Одштампајте ову страницу
среда, 18 мај 2022 09:38

ИЗГРАДЊА ТОПЛИФИКАЦИОНЕ МРЕЖЕ КА СЕЛУ ОСТРОВУ

Извођење радова на реализацији 1. фазе изградње топлификационе мреже ка селу Острово, као и костолачком насељу Плажа и насељу Виногради, одвијају се по унапред предвиђеном плану и динамици.

До сада топловод је постављен у дужини од 450 метара, а након завршетка радова у Колубарској улици радови се одвијају у улици Хајдук Вељковој у правцу ка улици Јована Дучића ка насељу Плажа.

Крајем прошле године започета је реализација једне од највећих и најважнијих капиталних инвестиција, изградња топлификационе мреже ка селу Острову у дужини од 700 метара, чија је укупна вредност 36 милиона динара. Мештани овог села скоро 35 година чекају реализацију овог пројекта.

Поред села Острово, топлификационом мрежом биће покривена и насеља Плажа и Виногради и у наредним годинама око 300 домаћинстава могу да очекују своје прикључке.     

Подсетимо се, Град Пожаревац је у 2021. години издвојио средства у износу од 50 милиона динара из буџетског фонда за заштиту животне средине за 1. фазу прикључног топловода села Острово.

 

Прочитано 857 пута
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd