srzh-CNenfrdeitjaru
недеља, април 21, 2024

Одлука о расписивању јавног конкурса за доделу средстава за пројекте/програме цркава и верских заједница

На основу чланова 78., 82. и 83. Статута Градске општине Костолац (,,Службени гласник Града Пожаревца“, број 2/2010), Одлуке о буџету Градске општине Костолац за 2016. годину (,,Службени гласник града Пожаревца“, број 14/15), члана 3. Правилникa о начину, мерилима и критеријумима за избор програма/пројеката цркава и верскихзаједница који се суфинансирају избуџета Градске општине Костолац („Службени гласник града Пожаревца“, бр. 2/16),   и Закључака Већа Градске општине Костолац, бр. . 01-06-561/2016-4 и  01-06-561/2016-5 од 24. 05. 2016. године,

Председник Већа Градске општине Костолац доноси

О Д Л У К У

О РАСПИСИВАЊУ ЈАВНОГ КОНКУРСА

   ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ПРОЈЕКТЕ/ПРОГРАМЕ ЦРКАВА И ВЕРСКИХ

ЗАЈЕДНИЦА КОЈИ СЕ СУФИНАНСИРАЈУ ИЗ

БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

Расписује се Јавни конкурс за доделу средстава из буџета Градске општине Костолац за суфинансирање програма/пројеката цркава и верскихзаједница који се суфинансирају избуџета Градске општине Костолац у 2016. години  у укупном износу од1.000.000,00 динара.

Средства за реализацију програма из става 1. овог Јавног конкурса обезбеђена су Oдлуком о  буџету Градске општине Костолац за 2016. годину („Службени гласник града Пожаревца“, бр. 14/15),  у оквиру Раздела 3-Орган Управе Градске општине Костолац, глава 1. Управа Градске општине Костолац и то:

 • У оквиру Програма

Право подношења пријаве за суфинансирање програма имају цркве и верске заједнице под условом  да спроводе активности или да  им  је седиште у насељеном месту Костолац и селима Градске општине Костолац не краће од годину дана.

КОНКУРС СЕ ОДНОСИ САМО НА ЦРКВЕ И ВЕРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ЧИЈА СЕ ДЕЛАТНОСТ ОДВИЈА НА ТЕРИТИРИЈИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ.

Критеријуми за оцењивање програма рада су:

– степен задовољавања јавног интереса;

– унапређење стања у области у којој се пројекат реализује.

– степен угрожености верског објектаод изузетног историјског, националног и културног значаја;

– катагоризација верског објекта од изузетног историјског, националног и културног значаја као културног добра ( изузетан значај, велики значај, споменик културе) и

– значај верских објеката од изузетног историјског, националног и културног значаја за културу, уметност историју и слично уколико верски објекат није утврђен за споменик културе.

Потпуна програмска документација за пријаву на Јавни конкурс треба да садржи:

- образац пријаве на конкурс у 2 примерка (који садржи детаљан опис програма за чије суфинансирање се подноси пријава, као и кориснике, значај, место и време реализације програма и детаљан финансијски план),оверен од стране овлашћеног лица док се пратећа документација доставља у једном примерку ( може и оверена фотокопија). Један примерак пријаве оверава се подносиоцу приликом предаје писарници Управе Градске општине Костолац. Уколико се документације предаје путем поште, образац пријаве се

предаје у једном примерку са свом траженом пратећом документацијом.

– одлуку органа цркве или верске заједнице о извођењу радова;

– потребне дозволе и сагласности надлежних органа предвиђених законом и другим прописима који регулишу област планирања и изградње;

– детаљан опис радова на изградњи, одржавању и обнови верског објекта, рок за реализацију пројекта;

– податке о одговорној особи за реализацију пројекта и коришћење средстава;

– финансијски план програма (преглед појединачних активности које се предвиђају пројектом са износом средстава неопходних за реализацију тих активности и спецификацијом износа средстава из сопствених прихода, укупан износ средстава из буџета града и других извора)

- извештај о наменском коришћењу буџетских средстава за претходну годину, уколико је подносилац пријаве био корисник средстава у претходној години.

Образац пријаве на Конкурс биће доступан на званичној интерент презентацији Градске општине Костолац (www.kostolac.org.rs), а може се преузети у писарници Управе Градске општине Костолац, Боже Димитријевића бр. 13 у Костолцу.

Комплетна конкурсна документација доставља се у једној затвореној коверти.

Предложени програми учесника Конкурса треба да садрже тражену документацију, прописану Конкурсом, потписану и оверену од овлашћеног лица.

Активности обухваћене програмом реализују се до краја календарске године.

Образац пријаве на Конкурс са одговарајућом документацијом подноси се Комисији за  вредновање пријављених програма за или суфинансирање програма/пројеката које реализују цркве и верске заједнице на територији Градске општине Костолац у 2016. години , са назнаком “Пријава на конкурс за суфинансирање програма/пројеката које реализују цркве и верске заједнице на територији Градске општине Костолац у 2016. години – не отварати“ препорученом поштом на адресу: Управа Градске општине Костолац за Комисију за вредновање пријављених пројеката/програма за суфинансирање програма/пројеката које реализују цркве и верске заједнице на територији Градске општине Костолац у 2016. години , ул.  Боже Димитријевића  бр. 13. 12208 Костолац или предајом на писарницу Управе Градске општине Костолац.

Пријаве на конкурс  се подносе у року од 15 дана од дана објављивања у локалном листу „Реч народа“.

Комисија за вредновање пријављених програма за суфинансирање програма/пројеката које реализују цркве и верске заједнице на територији Градске општине Костолац у 2016. години размотриће пристигле пријаве и на основу наведених критеријума утврдиће  листу  за  финансирање  односно суфинансирање у 2016. години.

Листа се објављује на званичној интернет страници Градске општине Костолац и на огласној табли Управе Градске општине Костолац.

На  листу, учесници конкурса имају право приговора Комисији  за вредновање пријављених програма за суфинансирање програма/пројеката које реализују цркве и верске заједнице на територији Градске општине Костолац у 2016. години, у року од 8 дана од дана објављивања листе. По приговору  одлучује Комисија.

Одлуку о избору  програма  доноси Веће Градске општине Костолац а председник Градске општине Костолац закључује уговор којим се уређују међусобна права, обавезе и одговорности уговорних страна.

Додатне информације у вези Конкурса, можете добити у Управи Градске општине Костолац, или на телефон број 012/241-728.

НАПОМЕНА : Неблаговремене, непотпуне,  као и пријаве послате факсом или електронском поштом  неће се разматрати. Такође се неће разматрати пријаве уз које није достављен Извештај о утрошку средстава добијених из буџета Градске општине Костолац у 2015. години или пријаве удружења  за које је утврђено да су средства ненаменски утрошена.

ВЕЋЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

 ПРЕДСЕДНИК

Иван Савић, струк.инж.ел.тех. с.р.

 

 

Преузмите: ПРАВИЛНИК О НАЧИНУ, МЕРИЛИМА И КРИТЕРИЈУМИМА ЗА ИЗБОР ПРОГРАМА/ПРОЈЕКАТА ЦРКАВА И ВЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА КОЈИ СЕ СУФИНАНСИРАЈУ ИЗ БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ. 

 

Преузмите: ПРИЈАВНИ ОБРАЗАЦ ЗА ГОДИШЊИ ПЛАН АКТИВНОСТИ ЗА ЦРКВЕ И ВЕРСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

 

 • Костолац ноћу

  Костолац ноћу

 • Локомотива

   Локомотива у центру Костолца

 • Костолац на Дунаву

  Костолац на Дунаву

 • Панорама Костолца

  Панорама Костолца

 • Црква СВ. Максима исповедника

  Црква Св. Максима исповедника

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Купалиште

 • Археолошко налазиште

  Археолошко налазиште "Viminacium"

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед са торња

 • Плажа

  Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

 • Терени на паску

  Плажа "Топољар" - Терени на песку

 • Археолошко назалиште Viminacium

  Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас629
Јуче2791
Ове недеље14728
Овог Месеца54822
Укупно3699550

Ваша IP адреса је: 3.239.91.5 недеља, 21 април 2024 16:11
Scroll to top
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd