srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: July 2018

 

Kонцертом који је одржан у препуној сали Дома културе у Kостолцу, Kултурно уметничко друштво "Kостолац"обележило је јубилеј, 40 година постојања и рада.Ово је њихов 2.222 концерт песама и игара, а поред домаћина учествовали су KУД "ГИK Банат Пионир"из Зрењанина, KУД“Електро порцелан” из Аранђеловца и KУД" Гоша" из Смедеревске Паланке.

На сцени су се смењивале игре из Западне Србије, Баната, Доње Јасенице, Шумадије, Владичиног хана, русинске игре, игре из Босилеградског Kрајишта и многе друге. У програму је учествовао и вокални солиста Слободан Јанковић који је отпевао две песме "Четрдесете" и "Kрај Дунава колиба" .Сала је била испуњена до последњег места, а публика је богатим аплаузима награђивала младе из вођаче који су игром, песмом и народном ношњом презентовали богато културно наслеђе.

Минутом ћутања одата је пошта првом председнику друштва, Мирославу Јанковићу, као и другим члановима друштва, играчима и певачима, који више нису међу нама.

Поводом обележавања овог великог јубилеја председник KУД-а "Kостолац" НиколаТопо је бившим председницима друштва уручио плакете у знак захвалности на преданом раду и то Слободанки Говедаревић и Kости Зорићу, као и представницима гостујућих културно уметничких друштава. Плакете су уручене и великанима друштва који су одиграли 500 и више концерата: Живку Гошеву (1471), Павловић Зорану (816), Јовановић Ивану (754), Шпенглер Владану (617), Перић Драгољубу (613), Говедаревић Александру (594), Топо Стевану (594), Ракоњац Зорици (573), Станковић Горану (523), Живановић Зденку (517), Гошев Зорици (510), Милетић Милици (508), Филиповић Александри (506), Бањац Ивану (502) и Мрђен Ервину (500).

Плакете су уручене и Граду Пожаревцу, Градској општини Kостолац, Kултурно спортском центру "Kостолац" и другим заслужним појединцима и установама који су допринели афирмацији и очувању друштва.

НиколаТопо се том приликом захвалио свима који су све ове године доприно сили да друштво опстане, нагласивши да ће наставити да предано раде, у циљу очувања српске традиције и неговања вековних обичаја.

Обележавању 40 година постојања и рада Kултурно уметничког друштва "Kостолац" присуствовали су председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски, заменик председника Градске општине Kостолац, Далибор Илић, члан Градског већа Града Пожаревца, Млађан Николић, члан Већа Градске општине Kостолац, Миладин Радомировић, директорка Kултурно спортског центра "Kостолац" Јелена Шаманц и многи други.

Четрдесет година постојања доказ су да Kултурно уметничко друштво "Kостолац" има веома важну улогу у културном животу Kостолца. Такође године постојања доказ су да се квалитет итекако вреднује, а ентузијазма и посвећености у раду свакако не недостаје.

Kултурно уметничко друштво "Kостолац" основано је давне 1947.године на захтев и потребе радних људи рудника и електрана Kостолац. Од 1978. Носи име града у коме живи и ради. Под окриљем културно уметничког друштва, тренутно је анимирано око 250 аматера који су разврстани у различитим фолклорним ансамблима у зависности од узраста: "Цврчак" , "Kолибри" , "Врабац", "Пролеће", “Припремн иансамбл" и "Први извођачки фолклорни ансамбл" . У оквир удруштва успешно ради и "Велики народни оркестар", који уз максимално ангажовање и сарадњу саиграчима фолклора врши едукацију и усавршавање младих музичара и вокалних солиста. KУД је гостовао у 23 земље Европе, Израелу и Бразилу. Учесник је намногим фестивалима у земљи и иностранству, као и добитник многобројних награда и признања.

 

Објављено у Вести

 

Аутентично банатско село Острово било је домаћин манифестације "Островачки бећарац" која је трајала од 11.до 14. јула. Централни дан био је у суботу 14.јула, када је одржано такмичење у кувању рибље чорбе, изложба слика УЛСК “Спектар”, продаја колача и специјалитета домаће кухиње, фијакеријада, такмичење у кошарању, утакмица у малом фудбалу, такмичење у певању бећарца и избор за мис најлепше Сосе.

На такмичењу у кувању рибље чорбе прво место, по оцени жирија, освојио је Милан Вујовић из Костолца, друго место ГорданаЛазићизДубравице, а треће место припало је Јанковић Горици из Петке. На такмичењу у " Кошарању "- хватању рибе плетеним корпама, победу је као и прошле године однео Сава Ердељан.

Председник Организационог одбора 11."Островачког бећарца" Александар Јованов поздравивши све присутне нагласио је да је манифестација уврштена у туристичку мапу Србије, с обиром да доприноси да се направи начин афирмише туризам нашег краја.

Ђура Радић председник Савета МЗ Острово захвалио се свима који су дошли на завршно вече културне манифестације, која из године у годину привлачи све више пажње и окупља све већи број посетилаца.

Централно вече манифестације отворио је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, подсетивши на историјат села, које је све 1941.године било ада. Немачки окупатори су током другог Светског рата преградили дотадашњи Дунав и 1943.године повезали село са Костолцем направивши од Острова полуострово. Острово једино село које је остало са ове стране Дунава и зато се данас одржава и негује манифестаци ја која је типична за банатско подручје.

„Данас је Острово Банат у Браничевском округу и овде се уче банатски обичаји и банатске игре још од раног детињства. Градска општина Костолац ће наставити да подржава манифестацију која је типична за банатско подручје, јер ћемо на тај начин наставити да негујемо дух Баната у нашем крају“ –рекао је председник Градскео пштине Костолац, Серџо Крстаноски истакавши задовољство с обзиром на чињеницу да „Островачки бећарац“ из године у годину нуди све садржајнији и богатији програм и окупља све већи број посетилаца и сасвим заслужено постаје бренд костолачке општине.

Одличним наступом као и сваке године тамбурашки оркестар“ Бећари “ из Ковина одушевио је све присутне направши сјајну атмосферу. Вече је било употпуњено наступима културно уметничких друштава, која су разгалила присутне песмом и игром. Поред КУД-а “Острово” наступио је и КУД “Српска круна” из Румуније, па је ове године манифестација попримила међународни карактер.Затим је уследио централни догађај вечери, такмичење у певању бећарца и избор за мис најлепше Сосе. На такмичењу у певању бећарца прво место освојио је МиодрагЖивотић – Лија из Брадарца, друго место припало је дамама изРумуније чланицама КУД "Српска круна", Кати Грубачки и Милани Сеји Васић, док је треће место припало Зорану Нинкову из Острова.

Фестивал, једанаести по реду, организовали су Месна заједница Острово и Културно – спортски центар "Костолац" ,под покровитељством Града Пожаревца и Градске општине Костолац .

Према речима организатора културна манифестација " Островачки бећарац" је протеклих дана окупила велики број љубитеља банатских обичаја, традиције и специјалитета, па ће сигурно и у наредним годинама па и деценијама захваљујући доброј атмосфери и задовољним учесницима наставити са промовисањем свега што потиче из банатских средина.

 

Објављено у Вести

 

 

На отвореним теренима Спортско рекреативног центра „Топољар“ у суботу, 28. јула, успешно је организован 10. Традиционални турнир у рукомету на песку у женској конкуренцији. За титулу победника надметало се 100-ак рукометашица окупљених у 10 екипа – шест у сениорској и четири у млађој категорији. Поред Костолца учествовале су екипе из Пожаревца, Београда, Тополе и женски рукометни клуб из Колубаре.

Турнир у рукомету на песку у категорији сениорки освојиле су ветеранке костолачког „Рудара“, друго место освојила је екипа из Колубаре, а треће место заузео је ЖРК „ Пожаревац“. За најбољу играчицу проглашена је Ана Благојевић (ЖРК „Рудар“), најбољи стрелац је била Нешић Милица из Колубаре, а најбољи голман на такмичењу Трајковић Данијела из екипе ветеранки костолачког „ Рудара“.

Турнир у рукомету на песку за млађе категорије освојила је екипа ЖРК „Пожаревац", друго место је освојила екипа ЖРК „Колибри" ГорњаТрнава, а треће место ЖРК „Рудар" . Најбоља рукометашица такмичења млађих категорија је Станојевић Валентина, најбољи стрелац Вратоњић Андреа, док је за најбољег голмана проглашена Јефтинијевић Марија.

Пехаре и медаље најбољима је уручио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски пожелевши им пуно успеха у даљој спортској каријери.

Десети јубиларни турнир у рукомету на песку организовали су Женски рукометниклуб „Рудар“, Културно спортски центар "Костолац" , Рукометни савез Србије, Рукометни савез Браничевског округа, под покровитељством Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

 

У Костолцу је у среду, 27.06.2018. године, одржана 3. редовна седница Скупштине Градскеопштине Костолац, на којој је усвојен први ребаланс буџета. Седницом је у присуству 20 одборника Скупштине Градске општине Костолац председавао председник Скупштине, ИванСавић.

„Ребалансом 1 буџета Градске општине Костолац за 2018. годину планирани су укупни приходи ипримања остварени по основу продаје нефинансијске имовине у износу од 290.575.625,00 динараи укупни расходи и издаци у износу од 298.436.846,00 динара. Буџетски дефицит, као разлика између укупног износа прихода и примања и укупног износа расхода и издатака утврђен је уизносу од 7.861.221,00 динара - рекла је Зденка Радосављевић, виши стручни сарадник напословима извршења буџета Градске општине Костолац.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски је нагласио да неутрошена средства из2017. године износе 60.847.029,00 динара, која ће се утрошити кроз јавне набавке и то за ширење топлификационе мреже за Село Костолац - проширење северни и јужни крак и проширење за језеро, затим за изградњу топлификационе мреже у улици Базенској у Костолцу, израду фекалне канализације у Првомајској улици у Костолцу, надзор над пројектима, административну опрему,опрему за културу и услуге за културу. „Из буџетског Фонда за заштиту животне средине добили смо 101.691.542,00 динара и то за ширење топлификационе мреже и прикључак топловода налокацију круга пијаце, затим за замену, реконструкцију и формирање новог дрвореда на подручјуГрадске општине Костолац и за реконструкцију дрвореда у централном парку у Костолцу.

Поред буџета Градске општине Костолац и ребаланса, из града Пожаревца према речима председника,укупна издвајања за Градску општину Костолац у 2018. години износиће 638.808.948,00 динара и то за одржавање јавних и зелених површина, одржавање јавне расвете, израду пројектне документације за вртић у Костолцу, трансфери средстава за Основну школу „Јован Цвијић“, затим трансфери средстава за Техничку школу са домом ученика „Никола Тесла“ у Костолцу, за објекат вртића „Мајски цвет“ , Дом здравља у Костолцу,..Такође значајно је напоменути да ће у 2018.години, ЈП ЕПС - Огранак „ТЕ-КО Костолац“, након закључења уговора са градом Пожаревцем о финансирању пројекта Рехабилитација, асфалтирање путева на територији месних заједница -Стари Костолац и Кленовник, извршити улагања у износу од 66.454.502,00 динара - рекао је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски нагласивши да ће укупна улагања уГрадску општину Костолац у 2018. години бити преко 700.000.000,00 динара.

Поред усвајања ребаланса буџета Градске општине Костолац, одборници су усвојили следеће тачке:

  1. Одлуку о завршном рачуну буџета Градске општине Костолац за 2017. годину,
  2. Решењео давању сагласности на План и програм Установе Културно спортски центар „Костолац“ за 2018. годину са финансијским планом за 2018. годину,
  3. Решење о давању сагласности на Извештај о раду Установе Културно спортски центар „Костолац“ за 2017. годину са Извештајем о финансијском пословању за 2017. годину,
  4. Одлуку о прихватању предлога за доношење Статута Градске општине Костолац и
  5. Одлуку о прихватању предлога задоношење Пословника Скупштине Градске општине Костолац.

Након преласка на одборничка питања председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноскије поднео извешај о раду за 120 дана, од самог постављења на функцију председника, говорећи о резултатима рада и о новим пројектима. Сумирајући резултате рада, он је на самом почетку навеода се током зимског периода почело са одржавањем путева на територији Градске општине Костолац. Затим са почетком лепших дана кренуло се са интензивним радовима на уређењузелених површина и заменом уличне расвете. Од 15. априла почело је летње одржавање путева, а у наредним месецима планирано је пресвлачењење улица и то Десанке Максимовић, Боже Димитријевића (од Спортске хале до хотела), Рударске, Николе Граонића, 4. јула, Дрварске, ДеветЈуговића,..

Такође, како је председник у свом обраћању навео у претходном период доста се радило и на решавању великог проблема развејавања пепела и шљаке на ПК „Ћириковац“. У циљу заштите животне средине и уређења Костолца и околних насеља локална самоуправа спровела је акцију чишћења дивљих депонија и ревитализацију тих простора како би се овај сегмент екологије довео у ред.

Решавали су се и проблеми са организацијом рада костолачког Дома здравља, након састанка са државним секретаром Министарства здравља др Бериславом Векићем проблеми у вези са лекарским кадром биће решени.

Ребалансом 1 буџета Градскеопштине Костолац кренуће се са јавним набавкама и реализацијом великих пројеката. У плану је ширење топлификационе мреже у кругу пијаце, замена и реконструкција дрвореда, сређивање локала испред поште у Костолцу, ... Тренутно се ради на уређењу аутобуских стајалишта на територији општине, на постављању огласних табли у Костолцу и на постављању нових саобраћајних путоказа од ауто пута до Костолца.

Од већих инвестиција из буџета Града Пожаревца издвојиће се још 56 милиона за инвестирање у путну инфраструктуру. Тротоари у улици Боже Димитријевића су већ завршени, а планирано је уређење тротоара у Карађорђевој као иасфалтирање улица на Каналу и у насељима Кленовник, Острово и Петка.

Крстаноски је посебно истакао да су се у претходним месецима, свакодневно решавали бројни проблеми грађана, а помоћ су највише тражили најсиромашнији и најстарији грађани – пензионери. Тренутно се радина пројекту отварања Канцеларије Фонда ПИО у Костолцу, али и здравственог осигурања, а ускороће се решити проблеми преко 700 корисника Црвеног крста у Костолцу.

Председник је током свог обраћања подсетио и на бројне културне и спортске манифестације које су одржане у претходна четири месеца и захвалио сарадницима на заједничком раду, истакавши да је поносан на све што су урадили за грађане Градске општине Костолац.

Објављено у Вести

 

На градској плажи „Топољар“ поред радова неопходних за почетак сезоне и радова на редовном одржавању, планирани су и радови који би омогућили и увођење нових садржаја.

За сада су постављене лежаљке и сунцобрани, поправљен и офарбан мобилијар, покошена трава, очишћена је трава из воде помоћу сајли које су вукли чамац и улта, оспособљени тушеви ,нанет нов слој песка да једном делу плаже, замењен песак на одбојкашком терену новим ситнијим песком. Планира се монтажа мање бине на којој ће моћи да наступају музичке групе, замена дотрајалих тенди изнад столова у делу предвиђеном за роштиљање,израда нових роштиља, озвучење целе плаже како би се пуштала пригодна музика током целог дана итд.

Све садржаје на плажи грађани ће моћи да користе бесплатно , лежаљке, сунцобрани ,тоалети и друго неће бити наплаћивани.

 

У прилогу пар фотографија начињених 25.06.2018. године.

 

 

Објављено у Вести

 

 

Комисија за давање у закуп пословних просторија у јавној својини, усменим јавним надметањем Већа Градске општине Костолац, образована решењем број 01-06-740/2018-17 од 02.07.2018. године, припремила је

П Р А В И Л А

О ПОСТУПКУ СПРОВОЂЕЊА ЈАВНОГ НАДМЕТАЊА ЗА ДАВАЊЕ У ЗАКУП ПОСЛОВНИХ ПРОСТОРИЈА У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ, УСМЕНИМ ЈАВНИМ НАДМЕТАЊЕМ

I ОСНОВНЕ ОДРЕДБЕ

Предмет уређења

Члан 1.

Правилима о поступку спровођења јавног надметања јавном лицитацијом за давање у закуп пословних просторија ( у даљем тексту: Правила) уређује се начин, услови и поступак спровођења усменог јавног надметања, односно јавне лицитације ( у даљем тексту: лицитација) који се спроводи у складу са Одлуком о надлежности, условима и поступцима давања у закуп пословних просторија („Службени гласник града Пожаревца“, број 10/13 и 1/16).

Поступак лицитације спроводи Комисија за давање у закуп пословних просторија у јавној својини, усменим јавним надметањем Већа Градске општине Костолац( у даљем тексту: Комисија).

Поступком лицитације даје се у закуп пословни простор у јавној својини, усменим јавним надметањем (укупне површине 130м2), у ЛН РГЗ СКН Пожаревац број 2004 к.о. Костолац град,објекат није евидентиран у катастру непокретноси односно није уплањен у одговарајућем плану, стојећи на земљишту катастарске парцеле број 2387/1 к.о Костолац град, својина јавна својина РС – без имаоца права коришћења (у даљем тексту: Пословни простор,)правном или физичком лицу које испуњава услове из јавног огласа и које је понудило највећи износ у динарима.

Стручна обрада аката Комисије

Члан 2.

Стручну обраду аката, израду записника, закључака, других материјала,организационе и административно – техничке послове за Комисију врши Управа Градске општине Костолац ( у даљем тексту: стручна служба).

Евидентирање и чување пријава за лицитацију

Члан 3.

У поступку лицитације, све пријаве за лицитацију се евидентирају у писарници Управа Градске општине Костолац, према редоследу пријема, на начин да се на примљеним ковертама у којима се налазе пријаве назначује: редни број, датум и време пријема, па се по истом редоследу уписује у одговарајући уписник.

Пријава за лицитацију која је достављена након истека рока за достављање пријаве, који је дефинисан јавним огласом, обележава се као пријава пристигла са закашњењем, тј. као неблаговремена пријава.

Стручна служба ће задужити лице за чување примљених коверата са пријавама за лицитацију до отварања, а ове коверте чувају се у посебној просторији стручне службе, у простору који је осигуран (закључан ормар или сеф), тако да нису доступне неовлашћеним лицима.

Губитак права на депозит

Члан 4.

Депозит уплаћен у тачном динарском износу наведеном у јавном огласу и депозит који понуђач уплаћује у поступку јавног надметања ако најповољнија понуђена цена прелази двоструки износ почетне цене из јавног огласа, односно депозит из члана 18. ових правила, неће бити враћен подносиоцу пријаве за лицитацију у следећим случајевима:

1. Ако буде проглашен најповољнијим понуђачем, а одустане од своје понуде;

2. Ако након правоснажности Одлуке о давању у закуп Пословног простора не уплати цену закупа у прописаним роковима и по прописаној процедури;

3. Ако му је изречена мера удаљења са лицитације;

4. Ако након сазнања да је једини поднео пријаву за јавно надметање одустане на начин да Комисији не достави оригинал документације на увид (члан 14. став 5. ових правила), односно, не потпише листу учесника и не преузме лицитациону картицу (члан 14.став 7.ових правила) односно ако после отворене лицитације не подигне лицитациону картицу и не прихвати почетну цену закупа, (члан 16.став 2.ових правила).

Изузетно извршиће се повраћај депозита лицу из тачке 1.и 2.става 1.овог члана у случају да се Комисији благовремено достави захтев са доказима о тешкој болести подносиоца пријаве, његовој смрти, односно смрти члана уже породице.

Комисија ће на првој наредној седници размотрити захтеве из става 2. овог члана, и донети одлуку већином гласова присутних чланова.

Задаци Комисије

Члан 5.

А) Задаци Комисије пре почетка лицитације су да:

1. Размотри достављене пријаве за лицитацију и утврди да ли су поднесене благовремено;

2. Утврди да ли су уз пријаву за лицитацију достављени сви тражени докази о испуњавању услова из јавног огласа;

3. Одбаци све неблаговремене и неисправне пријаве;

4. Сачини листу (списак) учесника лицитације;

5. Изврши проверу идентитета подносиоца пријаве, овлашћеног лица или његовог пуномоћника, односно проверу веродостојности његовог пуномоћја;

6. Утврди да ли је фотокопија документације коју су понуђачи доставили уз понуду веродостојна;

7. Региструје лица која су стекла право да учествују на лицитацији, у складу са критеријумима из јавног огласа;

8. Изда нумеричке лицитационе картице учесницима лицитације ( у даљем тексту: лицитациона картица);

9. Позове учеснике лицитације да пре отпочињања поступака траже појашњење у вези са Пословним простором који је предмет закупа, почетне цене закупа, као и даљег поступка.

Б) Задаци Комисије у току лицитације су да:

1. Отвори лицитацију и да упозна учеснике са правилима јавног надметања;

2. Објави почетну цену закупа и висину лицитационог корака;

3. Позове учеснике да истакну лицитационе картице;

4. Одржава ред на лицитацији;

5. Води записник о лицитацији;

6. Доноси закључке у оправданим случајевима већином гласова свих присутних чланова Комисије, тј.прекине својим актом поступак лицитације;

7. Прогласи најповољнијег понуђача када ниједан учесник на лицитацији не истакне већу цену од последње понуђене цене;

8. Предложи најповољнијег понуђача за закуп Пословног простора који је предмет јавног надметања и јавно саопшти име, односно назив најповољнијег понуђача присутним лицима;

9. Преузме оригиналну документацију најповољнијег понуђача и здружи је са његовом пријавом и записником;

10. Да предлог Већу Градске општине Костолац за доношење одлуке за избор најповољнијег понуђача, односно Одлуке о давању у закуп Пословног простора који је предмет јавног надметања.

II ПОСТУПАК ЛИЦИТАЦИЈЕ

Место и време спровођења лицитације

Члан 6.

Лицитација се одржава на месту, у дан и у време одређено у писменом позиву.

Председник Комисије

Члан 7.

Поступак лицитације води председник Комисије.

Председник Комисије, односно лице које је он овластио, дужан је да обезбеди једнак положај свих учесника на лицитацији, несметан поступак истицања лицитационих картица и одговоран је за поштовање правила поступка лицитације прописаних законом, подзаконским актима, јавним огласом и овим правилима.

Услови за спровођење лицитације

Члан 8.

Услови за спровођење лицитације су испуњени ако је најмање једно лице, стекло статус учесника лицитације, ако лично присуствује лицитацији или преко овлашћеног представника, односно пуномоћника на месту одржавања лицитације, у противном, Комисија ће констатовати да се лицитација сматра неуспелом, што се уноси у записник.

Уколико подносилац благовремене и исправне пријаве не приступи јавном надметању, односно регистрацији учесника лицитације сматраће се да је одлустао од пријаве, односно лицитације.

Уколико се на јвни оглас не достави ни једна пријава или су прикупљене пријаве неблаговремене или неисправне поступак јавног надметања ће се поновити.

Ако Комисија утврди да неко од присутних понуђача или пуномоћника није доказао свој идентитет, односно, да оригинална документација достављена на увид не одговара фотокопији документације достављене уз пријаву, донеће одлуку да то лице не може учествовати у поступку лицитације, већ да исти може пратити лицитацију као и друга лица која нису учесници овог поступка.

Јавност лицитације

Члан 9.

Лицитација је јавна и могу присуствовати сва заинтересована пунолетна лица која нису регистрована као учесници на лицитацији.

Комисија може из оправданих разлога (недостатак пословног простора, бројност учесника лицитације и заинтересованих лица и сл.) да ограничи број лица која присуствују лицитацији, односно, може одлучити да истој могу присуствовати само лица која су поднела пријаву за лицитацију, односно овлашћени пуномоћници, у ком случају је дужна да одлуку о томе саопшти пре објављивања почетка лицитације.

Неблаговремена, неисправна и исправна пријава

Члан 10.

Неблаговремена пријава је пријава која је поднета по истеку рока за подношење пријава који је дефинисан јавним огласом, а рок приспећа пријаве Комисија утврђује на основу пријемног печата на коверти у којој је пријава приспела.

Неблаговремена пријава се не разматра и враћа се подносиоцу пријаве, неотворена.

Неисправна је пријава:

1. Поднета у отвореној коверти или без видљиве назнаке из става 1.овог члана;

2. Која не садржи податке и уредна документа из јавног огласа;

3. Ако депозит није уплаћен у тачном динарском износу наведеном у јавном огласу.

Неисправна пријава се одбацује.

Исправна пријава је пријава која је поднета у року и на начин који је дефинисан јавним огласом и која садржи податке и уредна документа из јавног огласа и у којој је депозит уплаћен у тачном динарском износу наведеном у јавном огласу.

Понуђена цена закупа и најповољнија понуда

Члан 11.

Понуђена цена закупа Пословног простора који је предмет јавног надметања, мора да буде изражена у динарском износу који је исти или већи од износа почетне цене из јавног огласа.

Најповољнија понуда, односно излицитирана цена, је она понуда која уз испуњење услова из јавног огласа садржи и највиши понуђени износ цене закупа Пословног простора који је предмет јавног надметањау динарима.

Лицитациони корак

Члан 12.

Лицитациони корак је износ изражен у динарима који је дефинисан јавним огласом, а који представља повећање понуђене цене закупа Пословног простора који је предмет јавног надметања у односу на предходно понуђену цену, почевши од почетне цене закупа Пословног простора који је предмет јавног надметања.

Сачињавање листе учесника лицитације

и припремање лицитационе картице

Члан 13.

Комисија је дужна да размотри достављене пријаве из члана 3. ових правила и утврди да ли су поднесене благовремено, затим да отвори благовремено пристигле коверте и утврди да ли су уз пријаву достављени сви тражени докази о испуњавању услова из јавног огласа, и о томе сачињава записник.

Отварање и разматрање пристиглих пријава Комисија обавља након истека рока за пријем пријава дефинисаног јавним огласом, а пре почетка поступка регистрације учесника лицитације и лицитације, према редоследу пријема пријава.

Пријаве се прво разврставају према редоследу пријема пријава, а потом председник Комисије неблаговремене пријаве посебно одваја и не отвара што се записнички констатује. Благовремене пријаве председник Комисије или лице које он одреди отвара и предаје на увид осталим члановима Комисије након чега исто лице јавно саопштава и диктира у записник садржину пријава.

По обављеном поступку отварања приспелих благовремених пријава Комисија разматра те пријаве и утврђује да ли исте испуњавају услове из јавног огласа, односно да ли садрже сву потребну документацију. Председник Комисије благовремене али неисправне пријаве одбацује и записнички констатује, као и чињеницу да подносилац овакве пријаве, односно овлашћено лице или његов пуномоћник не може учествовати у поступку лицитације.

На основу благовремених и исправних пријава Комисија сачињава листу (списак) учесника лицитације којом се дефинише круг лица која могу учествовати у лицитацији под условом да изврше ваљану регистрацију, односно добију статус квалификованог учесника лицитације у поступку регистрације учесника лицитације.

Затим Комисија припрема лицитационе картице потенцијалним учесницима лицитације са крупно одштампаним бројем, на једној страни и назнаком идентитета на другој страни, које ће доделити сваком квалификованом учеснику.

Имена подносиоца пријаве не смеју се објавити до почетка регистрације учесника лицитације, када је Комисија дужна да обавести заинтересоване подносиоце пријаве да ли је њихова пријава за учешће одобрена или не.

Регистрација учесника лицитације

Члан 14.

На месту у дан и у време одржавања лицитације Комисија, односно председник Комисије обавља регистрацију учесника лицитације.

Уколико је пристигао велики број пријава Комисија може да закаже регистрацију учесника лицитације на месту и у дан одржавања лицитације, а у време које одреди Комисија, а које је пре почетка лицитације, али је дужна да о томе благовремено обавести све подносиоце пријава.

Поступак регистрације учесника на лицитацији обухвата:

1. Утврђивање идентитета подносиоца пријаве или његовог пуномоћника, односно утврђивање која лица учествују у своје име, а која су пуномоћници, односно законски заступници учесника;

2. Проверу веродостојности овлашћења пуномоћника;

3. Проверу веродостојности фотокопије документације коју су понуђачи доставили уз пријаву;

4. Издавање идентификационе картице;

5. Потпис од стране учесника лицитације или пуномоћника на листи учесника лицитације.

Председник Комисије отвара место на којем се одржава лицитација за потребе регистрације учесника лицитације, у време које је одређено на начин утврђен ставом 1, односно ставом 2. овог члана, и обавештава подносиоце пријава да ли је њихова пријава за учешће на лицитацији одобрена или одбачена.

Председник Комисије затим позива подносиоце благовремене и исправне пријаве, односно лица са листе (списка) учесника лицитације ради провере идентитета подносиоца пријаве, овлашћеног лица или његовог пуномоћника, односно провере веродостојности пуномоћја пуномоћника који представља понуђача, провере веродостојности фотокопије документације достављене уз пријаву давањем на увид председнику и члановима Комисије оригинала те документације, која му се након увида враћа.

Ако Комисија утврди да неко од подносилаца пријаве са листе (списка) учесника лицитације није доказао свој идентитет или нема уредно пуномоћје, односно утврди да неко лице није доставило сву оригиналну документацију Комисији на увид или Комисија утврди да она није веродостојна, Комисија неће одобрити његову регистрацију, односно тај подносилац пријаве неће добити статус квалификованог учесника лицитације, што се записнички констатује, као и чињеница да то лице не може учествовати у поступку лицитације.

Подносиоцима пријава са листе (списка) учесника лицитације који докажу свој идентитет или имају уредно пуномоћје и докажу веродостојност фотокопије документације достављањем оригиналне документације Комисији на увид, одобрава се

регистрација, издаје се лицитациона картица и одобрава се потпис на листи (списку) учесника лиџитације чиме и стиче статус квалификованог учесника лицитације, што се записнички констатује.

Листа (списак) учесника лицитације која је потписана од стране регистрованих учесника лицитације постаје листа регистрованих (квалификованих) учесника лицитације.

Сматра се да су испуњени услови за спровођење лицитације, ако је најмање једно лице регистровано као квлификовани учесник на лицитацији.

У случају да нису испуњени услови из став 8.овог члана, лицитација се проглашава неуспелом, што се такође уноси у записник.

Ток поступка лицитације

Члан 15.

Председник Комисије или лице које је он овластио, уколико су испуњени сви услови за одржавање лицитације, у заказано време и на месту одређеном у јавном огласу проглашава лицитацију отвореном и:

1. Објашњава и упознаје учеснике са правилима лицитације;

2. Гласно чита податке о предмету јавног надметања и др;

3. Објављује почетну цену закупа;

4. Објављује висину лицитационог корака;

5. Позива учеснике лицитације да траже разјашњења ако има нејасноћа везаних за Пословни простор који је предмет јавног надметања;

6. Пита да ли има заинтересованих учесника за Пословни простор који је предмет јавног надметања, односно ко нуди почетну цену закупа;

7. Ако и на трећи позив председника Комисије нико од учесника не подигне лицитациону картицу односно не понуди почетну цену закупа, председник Комисије објављује да је лицитација завршена;

8. Уколико је на предходном лицитационом кораку било лица која су подигла лицитационе картице, односно прихватила понуђену цену закупа са тог лицитационог корака, пита учеснике лицитације да ли неко нуди већи износ од понуђеног за висину лицитационог корака;

9. Понавља поступак све док има учесника јавне лицитације који нуди већи износ од последње понуде за висину лицитационог корака;

10. Објављује и уноси у записник име понуђача који је први подигао лицитациону картицу за сваки понуђени износ, односно на сваком лицитационом кораку;

11. Ако на лицитационом кораку на први, други или трећи позив председника Комисије само једно лице подигне лицитациону картицу, Комисија констатује у записник да је најповољнија понуда износ у динарима са тог лицитационог корака, а то лице најповољнији понуђач и председник Комисије објављује да је лицитација, односнојавно надметање завршено;

12. Ако после два позива председника Комисије за давање боље понуде ниједно лице не подигне лицитациону картицу, председник Комисије проглашава трећи и последњи позив за давање боље понуде;

13. Када на трећи позив председника Комисије нико од присутних учесника не подигне лицитациону картицу, Комисија констатује у записник да је најповољнија понуда износ у динарима, односно понуда са предходног лицитационог корака, а најповољнији понуђач лице које је прво подигло лицитациону картицу на том лицитационом кораку и председник Комисије објављује да је лицитација завршена.

14. Председник Комисије позива најповољнијег понуђача да достави Комисији оригиналну документацију, коју је достављао на увид, ради здруживања са његовом пријавом и записником.

Председник Комисије објављује да је лицитација за Пословни простор који је предмет јавног надметањазавршена и у случају кад после његовог трећег позива нико од присутних учесника не понуди ни почетну цену, а поступак јавног оглашавања ће се поновити.

Након објављивања завршетка лицитације не могу се подносити накнадне понуде.

Лицитација се спроводи на начин да учесници лицитације дају своје понуде подизањем своје лицитационе картице, с тиме да почетна понуда не може бити нижа од износа почетне цене објављене у јавном огласу.

Лицитација са једним учесником

Члан 16.

Ако је у поступку регистрације учесника само једно лице стекло статус учесника на лицитацији, председник Комисије позива то лице да прихвати почетну цену закупа подизањем лицитационе картице.

Ако лице из став 1. овог члана не подигне лицитациону картицу и не прихвати почетну цену лицитација се проглашава неуспелом, а поступак јавног оглашавања ће се поновити.

Лицитација са више учесника

Члан 17.

Ако је у поступку регистрације учесника више од једног лица стекло статус учесника на лицитацији, председник Комисије оглашава почетну цену, утврђује свако наредно увећање цене додавањем лицитационог корака и позива учеснике лицитације да истакну понуду подизањем лицитационе картице.

Утврђивање нове цене додавањем лицитационог корака понавља се све док учесници истичу понуде подизањем лицитационих картица на поново утврђене цене.

Уколико после другог позива није истакнута понуда на последњу утврђену цену, председник Комисије упућује последњи позив за истицање понуде. Када ни после трећег позива није истакнута понуда, председник Комисије означава лицитацију завршеном, а најповољнијим понуђачем Пословни простор који је предмет лицитације проглашава се учесник лицитације који је први понудио највишу цену, односно први подигао лицитациону картицу на предходном лицитационом кораку.

Ако на први, други или трећи позив председника Комисије само једно лице подигне лицитациону картицу, Комисија констатује у записник да је најповољнија понуда износ у динарима са тог лицитационог корака, а то лице најповољнији понуђач.

Уколико понуђач, који је на предходне лицитационе кораке подизао лицитациону картицу и на тај начин прихватао понуђену цену, на наредном лицитационом кораку не подигне лицитациону картицу сматра се да је одустао од даљег поступка лицитације и не може даље учествовати у поступку лицитације, што се записнички констатује.

Ако нико од регистрованих учесника лицитације не прихвати почетну цену подизањем лицитационе картице, лицитација се проглашава неуспелом и то се записнички констатује, а поступак јавног оглашавања ће се поновити.

Понуђена цена која прелази износ почетне цене

Члан 18.

Уколико понуђена цена прелази двоструки износ почетне цене из јавног огласа, председник Комисије прекида лицитацију и упућује понуђача који је подизањем лицитационе картице прихватио, односно понудио такав износ, да у року који одреди Комисија допуни депозит у висини од 50% понуђене цене.

Након извршене уплате понуђачи, односно понуђач који је извршио уплату допуне депозита у року из става 1.овог члана доставља Комисији доказ о извршеној уплати и поступак лицитације се наставља.

Ако понуђач у остављеном року из става 1.овог члана не допуни депозит од 50% понуђене цене и сматраће се да је одустао од јавног надметања.

Уколико понуђач, односно понуђачи у даљем току поступка лицитације понуде износ већи од троструког, четвороструког итд.износа почетне цене из јавног огласа поступиће се у складу са одредбама из ст.1,2.и 3.овог члана.

Износ за допуну депозита из става 4.овог члана Комисија утврђује тако што се од 50% понуђеног износа одузме већ уплаћени износ депозита из јавног огласа и уплаћени депозит из става 1. и 2.овог члана.

Ако је понуђена цена иста са двоструким износом почетне цене поступак лицитације се спроводи на истоветан начин као и у случају када је најповољнија понуђена цена мања од двоструког износа почетне цене.

Записник о лицитацији

Члан 19.

Комисија о почетку, току и завршетку поступка лицитације саставља записник о лицитацији (у даљем тексту: записник), на унапред припремљеном образцу.

Записник из става 1.овог члана садржи:

1. Место, датум и време почетка лицитације;

2. Податке о Пословном простору који је предмет јавног надметања;

3. Име и презиме председника, чланова Комисије и записничара;

4. Почетну цену закупа;

5. Висину лицитационог корака;

6. Листу регистрованих (квалификованих ) учесника лицитације;

7. Ток лицитације;

8. Име учесника лицитације који је први подигао лицитациону картицу на сваком лицитационом кораку;

9. Износ највеће понуђене цене тј.излицитиране цене и податке о најповољнијем понуђачу;

10. Изречене мере према учесницима лицитације и присутним лицима;

11. Евентуалне примедбе учесника лицитације;

12. Одлуке о приговорима;

13. Остале податке од значаја за рад Комисије;

14. Потписе председника, чланова Комисије и лица која води записник;

15. Потпис свих учесника лицитације;

16. Време завршетка поступка лицитације.

Ако неко од учесника лицитације одбије да потшише записник, то се уноси у записник заједно са разлогом одбијања.

Комисија одмах по завршеној лицитацији уручује копију записника најповољнијем понуђачу, што овај потврђује својим потписом.

Одржавање реда

Члан 20.

Комисија се стара о реду и дисциплини у поступку лицитације и овлашћена је да изриче мере присутним лицима и учесницима овог јавног надметања која нарушавају ред и дисциплину (шетају се или излазе из просторије где се лицитација спроводи, галаме, ометају другог понуђача и слично).

За ометање тока лицитације, председник Комисије опомиње и упозорава учеснике лицитације и друга лица о мерама које ће се употребити ако се сметање настави.

Ако учесник из става 2.овог члана и после опомене нарушава ред и дисциплину, председник Комисије му изриче меру удаљења на коју се може уложити приговор усмено на записник.

О основаности приговора из става 3.овог члана одлучује Комисија одмах по подношењу приговора. Одлука Комисије је коначна.

Понуђач коме је изречена мера удаљења, нема право на враћање депозита.

Прекид поступка лицитације

Члан 21.

Комисија може, због нарушавања реда и дисциплине, да прекине поступак лицитације.

Прекид поступка се може одредити и у случају неуобичајене дужине трајања јавног надметања, с тим што је Комисија дужна да у оба случаја непосредно учесницима саопшти тачно место и време наставка јавног надметања.

Одустајање најповољнијег понуђача након спроведеног поступка јавног надметања

Члан 22.

Ако након завршене лицитације, односно давања предлога Већу Градске општине Костолац за доношење одлуке за избор најповољнијег понуђача, најповољнији понуђач писмено одустане од своје понуде или у року и по одређеном поступку не плати износ закупнине понавља се поступак јавног оглашавања.

У случају да је донета Одлука о давању у закуп Пословног простора који је предмет јавног надметања за најповољнијег понуђача који је одустао од своје понуде, потребно је ту одлуку ставити ван снаге пре поступка поновног јавног оглашавања.

III ЗАВРШНЕ ОДРЕДБЕ

Нерешена питања

Члан 23.

Питања која нису регулисана Правилима, а која се појаве у току спровођења поступка лицитације Комисија ће решити посебним закључком.

Ступање на снагу Правила

Члан 24.

Правила о поступку спровођења јавног надметања јавном лицитацијом за давање у закуп пословних просторија ступају на снагу даном доношења и потписивања од стране председника Комисије.

Објављивање правила

Члан 25.

Правила ће се објаваити на сајту Градске општине Костолац, огласној табли Управе Градске општине Костолац и на месту где ће се одржавати поступак лицитације.

Измене и допуне Правила

Члан 26.

Комисија одлучује о измени и допуни Правила већином гласова од укупног броја чланова Комисије.

Број : 01-06-795/2018

У Костолцу, 03.07.2018. године

П Р Е Д С Е Д Н И К К О М И С И Ј Е

Анђелија Миливојевић, дипл. правник, с.р.

Објављено у Вести

 

На иницијативу председника Градске општине Костолац Серџа Крстаноског, дана 18.06.2018. године у Скупштинској сали Градске општине Костолац, одржан је састанак са представницима Центра за социјални рад Пожаревац и заинтересованим грађанима.

Из Центра за социјални рад Пожаревац присуствовали су директорка Татјана Рајић, проф. социологије, специјалиста политиколог, Бисерка Тодоровић руководилац Службе за правне послове, и запослени из Kанцеларије у Костолцу.

Циљ састанка је информисање грађана о социјалној заштити и прилика да грађани добију одговор на питања која су упућивали Градској општини Костолац.

Састанак је отворио и водио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, који јепредставио госте из Центра за социјални рад и захвалио им се што су се одазвали позиву. Потом се обратио присутним грађанима и навео да су представници Центра за социјални рад ту да одговоре на њихова питања, и да ће такође бити сигнализирано и Ромској канцеларији у Костолцу да појача пружање помоћи грађанима у решавању проблема које имају.

ДиректоркаЦентра за социјални рад Пожаревац Татјана Рајић, навелаје да је грађани могу контактирати у случају да имају неко питање или жалбу и да ће у најкраћем року добити одговор.Потом је објаснила да је канцеларија у Костолцу отворена управо из разлога да би се грађанима олакшао приступ Центру за социјални рад , како не би путовали за Пожаревац, и да резултати говоре да је то био добар потез јер је већ у првих шест месеци у 2018. години обрађено преко 700 захтева, што је био предвиђен број захтева за период од годину дана. Овако велики број предмета резултат је саме потребе грађана али и приступачности социјалних радника грађанима. Размотриће се могућност повећања броја радника због великог обима посла.

Присутни грађани су потом добили могућност да постављају питања на која су одговор дале директорка Татјана Рајић и руководилац Службе за правне послове Бисерка Тодоровић.

Рад Канцеларије у Костолцу је сваког радног дана у периоду од 9.00 до 13.00 часова. Овакво радно време предвиђеноје из разлога што запослени имају радне обавезе и у централи у Пожаревцу. Све потребне информације грађани Костолца могу добити путем телефона на број 012 240 100.

 

Објављено у Вести

На основу одлуке Градског већа града Пожаревца, садржане у закључку број 09-06-98/2018-13 од 27.06.2018. године, а којим је дата сагласност за давање у закуп јавним иадметањем и опредељена иамена (делатност) пословних просторија за време трајања закупа, у складу са процедуром прописаном чланом 3. став 2. Одлуке о надлежности, условима и поступцима давања у закуп пословних просторија („Службени гласник града Пожаревца“, број 10/13 и 1/16),Уредбом о условима прибављања и отуђења непокретности непосредном погодбом, давања у закуп ствари у јавној својини и поступцима јавног надметања и прикупљања писмених понуда (Службени гласник ПЦ број 24/12,48/15 и 99/15), и закључка Већа Градске општине Костолац број 01-06-740/18-16, Комисија за давање у закуп пословних просторија у јавној својини, усменим јавним надметањем Већа Градске општине Костолац, објављује

ОГЛАС

за давање у закуп пословних просторија у јавној својини, усменим јавним надметањем

Предмет давања у закуп јесу пословне просторије у јавној својини које се налазе на следећој локацији у Костолцу, и то:

  1. Пословним простором (укупне површине 130м2), у ЛН РГЗ СКН Пожаревац број 2004 к.о. Костолац град,објекат није евидентиран у катастру непокретноси односно није уплањен у одговарајућем плану, стојећи на земљишту катастарске парцеле број 2387/1 к.о Костолац град, својина јавна својина РС – без имаоца права коришћења.
  2. Одређује сеугоститељска делатност,као намена за време трајања закупа пословног простора из тачке 1. овог закључка.
  1. Предмет јавног надметања јесте издавање у закуп објекта из члана 1. овог огласа, где је почетна цена месечног закупа (закупнина), утврђена у износуод под следећим условима:

-          Да закупац прихвати извршење услуга одржавања објекта Плаже Топољар у време трајања закупа и то: целодневно физичко – техничко обезбеђење мобилијара на катастарској парцели број 2387/1 к.о Костолац град, лежаљки и сунцобрана, тушева, јавног WC – a и остале пратеће опреме и њихово редовно чишћење и одржавање без права наплате грађанима накнаде за њихово коришћење, редовно чишћење катастарске парцеле број 2387/1 к.о Костолац град од смећа и осталог комуналног отпада.

-          Да закуподавцу измири трошкове за утрошак струје и воде за време трајања закупа.

-          Да закуподавцу приликом закључења уговора преда меницу са меничним овлашћењем, која гласи на новчани износод150.000,00 динара, на име гаранције за евентуалну накнаду штете и поштовање одредби уговора, а посебно обавеза предвиђених овим огласом;

-          Први лицитациони корак износи 5% од почетне цене месечног закупа, а сваки следећи износи 5% од цене остварене у претходном лицитационом кораку.

  1. О датуму и месту одржавања седнице на којој ће Комисија за давање у закуп пословних просторија у јавној својини, усменим јавним надметањем Већа Градске општине Костолац спровести поступак јавног надметања, подносиоци благовремених и потпуних пријава обавештавају се писменим позивом.

У поступку јавног надметања, физичка лица учествују непосредно или преко пуномоћника. Физичка лица идентитет доказују личном исправом са сликом, а њихови пуномоћници и овлашћењем овереним код јавног бележника.

Правна лица учествују у поступку преко заступника одређеног оснивачким актом или пуномоћника по писменом овлашћењу заступника правног лица, који идентитет доказују личном исправом са сликом.

Онај ко на начин описан у ставу 2. и 3. овог члана не увери комисију у сопствени идентитет или у овлашћење да заступа другог, губи могућност да надметањем, за себе или другог, оствари право на закуп.

Губитак нрава на повраћај средстава уплаћених на име депозита погађа лица која и поред уредно достављеног позива, непосредно или посредно преко овлашћеног заступника, нису узела учешће у поступку усменог јавног надметања.

  1. Поступак јавног надметања сматра се успелим и у случају достављања једне благовремене, исправне и потпуне пријаве за учешће, којом се подносилац региструје, присуствује седници комисије и проглашава закупцем, ако прихвати почетни износ гаранције из члана 3. став 1. алинеја 3. овог огласа.

Уколико подносилац пријаве не прихвати почетну као најнижу цену закупа, губи право на враћање депозита.

Критеријум за избор најповољнијег лицитанта јесте највиша понуђена закупнина.

У случају када се пословни простор не изда у закуп после два узастопно спроведена поступка јавног оглашавања почетна цена умањиће се на 80% од цене утврђене у претходном ставу, а уколико се и у поновљеном поступку јавног оглашавања исти не изда у закуп, почетна цена закупа умањује се на 60% од првобитне, по којој цени ће се наставити са јавним оглашавањем.

Право учешћа у поступку усменог јавног надметања имају сва правна и физичка лица која у року од 8 (осам) дана, рачунајући од наредног дана од дана објављивања овог огласа у листу Реч народаи на сајту Градске општине Костолац, непосредно на писарницу Управе Градске општине Костолац или на пошту препорученом пошиљком, предају писмену пријаву насловљену и адресирану на: Комисија за давање у закуп пословних просторија у јавној својини, усменим јавним надметањем Већа Градске општине Костолац, ул. Боже Димитријевића 6р.13, 12208 Костолац.

Обавезна садржина пријаве:

1. за физичка лица: име и презиме, број личне карте и ЈМБГ, адреса на којој се може извршити достава писменог, контакт телефон и потпис;

2. за предузетнике: име и ирезиме, број личне карте и ЈМБГ, назив, матични број и печат радње, адреса на којој се може извршити достава писменог, контакт телефон и потпис;

3. за правна лица: назив, седиште и матични број правног лица, адреса на којој се може извршити достава писменог, печат и потпис овлашћеног лица за заступање, контакт телефон; и

4. број рачуна на који ће се извршити повраћај депозита.

Обавезни прилози пријаве:

1. доказ о уплати депозита (признаница потписана од стране председника Комисије) у висини пуног износа почетне цене закупа пословне просторије на коју је захтев опредељен; уплата се врши у готовом новцу председнику Комисије за давање у закуп пословних просторија у јавној својини, усменим јавним надметањем Већа Градске општине Костолац;

2. јавна исправа о регистрацији и порески идентификациони број предузетника, односно правног лица.

Подносиоци неблаговремене, неисправне или непотпуне пријаве не могу учествовати у поступку усменог јавног надметања а таква пријава се одбацује.

Лица са којима су Град Пожаревац или Градска општина Костолац у спору, у погледу вршења стварних и облигационих права на пословним просторијама у јавној својини, немају право учешћа у поступку усменог јавног надметања, ради остваривања права на закуп.

Такође, лица која су као најуспешнији лицитанти, пропуштањем рока за уплату разлике до висине излицитиране цене закупа или рока за закључење уговора о закупу, исходовала понављање поступка давања у закуп, немају право учешћа у том поновном поступку.

Критеријум за избор најповољнијег лицитанта јесте највиша понуђена закупнина.

Најуспешнији лицитант обавезан је да, најкасније у року од 24 часа од окончања поступка усменог јавног надметања, односно прикупљања писмених понуда, уплати разлику до висине излицитиране цене закупа, коју обавезу преузима изјавом датом и потписаном на записник комисије. Правне последице пропуштања рока јесу губитак права на закуп и права на повраћај новчаног износа уплаћеног на име депозита.

Акт којим су нарочито означени предмет закупа, име или назив најбољег понуђача, висина износа најбоље понуде као цене месечног закупа, време за које се закључује уговор о закупу, уз правну поуку, комисија доноси у форми образложеног предлога одлуке и отправак истог доставља свим лицитантима.

Законитост предлога одлуке побија се приговором, а рок за изјављивање приговора је 8 (осам) дана од дана пријема њеног отправка. Одлучивање по приговору у надлежности је Већа Градске општине Костолац.

По истеку рока за подношење приговора, односно по доношењу одлуке о одбацивању или одбијању приговора, Веће Градске општине Костолац доноси коначну одлуку о давању у закуп пословне просторије. Уручењем отправка коначне одлуке, за закупца почиње да тече рок од 8 (осам) дана за закључење уговора о закупу.

Пропуштањем рока из претходног става, закупац губи право на заснивање закуподавног односа и право на повраћај средстава уплаћених на име депозита и на име разлике до висине излицитиране цене закупа, у којем случају ће Веће Градске општине Костолац посебним актом ставити ван снаге одлуку о давању у закуп пословне просторије и наложити понављање поступка.

Уговор о закупу закључује се на одређено време, и то на период до 15.09.2018. године. Уговорена цена закупа исказује се у еврима, по званичном средњем курсу НБС обрачунатом на дан доношења коначне одлуке о давању у закуп и усклађује се на месечном нивоу, исто према званичном средњем курсу евра НБС, обрачунатом на дан фактурисања закупнине.

Информације у погледу предметног огласа могу се добити у Управи Градске општине Костолац, ул. Боже Димитријевића бр.13, тел. 012/241-830.

Комисија за давање у закуп пословних просторија у јавној својини, усменим јавним надметањем Већа Градске општине Костолац

број: 01-06-740/18-16

Објављено у Вести

Трећом редовном седницом Скупштине Градске општине Костолац председавао је Иван Савић, а присутни су били и Рајко Божић, заменик председника и Слађана Петрушић Гутић, секретар Скупштине Градске општине Костолац. Седници су поред 20 присутних одборника присуствовали и Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, заменик Далибор Илић, као и чланови Већа.

Скупштина ГО Костолац је пре усвајања првог ребаланса са финансијским плановима, разматрала и донела одлуку о завршном рачуну буџета Градске општине за прошлу годину, чији је саставни део био извештај екстерне ревизије.

            Буџет Градске општине Костолац за 2018. годину по првом ребалансу, усвојеном на седници Скупштине у среду 27. јуна, износиће 290,5 милиона динара.

Одлуку о ребалансу одборницима Скупштине, образложила је Зденка Радосављевић, виши стручни сарадник на пословима извршења буџета:

- Од укупног буџета за ову годину, трансфери од других нивоа власти износе 288,4 милиона динара. Од тога капитални трансфер је 154,7 милиона, а трансфер за текуће пословање 132,4 милиона. Трећи је наменски трансфер од Националне службе за запошљавање за јавне радове у вредности од 1,21 милион динара.

Одборници Скупштине ГО Костолац, на седници 27. јуна, дали су и сагласност на извештаје о раду и финансијском пословању за 2017. годину као и Плану и програму за 2018. годину Установе Култруно – спортски центар „Костолац“. Образложења је дала директорка Јелена Шаманц.

Одборници су једногласно прихватили предлоге за доношење Статута ГО Костолац и Пословника Скупштине ГО Костолац. Образложење је дала секретар Скупштине Слађана Петрушић Гутић, уз напомену да оба нова акта треба да буду урађена и усвојена за 6 месеци и да се доносе након Измене и допуне Закона о локалним самоуправама. Овим Законом обезбедиће се веће и директније укључење грађана у рад локалне самоуправе, промене у функционисању месних заједница, веће надлежности Општинског већа у појединим областима као и могућност међуопштинске сарадње.

Након   закључења седнице Скуопштине спроведена је процедура по одборничким питањима.

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас639
Јуче3828
Ове недеље4467
Овог Месеца45652
Укупно3600240

Ваша IP адреса је: 3.229.122.112 уторак, 19 март 2024 04:24
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!