srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: јун 2019

За реконструкцију и асфалтирање улица и насипање сеоских путева на територији Костолачке Градске општине, Град Пожаревац издвојио је преко 52.000.000 дин ,  22.06.2019  завршено је асвалтирање улице Милоша Обилића  у  Кленовнику у дужини од 300 метара  , вредност  радова  износи  2.900.000 дин,  радове је изводила фирма  ПЗП из Пожаревца .

 

Објављено у Вести

За реконструкцију и асфалтирање улица и насипање сеоских путева на територији  Костолачке општине, Град Пожаревац издвојио је преко 52.000.000 дин ,  

 

17.06.2019  завршено је асвалтирање улице Боже Димитријевића у  Петки у дужини од 800 метара са 28 прилазима , вредност  радова  износи 10.900.000 дин радове је изводила фирма ПЗП из Пожаревца .

 

Објављено у Вести

Ученици 8-5,  одељенског старешине Магдалене Реџовић на крају осмог разреда посетили су председника Градске општине Костолац ..Том приликом Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски  је  разговарао са матурантима  у вези престојеће мале матуре  и уписа у средње школе .На крају посете Председник им је пожелео пуно успеха на матурском испиту и пуно успеха у даљем наставку школовања .

 

Ученици су после тога обишли зграду Градске општине Костолац и упознали се са запосленима .

 

Објављено у Вести

У четвртак, 20.јуна одржана је конференција за медије поводом промоције Омладинско – пионирске школе „Рудар 1993”. Оснивање омладинско-пионирске школе фудбала „Рудар 1993”настало је као потреба да се сва деца и млади који тренирају фудбал у Kостолцу  окупе на једном месту и да им се обезбеде најбољи услови за тренинге, развијање, талента и фудбалски хвештина. Председник ОПК Рудар 1933, Бојан Павловић је изразио велико задовољство, јер је локална самоуправа препознала значај оснивања школе фудбала. „Покренути школу фудбала је озбиљна прича, јер је поред континуитета рада потребна и добра организација  рада. Школа фудбала ће се састојати од следећих узрасних категорија и селекција: предпетлића, петлића старијих петлића, пионира и кадета, рекаоје Павловић.

О значају  оснивања школе фудбала говорио је председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски. „Градска општина Костолац, ће  увек подржавати овакве пројекте и помоћи клубовима у раду. Пре свега настојаћемо да обезбедимо терене, реквизите и стабилан извор финансирања рада школе.Формираћемо јединствену информациону базу података свих фудбалера на нашој територији и промовисати рад и активности омладинско-пионирске школе фудбала.Такође направићемо  одличну сарадњу  са омладинским школама на територији Браничевског округа и са Фудбалским савезом Србије. Циљ је да Рудар игралигу Западне Србије, јер се одатле стварају играчи за првитим, рекаоје Крстаноски.

ОПК Рудар 1933, замишљенје као први корак у опоравку некадашњег великана ФК Рудар Костолац. Сам  рад у омладинско-пионирском клубу биће комплексан посао и обављаће  га шест тренера, од тога два тренера голмана.Са играчима ће радити Ненад Ивановић, Миша  Мушић, Бојан Павловић и Слађан Богдановић, док ће саголманима радити Игор Бура (такмичарске генерације) и Јанковић Ђорђе (основна група), тј.голмани који тек треба да науче основне голманске вештине, рекао је Слађан Богдановић, тренерса УЕФА „Ц” лиценцом.Он је нагласио да ће ОПК Рудар 1933 званично почети са радом од 1.јула и показати да уме боље, јаче и брже од других.

Циљ омадинско – пионирске школе фудбала је да промовише фудбал и да  афирмише што више деце која се баве фудбалом у Градској општини Kостолац и да се добрим и успешним радом створе успешни фудбалери.

Објављено у Вести

Рамазански Бајрам, један од два највећа исламска празника, почео је рано ујутру у уторак, 04.06.2019. године у „НУР” џамији у Костолцу, клањањем бајрам-намаза, молитве карактеристичне за бајрамске празнике.

Бајрамску софру поводом Рамазанског Бајрама организовали су Исламска заједница Костолац, НВО „Креативни Роми” и НВО „Еуро Роми” Костолац, уз подршку Градске општине Костолац и Канцеларије за ромска питања.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски честитао је том приликом Рамазански Бајрам свим верницима исламске вероисповести уз жељу да празничне дане проведу у миру и слози. „Нека овај празник донесе здравље, мир и слогу, и нека нас подстакне да и даље негујемо толеранцију градећи друштво у коме ћемо достојанствено живети уз поштовање темељних људских вредности оличених у даривању, праштању, заједништву и поштовању културних и верских различитости , поручио је Крстаноски.

Рамазански Бајрам обележава крај једномесечног поста, и следе дани весеља – дани Бајрама. Овај празник увек пада 1.шевала (десети месец муслиманског календара) и траје тридана, а верници га сматрају „празником положеног испита”.

Бајрам је наступио након што су муслимани испратили свети месец рамазан, месец поста током којег се верници, од зоре до заласка сунца, одричу хране, пића и других телесних ужитака.Муслимани једни другима свој празник честитају реченицом „Бајрам Шериф Мубарек Олсун”.

 

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас852
Јуче3828
Ове недеље4680
Овог Месеца45866
Укупно3600453

Ваша IP адреса је: 52.90.181.205 уторак, 19 март 2024 05:48
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!