srzh-CNenfrdeitjaru
ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

Својим суграђанима исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упућује срдачне честитке поводом почетка светог месеца Рамазана, са жељом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У реконструкцију фудбалског стадиона "Бора-Бека" до сада укупно је уложено 35.223.836.00 динара ; На фудбалском стадиону тренутно се изводе радови…

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

Градска општина Костолац честита на још једној победи РК " Рудар" Костолац против директног кандидата за улазак у већи ранг…

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Лепа традиција се наставља: и ове године су за Дан жена све даме запослене у Градској општини Костолац добиле цвеће…

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

НАСТАВЉАМО РАЗГОВОР СА ГРАЂАНИМА

Председник Градске општине Костолац са својим сарадницима је дана 07.03.2024. год. разговарао са својим суграђанима. Поново смо саслушали проблеме наших…

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

РЕШАВАЊЕ ПРОБЛЕМА КИШНЕ КАНАЛИЗАЦИЈЕ

Захваљујући ЈКП Водовод и Канализација- радна јединица Костолац и Градска Општина Костолац решили су дугогодишње проблеме кишне канализације и то…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
Актуелно
петак, 29 април 2022 14:30

ПЕШАЧКА ЗОНА У КОСТОЛЦУ

Као и сваке године, део улице Боже Димитријевића у центру Костолца биће затворен за саобраћај, у циљу формирања привремене пешачке зоне. Саобраћај на овој локацији, који обухвата деоницу од Рударске до улице Николе Граонића, обуставиће се сваког дана од 18:00 до 04:00 часова. Овакав режим саобраћаја биће на снази од 1. маја до 1. септембра текуће године.

 

Објављено у Вести

Скупштина Градске општине Костолац данас, 29. априла, одржала је своју 13. редовну седницу, којом је председавала Милена Церовшек, председница Скупштине Градске општине Костолац. Након усвајања записника са претходне седнице, костолачки одборници разматрали су и одлучивали о следећим тачкама дневног реда:

  1. Разматрање и усвајање Извештаја Комисије за мандатно – имунитетска питања Скупштине Градске општине Костолац; 
  1. Доношење Решења о потврђивању мандата одборнице Скупштине Градске општине Костолац;
  1. Разматрање и усвајање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период од 01.01.2022. године до 31.03.2022. године (,,Службени гласник Града Пожаревца“, бр. 15/21);
  1. Разматрање и доношење Решења о давању сагласности на Извештај о раду Управе Градске општине Костолац за 2021. годину;
  1. Разматрање и доношење Решења о давању сагласности на Извештај о раду Установе Центар за културу ,,Костолац“ у Костолцу за 2021. годину;
  1. Разматрање и доношење Решења о давању сагласности на Програм рада Установе Центар за културу ,,Костолацʼʼ за 2022. годину;
  1. Разматрање и доношење аката из области избора, постављења, именовања, разрешења и престанка мандата.

 

Објављено у Вести

Веће Градске општине Костолац на данашњем заседању усвојило је предлог за доношење решења о образовању и именовању привременог Савета Месне заједнице „Острово“. За председника овог Савета именован је Иван Лазаров, заменици председника су Верољуб Веселинов и Горан Јованов, док су за чланове Савета Месне заједнице „Острово“ именовани Бранислав Ненадов, Жива Ердељан, Мирјана Недељков, Перица Тизманов, Бобан Рогожарски, Зоран Станчевић, Ненад Ћирић и Александар Јованов.

Веће Градске општине Костолац и на овом 36. редовном заседању било је једногласно, те су све тачке које су се нашле на Дневном реду седнице усвојене једногласно.

Објављено у Вести
уторак, 26 април 2022 11:23

ПЕТИ ФЕСТИВАЛ ЦВЕЋА У КОСТОЛЦУ

У  Костолцу је у суботу, 23. априла одржана манифестација у оквиру које су била реализована три догађаја: Фестивал цвећа, Ускршњи дечији фолклорни фестивал и фарбање и украшавање ускршњих јаја - „Шарено јаје срећу даје“. Манифестацију је организовао Центар за културу „Костолац“, под покровитељством Градске општине Костолац.

На самом почетку присутнима се обратила директорка Центра за културу „Костолац“, Јелена Шаманц, а потом је манифестацију отворио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски.  

Костолац је био обојен шаренилом цвећа захваљујући фестивалу, који је свакако једна од најлепших манифестација која се одржава у нашем граду. Овогодишњи Фестивал цвећа окупио је преко тридесет  излагача саксијског и баштенског цвећа из целе Србије, а за најлепши штанд проглашен је штанд Марка Живуловића из Вучића (Рача Крагујевачка).

Ускршњи дечији фестивал фолклорних ансамбала чији је циљ промоција, очување и неговање наше богате традиције окупио је десет културно -уметничких друштава, која су том приликом показала своје играчко умеће.  Плакете, захвалнице и пригодне поклоне представницима културно -уметничких друштава уручили су председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски и директорка Центра за културу „Костолац“, Јелена Шаманц. За цветак овог фестивала, односно за најлепшу девојчицу  проглашена је Ивона Бабић из Кленовника, а ласкаву титулу јој је уручио председник костолачке општине, Серџо Крстаноски.

Такође у циљу упознавања наших најмлађих суграђана са традицијом највећег хришћанског празника, одржано је и такмичење у фарбању Ускршњих јаја које носи назив „Шарено јаје срећу даје“.

Стручни жири имао је тежак задатак да одабере најлепша Ускршња јаја, тако да су на крају одлучивале нијансе.

У категорији од  4 до 6 година, прво место освојио је Милан Миленковић, друго место Сара Лончар, док је треће освојила Мелек Дрмаку.

У категорији од  7 до 9 година, прво место освојила је Наталија Штулић, друго место припало је Хани Шаманц, а треће Луки Ђорђевићу.

У категорији од  10 до 14 година, прво место освојила је Јана Петковић, друго Тамара Ивић, а треће Богдан Ђокић.

Најшашавије јаје – Марко Перијан

Најсјајније јаје – Викторија Радојевић

Најнеобичније јаје – Јован Животић

Најмодерније јаје – Ања Јованов

Најмаштовитије јаје – Софија Миладиновић

Најшареније јаје – Мелек Дрмаку

Најсмешније јаје – Маша Миладиновић

Награђенима су награде и дипломе уручили: директорка Центра за културу „Костолац“, Јелена Шаманц, чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић, и предузетница из Костолца, Ана Сарафиновић, из Фарбаре „Сарафиновић“.

Манифестацију су својом песмом обогатиле и учеснице такмичења "Костолац пева": Дуња Драгић, Невена Гавриловић и Тара Вељковић.

За вредне награде на манифестацији побринули су се бројни спонзори: „Никол систем“ доо, Пицерија „Галија“, Књижара „Школарац“, Фарбара „Сарафиновић“, Привредно друштво за рекултивацију и озелењавање земљишта“РИО“ Kостолац, „Радио СТИЛ“ и Новинско издавачко привредно друштво „Реч народа“.

Поред штандова са цвећем манифестацију су обогатили и штандови Ученичких задруга и то: Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца, Пољопривредне школе „Соња Маринковић из Пожаревца и Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ из Костолца. Посебну пажњу посетилаца привукли су штандови са производима од меда "Веверко" и Пчелињи дарови Живковић. Слане и слатке посластице изложило  је Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“, док је своје ручне радове  представило Удружење градске општинске организације инвалида рада Костолац.

 

 

Објављено у Вести

У кабинету градоначелника града Пожаревца Саше Павловића у уторак 19. априла 2022. године одржан је радни састанак. Састанку су поред градоначелника Саше Павловића присуствовали и председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, затим Влада Петровић, члан Градског већа града Пожаревца за комуналну инфраструктури, урбанизам и саобраћај, Срђан Радовановић, члан Већа Градске општине Костолац задужен за месне заједнице, Драгана Живковић, начелница Одељења имовинско-правних послова Града Пожаревца и Драгана Петровић, начелница Одељења за урбанизам и грађевинске послове. Тема радног састанка је била израда Плана детаљне регулације улице Првомајска у Костолцу, односно идејно решење за изградњу модерне саобраћајнице са кружним током у центру Костолца, која би повезивала улице Боже Димитријевића, Вељка Дугошевића (2. део), Николе Тесле и Карађорђеву улицу.

Објављено у Вести

У суботу 23. априла 2022. године на платоу испред спортске хале у Костолцу са почетком од 11 часова одржаће се Ускршњи дечији фолклорни фестивал. Културно - уметничка друштва која су се одазвала на позив Центра за културу „Костолац“ су КУД „Костолац“ из Костолца, КУД „Кленовник“ из Кленовника, КУД „Стари Костолац“ из Старог Костолца, КУД „Божидар Димитријевић Козица“ из Дрмна, КУД „Миодраг Миљковић Мидга“ из Ћириковца, КУД "Бубушинац" из Бубушинца, КУД „Миленко Стојковић“ из Кличевца, КУД „Др Раша Лазаревић“ из Живице, КУД „Брадарац“ из Брадарца, КУД „Мало Црниће“ из Малог Црнића.

Истог дана планирана је и манифестација „Шарено јаје срећу даје“, фарбање и украшавање Ускршњих јаја. Све је припремљено, а све што ви треба да урадите је да будете креативни, маштовити и да понесете добро расположење. За оне најмаштовитије припремљене су и награде. Право учешћа на Ускршњем фестивалу имају деца узраста од 4 до 14 година. Пријаве се подносе на дан такмичења у периоду од 10 до 11 часова. Добро нам дошли!

Објављено у Вести

Пети Фестивал цвећа у Костолцу заказан је за суботу, 23. април, испред платоа Спортске хале.

Из тог разлога ће тог дана, од 4:00 до 20:00 сати бити измењен режим саобраћаја затварањем улице Боже Димитријевића, од хотела Костолац до главне раскрснице код Основне школе „Јован Цвијић“, као и улице испред платоа Спортске хале.

Алтернативни путни правци током манифестације су улице Стевана Немање, Јадранска и Трудбеничка.

Иначе, на Фестивалу су најављени излагачи из целе Србије и то углавном произвођачи цвећа, садница и саксијског биља, али и других делатности. Организатор је Центар за културу „Костолац“, уз подршку Градске општине Костолац.

Објављено у Вести

У суботу, 23. априла у 11 часова, биће отворен V Фестивал цвећа у Костолцу.

Право учешћа на манифестацији имају произвођачи цвећа, садница и других биљака, алата и опреме за баштованство, привредни субјекти, удружења и појединци који се баве очувањем старих заната, рукотворина.

Пријаве за учешће су у току. Пријаву доставити најкасније до 20. априла, путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или доћи лично на адресу Центра за културу "Костолац", у Спортској хали у улици Боже Димитријевића бб, Костолац.

Додатне информације могу се добити на број 012/402-178 у времену од 07:00 до 15:00 часова.

Објављено у Вести

20. април

ВЕЛИКА СРЕДА

Света тајна јелеосвећења (молитва за здравље) у 18 часова

 

21. април

ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК

Читање дванаест јеванђеља о страдању Господа Исуса Христа у 18 часова

 

22. април

ВЕЛИКИ ПЕТАК

Вечерња служба са изношењем плаштанице  у 17 часова

 

24. април

ВАСКРС

Јутрење и Света Божанска литургија у 00.00 (поноћ)

 

25. април

ВАСКРСНИ ПОНЕДЕЉАК

Света Литургија у 9 часова

 

26. април

ВАСКРСНИ УТОРАК

Света Литургија у 9 часова

 

29. април

ИСТОЧНИ ПЕТАК

Благосиљање славског колача у 9 часова

(слава фијале у порти Цркве)

 

УЗ РАДОСНИ ПОЗДРАВ: ХРИСТОС ВАСКРСЕ! ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

 

Објављено у Вести
Страна 1 од 2
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас1961
Јуче3828
Ове недеље5789
Овог Месеца46974
Укупно3601562

Ваша IP адреса је: 54.157.61.194 уторак, 19 март 2024 12:26
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!