srzh-CNenfrdeitjaru
уторак, март 19, 2024
Чланци поређани по датуму: July 2021

Радови на изградњи фекалне канализације у костолачким насељима Канал, Дидино село и Колиште изводе се према унапред утврђеном плану. Радови су завршени у седам улица у укупној дужини од 2.345 метара и то у следећим улицама: улица Михајла Пупина (294м), Милоша Обилића (201м), Војводе Степе (444м), Партизанско сокаче (185м), улица Војводе Путника (247м), Краља Петра (543м) и Хајдук Вељкова улица (431м). Такође, крају су приведини и радови на изградњи црпне станице у улици Краља Петра.

Недавно горе наведена насеља и улице у којима су завршени радови на изградњи фекалне канализације и црпне станице обишао је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски са својим сарадницима члановима Већа Миладином Радомировићем и Морина Бајрамом и помоћницом председника Мајом Здравковић.

Према пројекту, у преосталим улицама у насељима Канал, Дидино село и Колиште радови на постављању фекалне канализационе мреже настављају се предвиђеном динамиком и то у улици Миленка Стојковића, Светосавској, улици Десанке Максимовић, Ђорђа Вајферта, Базенској, улици Вука Караџића први, други и трећи део, Сутјеској улици као и изградња црпне станице у насељу Канал.

 

 

Објављено у Вести

Kостолац је у недељу, 11. јула био домаћин отвореног првенства у стоном тенису. На турниру је учествовало око 80 играча, од којих су поред јуниора и сениора половину чинили ветерани. Према речима тренера и спортског директора Стонотениског клуба "Рудар", Слађана Јовановића на првенству су учествовали такмичари из целе Србије: Суботице, Ниша, Љубовије, Шапца,.. као и осморо играча из Македоније.

Маријана Божић, чланица Већа Градске општине Костолац, пожелела је свим играчима пријатан боравак у Костолцу. - Костолац је у последње време домаћин бројних спортских манифестација, што говори у прилог чињеници колики значај спорт има за наш град, рекла је Божић и додала да ће у наредном периоду наставити да подржавају и организују спортска дешавања како би промовисали Градску општину Костолац кроз спорт.

Све играче поздравио је и Срђан Стевић, председник Стонотениског Савеза Централне Србије пожелевши им пуно успеха.

Турнир је организовао Стонотениски клуб "Рудар" Костолац, а покровитељи су Градска општина Костолац и Центар за културу "Костолац".

Подсећамо Стонотениски клуб "Рудар" следеће године обележава јубилеј, 50 година постојања и рада. Надамо се да ће у скорој будућности костолачки клуб ући у борбу за пласман у Супер лигу Србије.

 

 

Објављено у Вести

Дана 7. јула 2021. године Веће Градске општине Костолац на 10. ванредном заседању донело је решење о престанку рада начелника Управе ГО Костолац, Анђелије Миливојевић, након подношења њене писане оставке.

Веће Градске општине Костолац поставило је Ану Тишму, дипл.правника из Пожаревца, за вршиоца дужности начелника Управе Градске општине Костолац до окончања поступка јавног оглашавања по огласу за постављење начелника Управе Градске општине Костолац, који ће се огласити у року од три месеца од постављења вршиоца дужности начелника Управе Градске општине Костолац.

Новопостављени вршилац дужности начелника Управе, Ана Тишма, завршила је Правни факултет у Београду, радила је као руководилац службе општих, правних и кадровских послова у ПД ,,РИО“ Костолац, као самостални саветник за пензијско и инвалидско осигурање РФ ПИО, филијала Смедерево, и као шеф стручне службе Браничевског управног округа, пре постављења на место вршиоца дужности начелника Управе Градске општине Костолац.

Објављено у Вести

На платоу испред Спортске хале у Костолцу отворени су 14. Мајски пријатељски сусрети, јединствени скуп на нивоу Србије. Синдикалне Радничке спортске игре свих радника на територији Града Пожаревца и Градске општине Костолац организоване су од 2007. до 2020. године, а после прошлогодишње паузе због пандемије корона вируса, овај пут окупиле су рекордан број учесника.

Снагу и умеће у 8 спортских дисциплина одмеравају око 540 учесника из 17 екипа: „Прим“, „Аутотранспорт“, „Костолац услуге“, „Георад“, Копови „Костолац“, Термоелектране „Костолац“, Полицијска управа Пожаревац, Јавно предузеће ПТТ Пожаревац, Казнено – поправни завод Забела, ЈКП „Водовод и канализација“, ЈКП „Комуналне службе“, „Водопривреда“, Завод за јавно здравље Пожаревац, ЈКП „Паркинг сервис“, „ЕПС Дистрибуција“ Пожаревац, Просвета и Град Пожаревац. У пет дисциплина: малом фудбалу, баскету, риболову, надвлачењу конпца и стрељаштву такмиче се само мушкарци, док је у одбојци, стоном тенису и пикаду организовано такмичење и у мушкој и у женској конкуренцији.

Такмичење у већини дисциплина одржава се на простору око костолачке Спортске хале, риболовци се надмећу на Дунавцу, док је такмичење у стрељаштву организовано у пожаревачкој стрељани „Стрелац“.

На почетку сусрета све учеснике и госте поздравио је председник Организационог одбора Миомир Војиновић, изразивши наду да ће спортски дух и дружење победити.

Председник Синдиката Копова „Костолац“ Данијел Дени Радосављевић се захвалио свима који су узели учешће у такмичењу, али и на вредном раду и доприносу који свакодневно дају на својим радним местима.

"Добродошли у наш мали град, али град великог срца. Чувајте једни друге, негујмо ово пријатељство и уопште није важно ко ће освојити прво, друго или треће место на данашњем такмичењу. Засигурно знам да на крају данашњег дана ви ћете сви заједно бити победници.", рекао је Радосављевић.

Пожелевши добродошлицу такмичарима, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски  је истакао да је Костолац град угља и електричне енергије, али и спорта.

"Град Пожаревац и Градска општина Костолац много улажу у развој спорта, школског спорта, спортске инфраструктуре, па је тако само током прошле недеље пет спортских терена пресвучено тартан подлогом, тако да ћете се данас такмичити на њима. Желим вам пуно успеха, важно је учествовати, не победити.", казао је Крстаноски.

Овогодишње Радничке спортске игре отворио је градоначелник Пожаревца Саша Павловић, нагласивши да је импозантна чињеница да на такмичењу учествује 17 екипа. Он је изразио уверење да ће учесници показати завидне вештине и кондицију и својим фер плеј приступом допринети томе да на крају победи бољи.

"Желим вам да проведете данашњи дан у лепом дружењу, а то ко ће да победи најмање је битно, јер дружење је нешто што нам је највише недостајало и чему се сви радујемо.", закључио је Павловић.

 

Објављено у Вести
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас448
Јуче3828
Ове недеље4276
Овог Месеца45461
Укупно3600049

Ваша IP адреса је: 44.220.245.254 уторак, 19 март 2024 03:07
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd