srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: фебруар 2018

СкупштинаГрадске општине Костолац, на седници одржаној 14. фебруара, изабрала је носиоце функција  за  предстојећи четворогодишњи мандат. Серџо Крстаноски из Српске напредне странке изабран је за председника Градске општине Костолац, гласовима већине одборника, досадашњи директор ОШ „Јован Цвијић Костолац“. За њега је гласало 16 одборника од укупно 20, колико је присуствовало седници Скупштине.

За заменика председника Градске општине Костолац изабран је Далибор Илић из Социјалистичке партије Србије. Досадашњи први човек ове општине, Иван Савић, из Српске напредне странке, обављаће функцију председника Скупштине, док ће његов заменик бити Рајко Божић из Социјалистичке партије Србије. За секретара Скупштине Градске општине Костолац постављена је Слађана Петрушић Гутић, дипломирани правник која је и до сада обављала ову функцију.

На седници је изабрано и пет чланова Општинског већа. То су Никола Лазић, Марија Миличевић, Саша Грубетић, Миладин Радомировић и Драган РанисављевУ скупштини градске општине Костолац формиране су и три одборничке групе: Срска наредна странка – Александар Вучић којој се придружио одборник ПУПС-а, Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србијеи ГГ Искорак Српски покрет Двери.

Новоизабрани председник, Серџо Крстаноски, се у свом првом обраћању захвалио одборницима на указаном поверењу и поручио да ће његов рад бити јаван, отворен и транспарентан, а затим је представио свој план развоја костолачке општине у наредном периоду:

- Развој градске општине Костолац састоји се у одличној сарадњи са локалном самоуправом града Пожаревца, која је ове године издвојила значајна средства из буџета за финансирање костолачке општине. Морамо оспособити стручан тим за израду пројеката, како бисмо конкурисали за средства из европских фондова, страних амбасада и разних ресорних министарстава, а пре свега потребно је одредити јасан програм развоја општине Костолац, најавио је Крстаноски.

Седници су присуствовали Бане Спасовић, градоначелник града Пожаревца и Саша Павловић, заменик градоначелника града Пожаревца.

Спасовић је истакао да ће локална самоуправа града Пожаревца настојати да у складу са могућностима буџета, определи значајна средства за Градску општину Костолац. Захваљујући доброј сарадњи између Градске општине Костолац и града Пожаревца, Костолац ће у наредне четири године наставити крупним корацима и са реализацијом великих пројеката који ће омогућити даљи развој костолачке општине.

Објављено у Вести

На Дан оснивања Градске општине, 29. јануара, у Костолцу је одржана конститутивна седница Скупштине. Седницу је отворио председник Скупштине претходног сазива Ненад Марковић, да би место председавајућег уступио најстаријем одборнику Радосаву Нонковићу, са изборне листе „Александар Вучић – Српска напредна странка – Социјалистичка партија Србије – Ивица Дачић“.

            „Пожелео бих овом сазиву Скупштине пуно успеха у раду“, рекао је отварајући седницу досадашњи председник Скупштине Ненад Марковић и додао:

- Градска општина Костолац којој је ово трећи сазив Скупштине је млада, али од оснивања па до данас урађено је пуно тога и помаци су очигледни и било би јако добро да се настави таквим путем. Не сумњам да ће тако да се настави, нема разлога да буде другачије, може бити само још више инвестиција. Када погледам на претходних осам година од када је општина формирана, показало се да је то имало своју сврху. Очигледно је било оправданих разлога и то није био само хир Костолчана, већ је постојала реална потреба за постајањем Градске општине Костолац. Претходни сазив Скупштине је уз стандардно дневне урадио и неке велике инвестиционе послове. Донео је неке кључне одлуке као што је измена Статута чиме је омогућен даљи развој Градске општине и формирање установа и јавних предузећа, што је по првом Статуту било немогуће.

            Ненад Марковић је новом сазиву честитао на избору и пожелео им пуно успеха у раду и даљем развоју Костолца.

            По усвајању извештаја о мандатима одборници су положили свечану заклетву, чиме је престао мандат претходног сазива Скупштине Градске општине Костолац.

На тој седници образоване су и две одборничке групе. Једна је „Александар Вучић - Српска напредна странка, а друга „Социјалистичка партија Србије – Ивица Дачић“. На Конститутивној седници поднета је и прва оставка на мандат одборника, коју је поднео Александар Попов, носилац листе Демократска странка, из, како је навео, личних разлога. Остали одборници су изјашњавањем потврдили оставку.

            Заменик председника Изборне комисије на изборима 24. децембра 2017. Године, Милојко Лалић поднео је извештај о одржаним изборима. Од 11.524 уписаних бирача са правом гласа, у Градској општини Костолац на изборе је изашло 6.007 гласача. Важећих је било 5.919 листића. Од 21 мандата, 15 је према броју гласова добила коалиција СНС – СПС, 2 Демократска странка, 2 ГГ „Искорак“, 1 коалција ПУПС – СРС и 1 Српски покрет „Двери“.

            Конститутивну седницу Скупштине Градске општине Костолац, по верификацији мандата одборницима новог сазива, прекинуо је председавајући Радосав Нонковић и заказао наставак за 14. фебруар. Како је навео, седница је прекинута јер није поднет ниједан предлог за кандидата за председника Скупштине. Такав предлог може да поднесе и потврди потписима једна трећина од укупног броја одборника.

           

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1845
Јуче3828
Ове недеље5673
Овог Месеца46858
Укупно3601446

Ваша IP адреса је: 100.25.40.11 уторак, 19 март 2024 11:46
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!