srzh-CNenfrdeitjaru
УПСЕХ КОСТОЛАЧКИХ СТОНОТЕНИСЕРА НА ТУРНИРУ „ЗЛАТНИ РЕКЕТ ЈАГОДИНЕ“

УПСЕХ КОСТОЛАЧКИХ СТОНОТЕНИСЕРА НА ТУРНИРУ „ЗЛАТНИ РЕКЕТ ЈАГОДИНЕ“

СТК „Extreme Spin“ из Јагодине организовао је прво отворено првенство града у стоном тенису под називом „Златни Рекет Јагодине“ на…

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ ЗА ЧАСНИ КРСТ

Са Благословом Његовог Преосвештенства Епископа Браничевског Господина Игњатија, под покровитељством Српске Православне црквене општине Нови Костолац и Градске општине Костолац,…

ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ ПОРУЧУЈЕ ВЕРНИЦИМА МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ

ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ ПОРУЧУЈЕ ВЕРНИЦИМА МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ

„Нека Божић, најрадоснији хришћански празник, грађанима Градске општине Костолац донесе благостање, добро здравље и лепе тренутке. Управо ти лепи тренуци…

ПРЕДСЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ, МИЛЕНА ЦЕРОВШЕК, ЧЕСТИТАЛА ГРАЂАНИМА БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ

ПРЕДСЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ, МИЛЕНА ЦЕРОВШЕК, ЧЕСТИТАЛА ГРАЂАНИМА БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ

Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, упутила је честитку свим грађанима православне вероисповести поводом предстојећег великог празника, Божића: ,,Свим…

КОСТОЛАЧКО ВЕЋЕ ЗАПОЧЕЛО ГОДИНУ РАДНО

КОСТОЛАЧКО ВЕЋЕ ЗАПОЧЕЛО ГОДИНУ РАДНО

Први радни дан у 2020. години, одржано је прво заседање костолачког Већа, односно 33. редовна седница. У кабинету председника Градске…

У 2020. ГОДИНИ ЈОШ ВИШЕ ИНВЕСТИЦИЈА У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

У 2020. ГОДИНИ ЈОШ ВИШЕ ИНВЕСТИЦИЈА У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац је у радију Bоом93 представио резултате остварене у 2019. години и најавио планове за…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
субота, 02 фебруар 2019 14:34

Обележен Дан Градске општине Костолац 29.01.2019

Градска општина Костолац, обележила је у уторак, 29.јануар – Дан општине пригодном свечаношћу у Дому културе  у Костолцу.

 

Свечана академија почела је интонирањем химне „Боже правде” , након чега је минутом ћутања одата почаст угледним грађанима Kости Макару, Мирољубу  Николајевићу  и Ненаду Лазаревићу који су својим радом допринели  развоју и афирмацији Kостолца  у сваком погледу.

 

Председница  Скупштине Градске општине Костолац,

 

Милена Церовшек је отворивши  свечаност истакла да је Костолац као енергетски гигант, много више  од малог места са рудним налазиштем.

 

Неретко и сами заборављамо да смо историјска раскрсница различитих цивилизација које су се у једном сложиле, а то је да је овај простор погодан за живот, јер у њему има свега.Има воде, земље, хране, путева и природних лепота.Место чаробно за оне који овде одгајају своју децу, као и оне који су му у посети.Управо та вековна прометна улица различитих народа и култура која је пролазила кроз Костолац, убеђена сам и допринела да он будету и данас.У нашем Костолцу можемо срести људе чије порекло води из свих крајева Србије, Балкана и Европе. По пореклу различити, али по једној ствари јединствени – свима Костолац подједнако припада" – рекла је Церовшек и додала да је заједништво најважнија покретачка снага изградње бољег и лепшег Костолца.

 

У годинама које су пред нама покажимо да смо у Костолцу кадри не само да пратимо талас промена наше државе већ и да их у неким деловима и инспиришемо. Резултати наше владе и председника Републике Србије јесу најбољи доказ да се уз велики рад и претходну организацију и планине могу померити, али тај успех састављен је и од малих делова  мозаика. Драги пријатељи, драги Костолчани  докажимо и покажимо даје Костолац један од сјајнијих делова тог мозаика званог боља и лепша Србија” – нагласила је председница скупштине у свом обраћању приликом отварања свечаности.

 

 О реализованим пројектима и бројним  активностима  у 2018.години, али и о плановима за 2019. Говорио је председник Градске општине  Kостолац, Серџо Kрстаноски.

 

„У протеклих годину дана реализован је велики број пројеката, а све у циљу побољшања животног стандарда живота  и услова живот анаших суграђана. Ту пре свега спадају пројекти з акомуналну, топлификациону и путну инфрастсруктуру, културни и спортски пројекти, те слободно могу да кажем да  су обухваћени сви сегменти друштвеног живота.

 

На територији Градске општине Kостолац, током 2018.године, радило се на изградњи нове и одржавању постојеће инфраструктуре, уређењу јавних и зелених површина, на решавању питања заштите и очувања животне средине, са акцентом на уређење депонија” – рекао је Крстаноски  истичу ћи одличну   сарадњу са локалном самоуправом  Града Пожаревца.

 

„Што се будућности  тиче настојаћемо да улажемо у равномеран развој свих места како градатако и села. Данас са поносом могу да кажем да су сва места у  Градској  општини Kостолацу  ређена.

 

У 2019.години за капиталне пројекте издвојена сусредства у износу од 140 милиона динара и највећим делом односе  се на ширење топлификационе мреже на територији наше општине.

 

Такође у овој години очекује нас реализација једног од најзначајнијих пројеката за заштиту  животне средине – Замена реконструкција и формирање  новог  дрвореда. За  асфалтирање и реконструкцију улица на територији костолачке општине,

 

Град  Пожаревац  ће издвојити преко 52 милиона  динара, што ће у великој мери допринети  побољшању путне и укупне инфраструктуре. У припремису пројекти за изградњу фекалне канализације у 17 улица на Kаналу, као и пројекат за нову фекалну црпну станицу у насељу Kанал.

 

Урадићемо и пројекат за изградњу водоводне мреже за четири улице у Kостолцу и тиме ће цела Градска општина Kостолац бити покривена водоводном и канализационом  мрежом.

 

Оно што је јако значајно за путну инфраструктуру  је пројекат уклањања надвожњака  и пројекат  изградње нове савремене саобраћајнице у Првомајској  улици. Тиме ћемо  поправити безбедност свих учесника у саобраћају , а самим тим улепшаћемо улаз у Костолац.  

 

Kостолачка  локална самоуправа је отворена за све и брине о свим својим грађанима од најстаријих до најмлађих.Своје проблеме, потребе и предлоге грађани могу лично да кажу, јер су наша врата свима отворена. 

 

Данас желим да се захвалим свима који су самном у тиму  радили током 2018.године на унапређењу услова живота на територији Градске општине Kостолац. Ми ћемо наставити и у 2019. години да улажемо у све сфере друштвеног живота  и сигуран сам да ћемо бити једна од  најразвијенијих општина, која  ће задржати младе да не одлазе.

 

Захваљујем се на сарадњи  Граду Пожаревцу, ј авним предузећима, установама, привредним друштвима која своју делатност обављају на територији наше општине, месним заједницама и бројним организацијама.За добробит свих грађана, позивам  Вас да удружимо све расположиве снаге, знање и кадрове, да се удружимо сви око заједничког циља – даљег успешног развоја наше општине.  У то име свима Вама, и свим грађанима Костолца у име својих сарадника и у своје лично име честитам Дан општине” – рекао  je председник Градске општине Kостолац, Серџо Крстаноски .

 

Присутне госте поздравио је и градоначелник  Града Пожаревца

 

Бане Спасовић, нагласивши да Костолац  већ читаву деценију као Градска општина  расте и развија се, али да је његов сјај заправо много дужи.„Енергетски потенцијал и значај који има не само за овај крај већ и целу Србију, неби био тако велики да не мадо брих и вредних људи“ – рекао је  Спасовић честитајући Дан општине  Костолчанима.

 

„Поштујући историју и дивећи се њеним сјајним тренуцима у Костолцу и околини, живимо у садашњости и радимо за будућност. Заједно. Руководства Градске  општине  Костолац и града  Пожаревца, дубоко сам убеђен, на најбољи начин дају пример како управо заједнички  рад за добро бит свих њих ових житеља треба и мора да изгледа.
Ову  мисао често понављам у разговорима  када се помене Костолац, па ћу то учинити и сада. Као рођени Пожаревљанин кажем, а мислим да говорим у име већи не својих суграђана, да се сматрамо срећним и почаствованим што је градска општина Костолац део Пожаревца и што сви заједно овај деонаше Србије правимо још лепшим и примамљивијим за живот за будуће генерације”- додао је Спасовић.

 

У културно  уметничком делу програма  учествовали су ученици Техничке школе са домом ученика „НиколаТ есла” из Костолца, вокални солиста Марина Стевић теотетичар уметности, музички педагог, виолиниста Тома Топо, Културно уметничко друштво „Костолац” које истрајава дуги низ година негујући нашу фолклорну  традицију. На свечаности поводом  Дана општине  приказан је и филм о значајним културним и спортским дешавањима.

 

 

Свечаности су присуствовале многобројне званице, начелник Браничевског управног округа  Александар Ђокић,  градоначелник Града Пожаревца Бане Спасовић, председник Скупштине Града Пожаревца Бојана Илића, заменик градоначелника Града Пожаревца Саша  Павловић, председник Градске општине  Kостолац  Серџо Kрстаноски, председница Скупштине Градске општине  Kостолац  Милена Церовшек, заменик председника Градске општине  Kостолац Далибор Илић, заменик  председника Скупштине Градске општине  Kостолац Рајко Божић, начелник Управе Града Пожаревца Александар  Симоновић, начелница Управе Градске општине Kостолац Анђелија  Миливојевић, чланови Већа Града Пожаревца, чланови Већа Градске  општине Kостолац, одборници Града Пожаревца и Градске општине Kостолац, представници  војске, полиције и цркве, руководиоци  ЈП Електропривреда  Србије – Огранка  термоелектане и копови Kостолац и директор и републичких и локалних јавних предузећа и установа, председници синдиката као и председници месних заједница, удружења и други  бројни  гости.

Прочитано 1074 пута
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1711
Јуче2081
Ове недеље10271
Овог Месеца36631
Укупно1364485

Ваша IP адреса је: 35.172.195.82 петак, 17 јануар 2020 21:06
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!