Одштампајте ову страницу
четвртак, 02 мај 2019 11:19

Бајрам Морина

ЧЛАН ВЕЋА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ
БАЈРАМ  МОРИНА
ресор: Социјална питања, верске заједнице и НВО

 

MAR 0747 Copy

 

Бајрам Морина, рођен је 20. новембра 1974. године у Бољевцу, где 1993. године завршава Средњу школу „Никола Тесла“ гимназију на природно математичком смеру. Исте године уписује Правни факултет у Београду, који након одслужења војног рока, због материјалне ситуације није наставио. Тренутно студира право на Факултету за пословне студије и право из Београда.

 

У Костолцу живи од 1994. године. Радно искуство започиње у ЈКП „Водовод и канализација“ - РЈ Костолац, на месту инкасанта, затим као предузетник, а од 2009. до 2012. године као педагошки асистент у ОШ „Јован Цвијић“ у Костолцу.

 

Од 2015. године је преко Сталне Конференције градова и општина био ангажован као координатор за ромска питања у Градској општини Костолац, а 2018. године постаје помоћник председника Градске општине Костолац и ту функцију обавља све до 2019. године када постаје члан Већа Градске општине Костолац.

 

Од 2011. године је са групом људи, ентузијаста, основао невладино удружење „Друштво Ром Костолац“, које је у претходном периоду реализовало мноштво активности од којих је већина била усмерена на побољшање услова и одржавање континуитета у образовању ученика који потичу из социјално угрожених категорија становништва, али и реализовало пројекте усмерене на побољшање стамбених и животних услова грађана, као и пројекте културног, социјалног и хуманитарног карактера.

 

Удружење на чијем челу је био Бајрам Морина је 2017. године, поводом Дана Градске општине Костолац, добило повељу „Ђорђе Вајферт“ у области социјално хуманитарног рада.

Прочитано 1919 пута
DMC Firewall is a Joomla Security extension!