srzh-CNenfrdeitjaru
петак, март 29, 2024
Чланци поређани по датуму: август 2022

Градска општина Костолац потписала је Уговор за пројектовање затвореног базена у Костолцу. Уговор је додељен фирми Krip-Inzenjering”.

Предвиђено је да се базен изгради на површини иза Спортске хале у Костолцу.

Објекат треба да садржи дворану за базене, једним дубине 2 метра са димензијама 15×25 метара и другим дубине 80 цм димензија 5×8 метара.

Предвиђа се улаз са холом, гардеробе са тушевима и санитарним чвором, техничке просторије, амбуланта - просторија за хитну санацију спортских повреда, као и плажа уз објекат са лежаљкама и сунцобранима за коришћење базена у летњем периоду. Пројектант би требало да предвиди и адекватно загревање просторија.

Објављено у Вести
среда, 31 август 2022 11:02

ЗАВРШЕТАК "КОСТОЛАЧКОГ ЛЕТА"

У oрганизацији Центра за културу "Костолац", а под покровитељством Градске општине Костолац завршава се још једно "Костолачко лето". Разноврсним културно спортским програмом од представа за децу до концерата, затим пројекције филмова на отвореном, књижевних  вечери, турнира у рукомету, баскету  итд. "Костолачко лето 2022" је у претходним  месецима задовољило укусе свих генерација.

Овогодишњу манифестацију „Костолачко лето 2022“ затварамо дечијом представом „Игоров магични шоу“, који ће се одржати 31. августа са почетком од 18:00 часова у Дому културе у Костолцу.

Костолчане ће забавити Игор Трифунов најуспешнији српски мађионичар и илузиониста новије генерације познат као и српски Дејвид Коперфилд. Фантастична способност комуникације с публиком и феноменални трикови оставиће Вас без даха све време трајања програма.

Публика ће видети и доживети најбоље илузије које ће мајстор свог заната извести на сцени. Пред очима посетилаца дешаваће се права чуда: стварања голубова, нестајање асистенткиње, хаљине које мењају боју, левитације, …

У представи поред Игора Трифунова учестује: Ана Димитријевић- асистенткиња без које се не може, а подршку и пар трикова за вас извешће и костолачки мађионичар Боле С. Пејовић.

Публику ће зачудити, насмејати и одушевити виртуозност извођача, а деца из публике имаће прилику да постану мали мађионичари. Ова весела дружина повешће публику у свет праве магије. Сви за магију, магија за све!

У програму ће учествовати и "Маскоте Аниматори Пожаревац" које ће се дружити са нашим најмлађим суграђанима.

 

Објављено у Вести
уторак, 30 август 2022 20:04

ПРИЈЕМ КОСТОЛАЧКИХ ЂАКА ПРВАКА

У фискултурној сали костолачке Основне школе „Јован Цвијић“ данас је уприличен пријем најмлађих ученика. Пријему нове грнерације ђака испред Градске општине Костолац присуствовали су заменик  председника Дарко Грубетић и чланови Већа Маријана Божић и Бајрам Морина.

Присутнима се обратила директорка школе Сунчица Марковић која је између осталог малишанима  пожелела добродошлицу и много успеха, након чега су прваци разврстани по одељењима.

 

Објављено у Вести
уторак, 30 август 2022 14:24

НОВО РУКОВОДСТВО ФК "РУДАР 2001"

Данас је у Скупштинској сали Градске општине Костолац уприличен пријем за ново руководство ФК "РУДАР 2001". Челне људе клуба дочекали су председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски и председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, а пријему је присуствовао и члан костолачког Већа Срђан Радовановић.

Са новом управом у ФК "РУДАР 2001", како је најављено, доћи до нових позитивних промена. Овај клуб је на добром путу да уђе у Зонску лигу што и јесте план новој управи на челу са Владимиром Бошковићем, новим председником клуба.

"Почаствован сам што сте ми указали поверење са вером и надом да ћемо испунити очекивања бројних љубитеља фудбала у нашем граду", рекао је Бошковић.

На функцију потпредседника клуба и спортског директора, постављен је Владан Вратоњић, док је за техничког секретара именован Срђан Грујић.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, честитао је новом руководству клуба пожелевши им пуно успеха на предстојећим такмичењима, као и среће у будућем раду.

Крстаноски је истакао да ће Градска општина Костолац наставити да подржава рад млађих категорија фудбалера, рукометаша, одбојкаша и гимнастичара јер су они будућност Костолца.

"У последње четири  године уложено је 90 милиона динара у функционисање спортских клубова и удружења са територије Градске општине Костолац. Такође уложено је и 60 милиона динара у развој спортске инфраструктуре и ту нећемо стати. У плану је уређење фудбалског стадиона са пратећом инфраструктуром." истакао је Крстаноски.

 

Објављено у Вести
уторак, 30 август 2022 10:04

ГОСПОЈИНСКО ПРЕЛО

На велики празник Успење Пресвете Богородице, 28. августа, у Кленовнику, на стадиону малих спортова, одржана је традиционална манифестација Госпојинско прело. Овогодишње Госпојинско прело обухватило је богат културно - уметнички програм који је отворио Саша Павловић, градоначелник Града Пожаревца. Испред Градске општине Костолац манифестацију је својим присуством подржао Срђан Радовановић, члан Већа ресорно задужен за Месне заједнице.

Дан пре централног догађаја, 27. августа, одржано је такмичење у кувању рибље чорбе где се укупно 54 учесника надметало за титулу најбоље рибље чорбе, а прва награда припала је Драгану Добросављевићу из Кленовника.

На дан великиг црквеног празника одржан је концерт фолклора на коме су поред домаћина, Културно - уметничког друштва "Кленовник" из Кленовника, учествовали и Културно - уметничко друштво "Костолац" из Костолца, Културно - уметничко друштво "Миодраг Миљковић Мигда" из Ћириковца и Културно - уметничко друштво "Стари Костолац" из Села Костолца.

У оквиру пратећег програма одржано је и такмичење у припремању традиционалних јела у коме су учешће узели Удружење жена ,,Кличевац" из Кличевца, Удружење "Сунцокрети" из Батуше, Удружење "Од књиге до душе" из Костолца, Удружење "Тополовчанке" из Тополовника, Удружење "Лугавчина" из Лигавчине, Удружење "Сараорци" из Сараораца и Удружење "Осипаоничанке" из Осипаонице.

Овогодишње Госпојинско прело завршено је величанственим ватрометом.

Организатор ове манифестације је МЗ Кленовник у сарадњи са Центром за културу "Костолац" под покровитељством Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

Услед погоршања временских услова Београдски Трибуте Бијело дугме наступиће вечерас, 29. августа са почетком у 20:00 часова у Дому културе у Костолцу у оквиру манифестације "Костолачко лето 2022". Улаз је слободан. Група Београдски Трибуте Бијело дугме је настала 2014. године са идејом да на истоветан начин представи некадашњи легендарни састав Бијело дугме.

 

Објављено у Вести

"Градска општина Костолац и Град Пожаревац настављају са реконструкцијом дечијих игралишта у Костолцу.

Након уређења игралишта у улицама Стевана Немање, Сарајевској, Вељка Дугошевића, Николе Тесле и плаже "Топољар" на ред је дошла и реконструкција игралишта у Дидином насељу.

Честитам нашим најмлађим суграђанима који ће добити једно ново модерно, савремено и безбедно игралиште за лепше и безбрижно одрастање.

„Срећно децо!" - истакао је Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

У Костолцу је 27. августа, одржан Турнир у баскету 3×3 за млађе категорије. На турниру је учестовало 14 екипа подељених у три категорије: пионири, кадети и јуниори. Поред турнира, организовано је и такмичење у шутирању тројки. Турнир је отворила чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић пожелевши учесницима пуно успеха. Она је истакла да ће општина и надаље свесрдно помагати спорт, младе и здрав начин живота.

Прво место у категорији пионира (14) освојила је екипа “ЈУНИОРИ”, друго место “МВП”, док је треће место заузела екипа “Д-ФЕНС"”.

У категорији кадета (16) прво место освојили су “324”. Друго место припало је екипи “АУТОБУСКА СТАНИЦА”, а на трећем месту нашла се екипа “ТРЕЋИ СПРАТ”.

У категорији јуниора (18) прво место освојила је екипа “ЋЕ ДА ВИДИМО”, друго екипа “БУБУШИНАЦ 3х3”, а треће место припало је екипи “КОСТОЛАЦ БАСКЕТ”.

Награде и пехаре најбољима уручили су чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић и председник Кошаркашког клуба “Кош" Немања Кнежевић. Екипе су биле са територије Градске општине Костолац и града Пожаревца.

Јуниори су играли за новчану награду (10 хиљада динара) и робне награде, док су кадети и пионири играли за робне награде. "LAZZARO" спортска кројачка радња донирала је дресове за прва места у све три категорије.

Турнир су организовали Кошаркашки клуб “Кош” Костолац и Центар за културу “Костолац”, а покровитељ је Градска општина Костолац.

 

Објављено у Вести

Обавештавамо грађане да ће се поводом одржавања концерта групе Београдски Трибуте Бијело дугме, у понедељак, 29. августа, у периоду од 18 сати па до поноћи, извршити обустава саобраћаја, односно затварање дела Хомољске улице у Костолцу (испред спортске хале).

Такође, иста улица биће затворена у среду, 31. августа у периоду од 17 до 21 сат, поводом одржавања илузионистичке представе "Игоров магични шоу".

Објављено у Вести

У понедељак, 29. августа 2022. године на тераси Дома културе „Костолац“ одржаће се промоција књиге нашег суграђанина Синише Радиновића под називом „Костолац, траг у бескрају“. Промоција почиње у 20:00 часова.

Објављено у Вести
Страна 1 од 3
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас2949
Јуче4381
Ове недеље15976
Овог Месеца80985
Укупно3635573

Ваша IP адреса је: 44.223.70.167 петак, 29 март 2024 11:51
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd