Одштампајте ову страницу
среда, 22 септембар 2021 17:14

КОСТОЛЧАНИ ПРЕПОЗНАЛИ ЗНАЧАЈ ДОНИРАЊА КРВИ

У Костолцу је одржана још једна у низу акција хуманитарног карактера. Акција добровољног давања крви реализована  је данас, 22. септембра, у аутобусу Института за трансфузију крви Србије, који је био  постављен на паркингу испред костолачког  Дома културе. Костолчани су се у великом броју одазвали акцији и донирали крв у трансфузијском аутобусу. Током акције прикупљено је 43 јединице крви.

С обзиром да Градска општина Костолац увек пружа подршку организовању акција хуманитарног карактера, данашње спровођење акције обишао је Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, са својим замеником Дарком Грубетићем и помоћницом Мајом Здравковић.

Овом приликом председник Крстаноски истакао је да је  добровољно давање крви изузетно хумано дело непроценљиве вредности, које одузима свега неколико минута, а може спасити нечији живот:

,,Добар одзив данашњој акцији најбољи је показатељ о свести наших суграђана и препознавању значаја добровољног давања ове драгоцене течности.

Посебно бих нагласио да ће крв која се буде прикупила бити за потребе како свих грађана Србије, тако и за потребе наших суграђана који се лече у пожаревачкој Општој болници и на клиникама и здравственим установама у Београду.

Овом приликом бих се захвалио свим грађанима Градске општине Костолац који су дали крв, како би резерве крви у Републици Србији остале на оптималном нивоу. Такође, позвао бих све грађане да се у што већем броју одазову и следећим акцијама које организује Црвени крст Пожаревац, јер једна дата јединица крви може спасити до три људских живота, а самим тим Град Пожаревац и Градска општина Костолац задржаће статус најхуманијих средина у Републици Србији.“ – рекао је председник Крстаноски и додао да се овакав вид спровођења акције давања крви у трансфузијским аутобусима постављеним на јавним, прометним местима у централним деловима града показао изузетно успешно.

Јелена Рашић, секретар Црвеног крста Пожаревац, захвалила се руководству Градске општине Костолац, руководству и синдикатима ПД „Георад“, „Костолац услуге“ и „Аутотранспорта“ на подршци у реализацији данашње акције добровољног давања крви чиме су дали велики допринос да резерве крви остану на оптималном нивоу и на тај начин показале висок степен друштвене одговорности:

„Многе ствари могу да сачекају али трансфузија крви не! Захваљујући хуманости наших суграђана, добровољних давалаца крви, Град Пожаревац заједно са Градском општином Костолац, већ деценију поносно носи епитет „Најхуманије средине“ у Србији.“ – додала је Јелена Рашић.

Акцију добровољног давања крви организовао је Институт за трансфузију крви Србије у сарадњи са Црвеним крстом Пожаревац и Градском општином Костолац.

 

Прочитано 2074 пута
DMC Firewall is a Joomla Security extension!