srzh-CNenfrdeitjaru
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА МЛАДЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА МЛАДЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац, донета је Одлука  о приступању изради локалног акционог плана за младе у…

ОСНОВАНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

ОСНОВАНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац донета је Одлука о оснивању Канцеларије за младе Градске општине Костолац. Канцеларија…

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

Својим суграђанима исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упућује срдачне честитке поводом почетка светог месеца Рамазана, са жељом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У реконструкцију фудбалског стадиона "Бора-Бека" до сада укупно је уложено 35.223.836.00 динара ; На фудбалском стадиону тренутно се изводе радови…

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

Градска општина Костолац честита на још једној победи РК " Рудар" Костолац против директног кандидата за улазак у већи ранг…

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Лепа традиција се наставља: и ове године су за Дан жена све даме запослене у Градској општини Костолац добиле цвеће…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
понедељак, 13 септембар 2021 12:03

ОДРЖАНА ПЕТА ПО РЕДУ ТРКА ЛЕГИОНАРА

У Костолцу је у суботу 11. септембра, око 10 сати, оглашен старт за пет стотина такмичара у Првенству Србије у полумаратону и петој „Трци легионара, Костолац – Виминацијум“.

У Костолцу истрчане су четири стазе, односно четири трке. На релацији Костолац – Виминацијум две - једна је „Трка Виминацијум“ на 10 километара, и друга „Трка легионара“ и по први пут у Костолцу организовано је Првенство Србије у полумаратону (21 километар), у којој су чествовали бројни репрезентативци наше земље. Затим "Трка задовољства" на 5 километара, у оквиру које су старт и циљ били у Костолцу, и Трка маратончића од 100 метара.

На пет километара, у „Трци задовољства“, у мушкој конкуренцији, убедљиво је победио Зоран Стојановић из Атлетског клуба „Драгутин Томашевић“ из Петровца на Млави, иначе, репрезентативац Србије. Други је на старт стигао Лука Пућо из Костолца, а трећи Дејан Живковић, такође члан АК „Д. Томашевић“ из Петровца на Млави.

У женској конкуренцији такође су тријумфовали Петровчани. Прва је Моника Стојановић, АК „Д. Томашевић“ Петровац на Млави. Друга је Јована Чупић из Београдског тркачког клуба и трећа Соња Миљковић, такође из Београдског тркачког клуба.

У „Трци маратончића“, у којој су се надметали предшколци, међу дечацима је први до циља стигао Миат Пантић стар 7 година, а међу девојчицама Јована Милошевић, 7 година.

Старт за почетак ове трке огласила је испред организатора директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц која је истакла да је овај полумаратон још једна прилика да се о Костолцу говори на најлепши начин широм Србије, уз поруку да су најважнији спортски дух и бављење спортом.

Приликом свечаног отварања полудеценијског атлетског окупљања у Костолцу, званичан почетак „Трке легионара“ прогласио је председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски:

"Велико нам је задовољство што су се у овако великом броју окупили такмичари из целе Србије поводом пете костолачке „Трке легионара“, односно Првенства Србије у полумаратону. Ово је између осталог доказ да смо овим атлетским догађајем успели да заокружимо спорт, тирузам и историју нашег града. Град Пожаревац и Градска општина Костолац препознали су значај овакве манифестације и настојаћемо да сваке наредне године настави да расте.", рекао је Крстаноски и истакао да се Костолац већ сада може похвалити да има манифестацију са највећим бројем учесника.

Том приликом су се обратили и директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц, спортски новинар РТС-а Радослав Раде Симић, координатор Српског атлетског савеза Србије за трке изнад стадиона Горан Чегар.

У костолачким тркама на 10 и 21 километар учествовала су 473 атлетичара. На циљ у Археолошком парку „Виминацијум“ први је стигао Огњен Стојановић, такмичар Београдског тркачког клуба. Он је ову деоницу претрчао у рекордном времену за 1 сат 9 минута и 44 секунде и тако постао шампион Србије. Друго место припало је Марку Ранковићу, атлетичару Београдског тркачког клуба. Бронзано одличје освојио је Ђуро Борбељ, члан АК „Апатин“. Код жена нови рекорд трасе за златну медаљу у времену 1 сат 24 минута и 58 секунди претрчала је Невена Јовановић, чланица Београдског тркачког клуба. Она је постала шампионка Србије у полумаратону. Друго место освојила је Катарина Похлод, такмичарка АК „Хајдук тим маратон“ из Куле, док је брозана медаља припала Јовани Шубатлији, чланици АК „Срем“ из Сремске Митровице. Плакете и новчане награде најуспешнијима уручили су градоначелник Пожаревца Саша Павловић, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек.

У „Трци Виминацијум“ на 10 километара у мушкој конкуренцији ову стазу најбрже је претрчао Јанко Урошевић из АК „Слобода“ Чачак, у времену 35 минута и 18 секунди. Друго место и сребрна медаља припала је Новици Стојановићу, док се на трећој позицији обрео Иван Јеремић. Најуспешнијима награде је предала чланица Већа Градске општине Костолац Маријана Божић. У женској конкуренцији прво место припало је Наташи Ћулафић из АК „Академац“, која је ову деоницу претрчала за 41 минут и три секунде. Сребрно одличје припало је Сандри Узелац, док је треће место освојила Дамјана Перенчевић. Признања им је уручила директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц.

У конкуренцији од 40 до 49 година најбржи су били Сања Јовановић, Катарина Кузман и Сузана Шустер Радојевић (жене), Ненад Милосављевић, Кристијан Стошић и Саша Ћуковић (мушкарци), а награде су им уручили помоћница председника Градске општине Костолац Маја Здравковић и чланица Већа Милица Јовић Богдановић. У категорији од 50 до 59 година најбоље резултате постигли су Гордана Диковић Јовановић, Лепа Алексић и Надица Јовановић (жене), Радиша Симић, Здравко Мишовић и Горан Ристановић (мушкарци). Награде им је уручио председник Маратон тима Небојша Пућо. Код старијих од 60 година најбоља времена остварили су Зоран Јанковић, Радомир Дабић и Милован Лучић, а признања им је уручио председник УО Маратон тима Слободан Јотић. Најбржим Костолчанима Стефану Вукајловићу и Сањи Јовановић, награде су предали др Горан Несторовић и Светлана Ђаловић, испред Маратон тима Пожаревац.

Организатори ове нарастајуће манифестације и промоције спорта су Центар за културу „Костолац“, Маратон тим „Пожаревац“, Виминацијум авантура парк и Виминацијум – Римски град и Легијски логор, под покровитељством Града Пожаревца и Градске општине Костолац. Своју подршку пружиле су и бројне друге организације, јавна предузећа и привредни субјекти овог краја.

Полумаратон је пратила велика организација уз ангажовање свих надлежних служби и посебну бригу о потребама такмичара.

 

View the embedded image gallery online at:
https://kostolac.rs/item/1042-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD.html#sigProGalleria85814f02e4

 

Прочитано 1030 пута
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас3152
Јуче4381
Ове недеље16179
Овог Месеца81188
Укупно3635776

Ваша IP адреса је: 3.92.84.196 петак, 29 март 2024 12:40
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!