srzh-CNenfrdeitjaru

Обавештавају се грађани Костолца да је у води за пиће на водоизворишту Ловац и у мрежи водовода Костолац утврђен појачан мирис. 

Док се не утврди разлог појаве мириса у пијаћој води, препорука је да се вода не користи за пиће и спремање хране.

Вода се може користити као техничка вода. 

Завод за јавно здравље Пожаревац редовно прати параметре који обезбеђују здравствену безбедност воде за пиће.

ЈКП Водовод и канализација ће обезбедити цистерне са пијаћом водом у Костолцу, Старом Костолцу, Петки и Кленовнику, а обавештење о распореду цистерни ће накнадно бити објављено и јавним гласилима.

Обавештење ЈКП Водовод и канализавија можете погледати и преузети ОВДЕ.

 

четвртак, 11 април 2024 13:21

ЈА ВОЛИМ КОСТОЛАЦ

Наш Костолац је из дана у дан све лепши и лепши.
Поштовани суграђани, данас je постављена нова светлећа реклама наше општине:
 
ЈА ❤️  КОСТОЛАЦ .
 
Први кружни ток у Костолцу постаје нов украс наше општине.
 
 
 
 
 
 
 
 
Својим суграђанима, исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, честита празник "Рамазански Бајрам", са жељом да га прославите у кругу својих породица, у добром здрављу, миру и радости, чувајући вашу традицију и ваше обичаје .
 
BAJRAM ŠERIF
MUBAREK OLSUN
SREĆAN BAJRAM
 
Настављени су радови на топловодном прикључку насеља Острово.
Ова 4. фаза обухвата градњу нових 1000 метара мреже, а вредност радова је 40 милиона динара.
До сада је завршено 1500 метара мреже и то од Колубарске улице преко Хајдук Вељкове улице, до Партизанске улице, а затим преко улице Јована Дучића и према насељу Плажа.  Након тога ићи ће се према Печанском дунавцу.
 
 

У петак, 5 априла у парку на Тргу Братства и јединства приређено је откривање и освећење Спомен обележја палим борцима у отаџбинским ратовима од 1990. до 1999. године. Дванаест стамених стубова симболизују дванаесторицу храбрих Костолчана, који су својој отаџбини дали највредније што су имали- своје животе.

У присуству породица палих бораца, представника локалне самоуправе и Града Пожаревца, војске, полиције, грађана, Удружења ратних ветерана и , потомака ратника, привредних субјеката и организација, Спомен обележје открили су секретар у Министарству  за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић и представница породица страдалих Зорана Марковић.

Хвала палим борцима, који су у духу светле српске традиције часно и поштено бранили своју земљу.

Да се њихова имена никада не забораве: Бауман Драган, Благојевић Драгиша, Лазић Горан,Стојимировић Миодраг, Марковић Зоран, Максић Лепомир, Дураковић Борис, Стаменковић Драган, Станић Драгослав, Јовановић Предраг, Јосић Никола и Игњатовић Предраг.

Венце су на Спомен обележје положили: представници породица страдалих, представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Војске Србије, Удружења „Српски ратни ветерани Србије“, Града Пожаревца, Полицијске управе Пожаревац, Градске општине Костолац, Удружења „Српски ратни ветерани Костолац“, Удружења потомака ратника од 1912. до 1920. године и Српска напредна странка. 

Након полагања венаца уручене су Захвалнице свима који су помогли идеју и реализацију Спомен обележја.

У оквиру Пројекат развоја широкопојасне инфраструктуре у руралним пределима Републике Србије започела је изградња оптичке инфраструктуре у Месној заједници Кленовник.

Радови на изградњи трајаће од 28.03.2024. године до 8.4.2024. године.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дана 28.03.2024. године Градску општину Костолац посетили су државни секретар у Министарству информисања и телекомуникације г. Дејан Парчетић и помоћник министра информисања и телекомуникација, г. Горан Ђурђевић. Тема састанка је била пројекат изградње широкопојасног интернета у руралним пределима Србије.

Пројекат развоја широкопојасне инфраструктуре у руралним пределима Републике Србије је од стратешки приоритетног значаја и има за циљ унапређење широкопојасне комуникационе инфраструктуре кроз изградњу недостајуће приступне инфраструктуре и повезивањем јавних установа (пре свега школа) и домаћинстава на широкопојасну мрежу.   

Кроз овај пројекат биће уведен брзи интернет у 706 руралних насеља и села у 110 општина у Републици Србији. У првој фази, близу 119.000 домаћинстава, као и 728 школа биће укључено, а у припреми је изградња 4.787 км оптичких траса кроз Србију.

Захваљујући брзом интернету сви грађани Републике Србије добијају могућност коришћења услуга електронске управе.

 

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац, донета је Одлука  о приступању изради локалног акционог плана за младе у Градској општини Костолац за период 2025. - 2026. године.

Локални акциони план за младе је статешки документ који дефинише приоритетне области за младе и активности које одговарају на специфичне потребе младих на локалу. Локалним акционим планом обезбеђује се допринос спровођењу циљева и приоритета Националне стратегије за младе на локалном нивоу.

Циљ израде Локалног акционог плана за младе је да се у складу са Стратегијом за младе у Републици Србији за период 2022. до 2030. године и Локалним акционим планом за младе Града Пожаревца за период 2021. – 2025. године утврде и дефинишу потребе младих у Градској општини Костолац, да се дефинишу циљеви, мере и активности који ће допринети унапређењу положаја младих, да се одреде одговорни субјекти за спровођење утврђених мера и активности, тела за праћење реализације Локалног акционог плана, средства за реализацију мера и активности утврђених Локалним акционим планом, као и друга питања од значаја за унапређење положаја младих у Градској општини Костолац.

 

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац донета је Одлука о оснивању Канцеларије за младе Градске општине Костолац. Канцеларија за младе као део Управе Градске општине Костолац треба да води системску бригу о младима на територији Градске општине Костолац и да буде одговорна за спровођење локалне омладинске политике. Канцеларија за младе треба да обавља послове који се односе на подстицање младих да се организују, удружују и учествују у друштвеним токовима, послове сарадње са омладинским организацијама и удружењима и да пружа помоћ омладинским организацијама и удружењима у њиховом раду, да подстиче и остварује сарадњу која се односи на омладину и улогу младих на територији Градске општине Костолац.

Одлуком о оснивању Канцеларије за младе Градске општине Костолац ближе су дефинисани циљеви и задаци Канцеларије за младе, а све у циљу што делотворнијег рада Канцеларије и успешнијег остваривања потреба младих на територији Градске општине Костолац.

 

 

Страна 1 од 48
 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас790
Јуче1629
Ове недеље18597
Овог Месеца39480
Укупно3684208

Ваша IP адреса је: 35.174.62.162 недеља, 14 април 2024 14:05
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!