srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, април 16, 2024
Чланци поређани по датуму: јун 2023

Установа центар за културу Костолац и Градска општина Костолац, ових дана вредно раде како би спремно дочекали нову летњу сезону. На плажи Топољар се припрема све што треба како би наши суграђани провели још једно пријатно лето у нашем граду.

Од понедељка 12.06. постављају се сунцобрани, лежаљке и тенда у горњем делу. Поставља се терен за ватерполо. Постављају се заштитне бове и заштитне мреже на теренима за мали фудбал и рукомет, као и за баскет 3х3.

Поставља се нова цветна декорација дуж целе плаже, озвучење и пушта се у рад гејзир.

 

 

Објављено у Вести

На 20. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац, одборници су разматрали и усвојили Извештај о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период 1.1.2023. - 31.3.2023. године. Такође је разматран и усвојен Извештај о раду установе Центар за културу Костолац. Скупштина Градске општине Костолац је на крају донела Одлуку о оснивању Савета за родну равноправност. 

 

 

 

 

Објављено у Вести
понедељак, 12 јун 2023 17:18

БАЛОНИЈАДА У КОСТОЛЦУ

У Костолцу је, у организацији Предшколске Установе „Љубица Вребалов“ из Пожареваца и вртића „Мајски цвет“ из Костолца, а у сарадњи са Центром за културу „Костолац“ и под покровитељством Градске општине Костолац, дана 8. јуна 2023. године одржана "Балонијада".

Манифестација је одржана на платоу испред Спортске хале у Костолцу и њомњ су се предшколци костолачког вртића „Мајски цвет“ опростили од својих васпитача симболичним пуштањем балона. Малишани су са својим васпитачима приказали интересантан програм окупљеним родитељима и тиме и званично обележили крај свог боравка у вртићу.

 

 

Објављено у Вести

Након инцидента на утакмици 23. кола Српске лиге Запад када је Смедерево 1924 угостило екипу Мачве 1929, фудбалери Смедерева одлуком Фудбалског Савеза Региона Западне Србије добили су забрану одигравања четири меча на домаћем терену у Смедереву.

Фудбалски клуб Рудар из Костолца прихватио је предлог који је упутио ФК Смедерево 1924 да стадион “Бора Бека” (домаћи терен ФК Рудара) наредне четири утакмице буде домаћи терен фудбалерима Смедерева.

Оклопници су свој први меч суспензије као домаћи тим на стадиону “Бора Бека” одиграли у 25. колу Српске лиге Запад где су резултатом 3:0 савладали екипу ФАП-а из Прибоја и тако започели сада већ 100% учинак односно три првенствене утакмице без изгубљеног бода као и једну утакмицу куп такмичења, победу и пласман у финале Купа ФС Региона Западне Србије.

Овом приликом Фудбалски клуб Смедерево 1924 упућује захвалност Фудбалском клубу Рудар као и граду Костолцу на изванредном гостопримству и исто тако сјајној сарадњи два клуба са жељом да у годинама које долазе сарадњу повећамо на виши ниво.

Велику захвалност упућујемо и нашим навијачима који су сјајним, а изнад свега спортским навијањем допринели да атмосфера буде фантастична и учинили да играчи ни минут не осете одсуство домаћег терена у Смедереву.

 

Објављено у Вести

Крајем маја и током јуна месеца, Градска општина Костолац започела је са садњом сезонског цвећа у жардињерама као и на зеленим површинама .

Пажљивим одабиром врста и боја цвећа, локација на којима се сади сезонско цвеће и његовим редовним одржавањем, Градска општина Костолац се труди да свим грађанима улепша животно окружење.

 

 

 

 

 

 

Објављено у Вести

У суботу 3. јуна и у недељу 4. јуна, у Костолцу је одржано државно првенство Србије у апсолутној категорији у женској спортској гимнастици .

Костолац се поново показао као добар домаћин државног првенства у спортској гимнастици.

 

 

 

 

 

 

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас994
Јуче1543
Ове недеље2537
Овог Месеца42631
Укупно3687359

Ваша IP адреса је: 3.138.141.202 уторак, 16 април 2024 14:12
Scroll to top
Our website is protected by DMC Firewall!