srzh-CNenfrdeitjaru
четвртак, март 28, 2024
Чланци поређани по датуму: септембар 2022

У Костолцу је данас, 28. септембра, одржана акција добровољног давања крви у трансфузиомобилу који је био постављен на паркингу испред костолачког Дома културе.

Костолчани су се у великом броју одазвали акцији и донирали крв у трансфузијском аутобусу.

Акцију добровољног давања крви организовао је Институт за трансфузију крви Србије у сарадњи са Црвеним крстом Пожаревац и Градском општином Костолац.

Испред Црвеног крста Пожаревац акцију је подржала Марина Стокић, стручни сарадник, док је испред Градске општине Костолац акцију је подржала начленица Управе Ана Тишма и помоћница председника Маја Здравковић.

 

Објављено у Вести

            Успешно су завршени радови на изградњи фекално канализационе мреже у следећим костолачким улицама:

  • У Партизанској улици у вредности од 982.512,00 динара, од стране извођача радова ЈКП „Белосавац“ из Жагубице;
  • У Козарачкој улици у вредности од 1.881.224,00 динара од стране извођача радова ЈКП „Белосавац“ из Жагубице;
  • У насељу канал у Базенској улици у вредности од 1.693.431,00 динара од стране извођача радова „Миланић“ доо Сопот;

Ових дана започети су радови који се такође приводе крају, те ће костолачко насеље Канал бити покривено фекално - канализационом мрежом, а извођач радова је „Миланић“ доо Сопот.

 

Објављено у Вести

У кабинету председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског, данас је одржана четрдесет пета редовна седница костолачког Већа.

Између осталог, Већници су разматрали и тачку која се налази на дневном реду ове седнице, а односи се на утврђивање предлога Решења о давању сагласности на Програм рада Установе Центар за културу „Костолац“ за 2023. годину, који ће бити достављен Скупштини Градске општине Костолац на даље поступање.

Објављено у Вести

У Скупштинској сали зграде Градске општине Костолац данас, 21. септембра, одржано је 15. редовно заседање костолачке Скупштине којим је председавала председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек.

Након усвајања записника са претходне седнице костолачки одборници одлучивали су о следећим тачкама које су се нашле на дневном реду:

  1. Разматраање и усвајање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период 01.01.2022. – 30.06.2022. године (,,Службени гласник Града Пожаревца“, бр. 15/21 и 10/22);
  1. Разматрање и доношење Решења о давању претходне сагласности на употребу имена ,,Костолац“ у називу клуба ,,ОПК Рудар 2001“ из Костолца;
  1. Разматрање и доношење аката из области избора, постављења, именовања, разрешења и престанка мандата:

           а) предлог Решења о разрешењу и именовању председника/председнице Управног одбора Установе Центар за културу ,,Костолац“ у Костолцу.

 

Објављено у Вести
понедељак, 19 септембар 2022 10:27

КОРАК ПО КОРАК ДО ЗАТВОРЕНОГ БАЗЕНА

Фирма „Krip-Inzenjering” завршила је идејно решење за затворени базен у Костолцу чија је изградња планирана на површини иза Спортске хале.

Након завршеног идејног решења уследило је испитивање тла, односно узимање узорка ради провере тврдоће тла за затворени базен које је поверено фирми "Geo projekt inženjering".

У наредном периоду очекује се израда ИДП идејног пројекта, затим ПЗИ пројекта за извођење радова, ПГД пројејат за грађевинску дозволу после чега следи урбанистички пројекат.

 

Објављено у Вести

Поводом обележавања државног празника - Дана српског јединства, слободе и националне заставе у нашем граду на свим јавним местима вијоре се заставе Републике Србије. Истицањем државне заставе широм земље обележава се симболично успешна борба за слободу уједињених српских снага, слога и јединство које је српски народ показао приликом пробоја Солунског фронта 15. септембра давне 1918. године. Овај празник  обележава се како у Републици Србији тако и у Републици Српској, као  и у свим српским срединама широм света.

Овај државни празник обележен је и полагањем венаца крај споменика српског војника у Пожаревцу. Венце су положили руководство Града Пожаревца на челу са градоначелниким Сашом Павловићем, представници војске, полиције, Градске општине Костолац и представници удружења грађана. Испред Градске општине Костолац венац су положили председник Серџо Крстаноски и председница Скупштине Милена Церовшек. Овом приликом присутнима се обратио градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић истакавши да је велика част што стојимо слободни и славимо данашњи дан и додао:

„Сећамо се величанственог пробоја Солунског фронта, дана великог бола, али велике славе наших предака. Овај догађај који је највећа манифестација љубави једног народа према својој земљи, узет је као дан српског јединства, слободе и националне заставе. Поред многих светлих датума наше историје, сматрам да је управо пробој Солунског фронта и јуриш ка мајци Србији догађај који најбоље осликава национални понос.“

 

Објављено у Вести

Град Пожаревац традиционално поводом почетка школске године и поласка у школу, ђацима првацима у свим основним школама на свом подручју, уручује пригодне поклон пакетиће са школским прибором као симболичан гест пажње и подршке.

Поклон пакетиће новој генерацији првака у Основној школи "Јован Цвијић“  уручили су председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, чланови Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић, Срђан Радовановић, Бајрам Морина и Миладин Радомировић, као и директорка Основне школе "Јован Цвијић" Сунчица Марковић.

Председник Крстановски поздравио је ђаке прваке и пожелео им срећан почетак школовања, да буду вредни, да се друже и негују право и искрено другарство.

Директорка Основне школе "Јован Цвијић" Сунчица Марковић се том приликом захвалила Граду Пожаревцу на поклон пакетићима за прваке истакавши да је ово јако леп гест, да су пакетићи изузетно богати, чиме је олакшан почетак школске године и самим родитељима.

Ове године у Основној школи "Јован Цвијић" уписано је 125 првака. Учитељи првака у матичној школи у Костолцу су: Олгица Николајевић, Наташа Травица, Ирена Цветковић и Биљана Величковић, док су у подручним школама учитељи првог разреда: Марко Живковић (Стари Костолац), Душица Максић (Петка) и Сања Тизманов (Кленовник).

 

Објављено у Вести
понедељак, 12 септембар 2022 10:36

УСПЕШНО ЗАВРШЕН 6. КОСТОЛАЧКИ ПОЛУМАРАТОН

Са платоа испред спортске хале у Костолцу, у суботу, 10. септембра у 10:00 часова почео је 6. Костолачки полумаратон „Трка легионара“. Сама манифестација обухвата четири трке. „Трка маратончића“ у којој учествују деца до 7 година, „Трка задовољства“ на пет километара, „Трка Виминацијум“ на десет километара и главна трка, полумаратон која се завршила у популарном археолошком парку „Виминацијум“.

Трку маратончића и Трку задовољства отворила је директорка Центра за културу „Костолац“, Јелена Шаманц, а проглашење старта главне трке ове године припало је председнику Градске општине Костолац, Серџу Крстаноском, који је том приликом истакао:

„Градска општина Костолац и Град Пожаревац су препознали значај ове спортско – туристичке манифестације и показали спремност да својим капацитетима помогнемо и максимално је подржимо. Сваке године се трудимо да унапређујемо квалитет услова на свакој стази. Костолачки полумаратом је нова и значајна прилика за промоцију наше Градске општине и догађај од великог туристичког значаја. Мислим да можемо о овој Трци да говоримо као спортској манифестацији која ће бити једна од највећих у овој години. Захваљујемо се свима који су активно укључени у реализацију овог великог окупљања.“

Пласман на 6. Костолачком полумаратону „Трка легионара“:

ТРКА МАРАТОНЧИЋА 100м

Мушка категорија:

  1. место – Давид Лончар
  2. место – Тадија Лазаревић
  3. место – Лука Лазаров

Женска категорија:

  1. место – Тара Рајковић
  2. место – Милица Милановић
  3. место – Сара Лончар

ТРКА ЗАДОВОЉСТВА 5км

Мушка категорија:

  1. место – Владимир Милосављевић

Женска категорија:

  1. место – Милена Милановић
  2. место – Василија Танасковић
  3. место – Александра Јанковић

ТРКА ВИМИНАЦИЈУМ 10км

Мушка категорија:

  1. место – Новица Стојановић
  2. место – Драган Младеновић
  3. место – Немања Дамљановић

Женска категорија:

  1. место – Слађана Дечермић
  2. место – Теодора Јовановић
  3. место – Мирјана Стевуљевић

Најмлађа учесница у трци на 10км је Ана Милојевић.

ТРКА ЛЕГИОНАРА 21,1 км

Мушка категорија генерални пласман

  1. место – Денис Фируловић
  2. место – Милош Дајевић
  3. место – Милош Христић

40+

  1. место – Зоран Радичанин
  2. место – Дејан Марковић
  3. место – Кристифор Манчу

50+

  1. место – Дејан Гојић
  2. место – Горан Живановић
  3. место – Мирослав Ранђеловић

60+

  1. место – Радомир Дабић
  2. место – Душан Обиђановић
  3. место – Милован Лучић

Женска категорија генерални пласман

  1. место – Сања Јовановић
  2. место – Сузана Шустер Радојевић
  3. место – Кристина Нововић

40+

  1. место – Сања Јовановић
  2. место – Сузана Шустер Радојевић

50+

  1. место – Надица Јовановић

60+

Није било такмичарки

Најмлађи учесник у трци на 21км је Вук Ковачић који сутра пуни годину дана, који је са мамом и татом стигао до циља трке.

Најбржа Костолчанка је Сања Јовановић.

Најбржи такмичар Маратон тима Пожаревац је Сања Јовановић.

Полумаратонац limita трке у женској конкуренцији је Надица Јовановић. У мушкој конкуренцији је Јован Лазић.

Награда за неизмерно пријатељство и учешће у полумаратону припадала је Алекси Петровићу, особи са инвалидитетом који је уз помоћ свог пријатеља Марка Гајића стигао до циља.

Организатори овог полумаратона су Центар за културу „Костолац, „Маратон тим Пожаревац“ Спортски центар Пожаревац, Viminacium Adventure, Виминациум Римски Град и Легијски Логор, а под покровитељством града Пожаревца и Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

Драги  суграђани,


Центар за културу „Костолац“ из Костолца, у сарадњи са спортским удружењем „Маратон тим Пожаревац“, у суботу 10. септембра 2022. године организује пети по реду полумаратон под називом „Трка легионара.

Том приликом, за потребе одржавања трке,  у временском интервалу од 09:30-13:00 часова  биће затворене следеће улице у Костолцу:

Полумаратонска трка , улице трасе :

-  Старт трке испред Спортске хале, ул. Хомољска

-  Војводе Мишића

-  Првомајска

-  Партизанска

-  Јована Дучића (пут за плажу Топољар)

-  пут за насеље Острово  ( до 400м од кривине )

по окрету повратак улицама :       

-   Јована Дучића

-   Партизанска

-   Првомајска

-  Боже Димитријевића

-  Вељка Дугошевића

-  Николе Тесле 

по окрету повратак улицама :

- Николе Тесле (према Термоелектрани А)

-  Кнеза Лазара (пут за ресторан Драгуљ)

по окрету повратак улицама:

-  Кнеза Лазара

-  Кобалова (пут за насеље Стари Костолац)

-  Вука Караџића

-  према Термоелектрани Б

-  од Термоелектране Б до циља трке у Виминацијуму

Трка на 5. километара улице трасе:

- старт трке испред Спортске хале ул. Боже Димитријевића

- Трудбеничка

- Партизанска

- Јована Дучића (пут за плажу Топољар)

окрет трке на 2500м (главна капија плаже СРЦ „Топољар“ – Ресторан Галија) по окрету повратак улицама:

- Јована Дучића

- Партизанска

- Трудбеничка

- Боже Димиријевића – улазак у циљ

 

Овом приликом молимо вас за разумевање и позивамо вас да у што већем броју изађете на улице и пружити подршку учесницима на њиховом путу до циља и на тај начин постанете део Костолачког полумаратона.

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас2878
Јуче2911
Ове недеље11524
Овог Месеца76534
Укупно3631121

Ваша IP адреса је: 52.55.214.236 четвртак, 28 март 2024 17:28
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd