srzh-CNenfrdeitjaru
НАСТАВАК ШИРЕЊА ТОПЛИФИКАЦИОНЕ МРЕЖЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

НАСТАВАК ШИРЕЊА ТОПЛИФИКАЦИОНЕ МРЕЖЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

Седница Радног тела за утврђивање грејних површина и могућности ширења топлификационе мреже за крајње кориснике, подешавање балансних вентила и давање…

ПРЕДСТАВНИЦИ ЛОКАЛНИХ ЈЕДИНИЦА БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА НА САСТАНКУ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ПОЖАРЕВЦА

ПРЕДСТАВНИЦИ ЛОКАЛНИХ ЈЕДИНИЦА БРАНИЧЕВСКОГ ОКРУГА НА САСТАНКУ СА ГРАДОНАЧЕЛНИКОМ ПОЖАРЕВЦА

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић, у петак 18. септембра, одржао је радни састанак са представницима јединица локалних самоуправа Браничевског округа.

ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ ОДРЖАЛО ДРУГО РЕДОВНО ЗАСЕДАЊЕ

ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ ОДРЖАЛО ДРУГО РЕДОВНО ЗАСЕДАЊЕ

Друга редовна седница Већа Градске општине Костолац одржана је данас у кабинету председника Крстаноског. Током овог заседања, између осталог,  костолачки…

ДОНАЦИЈА АСОЦИЈАЦИЈЕ КООРДИНАТОРА ЗА РОМСКА ПИТАЊА

ДОНАЦИЈА АСОЦИЈАЦИЈЕ КООРДИНАТОРА ЗА РОМСКА ПИТАЊА

У оквиру подршке заједници за ублажавање последица изазваних пандемијом вируса COVID-19, Градска општина Костолац је добила донацију два резервоара за…

БУДИМО ОДГОВОРНИ – ТРКА ЛЕГИОНАРА

БУДИМО ОДГОВОРНИ – ТРКА ЛЕГИОНАРА

Овогодишњи, четврти по реду костолачки полумаратон одржан је у суботу, 12. септембра у знатно другачијим условима него претходних година. Због…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
понедељак, 29 децембар 2014 09:30

Година за нама тешка али успешна

Сумирајући постигнуте резултате  у години која је на измаку, у Градској општини Костолац, може се оценити да је 2014. година била тешка, али у исто време и врло успешна година. Почетак ове године у Градској општини Костолац обележило је формирање нове локалне власти, коалиција СНС и СПС – ПУПС – ЈС, док је свакако крај године обележио избор новог председника Градске општине Костолац, Ивана Савић. 

 

Током ове године у Градској општини Костолац, остварени су запажени резултати на развојном путу, који би били свакако у много већој мери запажени, али како је наглашено на самом почетку ова 2014. година била је и изузетно тешка година, будући да током маја и јула месеца, ни   територију наше општине нису заобишле катастрофалне поплаве, које су нанеле огромне штете. Ипак локална самоуправа Градске општине Костолац изборила се са овим недаћама и крупним корацима кренула даљим развојним путем Градске општине Костолац.    

 

Реализација послова на територији Градске општине Костолац, како у граду Костолцу тако и у припадајућим селима, видљиваје на свим пољима. Када је реч о инфраструктурној мрежи, један од главних приоритета био је наставак ширења топлификационе мреже на територији Градске општине Костолац. Ове године биће завршена трећа фаза на реализацији радова топлификације у селу Петка. Такође током 2014. године, уговорени су грађевински и машински радови на топлификацији насеља Канал и насеља Дидино село у Костолцу, а започета је у селу Петка и четврта фаза извођења радова на ширењу топловода. Затим, изведени сурадови на индивидуалним прикључцима на топлификациону мрежу. Значајно је споменути да је у овој години реализована комплетна унутрашња инсталација у свим локалима који се налазе на Тргу братства и јединства у Костолцу.Циљ је да се у потпуности покрије топлификационом мрежом територија Градске општине Костолац, и неколико корака недостају до остваривања циља, што је вредно сваке похвале и поштовања. На томе нам могу позавидети много веће општине и градови, јер покривеност сеоских насеља топловодном мрежом издваја нас од других општина. Такође приоритет 2014. године био је и сређивање путне мреже. Скромним средствима добијених из буџета Дирекције за изградњу града Пожаревца  урађено је максимално могуће, а предвиђени план на сређивању путне мреже, на целој територији Градске општине Костолац, је у потпуности остварен. Током текуће године која је на измаку, реализовани су и радови на одржавању и ширењу уличне расвете, такође на целој територији Градске општине Костолац. Извођење радова започето је током месеца априла, након спроведених Јавних набавки Дирекције за изградњу града Пожаревца. На подручју града Костолца и сеоских насеља током протеклих месеци, више пута су изведени радови на промени сијалица, грла, пригушница и тегли и замењено је више стотина истих.Поред редовног одржавања уличне расвете, такође у Костолцу и сеоским насељима ширена је и мрежа уличне расвете. У Костолцу ширење уличне расвете реализовано је  у насељу Колиште и у Дрварској улици, док у Селу Костолцу ширена је мрежа уличне расвете у двема улицама, као и у Кленовнику. Затим у селу Кленовник осветљено је црквено двориште, а такође осветљен је и парк код фудбалског игралишта. На територији Градске општине Костолац постављени су нови вандерми (комплети за уличну расвету) на појединим местима где су недостајали, а такође извршена је замена појединих дотрајалих, који више нису били у функцији.На појединим локацијама извршена је замена дела оштећеног подземног кабла новим.

 

Ову годину у Градској општини Костолац у највећој мери обележила је посета председника Републике Србије, Томислава Николића, поводом свечаног отварања пластеника – ружичњака Привредног друштва ,,РИО“ Костолац. Сам долазак председника Републике Србије, Томислава Николића, да званично отвори пластеник, указује на значај реализацијеовог пројекта чији је инвеститор Привредно друштво „РИО“ Костолац. Пројекат је реализован у сарадњи са Привредним друштвом „ТЕ-КО“ Костолац и са Градском општином Костолац. За Градску општину Костолац реализација овог пројекта и отварање пластеника је од великог значаја, а првенствено због отварања нових радних места. Од великог значаја јесте и отварање Канцеларије за ромска питања, с обзиром да на територији наше општине живи велики број Ромских породица. Сумирајући резултате током ове године, слободно се може рећи да су културна дешавања у нашој општини достигла завидни квалитет. Такође, у овој 2014. години велика пажња посвећена је и најмлађим суграђанима. Новим дечијим мобилијарима уређена су дечија игралишта, а локална самоуправа је такође обезбедила и новогодишње пакетиће за малишане Градске општине Костолац и то прикупљеним средствима од продаје карата, одржаног хуманитарног концерта групе Амадеус бенда.

 

Иван Савић, председник Градске општине Костолац, будући да је до недавно био председник Скупштине Градске општине Костолац, доприноси у огромној мери реализацији пројеката и послова на територијинаше Градске општине што је и довело до тога да у врло кратком року буду остврени планови и 2014. година буде година почетка убрзаног развоја у сваком погледу, а све у циљу побољшања квалитета живота грађана наше општине. Председник Градске општине Костолац, за своја залагања, стручност, способност и ангажовање,награђен је и добитник је захвалнице и статуе ,,ружичњака“ од стране Привредног друштва ,,РИО“ Костолац. Ово је тек прва награда овом младом, перспективном и врло способном човеку, и то на самом почетку свог мандата.

Прочитано 1513 пута
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас512
Јуче966
Ове недеље2463
Овог Месеца22340
Укупно1802803

Ваша IP адреса је: 3.92.74.105 среда, 23 септембар 2020 11:49
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd