srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: мај 2018

 

 

На иницијативу председника Градске општине Костолац Серџа Крстаноског, дана 24.05.2018. године одржан је састанак са директором Дома здравља Драганом Ракићем поводом недостатка здравственог кадра у Огранку Костолац при Дому здравља Пожаревац. Састанку су још  присуствовали чланови Већа Града Пожаревца Весна Пејић и Далибор Миљковић, заменик председника Градске општине Костолац Далибор Илић, начелница Градске опшрине Костолац Анђелија Миливојевић, помоћник председника Градске општине Костолац Југослав Марковић.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, рекао је да су учестале жалбе грађана које се односе на рад Огранка Костолац при Дому здравља у Пожаревцу.Грађани се жале на смањен број лекара и немогућност да буду прегледани у разумном року.Проблем је настао услед смањења здравственог кадра из различитих разлога, што је довело до отежаног функционисања установе и немогућности пружања потребног квалитета услуга .

За три лекара, којима је истицао уговор 31.05.2018. године биће продужено ангажовање,а ради се на проналажењу начина да се ангажује још лекара.У циљу решавања проблема биће контактирано и Министарство здравља Републике Србије.

 

IMG 20180524 094054

Објављено у Вести

 

 

 

 

 

 

 

 

            На основу  чл. 18. став 2.,  18. и  25. ( Сл. Гласника Града Пожаревца бр. 12/2010 ) забрањено је на површинама јавне намене остављати разне предмете, објекте и ствари, држати хаварисана, неисправна и нерегистрована возила, или остављати возила која су регистрована, али неупотребљива за саобраћај, заузимати без одобрења јавне површине постављањем објеката, стубова, рампи,ограда и сл.;

Обавештавају се грађани да су дужни да уклоне са површина јавне намене своја моторна возила, и друге наведене предмете.

          У супротном од 11.06.2018. године надлежна Комунална инспекција уз асистенцију Комуналне полиције излазиће на лице места и даље поступати у складу са важећим прописима, што подразумева мандатну новчану казну и доношење решења о уклањању возила и предмета.

 

 

 

Објављено у Вести

            Дана, 21.05.2018. године са почетком у 11,00 часова, у скупштинској сали, председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски састао се са продавцима који излажу робу ради продаје ван круга пијаце. Састанку су присуствовали јоши заменик председника Градске општине Костолац, Далибор Илић и помоћници председника Градске општине Костолац, Југослав Марковић и Морина Бајрам.

            Тема састанка је била постизање договора и решавање проблема ванпијачне продаје.

            Састанак је отворио и водио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, који се обратио присутнима и навео да је Скупштина Града Пожаревца донела Одлуку о комуналном уређењу којом се прописује Заштита чистоће на површинама јавне намене, те да је свим, напред наведеним продавцима, уручено обавештење. Градска општина Костолац дужна је да поступи по поменутој Одлуци, а најкасније до 01. јуна спроведе је у дело, због чега је састанак и заказан.

            Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, истакао је да ће Градска општина Костолац настојати да пружи, како правну, тако и било коју другу врсту помоћи, када је реч о овој проблематици. Даље је навео да разуме услове и начин на који ови људи послују и да је интерес Градске општине Костолац добробит свих грађана, али да се закон мора поштовати.

И присутни грађани, продавци половне робе, износили су своја мишљења, предлоге, али и критике које су се углавном односиле на висину цене пријаве у Агенцији за привредне регистере, на продавце који долазе из других градова и заузимају им место, на различите величине тезги и сл.

Далибор Илић, заменик председника Градске општине Костолац је истакао да је овај састанак сазван како би се изнашло најбоље решење везано за место на коме би продавци половних ствари могли врше продају, али да је и решавање проблема које су навели присутни грађани, продавци, итекако важно и уско повезано са темом састанка.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски је на крају састанка изнео мишљење да није добро то што се састанку одазвала половина позваних продаваца и да сматра да је за доношење најбољег решења и исправне одлуке, а који су у интересу савког од њих, неопходно да сви продавци половне робе који живе и раде у Костолцу присуствују састанку. Зато је предложио да се поновни састанак одржи 28.05.2018. године са почетком у 11,00 сати.

 

IMG 20180522 084319 640x480

 

IMG 20180522 084255 640x480

Објављено у Вести

Пригодним програмом у костолачком Дому културе у присуству многобројних званица, ученици и наставници Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла”обележили су свој дан и 72. годишњицу постојања и рада.

Свечаној академији присуствовали су:заменик градоначелника Града Пожаревца, Саша Павловић, председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, заменик председника Градске општине Костолац, Далибор Илић, директорка Културно-спортског центра „Костолац" Јелена Шаманц, директор корпоративних послова „ТЕ-КО Костолац", Ђорђе Кучинар, чланови већа Града Пожаревца као и представници ресорног министарства, школа, полиције, војске, верских и мањинских заједница, бројних установа и фирми.

Програм је почео химном Србије „Боже правде“ у извођењу хора Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла”, а након тога се присутнима обратио директор школе, др Горан Несторовић, нагласивши да је 15. мај значајан датум за патенте српског генија, Николе Тесле чије име школа са поносом носи.

- Искуство наше школе која ради 72. године, велики број ђака који су се образовали и који се сада образују, успеси на такмичењима свих нивоа, посебна брига о ученицима и добри услови за рад и учење, показатељи су добрих кадрова који излазе из ове школе. Наша школа данас има статус регионалне школе за образовање кадрова у подручјима рада електротехника, машинство и обрада метала и рударство и геологија у оквиру којих су обуке стручно оспособљавање, формирање образовних кадрова III и IV степена, преквалификације, доквалификације, специјацизације, V степен и актуелно дуално образовање дефицитарних занимања. Проширене делатности у виду услуга које пружамо трећим лицима ставља нас у ред пословно-предузетничких школа које нам доносе значајане приходе за развитак стандарда квалитета образовања и васпитањa – рекао је између осталог Несторовић нагласивши да су за велике успехе ученика на републичким такмичењима заслужни професори чији су радни успеси поводом мотивисања ученика инзванредни.

На академији су додељене захвалнице за изузетан допринос у раду школе: Граду Пожаревцу, Градској општини Костолац, Казнено - поправном заводу „Забела” Пожаревац, Удружењима „Креативни Роми” и “Еуро Роми” , Полицијској управи Пожаревац, Културно- спортском центру „Костолац” и цркви Св. Максима Исповедника у Костолцу. За изузетан допринос у раду школе у виду донација у претходној години додељене су захвалнице ЈП ЕПС- Огранку „ТЕ- КО Костолац” , Компанији „Дунав осигурање” - филијала Пожаревац и Концерну „Бамби” Пожаревац.

Заменик градоначелника града Пожаревца, Саша Павловић је поздравивши присутне истакао да је локална самоуправа поносна на успехе и резултате које је Техничка школа са домом ученика „Никола Тесла” постизала у протеклим годинама.

- Начин на који сте ушли у осму деценију са великим полетом и иновацијама из области образовања, даје ми за право да вас данас именујем као једну од првих асоцијација када се помене Градска општина Костолац. То потврђујеи и чињеница да сте као расадник кадрова за Термоелектране и копове Костолац заправо један од њихових најважнијих шрафова. Синергија која на том плану постоји на релацији са Републиком Србијом доводи нас, као локалну самоуправу у пријатно задужење да учинимо све како би ви и остале школе имали још боље услове. Пре свега мислим на побољшање услова боравка ученика у школи, али и на велико унапређење средстава за наставу које је пред нама. Великим инвестиционим циклусом у саме објекте образовних установа на територији Пожаревца и Костолца хтели смо да наше ђаке ставимо у исти положај са њиховим вршњацима из развијених европских земаља - рекао је Павловић.

Ученици и професори који су учествовали у припреми културно-уметничког програма за свечану академију имали су за циљ да се присутни подсете на историју двадесетог века. Уз игру песму, рецитације и глуму обележен је Дан школе. Програм је највећим делом био посвећен Дану победе над фашизмом у знак сећања на жртве које су у темеље наше слободе уградиле наше животе. Такође приредба је била посвећена ученицима који ове године матурирају, генерацији која је рођена 1999. године са звуцима сирене, пред крај века који је обојен крвљу оних који су изнад свега ценили слободу.

 

Snapshot 41

 

Snapshot 121

 

Snapshot 141

 

Snapshot 421

 

Snapshot 271

 

Snapshot 331

Објављено у Вести

 

 

У организацији рукометног клуба „Рудар“ , Градске општине Костолац и Културно - спортског центра „Костолац" у костолачкој Спортској хали, протеклог викенда одржан је квалификациони турнир пред завршни турнир најбољих екипа Србије, дечака рођених 2001. и 2002. године.

Победничкој екипи „Партизан" из Београда, медаље и пехар уручио је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски. Другопласираној екипи „Студентски град“ из Београда, медаље и пехар уручила је директорка Културно - спортског центра „Костолац" , Јелена Шаманц, док је трећепласираној екипи „Рудар“ из Костолца, медаље и пехар уручио, представник Рукометног савеза Србије.

Освајањем трећег места, рукометаши Рудара су се пласирали на завршни турнири одмериће снаге са најбољим екипама Србије. После стартне победе и ремија, другог дана турнира наши млади рукометаши изгубили су од одличне екипе Студентског града и тако нису изборили борбу за прво место, већ су са екипом Смедерева играли за треће место и победили. У финалној борби између Партизана и Студентског града виђена је права борба, две најбоље екипе на турниру су приказале одличан рукомет у борби за трофеј, али се Партизан у продужетку боље снашао и победио. Најбољи играч турнира био је голман „Партизана“ Тасић Душан, који је заслужено понео ту титулу. Најбољи голман турнира је голман „Рудара" Харис Џемаиловић, а најбољи стрелац је играч „Црвене Звезде" Стефан Петрић, син прослављеног репрезентативца Владимира Петрића.

Уз финалисте и домаћина и екипа Смедерева се пласирала на завршни турнир који ће се одиграти у Смедеревској Паланци.

Костолац је још једном, по ко зна који пут, показао да је не само град спорта већ и добар домаћин и организатор.

 

DSC00161

 

DSC00190

Објављено у Вести

 

 

У присуству бројних гостију, клупског руководства, ветерана, представника Градске општине Костолац, ЈП ЕПС, Огранка „ТЕ- КО Костолац" , представника фудбалског савеза и привредних друштава, у суботу, 12. маја у службеним просторијама фудбалског клуба ОПК „Рудар-2001" Костолац, по православним обичајима обележена је крсна слава, Свети Василије Острошки.

Домаћин овогодишње славе био је Радосав Нонковић, а свечаност је почела сечењем славског колача. Нонковић је обраћајући се присутнима нагласио да је током четрдесет година колико је провео у фудбалском клубу „Рудар" било и успона и падова. - Такмичили смо се у високом рангу такмичења, тачније у трећој лиги бивше Југославије. Имали смо доста врсних фудбалера и тада је било тешко, јер никада није било довољно средстава, али је било жеље и воље, па самим тим и резултати нису изостајали - рекао је домаћин и колачар Радосав Нонковић.

Након свечаног обреда и беседе, Нонковић је предао колач и домаћинство за следећу годину председнику Градске општине Костолац, Серџу Крстаноском.

Честитајући славу председник је пожелео фудбалском клубу да се врати на стару спортску славу коју је имао пре двадесет година. - Рудар има дугу традицију, основан је пре 85. година и у то име Градска општина ће пружити сву потребну подршку и што се тиче спортске организације, стручних кадрова, али и финансијску подршку, како би клуб поново стао на здраве ноге - рекао је Серџо Крстаноски.

Влада Динић, председник Градског фудбалског савеза нагласио је да је фудбалски клуб Рудар окосница и перјаница савеза. - За ову годину најбитније је да Рудар остане у зони, а за следећу годину морамо да планирамо јачу финансијску и организациону подршку и од стране Градске општине Костолац, Града Пожаревца, али и од стране Градског фудбалског савеза и Окружног фудбалског савеза - рекао је Динић истакавши изузетну сарадњу са менаџментом у Рудару.

- Рудар је значајна спортска институција региона у којој су обновљени кадрови, фудбалери и млађе селекције. У саставу клуба имамо први тим, четири такмичарске плус укупна селекција, као и школу фудбала. У наредном периоду у великој мери ће нам значити подршка локалне самоуправе и савеза, како финансијска тако и логистичка - рекао је председник ОПК „Рудар-2001" Костолац, Милан Стевановић.

Ненад Јанков, директор ТЕ „Костолац А“ честитао је славу и пожелео фудбалском клубу пуно успеха у даљем раду. - Свим генерацијама старих фудбалера, овим садашњим, првом тиму и другим млађим категоријама и свима који се труде да од фудбалског клуба Рудар сачувају оно што је некад био и његову некадашњу славу, желим срећно крсно име њихово Св. Василија Острошког - додао је Јанков.

Међу присутним званицама били су и председник ФСР западне Србије, Бранко Стојаковић, представник ЈП ЕПС, Зоран Вуковић, директор П.Д. „Костолац - Услуге", Драгослав Ђокић и други.

 

Snapshot 58

 

Snapshot 59

 

Видео запис можете погледати на следећем линку:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=EHkuSCXElps

 

Објављено у Вести

 

Приликом посете председник ГО Костолац г. Серџо Крстаноски састао се са г. Бојаном Стојићем.

Говорило се о плановима за развој Костолца, његовом уређењу и улепшавању, као и о друштвеној одговорности локалних фирми.

Г. Бојан Стојић је испред фирме "DR100IĆ" истакао да ће увек бити пријатељ прогресивних идеја у жељи да Костолац буде никад лепши и уређенији.

Објављено у Вести

Обавештавају се сви грађани Градске општине Костолац да улицу испред Спортске хале не користе за саобраћај, јер је поменута улица предвиђена за пешачку зону и самим тим забрањена за саобраћај и паркирање возила.

Објављено у Вести

 

Полагањем венаца и одавањем поште погинулима у Другом светском рату, у среду, 9.маја у Пожаревцу обележен је Дан победе над фашизмом. У свечаној сали Градског здања у Пожаревцу, приређен је пријем коме су присуствовали представници града Пожаревца на челу са градоначелником Банетом Спасовићем, представници Градске општине Костолац, војске, полиције, судства, руске, белоруске и украјинске амбасаде, представници борачких организација , установа и јавних предузећа.

На свечаном пријему присутне је поздравио градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић истакавши да на прославу 9.маја Срби имају право, јер су се наши преци зато крваво борили.

Велика је разлика када неко шаље своје војнике и тера их да освајају туђу, њима непознату земљу, и када браните свој град, своје село, свој мост, свој извор воде и своју њиву.Зато ниједна окупација није вечна и не може бити вечна, било да траје 5 или 500 година, окупатори морају једног дaна отићи, управо због те разлике између оног који туђе напада и оно га који своје брани. Управо тоје, драги пријатељи, оно што нас све спаја у овој просторији данас.Сви смо ми поносни потомционих који су, не само своје бранили, већ и друге ослобађали и зато… Срећан нам свима Дан Победе!” – рекао је Спасовић.

Након пријема, положени су венци на споменике палим борцима у спомен-парку Чачалица. На спомен костурницу палим борцима Црвене армије и на спомен обележје погинулим родољубима венац су положили и председник Градске општине Костолац, СерџоКрстаноски и члан Градског већа Града Пожаревца, Млађан Николић.

Дан победе над фашизмом у Другом светском рату обележава се у знак сећања ,када је нацистичка Немачка потписала капитулацију.

У Берлину је нешто после поноћи 8.маја, односно првих минута 9. маја 1945. Безусловнукапитулацију Немачке потписао фелд маршал Вилхелм Кајтел. У име Совјетског Савеза потписник је био маршал Георгиј Жуков, а у име западних савезника британски ваздухопловни генерал Артур Тедер.Тиме је формално завршен Други светски рат у Европи, али су остаци немачких трупа, и њихових савезника, још неколико дана пружали oтпор, између осталих и у Југославији (до 15. маја). У рату који је трајао нешто мање од шест година, учествовала је 61 држава и око 110 милиона војника.

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1875
Јуче3828
Ове недеље5703
Овог Месеца46888
Укупно3601476

Ваша IP адреса је: 34.228.7.237 уторак, 19 март 2024 11:54
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd