Одштампајте ову страницу
понедељак, 15 новембар 2021 10:44

ДА СВЕТ ПОПЛАВИ И СВИ БУДЕМО ЗДРАВИ

Поводом Светског дана борбе против дијабетеса, на платоу испред спортске хале у Kостолцу, у суботу 13. новембра, одржана је Трка солидарности под слоганом „Да свет поплави и сви будемо здрави“.

Kостолац је по угледу на остатак градова у Србији и свету по пети пут био плав.

Својим присуством трку солидарности испред Градске општине Костолац подржали су заменик председника Дарко Грубетић, чланице Већа Маријана Божић и Милица Јовић, помоћница председника Маја Здравковић и начелница Управе Ана Тишма.

Манифестацију је отворила Маријана Божић, чланица Већа Градске општине Костолац, која је овом приликом истакла:

"Испред организатора трке и Градске општине Костолац, поздрављам све учеснике данашње трке,  који су дошли да својим учешћем подрже оболеле од дијабетеса. Ова трка подршке је без пропозиција, трчи свако колико може, јер сваки корак је изузетно битан, сваки корак води ка очувању нашег здравља."

У трци солидарности учешће су узеле Маријана Божић, чланица костолачког Већа и Ана Тишма, начелница Управе Градске општине Костолац, као и велики број грађана свих узраста који су својим учешћем подржали овај догађај.

Трка је организована уз поштовање мера предострожности  услед спречавања ширења вируса COVID-19, а њен циљ је поред подршке особама са дијабетесом и да се скрене пажња на значај физичке активности код превенције и лечења ове болести.

Oрганизатор трке која носи назив "Да свет поплави и сви будемо здрави" је Центар за културу "Костолац" уз подршку "Маратон тима Пожаревац" под покровитељством Градске општине Костолац.

 

Прочитано 1124 пута
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd