srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: октобар 2021

У прилогу је Предлог за расподелу средстава за медијске пројекте.

Услед тренутних проблема у функционисању сајта ГО Костолац, предлог објављујемо у рубрици Вести.

 

Објављено у Вести

У прилогу је Записник Комисије за оцену медијских пројеката.

Услед тренутних проблема у функционисању сајта ГО Костолац, записник објављујемо у рубрици Вести.

 

Објављено у Вести

У прилогу је Записник Комисије за оцену медијских пројеката

 

Објављено у Конкурси

Поводом  обележавања месеца октобра – месеца посвећеног старим особама, Градска општина Kостолац и Црвени крст Пожаревац у сарадњи са патронажном службом костолачког Дома здравља, данас су организовали  акцију „Мерење нивоа шећера у крви и крвног притиска“. Ово је још једна у низу акција хуманитарног карактера, а све у циљу  превентивне провере здравственог стања најстаријих суграђана наше општине. Акцији се одазвао велики број старијих лица која су поред мерења крвног притиска и нивоа шећера у крви добила савете како да спрече настанак озбиљних здравствених проблема кроз физичку активност и здраву исхрану.

Акција је организована у просторијама Дома пензионера у Костолцу, а спровођењу акције присуствовали су представници локалне самоуправе Дарко Грубетић, заменик председника Градске општине Костолац, Маријана Божић, чланица костолачког Већа, затим Јелена Рашић, секретар Црвеног крста Пожаревац, Др Борка Шутовић, руководилац костолачког Дома здравља и Рајко Нонковић, председник Удружења пензионера Градске општине Костолац.

Маријана Божић, чланица Већа Градске општине Костолац, овом приликом  нагласила је да Градска општина Костолац води рачуна о најстаријим суграђанима током целе године и додала:

„Ове године из буџета, укључујући Ребаланс 1,  издвојена су средства у износу од 1,2 милиона динара за финансирање програма из области социјалне заштите.“

Јелена Рашић, секретар Црвеног крста Пожаревац, истакла је да пожаревачки Црвени крст не само у месецу октобру, већ и током читаве године има низ активности које су усмерене најстаријим особама:

„Поред ових и сличних акција реализујемо сервис помоћи у кући за стара лица и особе са инвалидитетом. Сада тренутно имамо између 70 до 100 корисника на годишњем нивоу и 15 геронто домаћица“ - између осталог истакла је госпођа Рашић.

Рајко Нонковић, председник Удружења пензионера Градске општине Костолац, нагласио je да у сарадњи са костолачким Домом здравља у просторијама удружења већ годинама уназад најстарији суграђани могу да провере крвни притисак и ниво шећера у крви, додавши да се због епидемиолошке ситуације такав вид превентивних прегледа у последње време не организује, између осталог истакао је господин Нонковић.

Борка Шутовић, руководилац костолачког Дома здравља, говорила је о самом току акције изразивши велику захвалност Градској општини Kостолац и Црвеном крсту Пожарева на пруженој  помоћи у организацији и реализацији ове важне акције:

„Данас вршимо бесплатно мерење нивоа шећера у крви и проверавамо крвни притисак, али и дајемо и пружамо здравствено - васпитне савете од стране стручних лица.“

 

 

Објављено у Вести

Скупштина Градске општине Костолац данас, 26. октобра,  одржала је  своје 9. редовно заседање. Седницом је председавала Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац, а након усвајања записника са претходне седнице костолачки одборници разматрали су и одлучивали о следећим тачкама дневног реда:

 

1. Разматрање и доношење Одлуке о изменама Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2021. годину – Ребаланс 1, са финансијским плановима:

       а) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Скупштина Градске општине Костолац за 2021. годину – Ребаланс 1;

      б) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Председник Градске општине Костолац за 2021. годину – Ребаланс 1;

      в) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Веће Градске општине Костолац за 2021. годину– Ребаланс 1;

      г) Финансијски план директног корисника буџетских средстава – Управа Градске општине Костолац за 2021. годину – Ребаланс 1;

2. Разматрање и усвајање Измене и допуне Кадровског плана Управе Градске општине Костолац за 2021. годину;

3. Одборничка питања.

Снимак целог тока седнице можете погледати на линку испод.

https://youtu.be/cly5AFi2OOc

 

Објављено у Вести

Месец октобар је посвећен старијим особама, како код нас тако и у свету. Градска општина Костолац и Црвени крст Пожаревац у сарадњи са патронажном службом Дома здравља Костолац организују акцију бесплатне провере нивоа шећера у крви и крвног притиска.

Објављено у Вести

У недељу, 24. октобра,  Костолац је био домаћин такмичења у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање. Учешће су узели такмичари из Београда, Новог Сада, Вршца и Пожаревца.

Отварању  су  присусвовали  представници локалне самоуправе, председница Скупштине Градске општине Костолац  Милена Церовшек, чланови костолачког Већа Маријана Божић и Срђан Радовановић, начелница Управе Градске општине Костолац Ана Тишма, затим, директорка Центра за културу ,,Костолац“ Јелена Шаманц и председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић.

Такмичење је званично отворила чланица Већа Градске општине Kостолац, Маријана Божић, пожелевши такмичарима пуно успеха, те да ово споортско такмичење  постане традиционална манифестација у нашем граду.

О  пропозицијама и правилима такмичења говорио је представник ПК ,,Бели орлови" Мирослав Марјановић, истакавши да је параглајдинг веома популаран и код нас и у свету, а наша репрезентација бележи одличне резултате на европским и светским првенствима.

Прво место освојио је Мирослав Марјановић из ПК ,,Бели орлови" из Пожаревца. Друго место припало је Димитрију Малетићу КВС ,,Кошава" из Београда, а треће место заузео је Јован Новак такође из КВС ,,Кошава" из Београда. Екипно прво место освојили су чланови КВС ,,Кошава" из Београда.

Пехаре и медаље најбољима уручила је директорка Центра за културу ,,Костолац“ Јелена Шаманц, док су свим учесницима додељене  захвалнице за учешће у такмичењу. Директорка Јелена Шаманц се том приликом захвалила Граду Пожаревцу који између осталог пружа и велику подршку спортском животу Kостолца. Такође,  захвалила се и Петру Чабовићу који је уступио простор,  односно локацију костолачког аеродрома за одржавање спортске манифестације.

У ревијалном делу такмичења своје спортско умеће у овој дисциплини показала је председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек, затим начелница Управе Градске општине Костолац Ана Тишма, као и председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић, показавши завидне вештине у параглајдингу, који сасвим сигурно представља један од најекстремнијих и најзанимљивијих спортова данашњице.

Организатор такмичења је Центар за културу ,,Kостолац" у сарадњи са Параглајдинг клубом ,,Бели орлови" из Пожаревца, под покровитељством  Градске општине Kостолац.

 

Објављено у Вести
петак, 22 октобар 2021 14:36

ТАКМИЧЕЊЕ У ПАРАГЛАЈДИНГУ

У недељу,  24. октобра 2021. године,  са почетком у 09:00 часова  на локацији костолачког аеродрома у насељу Канал, по ПРВИ пут биће одржано такмичење у ПАРАГЛАЈДИНГУ у дисциплини прецизно слетање.

Програм – Такмичарског  дана

- 08:00 – отварање штаба (HQ),

- 08:00 – 09:00 - регистрација такмичара / подела стартних бројева и ланч пакета / пилот брифинг,

- 9:00 – 10:00 – отварање такмичења / пилот брифинг на старту / почетак такмичарског дана,

-  17:00 – затварање штаба/проглашење победника, додела награда и затварање такмичења.

- 18:00 – крај такмичарског дана.

Такмичење ће се одржати према правилима дефинисаним у локалном правилнику и правилнику за прецизно слетање Комисије за параглајдинг и змајарство. Обзиром да је такмичење отвореног карактера за све такмичаре важе правила дефинисана правилником FAI section 7C.

Организатори такмичења су Центар за културу  „Костолац“ под покровитељством Градске општине  Костолац  у сарадњи са ПК „Бели орлови“ из Пожаревца.

Објављено у Вести

Обавештавамо грађане да ће се у наредних 14 дана, почев од 18. октобра 2021. године, вршити систематска дератизација на целом подручју Градске општине Костолац, како у граду Костолцу, тако и у четири припадајућа сеоска насеља Кленовник, Петка, Село Костолац и Острово.

Град Пожаревац, у циљу заштите становништва од заразних болести, отпочео је спровођење систематске дератизације, односно уништавање пацова и мишева на територији Града.

Систематску дератизацију изводиће предузеће „Висан“ из Београда – Земун, а препарат за дератизацију званично је регистрован и дозвољен за употребу. Сви препарати ће бити постављени у количини и на начин да се спрече случајна тровања људи и животиња.

Објављено у Вести

Одавањем поште и полагањем венаца на Спомен обележју у Селу Костолцу, данас је обележен 13. октобар - Дан ослобођења у Другом светском рату.

Испред Града Пожаревца венац су положили председник Скупштине Града Пожаревца, Предраг Мијатовић и заменик градоначелника Града Пожаревца, Славиша Алексић.

Венац су испред Градске општине Костолац положили председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски и председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек.

На Спомен обележју страдалима венац су положили  и председник Савета Месне заједнице Село Костолац, Малиша Аћимовић и Небојша Станојловић (одборник у Скупштини Градске општине Костолац).

Почаст палим борцима у Другом светском рату одао је и Ђорђе Kучинар, корпоративни директор Огранка „ТЕ-KО Kостолац“.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски честитао је грађанима празник - Дан ослобођења Костолца:

13. октобар је историјски дан за Градску општину Костолац. Пре више од седам деценија на данашњи дан Костолац је у Другом светском рату ослобођен. Овај датум нас подсећа на све оне који су положили своје животе у борби против фашизма током народноослободилачке борбе. Због тога треба неговати традицију антифашизма и недопуштати да зло победи. Захваљујући борби нашег народа ми данас живимо у слободном граду Костолцу, слободној држави Србији пуних 77 година.”

Данашњи дан и његово обележавање само је једно у низу прослава којима се сећамо наших предака. Ослобођење у свим ратовима па и у Другом светском рату није прошло без жртава и ми им се и данас седам и по деценија касније клањамо захвални за све што имамо данас. Ту не мислим на захвалност само због година привредног и технолошког развоја који смо могли да спроводимо слободни и у миру. Овде мислим и на захвалност прецима због поруке коју је њихова жртва оставила нама.”, рекла је председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек.

Одавању почасти палим борцима и полагању венаца присуствовали су и функционери Града Пожаревца, Градске општине Костолац, чланови Савета Месне заједнице Село Костолац, као и грађани.

 

Објављено у Вести
Страна 1 од 3
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас666
Јуче3828
Ове недеље4495
Овог Месеца45680
Укупно3600267

Ваша IP адреса је: 3.236.111.234 уторак, 19 март 2024 04:35
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!