srzh-CNenfrdeitjaru
четвртак, март 28, 2024
Чланци поређани по датуму: август 2020
понедељак, 31 август 2020 14:58

ПРИЈЕМ КОСТОЛАЧКИХ ЂАКА ПРВАКА

У дворишту костолачке Основне школе „Јован Цвијић“ данас је уприличен пријем најмлађих ученика. Пријему нове грнерације ђака присуствовао је и председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, са сарадницима.

 

Директорка школе Марина Митровић малишанима је пожелела добродошлицу и много успеха, након чега су прваци разврстани по одељењима. Са својим учитељицама окупили су се на отвореном, у школском дворишту,  где су добили прве инструкције  поштујући све превентивне мере.

 

Костолачки прваци распоређени су у пет одељења која ће наредне четири године водити учитељице – Верица Гаврилов, Ивана Ковачевић, Снежана Станисављевић, Ивана Милојевић и Јелена Лазаров. Формирана су и четири издвојена одељења са учитељицама Јеленом Тошић у Селу Костолцу, Невеном Сретков у Кленовнику, Тањом Арсић у Петки и Мајом Стојшић у Острову.

 

Нова генерација броји 174 првака, међутим очекује се и накнадни упис ученика који нису на време прикупили потребну документацију.

 

У доброј атмосфери протекао је пријем првака, иако је ове године изостао програм добродошлице ученика старијих разреда због епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом, а све у циљу заштите здравља.

 

Објављено у Вести

Основна школа „Јован Цвијић“ у Костолцу почетак нове школске године обележава пријемом првака у понедељак 31. августа 2020. године у 09:00 часова, као и пријемом ученика петог разреда од 11:00 часова. Пријем првака у издвојеним одељењима је такође у понедељак 31.августа 2020. године у издвојеним школама.

Школа за рад од 1. септембра определила се за комбиновани модел наставе и поделу одељења на подједнаке групе А и Б.  То значи да је рад организован уживо и на даљину, а спроводи се у преподневној и поподневној смени.

Ученици нижих разреда (од првог до четвртог) похађаће наставу у преподневној смени свакодневно и имаће по четири часа у трајању од тридесет минута. Смене група А и Б вршиће се од 8 до 10.30 часова и од 11 до 13.30 часова. Овакав модел биће примењен у централној школи, док издвојена одељења иду у школу по основном моделу и то у преподневној смени.

Ученици виших разреда (од петог до осмог) долазиће у школу поподне. Група А похађаће наставу уживо понедељком, средом и петком, док ће група Б бити у школи уторком и четвртком. Током наредне недеље групе ће се ротирати. Док нису у школи, ученици ће пратити онлајн наставу, чији ће садржаји бити усклађени са наставом у школи. Часови су, такође, у трајању од тридесет минута.

Оваквим начином рада биће испоштоване све препоручене мере превенције и заштите од епидемије, чему ће допринети и редовна дезинфекција учионица и просторија у којима бораве ученици.

Продужени боравак као и ђачка ужина неће бити организовани прве недеље септембра.

Све додатне информације везане за почетак школске године школа редовно поставља на сајт школе, где се родитељи могу свакодневно информисати.

Извор: ОШ „Јован Цвијић“ Костолац

Објављено у Вести

      Данас, 28. августа Црква Успења Пресвете Богородице у Кленовнику прославља славу. Тим поводом председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски упутио је честитку Црквеној општини Кленовник као и свим мештанима:

     ,,Свештенику Драгану Велимировићу, као и свим мештанима Кленовника честитам данашњи празник са жељом да Успење Пресвете Богородице, Велику Госпојину, славе још дуго година у здрављу, срећи и благостању“.

      У складу са препорукама епидемиолога због пандемије изазване вирусом COVID-19 и како би се заштитило здравље грађана,   црквена слава Кленовника ове године биће обележена скромно, без организовања традиционалне манифестације  ,,Госпојинско прело.

 

Објављено у Вести

Комисија за обезбеђивање средстава за остваривање потреба и интереса у области спорта на територији Градске општине Костолац, по програмима који су достављени по Јавном позиву за финансирање посебног програма из области спорта, објављеном у листу „Реч народа“, 28. јула текуће године, извршила је анализу и оцену свих пристиглих програма. Након чега је, у складу са критеријумима и мерилима утврђеним Правилником о обезбеђивању средстава за остваривање потреба и интереса у области спорта на територији Градске општине Костолац, сачинила Предлог листе за финансирање односно суфинансирање посебног програма из области спорта за другу половину 2020. године.

На недавно одржаној седници Већа Градске општине Костолац, предлог је једногласно усвојен, а затим је донета Одлука о додели средстава. На основу прихваћених програма за другу половину 2020. године, Уговором о дотацији, утврђени су износи средстава за њихову реализацију на следећи начин:

 

- Шаховски клуб „Рудар“, 550.00,00 динара;

- Џиу – џица клуб Костолац, 100.000,00 динара;

- Борилачки центар „Кнез Милош КОС“, 100.000,00 динара;

- Спортско кошаркашко удружење „КОШ 012“, 135.000,00 динара;

- „ОПК РУДАР 2001“, 2.200.000,00 динара;

- Стонотениски клуб „РУДАР“, 200.000,00 динара;

- Боди билдинг спортско удружење „2016“, 200.000,00 динара;

- ОК „РУДАР“, 900.000,00 динара;

- ФК „РУДАР“, 900.000,00 динара;

- ЖРК „РУДАР“, 500.000,00 динара;

- Једриличарски клуб „Дунавац“, 90.000,00 динара;

- Наутичко друштво „Дунавац“, 200.000,00 динара;

- „ОПК РУДАР 1933“, 1.000.000,00 динара;

- ФК „Дунав“ Острово, 200.000,00 динара;

- Гимнастички клуб СО „ПАРТИЗАН“, 1.300.000,00 динара;

- Рукометно удружење „Костолац“, 575.000,00 динара;

- РК „РУДАР“, 2.200.000,00 динара;

- ФК „Дунавац“ Петка, 200.000,00 динара;

- СРД „ДУНАВАЦ“, 200.000,00 динара;

- ФК „БОРАЦ“ Кленовник, 900.000,00 динара;

- ЖОК „РУДАР“, 400.000,00 динара;

- Куглашки клуб „РУДАР“, 250.000,00 динара.

 

Објављено у Вести

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски са својим замеником, Дарком Грубетићем, посетио је јуче новоизабраног градоначелника Града Пожаревца, Сашу Павловића.

Повод ове посете био је радни састанак на коме су градоначелник Пожаревца и функционери костолачке Градске општине разговарали о плану развоја Града Пожаревца и Градске општине Костолац за наредне четири године.

 

Објављено у Вести

Представници локалне извршне власти Градске општине Костолац изабрани су на функције на конститутивној седници Скупштине Градске општине Костолац 18. августа 2020. године.

У понедељак одржана је прва седница Већа Градске општине Костолац којом је председавао председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, који је на ту функцију изабран по други пут.

Седници одржаној у кабинету председника Градске општине Костолац присуствовали су и његов заменик Дарко Грубетић, члан Већа Градске општине Костолац за финансије и локално економски развој Милица Јовић, члан Већа за културу, спорт, образовање, здравство и туризам Маријана Божић, члан Већа задужен за Месне заједнице Срђан Радовановић, члан Већа Градске општине Костолац за социјална питања, верске заједнице и НВО Бајрам Морина и члан Већа задужен за одржавање инфраструктуре и заштиту животне средине Миладин Радомировић.

Седници су такође присуствовали и председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, њен заменик Далибор Илић, као и начелница Управе Градске општине Костолац Анђелија Миливојевић.

Новоформирано костолачко Веће на овом заседању формирало је Комисије и Радна тела Већа Градске општине Костолац именовањем председника и чланова истих.

 

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас2815
Јуче2911
Ове недеље11461
Овог Месеца76470
Укупно3631058

Ваша IP адреса је: 35.175.174.36 четвртак, 28 март 2024 17:13
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd