srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: март 2020

Градска општина Костолац објављује списак продавница које бити отворене у недељу у периоду од 4 до 7 часова за пензионере и лица старија од 65 година. 

Биће отворене следеће продавнице:

  1. Домаћи трговински ланац „Styline“ Костолац, Трудбеничка 36
  2. Домаћи трговински ланац „Трговина Лилић“ Костолац, Круг зелене пијаце бб
  3. Самопослуга „Деликатес“ Костолац, Трг Братства и јединства
  4. „Огњановић трговина/Минимаркет 1 “ Кленовник, Кленовник – центар.
  5. „Огњановић трговина/Минимаркет 3“ Костолац, Трудбеничка 14.
  6. „Огњановић трговина/Минимаркет 4“ Стари Костолац, Стари Костолац.
  7. „Унион МЗ“ Костолац, Круг пијаце

Списак је преузет са сајта Града Пожаревца. 

Списак свих продавница и апотека које ће бити отворене у недељу на целој територији града Пожаревца можете погледати овде 

 

 

Објављено у Вести

Градска општина Костолац објављује Инструкцију о начину привремене исплате пензија за лица са навршених 65 и више година живота за време трајања ванредног стања. Инструкцију је донела гувернерка Народне банке Србије, дана 24. марта 2020. године. 

Комплетну инструкцију, као и образац пуномоћја за подизање средстава, можете преузети са линка испод.

 

Објављено у Вести

На основу Наредбе о ограничавању и забрани кретања лица на територији Републике Србије ("Службени гласник РС" бр. 34/20, 39/20 и 40/20), Управа Градске општине Костолац утврдила је ново радно време које се примењује од 23. марта 2020. године.

Обавештење о распореду, почетку и завршетку радног времена можете преузети са линка испод. 

Објављено у Вести

Градска општина Костолац обавештава грађане да према одлуци Владе Србије, а у складу са ванредним стањем и мерама предузетим због пандемије корона вируса, за грађане старије од 65 година одлазак у продавнице биће дозвољен у недељу у периоду од 4 до 7 часова ујутро.

Продавнице „Лилић” (у кругу пијаце) и „Styline” (Трудбеничка 36, код хотела) у недељу, 22. марта, у периоду од 4 до 7 часова ујутро, у складу са препорукама надлежних институција биће отворене за грађане старије од 65 година!

Објављено у Вести

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА ТОКОМ ПАНДЕМИЈЕ КОРОНА ВИРУСА (COVID-19) ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ ЋЕ РАДИТИ СА СТРАНКАМА У ПЕРИОДУ ОД 08,00 – 13,00 ЧАСОВА, УЗ ПРЕТХОДНО ОБАВЕЗНО ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ПУТЕМ ЕЛЕКТРОНСКЕ ПОШТЕ НА АДРЕСУ: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ИЛИ ТЕЛЕФОНА БРОЈ 241-830 И ТО ПРЕТХОДНОГ ДАНА ДО 14 ЧАСОВА.

ПРЕДАЈА ПИСМЕНА ПИСАРНИЦИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ ЋЕ СЕ ВРШИТИ НА СЛЕДЕЋИ НАЧИН:

  • У ЗГРАДУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ ДОЗВОЉЕН ЈЕ УЛАЗАК САМО ЈЕДНОГ ЛИЦА
  • УКОЛИКО ВИШЕ ЛИЦА ЧЕКА ЗА УЛАЗАК, РЕД ИСПРЕД ОПШТИНЕ ЋЕ СЕ ОРГАНИЗОВАТИ СА ОБАВЕЗНИМ ОДСТОЈАЊЕМ ОД 2 МЕТРА.

СВИ ГРАЂАНИ СЕ ПОЗИВАЈУ ДА ПОШТУЈУ ПРОПИСАНЕ ЗАБРАНЕ И ПРЕПОРУКЕ ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА. У СУПРОТНОМ ПРОТИВ ЛИЦА КОЈА ПРЕКРШЕ ЗАБРАНЕ И ПРЕПОРУКЕ БИЋЕ ПОДНЕТЕ ПРИЈАВЕ НАДЛЕЖНИМ ОРГАНИМА.

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ

Објављено у Вести

Од четвртка, 19.3.2020. године, биће активан број телефона за помоћ старим лицима за време трајања ванредног стања проглашеног због пандемије вируса COVID 19. Број телефона за територију градске општине Костолац је 061/173-81-85. Овај број ће бити на располагању свакога дана од 8 до 20 часова и у том временском периоду ће моћи да се јаве стара лица којима је потребна помоћ у снабдевању. За помоћ ће бити ангажовани волонтери који ће вршити снабдевање потрепштинама (храна, лекови, средства за хигијену и сл.).

Апелујемо на наше старије суграђане да прихвате препоруку епидемиолога и не излазе за време трајања ванредног стања. Позовите број 061/173-81-85 и наши волонтери ће вам притећи у помоћ.

Објављено у Вести

У складу са одлуком о проглашењу ванредног стања на целој територији Републике Србије, Градска општина Костолац издаје

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавају се грађани са територије Градске општине Костолац да ће се до даљег сви захтеви, дописи и пријаве примати и путем електронске поште. Адреса на коју их можете упутити је Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Препоручује се грађанима да користе овај начин достављања својих дописа до окончања ванредног стања.

Запослени у писарници Градске општине Костолац ће на исти начин, путем електронске поште, потврдити пријем захтева, дописа и пријава.

Образац под називом „Грађанин инспектор“ за пријаву уочених комуналних и других проблема можете преузети са линка испод.

 

Објављено у Вести

Обавештавамо грађане Костолца да ће у суботу, 14. марта 2020. године, у периоду од 07:00 до 14:00 часова Улица Николе Тесле бити затворена за саобраћај ради извођења радова на садњи нових садница.

Објављено у Вести

Након одржане седнице Скупштине Града Пожаревца 9. марта текуће године, а на предлог Градског Већа, донета је Одлука о распуштању Скупштине Градске општине Костолац и образовању Привременог органа Градске општине Костолац, као и Решење о именовању председника и чланова Привременог органа Градске општине Костолац.

 

У Привремени орган Градске општине Костолац за председника именована је Милена Церовшек, а за чланове Серџо Крстаноски, Дарко Грубетић, Далибор Илић и Јасминка Ђорђевић – Милорадовић.

 

Привремени орган Градске општине Костолац одлучује о питањима из надлежности Скупштине, председника Градске општине Костолац и Већа Градске општине Костолац и то до конституисања Скупштине и избора извршних органа Градске општине Костолац након одржаних избора, у складу са законом и Статутом Града Пожаревца.

 

Привремени орган Градске општине Костолац своје прво заседање одржао је у среду 11. марта са почетком у 14:00 часова, којим је председавала председница Привременог органа Градске општине Костолац, Милена Церовшек.

Објављено у Вести

Поводом Међународног дана жена, 8. марта, деца костолачког вртића „Мајски цвет“, у пратњи својих васпитачица, посетила су локалну самоуправу Градске општине Костолац.

 

Малишане је дочекао и пожелео добродошлицу председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, и његов заменик, Далибор Илић.

 

Наши најмлађи суграђани овом приликом потрудили су се и сами направили поклон за председницу Скупштине Градске општине Костолац, Милену Церовшек. Малишани су обишли све просторије костолачке општине и такође и осталим дамама поклонили шарене цветиће направљене са пуно труда и љубави.

 

Изузетна нам је част што смо данас угостили наше најмлађе суграђане који су нашим дамама донели лепе поклоне поводом Међународног дана жена, 8. марта. Драго нам је што смо били домаћини јер су деца вртића „Мајски цвет“ овим гестом улепшала празник запосленим дамама наше локалне самоуправе.“ – овом приликом је истакао први човек костолачке Градске општине, Серџо Крстаноски.

 

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1671
Јуче3828
Ове недеље5499
Овог Месеца46684
Укупно3601272

Ваша IP адреса је: 34.237.245.80 уторак, 19 март 2024 10:49
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!