srzh-CNenfrdeitjaru
четвртак, март 28, 2024
Чланци поређани по датуму: July 2019

У оквиру редовног одржавања саобраћајне сигнализације ових дана се на територији Градске општине Kостолац обавља фарбање, односно обележавање хоризонталне сигнализације.

 

Према речима председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског средства за обележавање хоризонталне сигнализације обезбедио је Град Пожаревац у циљу безбедног одвијања саобраћаја у насељеним местима костолачке општине.

 

Тренутно се ради на обележавању пешачких прелаза, усмеравајућих стрелица, зона школе, шрафуре, аутобуска стајалишта,...

 

Објављено у Вести

Први пливачки маратон у Костолцу „VIMINACIUM OPEN WATER”, одржан је  20. јула на градској плажи „Топољар”.

 

Организатор манифестације је Центар за културу Kостолац, а стручно - техничку подршку пружиоло је Пливачко спорстско удружењe „ТРИ СВИМ” . Покровитељ манифестације је Градска општина Kостолац уз подршку града Пожаревца.

 

Стартовало је укупно 69 такмичара од чега 50 мушкараца и 19 жена. Најмлађи такмичар је имао 12 година, а најстарији 68 година. Учествовала су и три страна држављанина, двоје из Македоније а један из Црне Горе. Њих 62 су испливали целу дужину стазе у лимиту, док је 7 испливало бар један или два круга. На програму су две пливачке трке и то промотивна „Мамут Вика” за најмлађе на стази дугој 400 метара и „VIMINACIUM OPEN WATER”- главна трка 3.86 километара. На самом почетку присутне је поздравила Светлана Ђаловић, председница Пливачког спорстског удружења „ТРИ СВИМ” . Она је такмичарима пожелела топлу добродошлицу, успешну трку и добар провод.

 

В.д. директора Центра за културу „Костолац”Драган Николић је нагласио да се нада да ће пливачки маратон постати препознатљив на мапи спортских дешавања у Србији.

 

Пливачки маратон свечано је отворила председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек која је истакла да јој је велика част и задовољство да она званично отвори манифестацију, јер је и сама поборник развоја културе спорта у Костолцу код деце, омладине и одраслих.

 

Истовремено сам и почасни члан Пливачког спорстског удружења „ТРИ СВИМ” које је имало идеју да наше костолачко море између осталих садржаја треба да краси и један специфичан и модеран спорт који је у експанзији - пливање на отвореним водама”. 

 

Уз подршку бројне публике први круг око бове испливала је наша суграђанка Марина Марковић.

 

Убедљиву победу и титулу апсолутног победника однео је Никола Медан - ТK Михајло Пупин, друго место заузео је Тивадар Шулц - ПK ВОЈВОДИНА НОВИ САД, а треће Иван Тешић - Ракета Ужице. У женској конкуренцији убедљиво је славила Лара Шулц - ПK ВОЈВОДИНА НОВИ САД, друга је била Сара Петровић - ПK "ЛА Kолубара" Лазаревац, а на трећем месту нашла се Људмила Медан ПА - Триатлон клуб „Тамиш“.

 

У дечијој „Мамут Вика” трци, од девојчица титулу најбоље је однела Нина Тодоровић, а на другом месту била је Ленка Керић. Од дечака први на циљ стигао је Стефан Вуковић, други Реља Илић, а треће место припало је Луки Миловановићу.

 

По први пут у Србији успешно и професионално измерено пролазно време у води захваљујући Бојану Ћулибрку и његовом  „Hronometar timing“ тиму. О безбедности пливача бринуо је „Tri Swim Team” спасилаштво на води са међународном лиценцом Црвеног крста Србије. Логистичку подршку пливачима на стази пружио је Кајакашки клуб „Весло” из Kостолца.

 

Објављено у Вести

Градска општина Костолац обележила је крсну славу Светог Великомученика Прокопија. Обележавање славе почело је у суботу 20. јула вечерњом службом, а након тога је организована литија улицама града. У литији су, поред свештенства и представника општине, учествовали и грађани Костолца,  директори јавних предузећа и установа и чланови КУД-а „Костолац”. Током литије читане су молитве за мир, напредак и благостање становника Градске општине Костолац.

 

Као и сваке године након литије одржана је и свечана академија на којој су додељене награде ђацима генерације основне и техничке школе из Костолца. Председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, која је уједно и председница Kомисије за доделу повеља и награда Градске општине Kостолац за доделу награда Ђак генерације и Спортиста генерације школа Градске општине Kостолац, поздравила је присутне, а награђенима пожелела пуно успеха у даљем образовању и професионалном развоју.

 

Василију Ковачевићу ученику О.Ш.“ЈованЦвијић“ похвалницу и чек на 70 хиљада динара уручио је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, док је Немањи Закшеку, ученику Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла “ Костолац награду уручила председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек.

 

Од ове године Градска општина Kостолац Скупштинском одлуком наградила је и „Спортисту генерације“ школа Градске општине Kостолац. За спортисту генерације Основне школе „Јован Цвијић“ проглашена је Ива Црносељански, док је за „Спортисту генерације“ Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ проглашен ученик Срећко Стојадиновић, који су добили по 35 хиљада динара.

 

Да Градска општина Kостолац води рачуна о будућим перспективним младим људима који ће својим знањем допринети развоју ове општине, говори и чињеница да су симболичним наградама награђени и Дуња Вулић, за најангажованију ученицу Основне школе „Јован Цвијић” и Михаило Миленковић који је проглашен за најбољег математичара генерације и ученика генерације природно математичког смера Пожаревачке гимназије.  Они су од спонзора добили лаптоп рачунаре.

 

Старешина Цркве Светог Максима Исповедника, свештеник Дејан Лазаров је у беседи честитао празник и пожелео да Господ чује наше молитве. Он је том приликом подсетио на живот и страдање Светог Великомученика Прокопија, који је 303. године, мученички пострадао, као велики Христов следбеник.

 

Председник Градске општине, Серџо Крстаноски је изразио задовољство јер је Литију походио велики број Kостолчана. „Доласком у великом броју показали смо слогу, љубав и пре свега заједништво. Желим да у данима који су пред нама заједно својом снагом и визијом стварамо оно што немамо, довршимо оно што смо започели и сачувамо све оно што смо већ створили. За то ће нам требати велика истрајност и зато нека нам овај празник, буде покретач и надахнуће”, рекао је Крстаноски.

 

У програму су учествовали вокална солисткиња Марина Стевић, виртуоз на виолини Тома Топо и КУД „Костолац”.

 

Cвечаности су присуствовали председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски, председница Скупштине Градске општине Kостолац, Милена Церовшек, заменик председника Скупштине Градске општине Kостолац, Рајко Божић, начелница Управе Градске општине Kостолац, Анђелија Миливојевић, секретар Скупштине, Слађана Петрушић Гутић, директор Центра за културу„Kостолац“ , господин Драган Николић, старешина цркве Светог Максима Исповедника, свештеник Дејан Лазаров, и уважено свештенство, чланови Већа Градске општине Kостолац, одборници, директори локалних јавних предузећа и установа и бројни други гости.

 

Резањем славског колача и Светом Литургијом 21. јула завршено је обележавање славе Костолца. Сви присутни имали су прилику да уживају у песми односно појању хора Храма Светог Саве из Београда. За све госте организовано је послужење у порти цркве Светог Максима Исповедника. Домаћин и колачар ове године био је др Драгољуб Ивановић, самостални стручни сарадник за привреду, пољопривреду, заштиту животне средине и локални развој Градске општине Костолац, док је улогу колачара за наредну годину преузео председник Градске општине, Серџо Крстаноски.

 

Ово је већ деветнаести пут да Костолац прославља Светог Прокопија као своју славу. Наиме, када је Црквена општина Нови Костолац почела 2001. године са зидањем цркве, предложила је и иницирала да Костолац прославља овог свеца, заштитника брака и породице.

 

Објављено у Вести

Инфраструктурни радови на територији Градске општине Костолац у пуном су јеку, а ради се равномерно на развоју путне инфраструктуре у свим селима. Протекле недеље асфалтране су три улице у Кленовнику и једна у Петки. У сусрет манифестацији „Островаћки бећарац”, тренутно се у Острову изводе радови на асфалтирању платоа, иза зграде МЗ Острово, укупне површине 450 м2. Такође у овом насељу раде се и припреме за асфалтирање пута за теретни саобраћај, у току је прва фаза (око 550метара), а друга фаза планирана је на јесен још додатних (550 метара).  

 

С обзиром да се у овој месној заједници налази постројење Нафтне индустрије Србије (НИС) за производњу и велепродају природног компримованог гаса на гасном пољу Острово овај пут ће највише користити нисови камиони, који су до сада пролазили кроз центар села. 

 

У Месној заједници Острово изводе се радови на кошењу траве на терену ФК „Дунав”. Такође спроводи се акција кошења неуређених зелених површина дуж пута за плажу „Топољар” и дуж пута за насеље Острово. Уклоњено је растиње и сакупљен је сав отпад. Ово је само почетак, великих акција на уређењу зелених површина, на територији Градске општине Костолац.

 

Из МЗ Острово најављују и изградњу спортског центра за децу, који ће подразумевати набавку малих голова за фудбал, набавку мрежица за стони тенис и кошева, како би се омогућило организовање турнира у баскету 3 на 3.

 

У Костолцу је у припреми асфалтирање улице Николе Тесле. Радови теку континуирано, уздизане су шахте које ће, затим бити нивелисане завршним слојем асфалта.

 

У 2019. години Град Пожаревац је за реконструкцију и асфалтирање улица и насипање сеоских путева издвојио преко 52 милиона динара, што ће у великој мери допринети побољшању путне и укупне инфраструктуре на територији костолачке општине.

 

Објављено у Вести

На 13. редовној седници Скупштине ГО Костолац, којом је председавала Милена Церовшек, одржаној у четвртак, 11. јула, одборници су усвојили Ребаланс 1 буџета.

 

Овим ребалансом буџета предвиђени су укупни приходи и примања у износу од 314.284.229,00 динара и укупни расходи и издаци у износу од 322.310.607,00 динара. Што значи да је овим ребалансом буџета предвиђен буџетски дефицит у износу од 8.026.378,00 динара. Овај буџетски дефицит ће бити финансиран из нераспоређеног вишка из ранијих година.

 

Уводно излагање дала је Зденка Радосављевић, виши сарадник на пословима извршења буџета Градске општине Костолац.

 

Трансфери од других нивоа власти, односно из града Пожаревца износе 305.146.419,00 динара, од тога капитални трансфер у износу од 142.287.021,00 динара и трансфер за текуће пословање у износу од 162.859.398,00 динара. Приходи су повећани по основу укључења сопствених средстава чије се остварење планира у 2019.години у износу од 8.700.000,00 динара, као и на име планираних донација у износу од 437.810,00 динара, истакла је Радосављевић.

 

Ребалансом буџета ГО Костолац је добила додатна средства у износу од 21.379.599,00 динара.

 

Према речима председника Градске општине Костолац, Серџа Крстаноског овим ребалансом буџета одобрена су средства у износу од 648.000,00 динара за израду пројеката за изградњу фекалне канализације за шест улица,  Хајдук Вељкова, Ивана Косанчића први, други део и трећи део, Колубарска и Станоја Главаша. Такође одобрена су и средства за пројекат фекалне канализације у Омладинској улици у Костолцу и за пројекат фекалне канализације у Старом Костолцу 1.500.000,00 динара. За надзор за пројекат „Замена, реконструкција и формирање новог дрвореда на подручју града Костолца” 1.200.000,00 динара, 300.000,00 динара за надзор за пројекат ширења топлификационе мреже на локацији круга пијаце у Костолцу. За новогодишњу расвета одобрена су средства у износу од 3.600.000,00, тако да ће Костолац засијати у пуном новогодишњем сјају. За ограђивање спортских терена 500.000,00 динара, за службени ауто Већа ГО Костолац одобрена средства износе 1.400.000,00 динара,...Такође овим ребалансом буџета за Центар и културу Костолац одобрена су средства за спортски семафор са лед дисплеј технологијом, професионални усисивачи и машина за чишћење паркета, као опреме и машина за одржавање зелених површина моторне косе тракторске косилице,..

 

На седници Скупштине донета је и Одлука о промени Статута ГО Костолац. Образложење ове тачке дала је начелница Управе ГО Костолац, Анђелија Миливојевић, која је нагласила да је до промене Статута дошло, јер је град Пожаревац приступио поступку измене свог Статута, па у складу са тим и Градска општина Костолац је била дужна да усагласи одредбе свог Статута са Статутом града. „То је законска обавеза да се нижи акти усаглашавају са вишим актима, када дође до њихове измене и допуне”, додала је Миливојевић.

 

За израду новог Статута било је потребно да се формира и посебна Комисија која би разматрала измене Статута и сагласност Статута ГО Костолац са Статутом града Пожаревца. Пошто у поменутој Комисији нису били представници из опозиције - Одборничке групе Удружење грађана „ИСКОРАК” – Др Звонко Благојевић и Српски покрет Двери, примедбе су изнели Јасминка Ђорђевић Милорадовић и Милан Грубетић.

 

Након завршетка седнице Скупштине спровела се процедура по одборничким питањима.

 

Објављено у Вести

У селу Острову и ове године, одржана је традиционална туристичка манифестација „Островаћки бећарац” која негује дух и традицију Баната. Разлог због којег се манифестација одржава баш у овом селу лежи у чињеници да је Острово некада било ада, тачније све до 1941. године, када су немачки окупатори током другог Светског рата користећи костолачке руднике, од јаловине преградили дотадашњи Дунав. Немци су 43. године повезали село са Kостолцем и од Острова направили полуострово. Тако да је Острово једино село које је остало са ове стране Дунава и зато се данас одржава и негује манифестација која је типична за банатско подручје.

 

На самом почетку присутне је поздравио Ђура Радић, председник МЗ Острово.

 

„Островаћки бећарац” свечано је отворио градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић, истакавши да ће град Пожаревац и Градска општина Костолац наставити да подржавају манифестацију која из године у годину постаје све посећенија, а самим тим и доприноси туристичкој промоцији нашег краја.

 

Бећарило се четири дана, програм је био разноврстан и за све генерације: вече поезије, смотра фолклора, концерт Снежане Бабић- Снеки, фијакеријада, такмичење у кувању рибље чорбе,  спортско такмичење, продајна изложба колача, такмичење у кошарању, такмичење у певању бећарца као и избор за Мис бећарца.

 

На такмичењу у „Kошарању”- хватању рибе плетеним корпама, победу је однео Перица Вренгић, док је друго место заузео Сава Ердељан.

 

Овогодишња Мис бећарца била је Нина Веселинов, прва пратиља је била Милица Живковић, а друга Јана Јосимов. На такмичењу у певању бећарца прво место освојио је Милош Николић, друго место припало је Зорану Николићу, док је треће место припало Љубиши Лелевцу.

 

Одличним наступом тамбураши из Ковина одушевили су све присутне и направили одличну атмосферу.

 

Поштоваоцима бећараца и бројним посетиоцима, сем провода, Островљани су нудили ђаконије банатске кухиње и чувене крофне. По свему судећи 12. по реду „Островаћки бећарац”, оправдао је сва очекивања, и сасвим је сигурно да ће следеће године наставити са промовисањем свега што потиче из банатских средина.

 

Објављено у Вести

Градска општина Kостолац је крајем прошле године направила стратегију развоја Градске општине  Kостолац  за 2019.годину са  пројекцијама за 2020 и 2021.годину  којом је предвиђено да се у наредне три године одраде пројекти за ширење  комплетне топлификационе мреже, комуналне и путне инфраструктуре, али и реализују пројекти који ће допринети заштити животне  средине.

 

Што се тиче ширења топлификационе мреже урађена су три пројекта, и то за Базенску улицу на Каналу, Кобалову у Старом Костолцу и на локацији „ТПС Градска  пијаца” .Укупна вредност ових инвестиција  је око 60 милиона динара, а максималних прикључака око 100.

 

Почетком јуна започели су радови на изградњи топло предајне станице прикључног топловода дистрибутивне топлификационе мреже и типских прикључака на локацији „ТПС Градска пијаца” у Костолцу. Радове су обишли градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић и председник Градске општине Kостолац СерџоKрстаноски са сарадницима.

 

Коначно после 30 година сви корисници и власници локала ће добити прикључак за топлификацију, односно преко 55 објеката, а вредност самих радова на овој  локацији је преко 40 милиона динара” – рекао је Kрстаноски и додао да су радови у Базенској улици на Каналу у току, и да се завршетак тих радова планира почетком августа. А након тога очекује се и почетак радова на ширењу мреже у Kобаловој улици у Старом  Kостолцу.

 

Такође  Крстаноски је истакао да ће до краја августа бити завршена и четири пројекта за водоводну мрежу од стране ЈКП „Водовод и канализација“ , а до краја јула пројекти за 17 улица за канализациону мрежу.  Значајно је напоменути да ће ребалансом буџета бити обезбеђена средства за још шест пројеката чиме ће цела територија Градске општине Костолац бити    покривена водоводном и канализационом  мрежом.

 

Када је реч о путној инфраструктури Град Пожаревац је издвојио више од 52 милиона динараза  асфалтирање улица, ојачавање коловозне конструкције, израду тротоара, а 14 милиона динара  издвојено је из летњег одржавања, рекао је Крстаноски и додао да се у скори је време очекује почетак радова на асфалтирању самог улаза у Костолац тачније Улице Трудбеничке и Боже Димитријевића.

 

Мислим да смо за годину дана постигли максималан ефекат, а то је да решавамо инфраструктуру Градске општине Костолац, подвукао је Крстаноски.

 

Он је захвалио свим грађанима који уредно достављају дописе општини, јер само  заједничка сарадња грађана, општине и Града доприноси решавању свих проблема у Костолцу.

 

Према речима градоначелника Пожаревца, Банета Спасовића једна од главних кочница у решавању одређених проблема у Градској општини Kостолац је су нерешени правно – имовински односи.  На решавању тих проблема интензивно се ради захваљујући доброј сарадњиса ЈП „Електро привреда Србије” и Владом  Републике Србије. „Велики бро ј објекатапа и објекат пијаце добили смо на управљање и тос мо пренели Градској  општини на коришћење”- истакао је Спасовић.

 

Он је најавио почетак завршних радова на обилазници Пожаревац и Kостолац, што ће у знатној мери скратити време путовања између ова два места и растеретити саобраћај  који пролази старим путем кроз насељена места између Пожаревца и Kостолца.

 

Објављено у Вести

У просторијама Градске општине Костолац уприличен је свечани  пријем за најбоље ученике Основне школе „Јован Цвијић” Костолац, који су се током осмогодишњег школовања  истицали у наставним и ваннаставним активностима и остварили високе резултате на бројним такмичењима.Ученике и њихове родитеље дочекали су председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски и председница Скупштине, Милена Церовшек.

 

Kрстаноски је честитао ученицима на уложеном труду и раду.„Важно је улагати у своје образовање, важно  је задовољавати знатижељу за новим знањем, јер то је нешто што вам нико не може одузети“, поручио је ученицима председник општине.

 

Градска општина  Костолац заиста води рачуна о будућим перспективним становницима који ће својим знањем допринети развоју ове општине. С тим у вези уочи градске славе Светог великомученика Прокопија на свечаној академији биће  урученена  градеодпо 70 хиљада динара ђацима генерације Основне школе „Јован Цвијић” и Техничке школе са домом ученика „НиколаТесла”, а од ове календарске године Одлуком Скупштине додељујемо и награде за спортисту генерације одпо 35 хиљада динара за ученике основне и средње школе, рекао је Kрстаноски.

 

Млади су свакако будућност овог  града и  једног  дана треба да преузму овај град, унапреде  га, и да све вредности које су на следили прошире и подигну на неки виши ниво.Гаранција свега тога јесва како њихов запажен успех у школи“, рекла је председница Скупштине Милена Церовшек пожелевши им пуно успеха у даљем школовању,  да насаве да раде на себи, а резултати ће сами посеби доћи.

 

Школске   2018/2019.године ђак генерације је ученик 8/3 одељења Василије Ковачевић, нај ангажованији ученикје Дуња Вулић, ученица 8/3 одељења, док језа спортисту генерације проглашена гимнастичарка Ива Црносељански, ученица 8/3 одељења.

 

Пријем је био и прилика да се чују сугестије и размишљања  младих.

 

Објављено у Вести

Интензивни радови у Градској општини Костолац на сваком сукораку. У Kленовнику се тренутно ради кишна канализација вредности 21, 5 милиона динара, а раде се три улице вредности преко 8 милиона динара од којих је једна завршена.

 

Радове су обишли градоначелник града Пожаревца Бане Спасовићи  председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски сасвојим  сарадницима.

 

Поред асфалтирања улица у Кленовнику, тренутно се реализује још  један  капитални пројекат, а то је кишна  канализација. Ово је један од пројеката који је веома важан за Kленовник, јер је због конфигурације терена ово насеље имало великих проблема 2014.и 2015. године, због сливња великих количина атмосферских вода. С тим у вези у наредном периоду урадиће се и кишни колектор како би се спречило даље плављење овог насеља” ,рекао је градоначелник града Пожаревца, Бане Спасовић.

 

Желимо да омогућимо грађанима бољи  живот, да у 21.веку имамо асфалтиране улице“, нагласио је он. „Свакодневни живот треба бити приоритет и у будућности, а то су инфраструктура, школе, путеви, водовод и канализација“, закључио је Спасовић.

 

Објављено у Вести

Локална самоуправа Градске општине Kостолац је у складу са динамиком одржавања  јавних зелених површина, организовала радове на кошењу неуређених зелених површина и површина под амброзијом. Средства је обезбедио Град Пожаревац, а поменуте радове током јула и августа изводиће фирма „Екосан” из Београда. Kошење амброзије планирано је од понедељка, 8.07.2019. године, а обим и динамика радова ће зависити од временских услова и трајаће до септембра.

 

Планирано је да се од 8.јула, прво покосе површине дуж пута за плажу „Топољар” и насеље Острово.

 

Радови на кошењу обухватаће следеће локације на територији Градске општине Kостолац:

Индустријски колосек између стадиона „Рудар” и самачког насеља
Простор на углу улице Првомајске и Kозарачке
Улаз у Kостолац, десна страна моста
Део сточне пијаце
Складишни простор на углу Трудбеничке и Kарађорђеве
Површина између основне школе и индустријског колосека код железничке станице
Површина од великог моста до водоторња
Улица Боже Димитријевића  одхотела „Kостолац” ка Спортској хали, десна страна
Улица Трудбеничка поред стадиона, десна странака Kарађорђевој
Улица Трудбеничка поред  стадиона, лева странака Kарађорђевој
Улица Трудбеничка, десна страна поред паровода
Простор „Стара економија" лева страна од Јадранске  до Војводе Мишића
„Стара економија" насеље „Стадион” , десна страна
Улица Војводе Мишића раскрсница са Првомајском, десна страна
Аутобуска станица - „Самачко насеље” , иза зграда
Аутобуска станица - „Самачко насеље” , поредз града
Аутобуска станица - „Самачко насеље” , десна страна ка Пожаревцу
Аутобуска  станица - „Самачко насеље” , изазграда
Аутобускастаница- десна странака Пожаревцу од моста
Паркинг простор код цркве
Површина код Пензионерског дома према цркви
Улица Kарађорђева лева страна одводо торњака „Приму”
Улица Kарађорђева десна страна од водоторњака „Приму”
Улица  Kарађорђева око водоторња
Раскрсница Партизанске и Хајдук Вељкове, лева страна ка насељу Kолишту
Улица Партизанска „Топољар”
Градска плажа „Топољар”
Улица Јована Дучића – пут ка плажи лева и десна страна
Улица Николе Тесле десна страна на крају моста
Раскрсница код ТЕ - KО Kостолац ка Kаналу десна страна
Kанал  где су биле бараке водне заједнице
Улица Сарајевска лева страна од улице Партизанске до трафо станице
Површина код Градске депоније ка селу Kостолац
Улица  Поречка испод гробља
Kод „Екон зграде” површина испод и изнад зграде
Зелена површина иза хотела „Kостолац”
Село Kостолац површина око стадиона ФK „Победа”
Село Kостолац  од зграде МЗ каKостолцу
Село Kостола цулица Kобалова, рударско насеље код рударског звона
Село   Kленовник, површина „Борумак”
Село Kленовник  око стадиона ФK „Борац”
Село Петка, површина парка и око парка
Село Петка, површина од цркве ка основној школи десна страна
Село Петка, површина око школског дворишта
Село Острово, улаз у село десна страна

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас4206
Јуче2911
Ове недеље12852
Овог Месеца77861
Укупно3632449

Ваша IP адреса је: 44.192.247.185 четвртак, 28 март 2024 23:22
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!