srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: новембар 2020
недеља, 29 новембар 2020 22:41

НОВЕ КОВИД ЧЕКАОНИЦЕ

На предлог Штаба за ванредне ситуације Града Пожаревца у договору са Домом здравља Пожаревац, од понедељка 30. новембра од 7 часова, чекаоница за Ковид амбуланту, где ће се предавати књижице, биће хол Центра за културу у Пожаревцу.

 

У Костолцу чекаоница где ће се предавати књижице, од понедељка 30. новембра од 7 часова, биће у изолованом делу Техничке школе са домом ученика у Костолцу, споредни улаз, пoред Дечијег диспанзера.

 

Oбезбеђена су средства за додатних 7 лекара која ће радити у амбулантама у Пожаревцу и Костолцу, и то за 2 лекара у костолачком Дому здравља и 5 лекара за Дом здравља Пожаревац.

Објављено у Вести

На основу препоруке  Штаба за ванредне ситуације Града Пожаревца, комадант Штаба и градоначелник Пожаревца Саша Павловић прогласио је ванредну ситуацију на територији Града Пожаревца.

 

Ванредна ситуација се проглашава због погоршања епидемиолошке ситуације, процене ризика и очекиваног даљег ширења заразне болести, развоја ситуације опасношћу изазваном епидемијом заразне болести ковид 19 и спровођења оперативних мера заштите становништва.

 

Штаб ће редовно информисати и обавештавати становништво и јавност о свим битним чињеницама од значаја заштите становништва од заразне болести ковид 19, као и о престанку опасности због којих је ванредна ситуација проглашена.

 

Објављено у Вести

Данас је у просторијама Градске општине Костолац одржан састанак са члановима Мобилног тима за инклузију Рома Града Пожаревца и Градске општине Костолац, и том приликом, председник Крстаноски уручио им је пројектор и платно. Набавка ове врсте техничке опреме је предвиђена Оперативним планом Мобилног тима Града Пожаревца, којим је део активности усмерен на обуке, радионице и предавања.

 

У раду Мобилног тима учествују представници Центра за социјални рад, Националне службе за запошљавање, здравствене медијаторке и координатори за ромска питања из Костолца и Пожаревца, педагошки асистент, као и представници локалне самоуправе.

 

Чланови Мобилног тима су представили активности које су реализовали у 2019. и 2020. години, као и резултате који су постигнути, а такође и активности које су планиране Оперативним планом за 2021. годину. Области које су обухваћене Оперативним планом су становање, образовање, запошљавање, социјална и здравствена заштита.

 

Објављено у Вести
недеља, 15 новембар 2020 14:12

ДА СВЕТ ПОПЛАВИ И СВИ БУДЕМО ЗДРАВИ

Поводом Светског дана борбе против дијабетеса, на платоу испред костолачке Спортске хале данас је одржана трка солидарности под слоганом „ДА СВЕТ ПОПЛАВИ И СВИ БУДЕМО ЗДРАВИ“. Трка је организована уз поштовање свих мера предострожности и превенције на које апелује Кризни штаб, у циљу заштите здравља, због тренутне епидемиолошке ситуације. Обзиром на то учесници трке поштовали су физичку дистанцу и носили заштитне маске.

 

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, овом приликом је истакао да овом манифестацијом, трком подршке особама оболелим од дијабетеса, желимо да подигнемо свест и скренемо пажњу нашим суграђанима о овој опасној болести, јер ако се не лечи, дијабетес може довести до озбиљних здравствених компликација.

 

Трку солидарности је својим присуством подржала и чланица Већа Градске општине Костолац, Милица Јовић.

 

Организатор ове манифестације је Центар за културу „Костолац“ у сарадњи са Маратон тимом Пожаревац, а под покровитељством Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

Градска општина Костолац, на основу Меморандума о сарадњи потписаног са Саветом Европе и Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, реализује програм  ROMACTED који је у завршној фази. Сврха Меморандума о сарадњи је промовисање доброг управљања и оснаживања Рома и Ромкиња на локалном нивоу.

 

Кроз програм је формирана Локална акциона група састављена од представника ромске заједнице, као и Институционална радна група коју чине представници локалне самоуправе и институција. Међусобно сарађују и користе све расположиве ресурсе у циљу решавања приоритета које су дефинисали грађани. Један од приоритета је био и оснивање Културно-уметничког друштва, као и обезбеђивање опреме за његово функционисање. Кроз Грант Савета Европе обезбеђено је озвучење за потребе новооснованог КУД-а „Амаре Рома“, а ових дана ће бити обезбеђена и народна ношња.

 

Опрему је члановима Локалне акционе групе уручио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски.

 

 

Објављено у Вести

У част великог историјског датума, 11. новембра – Дана примирја у Првом светском рату, Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, упутио је честитку суграђанима:

 

„Дан примирја у Првом светском рату представља велики дан за нашу земљу, за наш народ, јер је управо тај датум део наше слободарске традиције. На нама је да сачувамо овај датум од заборава, јер је више од милион живота дато за слободу отаџбине, и зато са поносом сећамо се наших хероја, наших браниоца, наших предака који су се борили за бољу будућност свих нас. Овај празник обележава се на упечатљив начин ношењем амблема Албанске споменице на коме је цвет феникса. Овај цвет симболише нови живот, јер и када се осуши, ако се залије, може оживети, баш као што се и Србија вратила у живот након ужаса  рата. Још једном, драги суграђани, честитам вам празник Републике Србије, 11. новембар, Дан примирја у Првом светском рату и овај датум прославимо на достојанствен начин, поносни на наше претке и њихову храброст.“

Објављено у Вести

Председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, упутила је честитку суграђанима поводом празника Републике Србије, Дана примирја у Првом светском рату – 11. новембар:

 

„У знак сећања на 11. новембар 1918. године, када је на снагу ступило примирје које је потписано у Француској, одајемо почаст нашим херојима који су дајући своје животе ослободили нашу земљу у Првом светском рату. Пре више од једног века завршен је Први светски рат, војевање какво до тада није памтило човечанство, а наша земља, као и увек у историји, била је на страни победника. Србија је у рату изгубила трећину становништва и то никада не смемо заборавити. Поносни смо на наше претке, на јунаке великог рата, који су се неустрашиво борили за бољу будућност својих потомака.”

 

 

Објављено у Вести

Радови на редовном одржавању уличне расвете на територији Градске општине Костолац реализују се по унапред утврђеном плану.

 

У насељу Виногради, на путу Костолац – Острово, завршени су радови на постављању уличне расвете. Улична расвета проширена је за 1300 метара, а осветљени су делови који до сада нису имали уличну расвету. Извођач радова је предузеће „Горионик“.

 

Градска општина Костолац се захваљује Граду Пожаревцу на издвојеним средствима из буџета Града, којим је омогућена реализација радова на постављању уличне расвете у насељу Виногради.

 

Објављено у Вести

У протеклих неколико година Град Пожаревац инвестирао је значајна  средства за  реконструкцију и модернизацију костолачке Техничкe школe са домом ученика ,,Никола Тесла“. Град Пожаревац је и овога пута препознао потребу да се побољша квалитет образовања   на нивоу практичне наставе и обезбедио средства у износу од око 4,1 милион динара за куповину  6 ЦНЦ машина најсавременије технологије намењених за компјутерску тродимензионалну – 3D обраду дрвета, плочастих материјала, медијапана, лаких метала, алуминијума, месинга, пластике, за обраду у појединачној и малосеријској производњи, односно за едукацију ученика. Иначе, ЦНЦ машине смештене су у реконструисани део школске радионице, а за санацију простора школа је из сопствених средстава уложила око 2 милиона динара.

 

Симболичним пресецањем врпце, нову школску радионицу отворили су градоначелник Пожаревца Саша Павловић, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и директор Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ др Горан Несторовић.

 

Према речима градоначелника Пожаревца Саше Павловића, ове машине користиће се као додатна делатност ове образовне установе, у оквиру које ће кроз један вид предузетништва, школа и ученичка задруга остварити додатне приходе. Како је рекао локална самоуправа мора да подиже стандарде у образовању, а то се може постићи само непрестаним улагањем у вртиће и основне и средње школе.

 

Директор др Горан Несторовић овом приликом је истакао да је куповином нових машина заокружен наставни процес, а истовремено пружена  могућност за отварање нове производне делатности у складу са радом ученичке задруге, осим сервиса аутомобила, металских услуга и компјутерско – техничких услуга за трећа лица које школа већ обавља.

 

Са најновијим ЦНЦ машинама Техничка школа у Костолцу имаће савремене машине за едукацију ученика, те се на овакав начин води рачуна о модернизацији школе, јер модернизација технологије на којој се ученици обучавају и раде је од највећег значаја за њихово образовање и практично усавршавање.

 

Овом догађају присуствовали су и председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, заменик председника костолачке општине Дарко Грубетић, као и чланови пожаревачког и костолачког Већа.

 

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1209
Јуче3828
Ове недеље5037
Овог Месеца46222
Укупно3600810

Ваша IP адреса је: 44.213.99.37 уторак, 19 март 2024 07:33
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!