srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: јануар 2020

Поводом обележавања 29. јануара, Дана Градске општине Костолац и јубилеја, 10 година постојања, Градска општина Костолац својим суграђанима организује поклон концерт Џенана Лончаревића.

 

Концерт ће бити одржан у среду, 29. јануара 2020. са почетком од 20:00 часова у Спортској хали у Костолцу. Улаз је слободан.  

 

 

Градска општина Костолац честита својим суграђанима празник и позива све грађане да заједно прославимо значајан јубилеј уз највеће хитове Џенана Лончаревића.

Објављено у Вести

Поводом обележавања Дана и јубилеја, десетогодишњице оснивања Градске општине, у Костолцу је у петак, 24. јануара одржана већ традиционална „Трибина о пољопривреди“.

 

Трибину је у присуству бројних пољопривредних произвођача као и представника јавних функција, заменика председника ГО Далибора Илића, заменика председника Скупштине ГО Рајка Божића, помоћника председника ГО Катарине Сарафиновић и Дарка Грубетића и члана Већа Маријане Божић, отворио председник Градске општине Серџо Крстаноски честитајући најуспешнијим пољопривредницима признања са жељом да бавећи се својим послом постигну још боље резултате и приносе:

 

-Сматрам да одржавање већ традиционалне Трибине о пољопривреди представља изузетно добар вид информисања и едуковања наших пољопривредних произвођача и сточара, захваљујући предавањима од стране признатих стручњака из различитих области. 

 

Градска општина Костолац је општина која има велики део обрадивог, пољопривредног подручја и жеља нам је да добром инфраструктуром, подстицајима и сваком другом помоћи, заједно са Градом Пожаревцем допринесемо да оваквих пољопривредних произвођача буде што више.

 

Председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски је са саветником и руководиоцем за пољопривреду др Драгољубом Ивановићем уручио похвалнице најбољим пољопривредним произвођачима у области ратарства, сточарства, повртарства, пчеларства и воћарства. Похвалнице као и годишњу претплату на специјализовани часопис „Добро јутро“ добило је 15 пољопривредних произвођача са подручја Градске општине Костолац. Обраћајући се присутним пољопривредницима, др Драгољуб Ивановић је нагласио да га „највише радује што је међу многобројним пољоприврдницима сада и све већи број младих људи који желе да се баве сточарством, ратарством, воћарством и да су им похвалнице поводом Дана ГО Костолац подстицај за даљи рад и нове успехе“.

 

У оквиру ове, свечарски обележене „Трибине о пољопривреди“ одржано је и неколико предавања стручњака Ветеринарског специјалистичког института и Пољопривредне саветодавне и стручне службе из Пожаревца. Теме су биле појава афричке куге, превентивне мере на фарми, обрада папака, стабилна производња пшенице, заштита пшенице од цикаде.

Објављено у Вести

Са Благословом Његовог Просвештенства Епископа Браничевског господина Игњатија, под покровитељством Српске Православне црквене општине Нови Костолац и Градске општине Костолац, у организацији Центра за културу „Костолац“ одржало се Богојављенско пливање за Часни крст, у недељу 19. јануара на СРЦ „Топољар“ у Костолцу.

 

На овом догађају присуствовали су челни људи Градске општине Костолац, председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек и чланови Већа Градске општине Костолац.

 

Спуштање крста у Дунавац, старт трке, одвио се у 12 часова. На овој манифестацији први је допливао до крста Вук Јањуш. У Костолцу, ова манифестација се одржала први пут на „Топољару“.

 

Објављено у Вести

Протекла година за Градску општину Костолац била је година капиталних инвестиција и доста  се радило на уређењу путне и комуналне инфраструктуре, улагало се у просвету, спорт  и културу, а 2020. година је година низа јубилеја па се тим поводом планира низ културно-уметничких програма. 29. јануара Градска оптина Костолац ће обележити дан општине, десет година рада, свечаним програмом, док ће овај викенд бити у духу Богојављења, пливањем за Часни крст на СРЦ „Топољар.

 

Објављено у Вести

СТК „Extreme Spinиз Јагодине организовао је прво отворено првенство града у стоном тенису под називом „Златни Рекет Јагодине“ на коме је учествовало преко 200 такмичара из целе Србије у свим категоријама. На овом отвореном турниру и Костолац је имао своје представнике. Иако је костолачка екипа „Рудара“ била малобројна, постигла је изузетан успех. У конкуренцији кадета учествовало је 50 играча. У тој категорији, Костолчанин Стефан Ђорђевић, стигао је до четвртфинала остваривши шест добијених партија. Такмичење у Јагодини Стефан је завршио на петом месту изгубивши од победника турнира Смиљковића из Крушевца. Други наш кадет Никола Бундало такође је постигао добре резултате квалификовавши се у шеснаестину финала. Највећи успех постигао је ветеран Добри Ивановић који је Костолцу донео бронзану медаљу.

 

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, поводом постигнутих успеха наших костолачких стонотенисера на отвореном турниру „Златни Рекет Јагодине“ упутио је искрену честитку, нагласивши да управо Стефан Ђорђевић, Никола Бундало и Добри Ивановић треба бити пример деци и омладини, јер на најбољи могући начин промовишу спорт којим се баве, као и свој град.

 

Објављено у Вести

Са Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Браничевског Господина Игњатија, под покровитељством Српске Православне црквене општине Нови Костолац и Градске општине Костолац, у организацији Центра за Културу “Костолац” одржаће се Богојављенско пливање за Часни крст у недељу, 19. јануара 2020. године на Спортско – рекреативном центру “Топољар” у Костолцу. Спуштање Часног крста у Дунавац и старт трке планиран је у 12 часова.

 

Своје учешће сви заинтересовани могу пријавити до среде, 15. јануара на e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или на број телефона Цркве Светог Максима Исповедника 063/70 85 973.

Објављено у Вести

Нека Божић, најрадоснији хришћански празник, грађанима Градске општине Костолац донесе благостање, добро здравље и лепе тренутке. Управо ти лепи тренуци традиционалних обичаја који симболишу Божић пробудиће наду и испуниће радошћу и срећом све домове током божићних празника и нека вас та осећања прате током читаве 2020. године.

Драги суграђани, желим вам да дан рођења Исуса Христа проведете уз своје најближе, окружени породицом и пријатељима, у духу наших најлепших верских обичаја и традиције. Драги суграђани МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ.“ – поручује Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац, у својој божићној честитки.

Објављено у Вести

Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, упутила је честитку свим грађанима православне вероисповести поводом предстојећег великог празника, Божића:

,,Свим православним верницима који прослављају по Јулијанском календару честитам Божић, најрадоснији празник, дан Христовог рођења, да празник прославите у миру, здрављу и срећи са својим најмилијима. Нека Вам Божић, празник слоге, помирења и породичног заједништва, донесе много среће, здравља и успеха, и нек у наша срца унесе мир, љубав, а у домове срећу и напредак.

Нека вам празник Христовог рођења донесе радост, мир и благостање. Мир Божији, Христос се роди!

 

Објављено у Вести

Први радни дан у 2020. години, одржано је прво заседање костолачког Већа, односно 33. редовна седница. У кабинету председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског, након усвајања Записника са предходне седниве, Веће Градске општине Костолац отпочело је са радом  по предвиђеном Дневном реду. На седници су разматрана и решавана текућа питања, као и многобројни захтеви и молбе грађана. Костолачки већници су на овом заседању били сложни у доношењу одлука, те су све одлуке усвојене једногласно.

 

Председник Крстаноски је овом приликом истакао да иако је први радни дан у години, за локалну власт нема одмора, те ће и у овој години, у  складу са својим ингеренцијама, решавати проблеме грађана и у сваком тренутку биту им на услузи.

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас2392
Јуче3828
Ове недеље6220
Овог Месеца47405
Укупно3601993

Ваша IP адреса је: 54.226.222.183 уторак, 19 март 2024 15:02
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd