srzh-CNenfrdeitjaru
четвртак, март 28, 2024
Чланци поређани по датуму: март 2019

Градска општина Костолац наставља са уређењем постојећих и постављањем нових аутобуских  стајалишта. Ново „паметно” аутобуско  стајалиште постављено је код Спортске хале у Костолцу. Стајалиште је  од посебне важности, јер ће га највише користити ђаци основне и средње школе, које су у не посредној близини.

 

- Стајалиште је опремљено соларним на пајањем, захваљујући којем ће грађани,  моћи да допуне своје мобилне уређаје  уз помоћ уграђених  УСБ прикључака. Стајалиште има и сопствену ЛЕД  расвету и интернет конекцију, а сви предвиђени прикључци и расвета користи ће сунчеву енергију, рекаоје председник Градске општине Костолац  Серџо Крстаноски и додао да ће сада наша деца бити дефинитивно сигурнија док чекају аутобус, што је и био циљ.

 

Крстаноски је нагласио да је досада постављено и уређено шест аутобуских стајалишта, четири у Kостолцу и два у насељу Kанал. У плану је да у најскорије време аутобуска стајалишта буду постављена  у Петки, Острову, Kленовнику и Старом Kостолцу, што је показатељ да локална самоуправа брине о свим грађанима. – Важно је да они користе јавни превоз могу да се заштите од ветра и кише, али и да аутобуси који саобраћају на овим релацијама имају адекватан простор и место где ће примати путнике, истакао је председник костолачке  општине.

 

Објављено у Вести

Полагањем венаца на споменик „Слобода”, данас је у Пожаревцу обележено две деценије од почетка НАТО  бомбардовања  Савезне Републике Југославије 1999.године. 

 

Венце су положиле делегације породица палих бораца, Града Пожаревца, Градске општине Kостолац, Браничевског управног округа, Гарнизона Војске Србије у Пожаревцу, Полицијске управе Пожаревац, СУБНОР-а, Удружења потомака ратника 1912 – 1920.године Пожаревац, градских одбора СНС и СПС. У име Градске општине Kостолац венац су положили председник, Серџо  Kрстаноски и председница Скупшине  ГО Kостолац, Милена Церовшек.

 

У склопу обележавања Дана сећања двадесете годишњице од почетка НАТО агресијена СРЈ,  у  Градском здању, организован је пријем за породице погинулих током  НАТО  бомбардовања.

 

Присутнима се обратио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић који је истакао да и после 20 година туга и бол не  пролазе:

 

78 дана, одолевати најмоћнијој војној алијанси у историји ове планете у бестидно названој операцији „Милосрдни  анђео”, на не лоје нашој Србији огромну материјалну штету али не и понижење. Заслужни зато што о том тешком периоду наше историје, али у исто време и мрачном периоду историје оних који су нас напали, можемо да говоримо уздигнуте главесу управо 12 и по хиљада рањених људи и две и по хиљаде живота који су тада угашени. Деветнаесторо њих били су и полицајци и војници из Браничевског округа. Њих деветнаесторо више нема међу нама, али вечноост а је наше поштовање и дивљење које ћемо увек гајити, али и преносити на будуће генерације. Kажу да човек умире два пута, једном када му се угасе животне функције, а други пут када га сви  забораве.За породице погинулих је то чување успомене подразумева на судбина, али за све нас остале, за целокупно друштво, за  Србију – то је света обавеза.Сви смо тужни због прераног одласка наших јунака, али смо исто тако свесни да су се херојском погибијом ваши и нашим ученици сврстали  у ред свих великих браниоца Србије кроз њену историју. Немам ни најмању дилему да ће, када историјска дистанца буде довољно велика, њихова имена и у светским читанкама, а не само у српским, бити раме уз раме са онима са Kајмакчалана,  Цера, Дрине…“

 

- Тачно је да историју пишу победници, али је потврђује време а оно ради за славу наших јунака. А док то време не дође, док и остатак света не у види каква је Србији неправда  учињена 1999 .године, док не сазнају сви како смо се храбро бранили  и нај бољи од нас гинули, остаје нам ово данас. Остаје нам да се на овакав начин свих њих сећамо, и говоримо млађим нараштајима  и читавом свету – ОНИ су погинули за част, право, правду и своју земљу, додао је Спасовић.

 

 

Објављено у Вести

Председник Градске општине Kостолац Серџо Kрстаноски обишао је са својим сарадницима  радове на ширењу топлификационе мреже у Базенској улици у насељу Kанал. Вредност радова које изводи фирма „Sinerdžitec” износи 9 милиона динара, а након завршетка  на топлификациону мрежу ће се прикључити 22 домаћинства.

 

Према стратегији развоја Градске општине Kостолац за 2019.годину са пројекцијама за 2020 и 2021. Годину предвиђен је програм ширења топлификационе мреже. Након завршет карадова у Базенској улици, ширење топлификације ће се наставити  у Kобаловојулици у Старом Kостолцу, а затим ће се приступи титоплифицирању „Kругапијаце” у Костолцу,  рекао је Kрстаноски захваливши се  градоначелнику Града Пожаревца Банету Спасовићу и његовим сарадницима који су одобрили средства за реализовање пројекта ширења топлификационе мреже на територији костолачке општине.

 

-У наредном периоду план ирамо израду пројекта топлификационе мреже за насеља (Плажа, Виногради и Острово), чиме ће цела територија  Градске  општине Kостолац бити топлифицирана. Наравно како се насеља буду ширила, узимаће се у обзир сви захтеви грађана за прикључењена топлификациону мрежу, а у исто време радићесе и реконструкција за старелих мрежа, додао је председник Градске општинеKостолац Серџо Kрстаноски.

 

Поредпредседника ГО Костолац  Серџа Крстаноског,  поменуте радове су  обишли и помоћник  председника  Југослав Марковић, члан Већа  МиладинРадомировић, одборник у скупштини ГО Костолац Реџеп Алијевић, референт за административне послове и послове за инфраструктуру Тања Станисављевић и представник Канцеларије за ромскапитања Идриз Мурина.

 

Објављено у Вести

Поводом 8. марта - Дана жена у препуној позоришној сали Дома културе у Костолцу, одржан  је концерт песама и игара Културно уметничког друштва „Костолац”.

 

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски је том приликом уручио симболичне поклоне свим припадницама лепшег пола, а затим је и свечано отворио концерт честитајући свим дамама празник.

 

Драге даме, желим вам добродошлицу на концерт песама и игара Kултурно уметничког друштва „Kостолац”, који приређујемо вама у част већ 25. година за редом, поводом обележавања Међународног дана жена.  Данас одајемо захвалност свим женама, мајкама, супругама, кћеркама и сарадницама без којих не бисмо били оно што јесмо. " - рекао је Крстаноски и додао „Желим вам да будете јаке, сигурне у себе, образоване и посвећене, а локална самоуправа је ту за вас да вам обезбеди бољу и сигурнију будућност”.

 

 

На традиционалном осмомартовском концерту представиле су се су све селекције фолклорних ансамбала као и вокални солисти и народни оркестар. Смењивале су се игре из Западне Србије, Влашке игре из Хомоља, игре из Доње Јасенице, Пчиње, Србије и Босилеградског Крајишта, а целовечерњи програм употпунили су и вокални солисти Марија Дражић и Слободан Јанковић. Дом културе у Kостолцу био је испуњен великим бројем  посетилаца који су гласним аплаузом поздрављали свако извођење старих игара.

 

Концерт је организовало Културно уметничко друштво „Костолац”у сарадњи са Центром за културу „Костолац” , а под покровитељством Градске општине Костолац.

Објављено у Вести

На 19. редовној седници Већа ГО Костолац усвојени извештаји о утрошеним средствима невладиних организација и удружења зa 2018. годину

 

Веће Градске општине  Костолац, одржало је у петак, 8. марта 2019. године 19. редовну седницу, којом је председавао председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски.

 

Већници  костолачке  општине  разматрали су извештаје о утрошеним средствима  невладиних организација, цркава, верских заједница и удружења, за 2018. годину. Сви извештаји су  једногласно усвојени уз констатацију да су корисници средст ава поступили у складу са Уговорима о дотацији.

 

Поред  тога већници су разматрали предлог Решења о именовању председника и  чланова Радног тела за припрему конкурсне документације и пројектног задатка ради израде Идејног пројекта реконструкције дистрибутивног топловода у насељу Стари Костолац. На функције чланова Радног тела именовани  су Мирко Аранђеловић, дипл. инж. маш.  и Владимир Ђорђевић, дипл. инж. маш.

 

На дневном реду нашло  се и Разматрање  предлога одређивања локације за организовање  Првомајског вашара за 2019. годину. На основу Закључка које је донело Веће локација за организовање  Првомајског вашара за 2019. годину биће као и прошле године испред Хотела Костолац (део улице Трудбеничке и паркинг) између улица Боже Димитријевића и Стевана Немање. 

 

На Већу је усвојен и Извештај о раду председника и Већа Градске општине Костолац за 2018. годину.

 

Објављено у Вести

Од 14 фебруара 2018 када је конституисана Скупштина ГО Костолац и након мог експозе и плана и програма рада , након 365 дана рада на месту Председника Градске општине Костолац , кратко ћу да поднесем извештај о раду Градске општине  у предходном периоду, као и стратегију развоја наше општине у наредном периоду од 3 године.

Објављено у Вести

Гимнастички клуб „СО Партизан” добио је нови гимнастички партер у вредности од 38 хиљада евра. Димензије гимнастичког партера износе 12 x 12 метара, са додатком у виду заштитиног метра са свих страна.

 

„Захваљујући Гимнастичким савезу Србије и донацији из Републике Немачке, Гимнастички клуб „СО Партизан” је добио нови гимнастички партер, који ће допринет и постизању врхунских резултата наших вежбача”- рекао је председник „СО Партизан” Александар Шаманц.

 

Гимнастика каотакмичарски спорт у Kостолцу је веома развијена, захваљујући условима у којима вежбачи тренирају, али и професионалним тренерима, који савесно обављају свој посао, и воде рачуна о дисциплини и реду на тренинзима.

 

Национални гимнастичарски центар у Kостолцу опремљен је по свим стандардима за одржавање великих такмичења. Захваљујући новом партеру гимнастичари и гимнастичарке ће сада моћи да изводе велике и сложене акробатске и гимнастичке скокове, без бојазни од повреда приликом извођења вежби.

 

Објављено у Вести

На осамнестој редовној седници Већа Градске општине Костолац, одржаној 27.фебруара 2019. Године разматран је записник Комисије за обезбеђивање средстава за остваривање потреба и интереса у области спорта на територији Градске општине Костолац, са предлогом расподеле средстава буџета Градске општине Костолац за спорт спортским клубовима за прву половину 2019. године, по Јавном позиву за финансирање посебних програма у области спорта у оквиру  Програмске активности : Подршка локалним спортским организацијама, удружењима и савезима. Већници костолачке општине разматрали су и предлог Решења о именовању председника и чланова радног тела за припрему конкурсне документације и пројектног задатка ради израде пројекта за топлификацијусела Острово II Фаза – Изградња прикључног топловода.

 

На Већу је разматран и предлог Решења о именовању председника и чланова Комисије за оцену пројеката и израду предлога о додели средстава по „Конкурсу за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области јавног информисања у 2019.години“, по конкурсу расписаном 15.01.2019. године.

 

На седници Већа Градске општине Костолац, између осталог одлучивало се и о другим питањима из делокруга рада  Већа.

 

Седницом којом је председавао председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, присуствовали су сви чланови Већа Градске општине Kостолац, Миладин Радомировић, Драган Ранисављев, Никола Лазић, Марија Миличевић и Саша Грубетић. Поред чланова Већа седници су присиствовали и заменик председника Градске општине Kостолац Далибор Илић, начелница Управе Градске општине Kостолац Анђелија Миливојевић, помоћник председника Југослав Марковић и Љиљана Цвејановић – виши сарадник за послове припреме и реализације седница Скупштине и радних тела Скупштине, персоналне и имовинско правне послове.

Објављено у Вести

Веће Градске општине Костолац је 02.03.2019.године, одржало осму ванредну седницу, којом је председавао Серџо Крстаноски председник Градске општине Костолац, а на дневном реду нашле су се три тачке.

 

Најпре је усвојен предлог Одлуке о давању сагласности на нови Статут Установe Центар за културу „Костолац“, коју је донеоУправни одбор Установe Центар за културу „Костолац“ дана 01.03.2019. године. Овај предлог биће достављен Скупштини Градске општине Костолац на разматрање и одлучивање.

 

На Већу је донет и Закључак којим се прихвата предлог за обезбеђивање додатних средстава пo захтеву Установе Центар за културу „Костолац“, за додатна средства бр.01-164-313/19  oд 01.03.2019. године за куповину материјала за пољопривреду, са изјашњењем руководиоца Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине  Костолац.

 

Костолачки  већници утврдили су и предлог  Одлуке о давању мишљења на предлог Одлуке о доношењу плана детаљне регулације „Драгуљ“, у Костолцу. Овај предлог биће достављен  Скупштини Градске општине Костолац на разматрање и одлучивање.

 

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас3031
Јуче2911
Ове недеље11677
Овог Месеца76686
Укупно3631274

Ваша IP адреса је: 34.201.37.128 четвртак, 28 март 2024 18:06
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd