Одштампајте ову страницу
петак, 14 октобар 2022 09:34

ПРОСЛАВЉЕН ДАН ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „ЈОВАН ЦВИЈИЋ“ У КОСТОЛЦУ

Свечаном академијом и културно уметничким програмом обележено је 78 година од постојања Основне школе „Јован Цвијић“ у Костолцу.

Госте је прво поздравила директорка Сунчица Марковић која је подсетила на историјат и успехе ове образовне установе у претходном периоду.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је рекао да је данашња зграда школе грађена у првој половини педесетих година прошлог века.

Временом је дограђивана и реновирана али је 2017.године израсла у репрезентативни објекат када је дошло до велике реконструкције:

„Уз помоћ државе, потпуно је тада реновирана фасада, тоалети, ходници, учионице, фискултурна сала,… што је довело до чињенице да је ова зграда данас један од најрепрезентативнијих школских објеката у Србији, па и шире.

Све то вам није дато и поклоњено, све то сте ви својим радом и резултатима апсолутно заслужили. Поносимо се сјајним наставничким кадром који је на пут извео многе изузетне данашње стручњаке из свих области, али превасходно добре и поштене људе.“

На академији су уручене захвалнице и признања заслужним појединцима и организацијама, међу награђенима је и Град Пожаревац.

 

Прочитано 629 пута
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd