srzh-CNenfrdeitjaru
ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

Својим суграђанима исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упућује срдачне честитке поводом почетка светог месеца Рамазана, са жељом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У реконструкцију фудбалског стадиона "Бора-Бека" до сада укупно је уложено 35.223.836.00 динара ; На фудбалском стадиону тренутно се изводе радови…

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

Градска општина Костолац честита на још једној победи РК " Рудар" Костолац против директног кандидата за улазак у већи ранг…

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Лепа традиција се наставља: и ове године су за Дан жена све даме запослене у Градској општини Костолац добиле цвеће…

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

Председник Градске општине Костолац са својим сарадницима је дана 07.03.2024. год. разговарао са својим суграђанима. Поново смо саслушали проблеме наших…

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

Захваљујући ЈКП Водовод и Канализација- радна јединица Костолац и Градска Општина Костолац решили су дугогодишње проблеме кишне канализације и то…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Актуелно
петак, 25 фебруар 2022 13:48

ОЧУВАЈМО НАШЕ ЖИВОТНО ОКРУЖЕЊЕ

Протеклих неколико дана извршено је чишћење депоније на путу ка Селу Костолцу, као и чишћење дивље депоније у Поречкој улици, на локацији преко пута градског гробља. Депоније су уређене и у потпуности је очишћен сав отпад. За чишћење депоније на путу ка Селу Костолцу механизацију је дала ТЕКО А. ЈКП Комуналне службе Пожаревац и ЈКП Водовод и канализација – Радна јединица Костолац су извршили чишћење депоније у Поречкој улици. Овом приликом изражавамо захвалност директору  ЈКП Комуналне службе Пожаревац Марку Марјановићу и руководиоцу РЈ Костолац ЈКП Водовод и канализација Миљану Марковићу на несебичној помоћи у реализацији овог значајног посла.

У циљу заштите нашег животног окружења апелујемо на све грађане да савесно одлажу отпад на за то предвиђена места, како би наш град и наша Градска   општина Костолац остала уређена и чиста.

ОЧУВАЈМО НАШЕ ЖИВОТНО ОКРУЖЕЊЕ!

 

Објављено у Вести

Тридесет четврто редовно заседање Већа Градске општине Костолац одржано је данас, 23. фебруара. Већем је председавао председник костолачке општине и председник костолачког Већа, Серџо Крстаноски.

У кабинету председника Крстаноског већници су разматрали и једногласно усвојили 10 тачака које су се нашле на дневном реду.

Између осталог, већници су разматрали коначне листе за доделу средстава Комисије за реализацију годишњих програма у области спорта на територији Градске општине Костолац за 2022. годину по расписаном Јавном обавештењу за подношење предлога годишњих програма за текућу годину ради доделе средстава за остваривање потреба и интереса у области спорта у костолачкој општини, који је објављен на званичном сајту Градске општине Костолац 1. фебруара и доношење Одлуке о расподели средстава. Такође, костолачко Веће је разматрало коначне листе за финансирање, односно суфинансирање, програма и пројеката удружења и НВО која су од јавног интереса за костолачку општину у 2022. години по расписаном Јавном конкурсу за подношење предлога годишњих програма, ради доделе средстава за финансирање или суфинанасирање програма и пројеката НВО  и удружења, објављеном у локалном листу Реч народа и на сајту Градске општине Костолац 18. јануара и доношење Одлуке о расподели средстава. Разматрало се и о коначним листама за доделу средстава од 14. фебруара за пројекте и програме удружења у области социјалне заштите старих лица која су од јавног интереса за Градску општину Костолац за текућу годину, по расписаном Јавном конкурсу за подношење предлога годишњих програма за 2022. годину ради доделе средстава, објављеном у локалном листу Реч народа и на сајту Градске општине 18. јануара и доношење одлуке о расподели средстава. На Дневном реду овог заседања једна од тачака била је и разматрање коначне листе за доделу средстава од 14. фебруара за финансирање или суфинансирање пројеката или програма удружења у области јачања културне продукције и уметничког стваралаштва и неговања фолклорне традиције која су од јавног интереса за општину за 2022. годину, по расписаном Јавном конкурсу за подношење предлога годишњих програма, ради доделе средстава, објављеном у локалном листу Реч народа и на званичном сајту костолачке општине и доношење Одлуке о расподели средстава. Једногласно је усвојена и коначна листа за доделу средстава од 14. фебруара за финансирање или суфинансирањсе програма и пројеката цркава и верских заједница које се финансирају из буџета Градске општине Костолац, по расписаном Јавном конкурсу за суфинансирање програма и пројеката цркава и верских заједница са подручја костолачке општине, објављеном у локалном листу Реч народа и на сајту Градске општине Костолац 18. јануара, и доношење Одлуке о расподели средстава. Такође, костолачки већници су разматрали и утврдили предлог Решења о именовању председника и чланова Радног тела за премеравање новоприкључених и непријављених а прикључених објеката на топлификациону мрежу на територији Градске општине Костолац за 2022. годину.

 

Објављено у Вести
понедељак, 21 фебруар 2022 10:39

ПОЧИЊЕ УКЛАЊАЊЕ НАДВОЖЊАКА У КОСТОЛЦУ

 

Објављено у Вести

У понедељак 21. фебруара Градска општина Костолац креће са једним од најважнијих капиталних захвата на територији општине а то је уклањање надвожњака – ауто моста, рекао је у јутарњем програму “Недремање” председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски. Сам мост је затворен за саобраћај у мају 2018. године и четири године представља један велики проблем што се тиче безбедности самог саобраћаја.

“Захваљујући Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Србије који су препознали овај проблем, крећу у решавању истог и од понедељка крећемо са скидањем моста. Крајњи рок самих радова је 30 дана а након тога на граду Пожаревцу и ГО Костолац је да кренемо у комплетну изградњу измене плана детаљне регулације, изградњи једне модерне саобраћајнице, пројекта и на крају да тај пројекат реализујемо у изградњу саме саобраћајнице”, рекао је између осталог председник Крстаноски.

Посао извођења радова, односно уклањања надвожњака министаратво преузело на себе. Након обављања демонтаже, буџет ГО Костолац приходоваће од продаје конструкције, а износ ће бити умањен за трошкове уклањања.

 

Објављено у Вести

Градска општина Костолац већ неколико дана врши уређивање зелених јавних површина око костолачког хотела. Интензивно се врши уклањање смећа, кошење траве и орезивање дрвећа. У наредних пар дана посао ће бити завршен с обзиром да је остала још једна површина бочно од хотела.

Градска општина Костолац овим путем апелује на грађане који живе у хотелу да допринесу очувању животне средине и уређењу зелених површина тако што ће смеће одлагати на за то предвиђена места.

 

Објављено у Вести

Комисија за реализацију годишњих програма из области спорта на територији Градске општине Костолац за 2022. годину, након разматрања пристиглих пријава и на основу критеријума наведених у Јавном обавештењу за подношење предлога годишњих програма за 2022. годину и за подношење предлога за коришћење спортских објеката који су поверени на управљање Установи Центар за културу "Костолац", објављеног на интернет страници Градске општине Костолац дснс 7. фебруара 2022. године, утврдила је листу за финансирање односно суфинансирање годишњих програма из области спорта за 2022. годину.

Поменуту листу можете погледати и преузети ОВДЕ.

 

Објављено у Вести

Обзиром да је Градска општина Костолац сервис свих грађана, у свом раду уводи новине у вези пружања бесплатних правних консултација, како би својим суграђанима омогућила и овакав вид помоћи.

Начелница Управе Градске општине Костолац сваког уторка у свом кабинету, у времену од 10:00 до 13:00 часова обављаће пружање правних консултација грађанима са подручја Градске општине Костолац. Правна помоћ подразумева давање усмених правних савета и консултација, као и израду писаних поднесака и молби.

Заинтересовани грађани пријем код начелнице Управе Градске општине Костолац, Ане Тишме, могу заказати путем телефона 012/241-830 или лично код секретарице у просторијама костолачке општине.

 

Објављено у Вести

„Дан државности Републике Србије, 15. фебруар је празник свих грађана наше земље и представља најбитнији датум Републике Србије. На велики верски празник Сретење Србија прославља Дан државности, на годишњицу избијања и почетка Првог српског устанка за коначно ослобођење од турског ропства, а истог дана 1835. донет је први Устав тадашње српске кнежевине. 15. фебруар је историјски датум, велики празник, вредан сваког поштовања, јер се овај празник прославља и као Дан уставности Републике Србије. Сећање на такву прошлост  обавезује нас да у садашњости неуморно радимо, да се боримо и да постижемо видљиве резултате за добробит нашег друштва, наше Градске општине, наше отаџбине. Драги суграђани, честитам вам Дан државности Републике Србије. – истиче Серџо Крстаноски, председник Градске општине Костолац.

Објављено у Вести

Поводом 15. фебруара, Дана државности Републике Србије, председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, упутила је честитку грађанима:

„У име Скупштине Градске општине Костолац и у своје лично име својим суграђанима упућујем најискреније честитке поводом најзначајнијег празника наше земље, 15. фебруара, Дана државности Републике Србије. Овај датум је један од најбитнијих у политичком, културном и историјском календару Србије. Поред тога што је Дан државности, он је и Дан уставности Републике Србије, као и дан сећања на почетак Српске револуције, односно Првог српског устанка.

 

 

Објављено у Вести
Страна 1 од 3
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас479
Јуче3828
Ове недеље4307
Овог Месеца45492
Укупно3600080

Ваша IP адреса је: 3.236.111.234 уторак, 19 март 2024 03:19
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!