srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, July 02, 2024
Чланци поређани по датуму: јун 2024

Градско веће Града Пожаревца, поступајући по захтеву Градске општине Костолац у вези са затварањем дела улице Боже Димитријевића у Костолцу, донело је решење о формирању привремене пешачке зоне у делу поменуте улице. 

Решење можете погледати и преузети ОВДЕ.

Објављено у Вести
петак, 07 јун 2024 12:47

ВОДИЧ КРОЗ КОСТОЛАЦ

У оквиру пројекта „Водич кроз Костолац“ малишани костолачког вртића „Мајски цвет“ између осталог посетили  су  Градску општине Костолац где их је у скупштинској сали дочекао председник Серџо Крстаноски, помоћница председника Маја Здравковић и заменица начелника Управе Ивана Ђорђевић. Ту су имали прилику да погледају кратки филм о Костолцу и некадашњу познату дечију емисију „Коцка, коцка, коцкица“ чувеног Бранка Коцкице у посети Костолцу давне 1988 године. Затим, обишли су спомен-бисту Ђорђа Вајферта као и чувени костолачки возић у градском парку и наставили обилазак свог града предвиђен пројектом.

 

Објављено у Вести

Традиционална Међународна ликовна колонија Удружења „ АРТ“ Костолац,  седамнаесте године по реду почиње у петак, 7. јуна са почетком у 12 часова у просторијама удружења. Позивамо наше суграђане и љубитеље ликове уметности да посете ову костолачку манифестацију.

Организатор 17. Међународне ликовне колоније Удружења „АРТ“ Костолац је наведено удружење под покровитељством Градске општине Костолац.

 

Објављено у Вести

Градска општина Костолац и Канцеларија за младе у сарадњи са Психолошким центром Костолац и Удружењем ликовних стваралаца Костолац “Спектар” низом активности обележили су Светски дан заштите животне средине, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине.

Предавање на тему загађења воде, ваздуха и земљишта, климатским променама и мерама заштите од загађивања одржали су: дипл. инж. пејз. арх. Милица Митић и маст. инж. пејз. арх. Лазар Дјуровић. Такође истог дана одржана је и радионица у оквиру које су млади од чепова различитих боја направили уметничка дела.

Цео догађај употпуњен је садњом беле магнолије (Magnolia grandiflora) која представља симбол среће и мира. На тај начин послата је порука порука о важности заштите и очувања животне средине. Ово је само мала акција уз милионе других широм света и корак више у позитивном смеру, јер млади су ти који у будућности треба од старијих суграђана да преузму бригу о нашем окружењу и град учине још лепшим.

Догађају су поред младих присуствовали представници Градске општине Костолац, указавши да локална самоуправа води рачуна о заштити животне средине и да подржава овакве акције.

Светски дан заштите животне средине широм света обележава се сваког 5. јуна, када се организују  различите еколошке активности и кампање са циљем јачања свести о значају унапређења и заштите животне средине. Овај дан први пут обележен је 1972. године у Стокхолму, када је одржана Конференција о заштити животне средине на предлог Генералне скупштине Уједињених нација.

 

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас98
Јуче1582
Ове недеље3056
Овог Месеца3056
Укупно3798674

Ваша IP адреса је: 3.16.137.21 среда, 03 July 2024 01:19
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd