srzh-CNenfrdeitjaru
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА МЛАДЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА МЛАДЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац, донета је Одлука  о приступању изради локалног акционог плана за младе у…

ОСНОВАНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

ОСНОВАНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац донета је Одлука о оснивању Канцеларије за младе Градске општине Костолац. Канцеларија…

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

Својим суграђанима исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упућује срдачне честитке поводом почетка светог месеца Рамазана, са жељом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У реконструкцију фудбалског стадиона "Бора-Бека" до сада укупно је уложено 35.223.836.00 динара ; На фудбалском стадиону тренутно се изводе радови…

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

Градска општина Костолац честита на још једној победи РК " Рудар" Костолац против директног кандидата за улазак у већи ранг…

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Лепа традиција се наставља: и ове године су за Дан жена све даме запослене у Градској општини Костолац добиле цвеће…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
уторак, 26 април 2022 11:23

ПЕТИ ФЕСТИВАЛ ЦВЕЋА У КОСТОЛЦУ

У  Костолцу је у суботу, 23. априла одржана манифестација у оквиру које су била реализована три догађаја: Фестивал цвећа, Ускршњи дечији фолклорни фестивал и фарбање и украшавање ускршњих јаја - „Шарено јаје срећу даје“. Манифестацију је организовао Центар за културу „Костолац“, под покровитељством Градске општине Костолац.

На самом почетку присутнима се обратила директорка Центра за културу „Костолац“, Јелена Шаманц, а потом је манифестацију отворио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски.  

Костолац је био обојен шаренилом цвећа захваљујући фестивалу, који је свакако једна од најлепших манифестација која се одржава у нашем граду. Овогодишњи Фестивал цвећа окупио је преко тридесет  излагача саксијског и баштенског цвећа из целе Србије, а за најлепши штанд проглашен је штанд Марка Живуловића из Вучића (Рача Крагујевачка).

Ускршњи дечији фестивал фолклорних ансамбала чији је циљ промоција, очување и неговање наше богате традиције окупио је десет културно -уметничких друштава, која су том приликом показала своје играчко умеће.  Плакете, захвалнице и пригодне поклоне представницима културно -уметничких друштава уручили су председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски и директорка Центра за културу „Костолац“, Јелена Шаманц. За цветак овог фестивала, односно за најлепшу девојчицу  проглашена је Ивона Бабић из Кленовника, а ласкаву титулу јој је уручио председник костолачке општине, Серџо Крстаноски.

Такође у циљу упознавања наших најмлађих суграђана са традицијом највећег хришћанског празника, одржано је и такмичење у фарбању Ускршњих јаја које носи назив „Шарено јаје срећу даје“.

Стручни жири имао је тежак задатак да одабере најлепша Ускршња јаја, тако да су на крају одлучивале нијансе.

У категорији од  4 до 6 година, прво место освојио је Милан Миленковић, друго место Сара Лончар, док је треће освојила Мелек Дрмаку.

У категорији од  7 до 9 година, прво место освојила је Наталија Штулић, друго место припало је Хани Шаманц, а треће Луки Ђорђевићу.

У категорији од  10 до 14 година, прво место освојила је Јана Петковић, друго Тамара Ивић, а треће Богдан Ђокић.

Најшашавије јаје – Марко Перијан

Најсјајније јаје – Викторија Радојевић

Најнеобичније јаје – Јован Животић

Најмодерније јаје – Ања Јованов

Најмаштовитије јаје – Софија Миладиновић

Најшареније јаје – Мелек Дрмаку

Најсмешније јаје – Маша Миладиновић

Награђенима су награде и дипломе уручили: директорка Центра за културу „Костолац“, Јелена Шаманц, чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић, и предузетница из Костолца, Ана Сарафиновић, из Фарбаре „Сарафиновић“.

Манифестацију су својом песмом обогатиле и учеснице такмичења "Костолац пева": Дуња Драгић, Невена Гавриловић и Тара Вељковић.

За вредне награде на манифестацији побринули су се бројни спонзори: „Никол систем“ доо, Пицерија „Галија“, Књижара „Школарац“, Фарбара „Сарафиновић“, Привредно друштво за рекултивацију и озелењавање земљишта“РИО“ Kостолац, „Радио СТИЛ“ и Новинско издавачко привредно друштво „Реч народа“.

Поред штандова са цвећем манифестацију су обогатили и штандови Ученичких задруга и то: Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца, Пољопривредне школе „Соња Маринковић из Пожаревца и Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца. Посебну пажњу посетилаца привукли су штандови са производима од меда "Веверко" и Пчелињи дарови Живковић. Слане и слатке посластице изложило  је Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“, док је своје ручне радове  представило Удружење градске општинске организације инвалида рада Костолац.

 

View the embedded image gallery online at:
http://kostolac.rs/item/1183-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD.html#sigProGalleria7325617ff4

 

Прочитано 783 пута
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас2756
Јуче2911
Ове недеље11402
Овог Месеца76411
Укупно3630999

Ваша IP адреса је: 44.199.212.254 четвртак, 28 март 2024 17:00
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd