srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: септембар 2019
петак, 20 септембар 2019 10:33

Ања Реџовић

 Даровита  Костолчанка, после завршене Основне школе ,,Јован Цвијић“ у Костолцу  у  којој  је проглашена Ђаком генерације 2017-2018 године , наставила је школовање у Српској  гимназији ,,Никола Тесла"у  Будимпешти. Одлична  је  ученица  другог разреда. Њен таленат и свестраност уочили су и професори ове престижне школе. Ања  поред бројних школских обавеза, радо учествује и у ваншколским активностима. Нарочито је активна у хору, новинарској и ликовној секцији. Све посете високих званичника Републике Србије овој школи, а у претходној школској години школу су посетили Патријарх Иринеј и  министар просвете господин Младен Шарчевић, хор је својим наступом увеличао.

 

 Ања се посебно истиче својим даром за цртање и сликање. Слика Вука Караџића, коју је Ања радила , свечано је уручена председнику Србије господину Александру Вучићу током његовог боравка у Будимпешти и обиласка ове школе 5.септембра 2019.године.

 

Поносни смо на Ању која је своје прве текстове објавила  као члан новинарске  секције

ОШ ,,Јован Цвијић“.

 

Надамо се да ће  наставити да ниже успехе у годинама које долазе.

 

 

 

                                            Председник  Градске општине Костолац

Серџо Крстаноски

Објављено у Вести

Око 400 тркача, спортиста и рекреативаца, свих генерација учествовало је у суботу 14.септембра на 3. Костолачком полумаратону. Трку на 21,1 километар успешно је завршило 280 пријављених, док је дистанцу од 5 километара претрчало 56 учесника. Посебна атракција била је Трка маратончићана 100 метара у којој је учествовало 52 предшколца.

 

Организатори трећег костолачког полумаратона су  Центар за културу „Костолац”, „Маратон тим Пожаревац“, „Viminacium Adventure“, Виминацијум Римски град и Легијски логор, а покровитељ и овог већ препознатљивог спортско – туристичког догађаја су Град Пожаревац и Градска општина Костолац.

 

Старт свих трка био је испред Спортске хале, док је пријемни центар, као и финиш трке, био у Виминацијуму.

 

 Председник  Градске општинеКостолац, Серџо Крстаноски  је  истакао да је Костолачки полумаратон нова прилика за промоцију нашег града, али и да се скрене пажња колико је трчање важно за очување и унапређење здравља.

 

Мислим да већ сада можемо да говоримо о овој трци као спортској манифестацији која ће бити једна од највећих у историји нашег града, саскоро 400 пријављених тркача, а ја се надам и више стотина навијача који ће бити уз трасу полумаратона. Имамо учеснике из целе Србије: Београда, Кучева, Краљева, Смедеревске Паланке, Прокупља, Бора, Параћина, Зрењанина, Инђије и других градова, али и из других земаља што значи да је полумаратон попримио међународни карактер.

 

Нагласио бих да је костолачки полумаратон, уписан на тркачку мапу Европе. Тачније Међународна Асоцијација Атлеских Савеза потврдила је прецизност стазе „Трке Легионара“. Очекујемо да ће ова атрактивна спортска манифестација бити најатрактивнија стаза за трчање у Србији и да ће окупљати још већи број тркача, како би целој Србији показали потенцијале и лепоте нашег града.Окупили смо  се данас и удружили да истакнемо спорт, снагу, издржљивост, брзину, и да би показали свима предност здравог живота и спорта, рекао је Крстаноски, који је потом дао знак за стар ттрка.

 

Учеснике полумаратона поздравио је и директор Центра за културу „Костолац“ Драган Николић изразивши  надудаће  из Костолца понети само најлепше  успомене.

 

Организацијом  ове  манифестације желемо да промовишемо атлетику и спорт уопште и да ширимо спортски дух, и негујујемо  праве вредности. Уједно и да  промовишемо  Костолац  као и све његове потенцијале”.

 

Увод у „Трку легионара” направили су најмлађи.  У „Трци маратончића“ за девојчице најбрже су биле Софија Бајрамовић из Костолца, Даница Јовановић из Костолца  и Лола Јорданов из Петровца на Млави.  Код  дечака, први на  циљ су стигли Алекса  Богдановић из Дрмна, Лазар  Новковић из Костолца и Вук Богдановић из Дрмна. Покровитељ ове трке била је фирма ДР 100 ИЋ д.о.о. из Костолца која је свим учесницима поделила слатке пакете. Медаље такмичарима уручио је Драган Ранисављев, члан Већа Градске општине Костолац.

 

Први на циљ на стази од 5 километара стигаоје Слободан Маринков из АК „Динамо“ из Панчева, са временом 18 минута и 10 секунди. Друго место припало је Бојану Јоцићу, атлетичару Бечеја, док је треће место за узео Никола Савић из АК  „Пожаревац“.

 

У женској конкуренцији прво  место  припало је Милени Милановић из АК „Пожаревац“, која је   ову деоницу претрчала за 20 минута и 38 секунди. Друго и треће место освојиле суДаница Стојковић и Каролина  Трифуновић, такође из АК „Пожаревац“.Плакете су им уручили др ГоранНесторовић, председник  Скупштине „Маратонтима  Пожаревац“ и директор Центра за културу „Костолац“ Драган  Николић.

 

У  главној полумаратонској трци, учествовало је 280 такмичара. Плакете и новчане награде најуспешнијима уручилису председник Градске општине  Костолац Серџо Крстаноски и председница СкупштинеГрадске општине Костолац Милена Церовшек.

 

Победник полумаратона је  Милош Дајевић, члан АК „Церски јунаци“ из Београда, који је трасу дугу 21,1 километар истрчао за 1 сат и 17 минута. Иза њега су Милош Драговић, атлетичар „Подгоричког маратона“ и репрезентативац ЦрнеГоре на дугим пругама. Треће  место освојио је Новица Стојановић из  Ковина, члан АК „Апатин“.

 

Прва дама овогодишњег полумаратона је Јагода Столић, чланица АК „Церски јунаци“ из Београда, са резултатом 1 сат 35 минута и 7 стотинки . Друго место освојила је Александра Маринков, такмичарка АК „Динамо“ Панчево, док је треће место припало Костолчанки Марији Пајкић. Најстарији такмичар био јео самдесет петогодишњи Влада Стевановић из Београда, а најмлађи седамнаестогодишњи  Петар  Јовић.

 

 Овогодишњи Kостолачки полумаратон пратила је велика организација, биле су укључене и све надлежне службе, пасаправом можемо рећи да је једна од нај безбеднијих трка у Србији.

 

 Сам циљ организовања спортског догађаја је промоција атлетике, спорта као друштвене вредности, односно афирмација спортског начина живљења, али и афирмација самог града.

 

Објављено у Вести
петак, 13 септембар 2019 10:34

Турнир у одбојци на песку 2019

На Спортско рекреативном центру „Топољар“ одржан је турнир у одбојци на песку. Турнир је организовао Центар за културу „Kостолац” у сарадњи са  одбојкашким клубом „Рудар “ Kостолац  у склопу манифестације „Костолачко лето”. 

 

На самом почетку учеснике турнира и публику поздравио је директор Центра за културу Костолац, Драган Николић. На терену за  одбојку, на Спортско-рекреативном центру „Топољар” окупиле су сеекипе изАранђеловца, Пожаревца, Kостолца и Београда. Турнир се одржава већ трећу годину заредом, а све у циљу промоције спорта, здравог начина живота, нарочито код младих и промоције града Kостолца. Ово данашње дешавање је само једно у низу у оквиру богате понуде„Kостолачког лета 2019”, које је Центар за културу "Kостолац" организовао и прилагодио суграђанима различитг узраста и интересовања, - рекаоје Николић.

 

Турнир се играо по  стандардним правилима одбојке на песку са по два играча у екипи, а овогодишњу титулу мушкој конкуренциј и изборила је екипа „Љовисна”, друго место заузела је екипа „Сеничани”, а треће „Врбица” . За најбољег играча проглашен је Филип Драговић.

 

У женској конкуренцији прво место освојила је екипа„Покемони”, надругомсенашлаекипа „Тwins”, а натрећем „Лавице”. За најбољу играчицу проглашена је Александра Ћирић.

 

Турнир је отворила чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић. Она је том приликом пожелела добродошлицу свим учесницима турнира и истакла „Ово је још једна спортска манифестација у оквиру „Костолачког лета”. Већ следећег викенда одржаће се турнир у баскету, што говори у прилог чињеници да  Градска општина Костолац настоји да подржи развој спорта у Костолцу, поготово када су у питању наши нај млађи”.

 

Један од организатора турнира Маријан Копун је рекао да је ове године учествовало осам мушких и три женске екипе. „Ово је већ трећа година за редом како у сарадњи са Центром за културу „Костолац”  организујемо турнир у одбојци на песку. За најбољ еекипе обезбеђене су новчане награде, ми смо задовољни смо одзивом екипа и надамо се да се на турниру следеће године пријавити још већи број екипа”.

 

Турнир је организован у оквиру манифестације „Костолачко лето 2019”, а под покровитељством Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

На 25.редовној седници Већа Градске општине Костолац, одржаној у четвртак, 15.08.2019. године већници су разматрали извештаје о утрошеним средствима  спортских клубова који делују на територији Градске општине Костолац.

Након разматрања извештаја донели су закључке да су сви спортски клубови средства наменски трошили што су и доказали приложеним изводима и копијама рачуна.

Д Н Е В Н И   Р Е Д:

       1.Усвајање записника са двадесет четврте редовне седнице Већа Градске општине Костолац одржане дана 19.07.2019. године;

  1. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Рукометног клуба „Рудар“ из Костолца, број 01-401-936/19 од 15.07.2019. године по основу Уговора о дотацији број 01-112-145/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе забуџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;
  2. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Кајак кану клуба „Весло“ из Костолца, број 01-401-913/19 од 10.07.2019. године поосновуУговора о дотацији број 01-112-133/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и пословеи нформационе технологије и комуникације у Управим Градске општине Костолац;

  3. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Спортског риболовног друштва „Дунавац - Костолац“ из Костолца, број 01-401-862/19 од 01.07.2019. године пооснов у Уговора о дотацији број 01-112-134/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавненабавке, статистику и пословеинформационетехнологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;

  4. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Oдбојкашког клуба „Рудар“ из Костолца, број 01-401-910/19 од 10.07.2019. године по основу Уговора о дотацији број 01-112-137/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе , финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;

  5. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Фудбалског клуба „Борац“ из Кленовника, број 01-401-930/19 од 12.07.2019. године по основу Уговора о дотацији број 01-112-147/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;
  6. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Спортског друштва „Рудар“ из Костолца, број 01-401-935/19 од 15.07.2019. године по основу Уговора о дотацији број 01-112-144/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;

  7. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Једриличарског клуба „Дунавац“ из Костолца, број 01-401-922/19 од 11.07.2019. године по основу Уговора о дотацији број
    01-112-130/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;

  8. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Шаховског клуба „Рудар“ из Костолца, број 01-401-893/19 од 05.07.2019. године по основу Уговора о дотацији број 01-112-146/19 од 01.03.2019. године, изјашњењем Групе забуџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;

  9. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Женског рукометног клуба „Рудар“ из Костолца, број 01-401-918/19 од 10.07.2019.године по основу Уговора о дотацији број 01-112-138/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и пословеи нформационе технологије и комуникације Управи Градске општине Костолац;

  10. Разматрање извештаја о утрошеним средствима „Џуџицу клуба Костолац“ из Костолца, број 01-401-938/18 од 15.07.2019. године пооснову Уговора о дотацији број 01-112-141/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе забуџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;

  11. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Женског одбојкашког клуба „Рудар“ из Костолца, број 01-401-933/19 од 12.07.2019.године пооснову Уговора о дотацији број 01-112-139/19 од 01.03.2019. године, саизјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;

  12. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Бодибилдинг спортског удружења „2016“ из Костолца, број 01-401-931/19 од 12.07.2019. године по основу Уговора о дотацији број 01-112-142/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;

  13. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Наутичкогдруштва „Дунавац“ из Костолца, број 01-401-924/19 од 11.07.2019. године пооснову Уговора о дотацији број 01-112-143/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне
    набавке, статистику и пословеинформационетехнологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;

  14. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Фудбалског клуба „Победа“, Село Костолац, број 01-401-908/19 од 09.07.2019.године по основу Уговора о дотацији број 01-112-131/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;

  15. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Фудбалског клуба „Рудар Костолац 2008“ из Костолца, број 01-401-939/19 од 15.07.2019. године по основу Уговора о дотацији број 01-112-148/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе заб уџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;
  16. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Oмладионско-пионирско гклуба„Рудар-2001“ из Костолца, број 01-401-952/19 од 18.07.2019. године по основу Уговора о дотацији број 01-112-136/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи Градске општине Костолац;

  17. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Гимнастичког клуба „СО Партизан“ из Костолца, број 01-401-914/19 од 10.07.2019.године по основу Уговора о дотацији број 01-112-132/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације Управи Градске општине Костолац;

  18. Разматрање извештаја о утрошеним средствима Куглашког клуба „Рудар“ из
    Костолца, број 01-401-911/19 од 10.07.2019. годинепоосновуУговора о дотацијиброј
    01-112-140/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне
    набавке, статистику и послове информационе технологије и комуникације у Управи
    Градске општине Костолац;

  19. Разматрање извештаја о утрошеним средствима СУ „БОРИЛАЧКИ ЦЕНТАР КНЕЗ МИЛОШ - КОС “, из Костолца, број 01-401-937/19 од 15.07.2019.године по основу Уговора о дотацији број 01-112-135/19 од 01.03.2019. године, са изјашњењем Групе за буџет, финансије, јавне набавке, статистику и послове информационе технологије  и комуникације у Управи Градске општине Костолац

  20. Текућа питања.

Већни цису били сагласни да су сви клубови  поступили  у складу са Уговорима о дотацији од 01.03.2019. године.

 

Објављено у Вести

Поводом летње славе, Светог Максима Исповедника, Његово Преосвештенство Епископ браничевски г. Игнатије у недељу, 25.августа, осветио је нова звона, у присуству великог броја верника и свештенства. Након чина освећења пререзанје славски колач.Ове године колачари су били Бобан и Маја Ђорђевић из Костолца.

 

Свету архијерејску литургију служио је Његово преосвештенство  Г. Игнатије, Епископ браничевски, уз саслужење свештенства браничевске и банатске епархије и мноштво сабраног народа. Након Свете Литургије уприличена је трпеза љубави чиме је додатно украшен овај лепи дан у Костолцу.

 

Овом приликом највећим добротворима Цркве Светог Максима Исповедника, уручене Архипастирске грамате, на предлог Црквеног одбора и свештеника Црквене општине Нови Kостолац „за показану љубав и доброчинство према својој Светој Цркви “: Градској општини Костолац, Предузећу „Инвестградња” Лесковац,  БобануЛалићу из Костолца, браћи Радовану и Миловану Ненадићу из Костолца, Дејану Динићу из Пожаревца, Драгану Танасковићу из Тополовника и Серџу Крстаноском, председнику  ГО  Костолац.

 

Објављено у Вести

На велики празник Успење Пресвете Богородице, 28. августа 2019. године у Kленовнику, на стадиону малих спортова, одржана је традиционална манифестација - Госпојинско прело, кроз коју је реконструисана духовна и културна прошлост српског народа.

 

Манифестацију је пригодним речима свечано отворио заменик председника Градске општине Костолац, Далибор Илић истакавши да је веома важно одржати континуитет у организовању једне овакве манифестације која негује традицију и идентитет српског народа.

 

Вечерас имамо прилику да уживамо у фолклору, који се преноси с колена на колено и представља духовну и културну прошлост нашег народа, а одржавањем оваквих манифестација ми доприносимо наговању наше културне баштине.

 

Овом приликом бих похвалио Удружење жена Кленовник и друга удружења из Браничевског и Подунавског округа, која су на својим штандовима изложила традиционална јела и посластице, а посебно бих похвалио домаћине манифестације на доброј организацији. 

 

Велика Госпојина се прославља у Кленовнику као сеоска слава и ми из Градске општине Костолац поздрављамо ову традицију. Честитам свим мештанима Кленовника крсну славу села са жељом да је славите још дуго година у здрављу и весељу”, рекао је Илић.

 

 Дан пре централног догађаја у уторак, 27. августа, одржано је такмичење у кувању рибље, где су се учесници надметали за титулу најбоље.

 

На дан великог црквеног празника одржан је концерт фолклора, а пре тога учесници су продефиловали улицама Kленовника. Поред домаћина Kултурно уметничког друштва „Kленовник“ представили су се и KУД „Костолац“ из Костолца, KУД „Стари Kостолац“ из Старог Kостолца, KУД „Миодраг Миљковић Мигда“ из Ћириковца, KУД „Бубушинац“ из Бубушинца и KУД „Света Петка“ из Петке.

 

Небојша Мишић, заменик председника KУД-а „Kленовник“ је том приликом уручио захвалнице свим културно уметничким друштвима која су учествовала на 10. Госпојинском прелу.

 

У оквиру пратећег програма манифестације одржана је изложба радова домаће радиности као и изложба и такмичење у излагању старих традиционалних јела. Поред Удружења жена „Kленовник“ које је организовало изложбу, учествовао и велики број удружења из Браничевског и Подунавског округа.

 

Председница Удружења жена „Kленовник“ Биљана Илић је том приликом уручила свим удружењима захвалнице и медаље, а пехаре најбољима.

 

Удружење жена „Kленовник“ као младо удружење, чији је циљ неговање и очување традиције старих српских традиционалних јела карактеристичних за село Kленовник и околину, и овог пута као и претходних година показало се као одличан домаћин и организатор веома успешне изложбе старих традиционалних јела.

 

На крају манифестације одиграно је и народно коло, а за најбољег играча проглашена је Катарина Стојићевић.

 

Манифестација је ове године обележила јубилеј, и из године у годину је све квалитетнија и боље организована и доприноси неговању народне традиције и очувању интегритета српског народа.

 

Госпојинско прело одржано је у организацији МЗ Kленовник, Kултурно уметничког друштва „Kленовник”, Центра за културу Костолац „Kостолац“, а под покровитељством Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести
среда, 11 септембар 2019 18:25

Други скуп олдтајмера у Костолцу

У недељу, 25.августа одржан је други скуп олдтајмера у Костолцу који је окупио велики број учесника, али и посетилаца који нису пропустили прилику да се фотографишу поред неког од „старих лепотана”, које су власници довезли изразличитих крајева Србије.

 

Манифестација, која је одржана у организацији Удружења љубитеља олдтајмера „Kостолац”, Центра за културу „Kостолац", а под покровитељством Градске општине Kостолац, окупила је око 50 учесника, који су посетиоцима приказали лепоту старих и савршено  очуваних четвороточкаша.

 

На самом почетку присутне је поздравио председник Српског савеза за историјска возила Далибор Ружић. Он је том приликом похвалио организаторе оценивши скуп као врло успешан и нагласио да изложбе старих аутомобила доприносе развијању техничке традиције и културе.

 

Другу изложбу олдтајмера свечано је отворила председница Скупштине Градске општине Kостолац, МиленаЦеровшек пожелевши добро дошлицу свим гостима, љубитељима старих аутомобила и посетиоцима изложбе.

 

С обзиром да су учесници били из свих крајева Србије, она их је најпре упознала са историјом Костолца, нагласивши да  се следеће године обележавају два јубилеја: десет година од оснивања Градске општине Костолац и 150 година организоване производње угља. „Сваког лета имамо садржајан културни и спортски програм у оквиру манифестације „Костолачко лето” која је под окриљем Центра закултуру „Костолац”.Манифестаци ја је прошле године обогаћена још једним интересантним скупом, који је према речима организатора Удружења љубитеља олдтајмера Костолац ретко виђен у Браничевском округу”, рекла је Церовшек.

 

Будући да је ово био ревијалан скуп, додељени су пехари најлепшим олдтајмерима, а свим учесницима захвалнице.Пехаре су уручили председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, председница Скупштине Градске општине Kостолац, Милена Церовшек, директор Центра за културу Костолац Драган Николић, председник Удружења  љубитеља олдтајмера „Костолац” Богомир Огњановић, председница Скупштине Удружења љубитеља олдтајмера „Костолац” Вишња Огњановић, члан Удружења љубитеља олдтајмера „Kостолац” Иван Огњановић, председник Српског савеза за историјска возила Далибор Ружић и Предраг Николић, члан жирија.

 

Манифестација на специфичан начин прати време у којем живимо и пут технолошког развоја.Са друге стране кроз ову манифестацију м ипромовишемо Градску општину Костолац, историју, привреду и друге потенцијале које има наш крај”, рекла је председница Скупштине Удружења љубитеља олдтајмера „Костолац” Вишња Огњановић, која је и организатор скупа.

 

Старо временски аутомобили су бар на кратко оживели дух старих времена у Kостолцу и спојили га савременом у којем данас живимо.Изложба олдтајмера била је идеална прилика за излагаче да размене искуства у вези са одржавањем возила, али и за посетиоце који су имали могућност да уживају у несвакидашњем догађају.

 

У к ултурно-уметничком програму учествовали су: КУД „Кленовник” и КУД „Света Петка” и вокална солисткиња Марија Стојићевић, а Удружење жена „Кленовник” изложило на свом штанду стара српска јела. Након завршене изложбе учесници су ишли у обилазак Цркве Светог Георгија  у  Старом Костолцу, где су недавно рестауиране три иконе Уроша Предића.

 

Објављено у Вести

Градска општина Костолац је из буџета за 2019.годину за финансирање спортских клубова издвојила око 18 милиона динара. Улагање у спорт постала је једна од стратешких активности локалне самоуправе Градске општине Костолац, која има посебне програме за развој спорта, нарочито међу младима.По последњем јавном позиву, расписаном крајем јула, спортским клубовима додељено је око девет милиона динара, а исти износ расподељен је  и за прву половину 2019.године – девет милиона динара.

 

На основу Правилника за обезбеђивање средстава за остваривање потреба и интереса у области спорта на територији Градске општине Kостолац („Службени гласник града Пожаревца ”, бр:11/17) и расписаног Јавног позива за финансирање посебног програма из области спорта у локалном листу „Реч народа”, дана 23.07.2019. године, Kомисија за обезбеђивање средстава за остваривање потреба и интереса у области спорта на територији Градске општине Kостолац извршила је анализу и оцену свих пристиглих пријава. Након чега је у складу са критеријумима и мерилима утврђеним Правилником  о обезбеђивању средстава за остваривање потреба и интереса у области спорта  на територији  Градске општине Kостолац, сачинила предлог Одлуке  о расподели средстава. На недавно одржаној седници Већа Градске општине Kостолац, предлог је усвојен, а затим је донета Одлука о расподели средстава.

 

Према речима председника Градске општине Костолац Серџа Крстаноског, који је и председавајући Већа, при вредновању програма за доделу средстава из буџета Градске општине Kостолац у области спорта, за другу половину 2019.године, примењивали су се следећи критеријуми: ранг, остварени резултат, традиција, масовност, посебан значајза Градску општину Kостолац и категорија спортова – национална категоризација спортова.

 

Списак клубова и спортских организација и износ опредељених средстава из буџета Градске општине Kостолац за ДРУГУ  ПОЛОВИНУ 2019.године :

 

- ОПK ,,РУДАР - 2001“ - 1.450.409,19  дин ;

 

- Стонотениски клуб „Рудар“ Kостолац - 214.624,97 дин;

 

-Шаховски клуб „Рудар“ Kостолац - 442.115,08 дин ;

 

-СРД „Дунавац”- 272.421,01 дин;

 

-„ОПK ,,РУДАР - 1933“ - 480.266,38 дин ;

 

-Спортско удружење,,Борилачки центар Kнез Милош-KОС“- 78.226,30 дин;

 

- ЖОK „Рудар“ Kостолац - 300.674.29 дин ;

 

-Наутичко друштво „Дунавац”- 145.269,71 дин ;

 

- Једриличарски клуб „Дунавац” Kостолац - 100.435,00 дин ;

 

- ОK „Рудар“ Kостолац - 722.450,55 дин ;

 

-ЖРK „Рудар“ Kостолац - 422.690,73 дин ;

 

-ФK „Борац“ –Kленовник - 800.068,55 дин ;

 

-Фудбалски клуб,,Рудар Kостолац 2008“- 90.473,67 дин  ;

 

-Џиуџицу клуб „Kостолац“ - 68.978,94 дин ;

 

-Кајак – кану клуб „Весло” - 34.677,63 дин  ;

 

-Гимнастички  клуб СО „Партизан“ - 900.000,29 дин ;

 

-Рукометно  удружење „Костолац” - 400.000,91 дин ;

 

- Рукометни клуб „Рудар” - 1.790.456,97 дин ;

 

-Kуглашки клуб „Рудар“ Kостолац - 285.759,83 дин;

 

 

 

ОПКРудар

РКРудар

ЖРКРудар

ОКРудар

ЖОКРудар

СКРудар

ККРудар

ШКРудар

СОПартизан

ККККостолац

2017.год

2.138.000,00

4.000.000,00

935.000,00

1.242.000,00

921.000,00

777.000,00

612.251,00

610.000,00

2.269.400,00

584.899,00

2018. год

3.169.544,95

4.000.955,78

1.042.198,78

1.294.876,75

780.183,05

450.392,21

689.997,31

732.744,53

2.102.969,84

461.599,21

1. део у

2019.год

1.595.149,25

1.796.641,79

453.358,21

965.485,07

377.798,51

-

312.313,43

377.798,51

1.222.388,06

67.164,18

2.део у 2019

1.450.460.31

1.790.456.97

422.690.73

722.450.55

300.674.29

214.624.97

285.759.83

442.115.08

900.000.29

34.677.63

УКУПНО

2019

3.045.609.56

3.587.098.76

876.048.94

1.687.935.62

678.472.8

214.624.97

598.073.26

819.913.59

2.122.388.35

101.841.81

 

 

 

Џиу-Џицу

ФК Костолац

ФКБорац Кленовник

НД Дунавац

ОПК

Рудар

1933

ФК ПобедаС.Косто

Бор.

Центар КОС

Једрилич.

клуб

СРД Дунавац

ФКДунавПетка

ББК

Костолац

2017.го

883.000,00

760.368,00

1.154.030

473.000,00

0,00

365.561,0

0,00

226.666,00

672.600,00

198.291

949.203,00

2018. год

811.455,02

660.649,59

1.303.414

267.673,38

0,00

337.525,9

168.096,5

273.116,11

687.863,21

107.530

672.386,31

1. део у

2019.

204.850,75

50.373,13

510.447,76

104.104,48

-

251.865

100.746

104.104

302.238

-

102.425,37

2.део у 2019

68.978.94

90.473.67

800.068.55

145.269.71

480.266.38

-           

78.226.30

100.435

272.421.01

-

-

УКУПН02019

273.829.6

140.846.8

1.310.516.

249.374.2

480.266.

251.865

178.972.3

204.539

574.659.01

-

102.425,37

 

 

2 део 2019

РукометМЛ

Укупно

400.000.91

 

 

2017. година

19.772.269,00

2018. година

20.015.173,54

1. део у 2019. години

9.000.000,00

2. deo u 2019

9.000.000.00

Укупно

57.787.442,54

 

Објављено у Вести

У петак, 23.августа у склопу манифестације „Костолачко лето 2019” одржано је дечије вокално такмичење „Костолац пева”. Организатор манифестације је Центар за културу Костолац , а покровитељ Градска општина Костолац.

 

Такмичење је  одржано на платоу испред Спортске хале, а деца су се такмичила у три категорије: од 8 до 10 година, од 11 до 14  и од 15 до 20 година. На овом такмичењу учешће је узело 16 такмичара, са којима су током лета радили певачица Тијана Петковић и музичар Владимир Петковић – директор фестивала.Они су радили основе певања са такмичарима и припремали матрице које одговарају њиховим вокалним способностима.

 

Такмичаре је оцењивао трочлани стручни жири у следећем саставу: певач рок састава „Hard  Need” Владимир Стефановић који је био и председник жирија, дипломирани пијаниста Ивана Илић и професор стручних предмета у музичкој школи и у слободном времену вокални солиста Оливера Милосављевић.  Такмичари су показали изузетан таленат и музичку зрелост, па је жирију било је тешко да одабере најбоље.Председник жирија, ВладимирСтефановић, похвалио је све учеснике и рекао да су нијансе одлучивале  о победницима.

 

Победник прве категорије је ПетровићМилица, ученица Основне школе „Краљ Александар” Пожаревац. Најбоља у другој категори јибилаје Вељковић Тара, ученица Основне школе „Доситеј  Обрадовић” у Пожаревцу, а у трећој Стевић Софија, ученицаПожаревачке гимназије. Победник фејсбук гласања и миљеник публике била је такође Софија Стевић.

 

Програм су употпунили дечији фолклорни ансамбл „Врабац“ КУД-а Костолац играма „Србија” и „Влашке игре”, а у паузи између игара Тијана Петковић, која је била ментор такмичарима отпевала је две песме.

 

Објављено у Вести

У четвртак, 22.08.2019. године, на платоу испред спортске хале у Костолцу, одржан је бесплатан концерт ансамбла „Нови звучни талас”. Програм је био разнолик и публика је била одушевљена.

 

Не заборавимо да је музика светски језик који се увек и свуда најбоље разуме језиком емоција, и да јој напротив, иако је временска уметност, време не умањује значај. Састав, необичног споја различитих инструмената, кроз класичну музику обрађује разне музичке жанрове и стилове: танго, евергрин, латино, поп-роцк и традиционалну балканску музику.

 

Бројна публика уживала је у аранжманима који су специјално писани за овај састав. Разноврсност инструмената дају специфичан звук и боју ансамбла који се састоји од две хармонике, клавира, виолине, кларинета/саксофона, гитаре/бас гитаре, флауте, перкусија (кахон,бонгоси,чинеле..).

 

Ансамбл „Нови Звучни Талас” основан је 2017. године у циљу популаризације класичне музике. Чланове чине школовани музичари који су се кроз своје школовање специјализовали за класичну музику.

 

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас549
Јуче3828
Ове недеље4378
Овог Месеца45563
Укупно3600150

Ваша IP адреса је: 3.230.128.106 уторак, 19 март 2024 03:46
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd