционални првомајски вашар у Костолцу одржати на паркинг простору у Трудбеничкој улици преко пута хотела Костолац. Поменута улица биће затворена за саобраћај на деоници од улице Стевана Немање до Боже Димитријевића и то у периоду од 18:00 часова 30. априла до поноћи 2. маја 2024. године.

Градска општина Костолац обавештава све заинтересоване да се за више информадција о закупу простора за постављање луна парка и тезги за првомајски вашар могу обратити лично инспекцијској служби Управе Градске општине Костолац  или на број телефона 012/241-721  сваког радног дана у периоду од 07:00 до 15:00 часова.

Објављено у Вести

У уторак, 30.априла 2024. године у порти Цркве Светог Максима Исповедника у Костолцу одржаће се Дечији Ускршњи фестивал „Шарено јаје срећу даје“.
Деца ће моћи да искажу своју маштовитост и креативност у фабрању ускршњих јаја. Најоригиналнији и најкреативнији учесници биће награђени пригодним наградама.
Право учешћа на Дечијем Ускршњем фестивалу „Шарено јаје срећу даје“ имају деца од 4 до 14 година.

Категорије по којима се деца такмиче су:
К1 – деца од 4 до 6 година;
К2 – деца од 7 до 9 година;
К3 – деца од 10 до 14 година.

Пријаве се врше на сам дан догађаја од 15:30 до 16:30 часова.
Време за украшавање јаја је од 16:30 до 17:30 часова.
Проглашење победника је у 17:30 часова.

Бодоваће се само оно јаје које је насликано на манифестацији.Украшена јаја, донета од куће биће дисквалификована.Учесник се може пријавити само за једну категорију и може добити само једну награду.Организатор обезбеђује такмичарска јаја од стиропора, материјал за такмичење и не могу се користити други материјали. Учесници се обавезују да самостално украшавају јаја без помоћи родитеља, у супротном биће дисквалификована.
Дечији Ускршњи фестивал „Шарено јаје срећу даје“ организује Центар за културу „Костолац“ под покровитељством Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

Од четвртка, 25. априла од 7 часова ујутро, до недеље 28. априла у 24 часа, водовод ће извршити асанацију и хиперхлорисање водоизоришта Ловац и целокупне мреже Костолца, Петке, Старог Костолца и Кленовника.

Споменути третман вршиће се дезинфекционим средствима са продуженим дејством, те је неопходно у периоду хиперхлорисања (четвртак-недеља) воду користи искључиво за употребу тоалета.

Апелује се на кориснике да у термину предвиђеном за хиперхлорисање чешће испуштају воду на својим чесмама и славинама како би дезинфекција била што ефикаснија.

Објављено у Вести

Штаб за ванредне ситуације је на основу резултата испитивања воде са изворишта Ловац и мреже водовода Костолац, Стари Костолац, Петка и Кленовник сагледао тренутну ситуацију у вези стања снабдевања водом за пиће.

На основу свих резултата испитивања воде, који укључују и хидробиолошке анализе, утврђено је присуство гвожђевито-манаганозних бактерија које доводе до појаве мириса у води.

Није познато да присуство и висока бројност ових бактерија може да изазове непожељне здравствене ефекте и болести код људи.  

Међутим, због предострожности, а на основу препоруке Завода за јавно здравље Пожаревац, још једном потврђујемо претходно саопштење грађанима Костолца и споменутих насеља да се вода не користи за пиће и припремање хране, већ искључиво као техничка.

Такође, од четвртка, 25.априла од 7 часова ујутро, до недеље 28.априла у 24 часа, водовод ће извршити асанацију и хиперхолирасње водоизоришта Ловац и целокупне мреже Костолца, Петке, Старог Костолца и Кленовника.

Споменути третман вршиће се дезинфекционим средствима са продуженим дејством, те је неопходно у периоду хиперхлорисања (четвртак-недеља) воду користи искључиво за употребу тоалета.

Апелује се на кориснике да у термину предвиђеном за хиперхлорисање чешће испуштају воду на својим чесмама и славинама како би дезинфекција била што ефикаснија.

Водовод и канализација ће и у наредним данима допремати здравствено безбедну воду за пиће и припремање хране цистернама, а по већ раније утврђеном распореду.

Посебно указујемо да исти услови важе како за људе, тако и за домаће животиње.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ  ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

*Преузето са званичне интернет презентације Града Пожаревца

Објављено у Вести
уторак, 23 април 2024 07:43

ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Дана 23. априла, обележава се Дан Војске Србије, у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак.

Тим поводом Градска општина Костолац честита празник свим припадницима Војске Србије.

Објављено у Вести
Због испитивања пијаће воде са костолачког изворишта “Ловац”, која се не препоручује за пиће, нити за кување због необичног мириса, постављене су цистерне за кориснике у Kостолцу, Старом Kостолцу, Петки и Kленовнику, на следећим локацијама:
– Спортска хала у Kостолцу, од 08:00 до 19:00
– Испред Дирекције ЕПС-а у Kостолцу, од 08:00 до 19:00
Ул. Партизанска, угао са Дунавском у Kостолцу, од 08:00 до 10:00х и од 15:00 до 17:00
– Насеље Kанал –стадион у Kостолцу, од 10:30 до 12:30х и од 17:00 до 19:00
– Kолиште – Дидино село (код Шилове продавнице) у Kостолцу, од 13:00 до 15:00
– Петка, центар, од 08:00 до 10:00х и од 15:00 до 17:00
– Kленовник – центар, од 10:30 до 12:30 и од 17:00 до 19:00
– Стари Kостолац – центар, од 13:00 до 15:00
– За школе у Kостолцу (2), вртић у Kостолцу, школу у Kленовнику, Петки, Старом Kостолцу снабдевање водом биће организовано допремом путем цистерни у бидонима запремине 1,0 м3, које ће ЈKП “Водовод и канализација” поставити у безбедан простор у договору са установом
Из овог предузећа упућују молбу грађанима за разумевање.
 
Објављено у Вести
Страна 1 од 2
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас8
Јуче924
Ове недеље7033
Овог Месеца27005
Укупно3748667

Ваша IP адреса је: 34.239.158.223 недеља, 19 мај 2024 00:11
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!