srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: септембар 2021

Кабинет председника костолачке општине, Серџа Крстаноског, отворен је за пријем грађана сваког уторка, среде и четвртка у времену од 10:00 до 12:00 сати. Наши суграђани пријем могу заказати путем телефона на број 012/241-830 или лично код секретарице председника.

,,Као председнику Градске општине Костолац, нарвом месту ми је да у што већој мери унапредим квалитет живота грађана са територије Градске општине Костолац. Добри резултати се могу постићи уколико сам упознат са потребама и проблемима са којим се сусрећу грађани наше општине. Лично ми могу изнети и своје примедбе, сугестије, предлоге, јер је локална самоуправа управо сервис свих грађана. У складу са својим овлашћењем и ингеренцијама костолачке општине излазим у сусрет сваком свом суграђанину.“ – истакао је први човек костолачке општине, Серџо Крстаноски.

 

Објављено у Вести
понедељак, 27 септембар 2021 10:11

УНАПРЕЂЕЊЕ ПРОМОЦИЈЕ КОСТОЛАЧКОГ ТУРИЗМА

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски са директорком Центра за културу „Костолац“ Јеленом Шаманц и председником Културно – уметничког друштва „Костолац“ Николом Топо, посетио је директора Туристичке организације Града Пожаревца, Василија Балдића.  

У кабинету директора Балдића одржан је  радни састанак на коме се разговарало о развојном путу Градске општине Костолац у области туризма, ради израде стратешког плана промоције костолачке општине као дестинације са изузетним историјским, традицијским, забавним, пословним и излетничко – рекреативним потенцијалом.

Добра сарадња Градске општине Костолац са овом институцијом је од изузетног значаја, будући да је Туристичка организација Града Пожаревца носилац развоја туризма.

 

Објављено у Вести

У Костолцу је одржана још једна у низу акција хуманитарног карактера. Акција добровољног давања крви реализована  је данас, 22. септембра, у аутобусу Института за трансфузију крви Србије, који је био  постављен на паркингу испред костолачког  Дома културе. Костолчани су се у великом броју одазвали акцији и донирали крв у трансфузијском аутобусу. Током акције прикупљено је 43 јединице крви.

С обзиром да Градска општина Костолац увек пружа подршку организовању акција хуманитарног карактера, данашње спровођење акције обишао је Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, са својим замеником Дарком Грубетићем и помоћницом Мајом Здравковић.

Овом приликом председник Крстаноски истакао је да је  добровољно давање крви изузетно хумано дело непроценљиве вредности, које одузима свега неколико минута, а може спасити нечији живот:

,,Добар одзив данашњој акцији најбољи је показатељ о свести наших суграђана и препознавању значаја добровољног давања ове драгоцене течности.

Посебно бих нагласио да ће крв која се буде прикупила бити за потребе како свих грађана Србије, тако и за потребе наших суграђана који се лече у пожаревачкој Општој болници и на клиникама и здравственим установама у Београду.

Овом приликом бих се захвалио свим грађанима Градске општине Костолац који су дали крв, како би резерве крви у Републици Србији остале на оптималном нивоу. Такође, позвао бих све грађане да се у што већем броју одазову и следећим акцијама које организује Црвени крст Пожаревац, јер једна дата јединица крви може спасити до три људских живота, а самим тим Град Пожаревац и Градска општина Костолац задржаће статус најхуманијих средина у Републици Србији.“ – рекао је председник Крстаноски и додао да се овакав вид спровођења акције давања крви у трансфузијским аутобусима постављеним на јавним, прометним местима у централним деловима града показао изузетно успешно.

Јелена Рашић, секретар Црвеног крста Пожаревац, захвалила се руководству Градске општине Костолац, руководству и синдикатима ПД „Георад“, „Костолац услуге“ и „Аутотранспорта“ на подршци у реализацији данашње акције добровољног давања крви чиме су дали велики допринос да резерве крви остану на оптималном нивоу и на тај начин показале висок степен друштвене одговорности:

„Многе ствари могу да сачекају али трансфузија крви не! Захваљујући хуманости наших суграђана, добровољних давалаца крви, Град Пожаревац заједно са Градском општином Костолац, већ деценију поносно носи епитет „Најхуманије средине“ у Србији.“ – додала је Јелена Рашић.

Акцију добровољног давања крви организовао је Институт за трансфузију крви Србије у сарадњи са Црвеним крстом Пожаревац и Градском општином Костолац.

 

Објављено у Вести

Градска општина Костолац позива своје суграђане да се у што већем броју одазову акцији добровољног давања крви која ће бити реализована у среду, 22. септембра.

Аутобус Института за трансфузију крви Србије биће паркиран испред Дома културе, улица Николе Тесле 5-7 Костолац, у времену од 12:30 до 16:00 часова.

Организатори акције добровољног давања крви су Институт за трансфузију крви Србије, Градска општина Костолац и Црвени крст Пожаревац.

 

Објављено у Вести
понедељак, 20 септембар 2021 10:13

„КРОЗ СРБИЈУ“ – ЈЕСЕЊИ КРОС РТС-а

Јесењи крос РТС-а “Кроз Србију” одржан је данас на атлетској стази стадиона "Бора Бека" у Костолцу. На кросу су учешће узели ученици Основне школе "Јован Цвијић" од I – VIII разреда. 

Кросу су поред учитеља и наставника присуствовали директорка Основне школе "Јован Цвијић", Сунчица Марковић која је најбољима уручила медаље.

Подршку ученицима на овом већ традиционалном кросу, својим присуством пружиле су, испред Градске ине Костолац, в.д. начелнице Управе Градске општине Костолац, Ана Тишма и чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић.

Генерални покровитељ кроса је Министарство просвете, науке и технолошког развоја уз подршку Спортског савеза Србије.

 

Објављено у Вести

Поводом почетка нове школске године представници Градске општине Костолац, чланови Већа Маријана Божић и Бајрам Морина, посетили су Основну школу ,,Јован Цвијић“ и том приликом уручили најмлађим ученицима поклон пакете са школским прибором, које је обезбедио Град Пожаревац.

Овом приликом чланица костолачког Већа, Маријана Божић, истакла је да Град Пожаревац сваке године обезбеђује средства за куповину школског прибора за наше најмлађе ђаке. На подручју Градске општине Костолац ове године подељено је око 130 пакета првацима Основне школа "Јован Цвијић", у централној школи и подручним одељењима у припадајућа четири села.

Директорка Основне школе „Јован Цвијић“, Сунчица Марковић, захвалила се Граду Пожаревцу и Градској општини Костолац на поклон пакетима са школским прибором, који су уручени свим првацима са подручја костолачке општине и нагласила да је ове школске 2021/2022 године уписано око 130 првака:

„Током септембра дешава се да добијемо још ђака, углавном због каснијег уписа, тако да из тог разлога говоримо о оквирном броју најмлађих основаца. Највише је полазника у централној школи у Костолцу. Распоређени су у четири одељења, и то код учитеља Новице Гајића и учитељица Јелене Јаковљев, Тање Раденковић и Драгане Мрђен. У подручним школама је неколицина њих, један је ученик у Кленовнику, код учитељице Весне Пешић, у Петки је 6 првака, код учитељице Душице Максић, у Острову су уписана 2 првака, учитељица је Невена Сретков, док је у Селу Костолцу 5 ђака код учитељице Маје Стојишић.“

Подсетимо се, костолачким ђацима првацима је 31. августа уприличен пријем у школском дворишту, уз поштовање свих епидемиолошких мера.  Добродошлицу су им пожелели Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, чланови костолачког Већа, Маријана Божић и Бајрам Морина, помоћница председника Градске општине Костолац, Маја Здравковић, као и директорка Основне школе „Јован Цвијић“, Сунчица Марковић. Седмогодишњацима је на пријему организованом у њихову част приређена дечија представа „Пипи дуга чарапа“, те је нова генерација са осмехом села у школске клупе и закорачила у ново животно поглавље.

 

Објављено у Вести

„Данас 15. Септембра,  прослављамо државни празник ,,Дан српског јединства, слободе и националне заставе”. Овај датум изабран је јер је на данашњи дан 1918. године извршен пробој Солунског фронта у I светском рату. Истицањем заставе Републике Србије широм земље обележава се симболично успешна борба за слободу уједињених српских снага.

Овај празник се заједнички обележава  у Републици Србији и Републици Српској, као  и у свим српским срединама широм света. Драги суграђани, овом приликом желим да вам честитам данашњи празник и да овај дан увек прослављамо са поносом у здрављу и миру, уједињени око наше заставе, која ће се поносно вијорити како широм земље  тако и у целом нашем граду.“ -  истакао је председник костолачке општине господин Kрстаноски.

Објављено у Вести

Председница Скупштине Градске општине Kостолац Милена Церовшек упутила је честитке својим суграђанима поводом 15. септембра - ,,Дана српског јединства, слободе и националне заставе”.

,,У име Скупштине Градске општине Kостолац и у своје лично име, честитам грађанима државни празник ,,Дан српског јединства, слободе и националне заставе”.

Овај празник  обележава се како у Републици Србији тако и у Републици Српској, као  и у свим српским срединама широм света и прослављаће се сваке године на овај датум. Празник се обележава радно, а посебан акценат је на истицању националне заставе на свим за то предвиђеним местима. Овај дан изабран је као дан срског јединства јер је баш на овај датум извршен пробој Солунског фронта 1918. године.“

Објављено у Вести

,,Поводом државног празника ,,Дана српског јединства, слободе и националне заставе” у име Управе Градске општине Костолац и у своје лично име свим грађанима честитам данашњи празник.

Повод за избор овог датума  је управо слога и јединство које је српски народ показао приликом пробоја Солунског фронта давне 1918. године. Наша земља данашњи празник прославља заједно са грађанима Републике Српске. Симболика овог празника је да се вијоре заставе Републике Србије на свим јавним местима широм наше земље па тако и у нашем граду.“ – истиче в.д. начелнице Градске општине Костолац, Ана Тишма честитајући ,,Дан српског јединства, слободе и националне заставе”.

Објављено у Вести

Радови на  изградњи фекалне канализације у костолачком насељу Канал приводе се крају. Реализација овог пројекта је у завршној фази, обзиром да су радови извођени  према унапред утврђеном плану и динамици.

Током месеца октобра фекалном канализационом мрежом биће покривено и преосталих 7 улица у насељу Канал, у укупној дужини од 1.784 метара и то у следећим улицама:

  1. Миленка Стојковића (368 метара)
  2. Светосавска (331 метар)
  3. Десанке Максимовић 1. и 2. део (574 метра)
  4. Ђорђа Вајферта (300 метара)
  5. Базенска (310 метара)
  6. Милоша Обилића (201 метар).

 

Објављено у Вести
Страна 1 од 3
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас461
Јуче3828
Ове недеље4290
Овог Месеца45475
Укупно3600062

Ваша IP адреса је: 54.226.25.246 уторак, 19 март 2024 03:12
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!