srzh-CNenfrdeitjaru
понедељак, јун 17, 2024
Чланци поређани по датуму: април 2024

Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, верницима православне вероисповести Градска општина Костолац упућује срдачне честитке са жељом да празничне дане проведете у здрављу, срећи и благостању, окружени својим најмилијима. Нека највећи хришћански празник, који симболизује победу живота над смрћу, пробуди снагу у свима да сложно, у духу хришћанских начела, бринући једни о другима, победимо све изазове. Чувајмо нашу традицију, наше обичаје и нека радост овог празника испуни домове свих нас.

Драги суграђани, срећан празник, Христос Воскресе!

Објављено у Вести

Градска општина Костолац честита својим суграђанима Међународни празник рада - 1. мај. Овај празник и и ове године обележавамо симболично, присећајући се великих радничких протеста и борби за боље услове рада. Први мај је заједнички празник свих земаља, на којима радничка класа треба да манифестује јединство својих захтева и своју класну солидарност. То је подстицај за све нас, да свакодневно улажемо максималне напоре за остварење основног људског права – права на рад. Традиционално, многи од Вас ће искористити прилику да посете излетишта и проведу дан у природи са својом породицом.

 

Објављено у Вести

Обавештавају се корисници да је завршен, третман водоизворишта „Ловац“ и „Млава“ и припадајућих водоводних мрежа , као и да вода може да се користи за све санитарно-хигијенске потребе, по препоруци Завода за јавно здравље Пожаревац.

До добијању резултата анализа воде В-обима, а којом би се обухватили сви параметри који одређују здравствену безбедност воде , као и 3 узастопна узорака А-обима воду не користити за пиће и припремање хране.

Распоред цистерни остаје према објављеном распореду.

Кликом на пратећу слику можете погледати обавештење ЈКП "Водовод и канализација".

 

Објављено у Вести

Данас је, на основу члана 104. став 4. Статута Града Пожаревца („Службени гласник Града Пожаревца“ број 4/24 – пречишћен текст), а сходно члану 34. став 1. Закона о локалним изборима („Службени гласник РС“ број 14/22 и 35/24) председник Скупштине Града Пожаревца донео Одлуку о расписивању избора за одборнике Скупштине Градске општине Костолац, заказане за 2. јун 2024. године.

Одлука је објављена у "Службеном гласнику Града Пожаревца“ број 6/24 и ступила је на снагу даном објављивања.

Одлуку можете преузети ОВДЕ. 

Објављено у Вести

Обавештавају се грађани да ће се традиционални првомајски вашар у Костолцу одржати на паркинг простору у Трудбеничкој улици преко пута хотела Костолац. Поменута улица биће затворена за саобраћај на деоници од улице Стевана Немање до Боже Димитријевића и то у периоду од 18:00 часова 30. априла до поноћи 2. маја 2024. године.

Градска општина Костолац обавештава све заинтересоване да се за више информадција о закупу простора за постављање луна парка и тезги за првомајски вашар могу обратити лично инспекцијској служби Управе Градске општине Костолац  или на број телефона 012/241-721  сваког радног дана у периоду од 07:00 до 15:00 часова.

Објављено у Вести

У уторак, 30.априла 2024. године у порти Цркве Светог Максима Исповедника у Костолцу одржаће се Дечији Ускршњи фестивал „Шарено јаје срећу даје“.
Деца ће моћи да искажу своју маштовитост и креативност у фабрању ускршњих јаја. Најоригиналнији и најкреативнији учесници биће награђени пригодним наградама.
Право учешћа на Дечијем Ускршњем фестивалу „Шарено јаје срећу даје“ имају деца од 4 до 14 година.

Категорије по којима се деца такмиче су:
К1 – деца од 4 до 6 година;
К2 – деца од 7 до 9 година;
К3 – деца од 10 до 14 година.

Пријаве се врше на сам дан догађаја од 15:30 до 16:30 часова.
Време за украшавање јаја је од 16:30 до 17:30 часова.
Проглашење победника је у 17:30 часова.

Бодоваће се само оно јаје које је насликано на манифестацији.Украшена јаја, донета од куће биће дисквалификована.Учесник се може пријавити само за једну категорију и може добити само једну награду.Организатор обезбеђује такмичарска јаја од стиропора, материјал за такмичење и не могу се користити други материјали. Учесници се обавезују да самостално украшавају јаја без помоћи родитеља, у супротном биће дисквалификована.
Дечији Ускршњи фестивал „Шарено јаје срећу даје“ организује Центар за културу „Костолац“ под покровитељством Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

Од четвртка, 25. априла од 7 часова ујутро, до недеље 28. априла у 24 часа, водовод ће извршити асанацију и хиперхлорисање водоизоришта Ловац и целокупне мреже Костолца, Петке, Старог Костолца и Кленовника.

Споменути третман вршиће се дезинфекционим средствима са продуженим дејством, те је неопходно у периоду хиперхлорисања (четвртак-недеља) воду користи искључиво за употребу тоалета.

Апелује се на кориснике да у термину предвиђеном за хиперхлорисање чешће испуштају воду на својим чесмама и славинама како би дезинфекција била што ефикаснија.

Објављено у Вести

Штаб за ванредне ситуације је на основу резултата испитивања воде са изворишта Ловац и мреже водовода Костолац, Стари Костолац, Петка и Кленовник сагледао тренутну ситуацију у вези стања снабдевања водом за пиће.

На основу свих резултата испитивања воде, који укључују и хидробиолошке анализе, утврђено је присуство гвожђевито-манаганозних бактерија које доводе до појаве мириса у води.

Није познато да присуство и висока бројност ових бактерија може да изазове непожељне здравствене ефекте и болести код људи.  

Међутим, због предострожности, а на основу препоруке Завода за јавно здравље Пожаревац, још једном потврђујемо претходно саопштење грађанима Костолца и споменутих насеља да се вода не користи за пиће и припремање хране, већ искључиво као техничка.

Такође, од четвртка, 25.априла од 7 часова ујутро, до недеље 28.априла у 24 часа, водовод ће извршити асанацију и хиперхолирасње водоизоришта Ловац и целокупне мреже Костолца, Петке, Старог Костолца и Кленовника.

Споменути третман вршиће се дезинфекционим средствима са продуженим дејством, те је неопходно у периоду хиперхлорисања (четвртак-недеља) воду користи искључиво за употребу тоалета.

Апелује се на кориснике да у термину предвиђеном за хиперхлорисање чешће испуштају воду на својим чесмама и славинама како би дезинфекција била што ефикаснија.

Водовод и канализација ће и у наредним данима допремати здравствено безбедну воду за пиће и припремање хране цистернама, а по већ раније утврђеном распореду.

Посебно указујемо да исти услови важе како за људе, тако и за домаће животиње.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ  ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

*Преузето са званичне интернет презентације Града Пожаревца

Објављено у Вести
уторак, 23 април 2024 07:43

ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Дана 23. априла, обележава се Дан Војске Србије, у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак.

Тим поводом Градска општина Костолац честита празник свим припадницима Војске Србије.

Објављено у Вести
Због испитивања пијаће воде са костолачког изворишта “Ловац”, која се не препоручује за пиће, нити за кување због необичног мириса, постављене су цистерне за кориснике у Kостолцу, Старом Kостолцу, Петки и Kленовнику, на следећим локацијама:
– Спортска хала у Kостолцу, од 08:00 до 19:00
– Испред Дирекције ЕПС-а у Kостолцу, од 08:00 до 19:00
Ул. Партизанска, угао са Дунавском у Kостолцу, од 08:00 до 10:00х и од 15:00 до 17:00
– Насеље Kанал –стадион у Kостолцу, од 10:30 до 12:30х и од 17:00 до 19:00
– Kолиште – Дидино село (код Шилове продавнице) у Kостолцу, од 13:00 до 15:00
– Петка, центар, од 08:00 до 10:00х и од 15:00 до 17:00
– Kленовник – центар, од 10:30 до 12:30 и од 17:00 до 19:00
– Стари Kостолац – центар, од 13:00 до 15:00
– За школе у Kостолцу (2), вртић у Kостолцу, школу у Kленовнику, Петки, Старом Kостолцу снабдевање водом биће организовано допремом путем цистерни у бидонима запремине 1,0 м3, које ће ЈKП “Водовод и канализација” поставити у безбедан простор у договору са установом
Из овог предузећа упућују молбу грађанима за разумевање.
 
Објављено у Вести
Страна 1 од 2
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас365
Јуче1064
Ове недеље365
Овог Месеца17762
Укупно3777935

Ваша IP адреса је: 34.239.176.54 понедељак, 17 јун 2024 09:36
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!