srzh-CNenfrdeitjaru
субота, јануар 18, 2020
Чланци поређани по датуму: јануар 2020

СТК „Extreme Spinиз Јагодине организовао је прво отворено првенство града у стоном тенису под називом „Златни Рекет Јагодине“ на коме је учествовало преко 200 такмичара из целе Србије у свим категоријама. На овом отвореном турниру и Костолац је имао своје представнике. Иако је костолачка екипа „Рудара“ била малобројна, постигла је изузетан успех. У конкуренцији кадета учествовало је 50 играча. У тој категорији, Костолчанин Стефан Ђорђевић, стигао је до четвртфинала остваривши шест добијених партија. Такмичење у Јагодини Стефан је завршио на петом месту изгубивши од победника турнира Смиљковића из Крушевца. Други наш кадет Никола Бундало такође је постигао добре резултате квалификовавши се у шеснаестину финала. Највећи успех постигао је ветеран Добри Ивановић који је Костолцу донео бронзану медаљу.

 

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, поводом постигнутих успеха наших костолачких стонотенисера на отвореном турниру „Златни Рекет Јагодине“ упутио је искрену честитку, нагласивши да управо Стефан Ђорђевић, Никола Бундало и Добри Ивановић треба бити пример деци и омладини, јер на најбољи могући начин промовишу спорт којим се баве, као и свој град.

 

Објављено у Вести

Са Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Браничевског Господина Игњатија, под покровитељством Српске Православне црквене општине Нови Костолац и Градске општине Костолац, у организацији Центра за Културу “Костолац” одржаће се Богојављенско пливање за Часни крст у недељу, 19. јануара 2020. године на Спортско – рекреативном центру “Топољар” у Костолцу. Спуштање Часног крста у Дунавац и старт трке планиран је у 12 часова.

 

Своје учешће сви заинтересовани могу пријавити до среде, 15. јануара на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на број телефона Цркве Светог Максима Исповедника 063/70 85 973.

Објављено у Вести

Нека Божић, најрадоснији хришћански празник, грађанима Градске општине Костолац донесе благостање, добро здравље и лепе тренутке. Управо ти лепи тренуци традиционалних обичаја који симболишу Божић пробудиће наду и испуниће радошћу и срећом све домове током божићних празника и нека вас та осећања прате током читаве 2020. године.

Драги суграђани, желим вам да дан рођења Исуса Христа проведете уз своје најближе, окружени породицом и пријатељима, у духу наших најлепших верских обичаја и традиције. Драги суграђани МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ.“ – поручује Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, у својој божићној честитки.

Објављено у Вести

Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, упутила је честитку свим грађанима православне вероисповести поводом предстојећег великог празника, Божића:

,,Свим православним верницима који прослављају по Јулијанском календару честитам Божић, најрадоснији празник, дан Христовог рођења, да празник прославите у миру, здрављу и срећи са својим најмилијима. Нека Вам Божић, празник слоге, помирења и породичног заједништва, донесе много среће, здравља и успеха, и нек у наша срца унесе мир, љубав, а у домове срећу и напредак.

Нека вам празник Христовог рођења донесе радост, мир и благостање. Мир Божији, Христос се роди!

 

Објављено у Вести

Први радни дан у 2020. години, одржано је прво заседање костолачког Већа, односно 33. редовна седница. У кабинету председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског, након усвајања Записника са предходне седниве, Веће Градске општине Костолац отпочело је са радом  по предвиђеном Дневном реду. На седници су разматрана и решавана текућа питања, као и многобројни захтеви и молбе грађана. Костолачки већници су на овом заседању били сложни у доношењу одлука, те су све одлуке усвојене једногласно.

 

Председник Крстаноски је овом приликом истакао да иако је први радни дан у години, за локалну власт нема одмора, те ће и у овој години, у  складу са својим ингеренцијама, решавати проблеме грађана и у сваком тренутку биту им на услузи.

Објављено у Вести

Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац је у радију Bоом93 представио резултате остварене у 2019. години и најавио планове за 2020. годину.

 

 „На основу инвестиционог плана Владе републике Србије, Градска општина Костолац је направила своју стратегију развоја. На основу анализе на терену дошли смо до података да 4 улице у Костолцу немају водоводну мрежу и да 24 улице немају канализациону мрежу. Село Острово нема топлификацију  и заједно са сеоским насељима 66 улица нема путну инфраструктуру и немају асфалт. Планирамо да за улице које немају водовод урадимо пројекат за изградњу водовоне мреже, а за све улице које немају канализацију да урадимо пројекте канализационе мреже са системом за пречишћавање отпадних вода. Такође у плану је да одрадимо и пројекте за ширење топлификационе мреже. Захваљуљући Јавном комуналном предузећу „Водовод и канализација“ ми смо већ у марту и априлу 2019. године завршили пројекте водовоне мреже за 4 улице. Према пројектима, водоводна мрежа ће се радити у насељу Колиште, улице Никола Пашића 2. и 3. део, као и у улицама Војводе Степе и Светосавској, тако да ће ове улице у 2020. и 2021. години добити воду. Што се тиче фекалне канализације општина Костолац је у току 2019. године урадила комплетне пројектне документације за 24 улице. Градска Општина Костолац да се ускоро завршава један капиталан пројекат, израда фекалне канализације насеља Стари Костолац са два система за пречишћавање отпадних вода. Један од  пројеката који смо радили читаве 2019. године је ширење топлификационе мреже на територији општине. Вредност овог пројекта износио је  преко 66 милиона динара. Три пројекта су завршена. Први део био је ширење топлификационе мреже у кругу пијаце, затим смо ширили топлификациону мрежу у Базенској улици на каналу, а вредност тих радова је био око 12 милиона динара. Такође изграђена је топлификациона мрежа у Кобаловој улици у Старом Костолцу вредност тих радова био је 14 милиона динара. Планирамо да у следећој години топлификациону мрежу ширимо ка  насељу Острову где би се у наредне 4 године изградила траса дужине 7600 метара са више од 250 прикључака у самом насељу.  Изградњом ове трасе топлификационом мрежом били би такође покривени и корисници у насељима Плажа и Виногради“.

 

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је рекао да се ове године доста радило на инфраструктури.

 

„Што се тиче путне инфраструктуре у 2019. години је много тога позитивног урађено на територији општине. Град Пожаревац је издвојио преко 75 милиона динара за реконструкцију улица. Ја бих посебно издвојио сам улазак у Костолац и центар града. То је први део Трудбеничке улице до хотела и од хотела до хале у дужини од 470 метара. Током ових радова урађен је нови тротоар и асфалт. Овом реконструкцијом наши суграђани су добили једну модерну саобраћајницу на самом улазу у град из правца Пожаревца. Након тога је Градска општина Костолац из пројекта летњих одржавања одрадила други део улице Стевана Немање. Такође је први део улице Николе Тесле асфалтиран, од надвожњака до скретања у улицу Вељка Дугошевића у дужини од 400 метара. У овој улици постављена је хоризонтална сигнализација, извучена је средишња линија и по први пут су постављена паркинг места. У селу Острово асфалтирали смо први део улице Лоле Рибара у дужини од 550 метара. У насељу Петка урађен је асфалт у улици Боже Димитријевића у дужини од 800 метара. Такође у насељу Кленовник су урађене три улице.“

 

 Током 2019. године Градска општина Костолац радила је и на осталим капиталним пројектима.

 

„У 2019. години завршени су многи капитални пројекти. У насељу Петка завршена је реконструкција зграде месне заједнице, завршена је набавка терена са вештачком травом. У самом Костолцу постављена је нова новогодишња расвета. Набављено је преко 250 нових украса, тако да можемо да кажемо да је Костолац украшен по високим стандардима. Такође пре неких 20 дана поставили смо две велике новогодишње природне јелке у висини од 10 метара са бусеном. Оне су постављене код зграде Градске општине као и код Спортске хале. Такође поводом обележавања 10 година од формирања Градске општине Костолац и 150 година од почетка модерног рударства у Костолцу и Србији у плану је набавка бисте Ђорђа Вајферта, једног од твораца модерног рударства у Костолцу.  Поред тога у наредној години у плану нам је још једна капитална инвестиција која ће бити реализована почетком јануара, а то је унутрашње уређење спортске хале у Костолцу. Током уређења биће набављено 600 нових столица за гледалиште као и уређење свлачионица и осталих просторија у самој хали. Вредност ових радова износиће преко 7 милона и 800 хиљада динара. Један од приоритета Градске општине Костолац је и заштита животне средине. Град Пожаревац и Костолац су још у 2017. године, у сарадњи са институтом „Јарослав Черни“ урадили пројектни задатак и пројектну документацију за формирање, замену и реконструкцију дрвореда у самом граду. У самом пројекту за 18 месеци предвиђено да се на читавој територији Градске општине посади преко 1760 нових стабала. Прва фаза пројекта је кренула средином октобра и у овој фази планирамо садњу дрвећа у 12 улица у центру Костолца и биће посађено преко 550 нових стабала. Друга фаза је комплетна реконструкција парка и биће посађено преко 360 нових стабала. Трећа фаза ће се реализовати 2021. године, а обухватаће садњу преко 840 нових садница у 9 улица на периферији Костолца. Пречник стабала биће од 20 до 25 цм, и то ће бити формирана стабла. Имаће преко 3 метра висине са бусеном од 50 цм. Поред тога Костолац је у 2019. години покренуо је причу уклањања надвожњака моста. Имали смо неколико састанака и нисмо могли да за надвожњак направимо неку пренамену него смо дошли на идеју да нам ЕПС поклони надвожњак пошто је у њиховом власништву. Одрађена је приморедаја надвожњака и остаје нам да све регулишемо са правне стране и улазимо полако у израду елабората пројекта за уклањање надвожњака. Град Пожаревац улази у процедуру за изградњу једне модерне саобраћајнице испод моста и по први пут ће се асфалтирати Првомајска улица која се налазила испод надвожњака. У складу са тим пројектом урадиће се кружни ток са новом расветом и тротоарима и ивичњацима. Поред надвожњака у 2019. години смо заједно са предузећем Аутотранспорт ушли у процедуру решавања проблема аутобуске станице. Ова станица је у власништву Аутотранспорта и ми смо упутили надлежним службама града да се покрене иницијатива измене плана генералне регулације у погледу намене и да поред аутобуске станице буде простор искоришћен за неки велики трговински ланац. Готов је пројекат реконструкције фудбалског терена на стадиону „Бора Бека“ у Костолцу. Вредност овог пројекта била је преко 200 милиона динара. У плану је да се поред стадиона направи један терен за рукомет од тартана и један саобраћајни полигон. Осим фудбалских објеката, направићемо и један комплекс са конферецијским салама, клупски ресторан и магацин и по мени је ово један вредан пројекат.“

 

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је суграђанима честитао предстојеће празнике.

 

„Година која је пред нама доноси нам неке нове изазове, зато ће нам требати много мудрости, слоге и заједништва. Желим да у томе будемо упорни, јаки и успешни. Нека нам 2020. година буде година успеха како на личном тако на професионалном плану. Година са пуно здравља, љубави и среће и са много правих одлука у животу. Срећна Вам нова 2020. година.“

 

Објављено у Вести
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1030
Јуче1969
Ове недеље11559
Овог Месеца37919
Укупно1365773

Ваша IP адреса је: 18.232.55.175 субота, 18 јануар 2020 12:22
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!