srzh-CNenfrdeitjaru
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА МЛАДЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА МЛАДЕ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац, донета је Одлука  о приступању изради локалног акционог плана за младе у…

ОСНОВАНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

ОСНОВАНА КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

На 26. редовној седници Скупштине Градске општине Костолац донета је Одлука о оснивању Канцеларије за младе Градске општине Костолац. Канцеларија…

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

ЧЕСТИТКА ЗА ПОЧЕТАК РАМАЗАНА

Својим суграђанима исламске вероисповести председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, упућује срдачне честитке поводом почетка светог месеца Рамазана, са жељом…

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

ГРАДСКА ОПШТИНА КОСТОЛАЦ И ГРАД ПОЖАРЕВАЦ НАСТАВЉАЈУ СА УЛАГАЊИМА У СПОРТСКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

У реконструкцију фудбалског стадиона "Бора-Бека" до сада укупно је уложено 35.223.836.00 динара ; На фудбалском стадиону тренутно се изводе радови…

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

ЧЕСТИТКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ РУКОМЕТАШИМА "РУДАРА" НА ВАЖНОЈ ПОБЕДИ

Градска општина Костолац честита на још једној победи РК " Рудар" Костолац против директног кандидата за улазак у већи ранг…

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

ДАМАМА ЗАПОСЛЕНИМ У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ ПРЕДСЕДНИК КРСТАНОСКИ СА САРАДНИЦИМА ЧЕСТИТАО 8. МАРТ, ДАН ЖЕНА

Лепа традиција се наставља: и ове године су за Дан жена све даме запослене у Градској општини Костолац добиле цвеће…

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2011 JoomlaWorks Ltd.
среда, 01 децембар 2021 14:40

ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ФЕКАЛНО – КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ – II ФАЗА

Председник Градске општине Костолац, са својим сарадницима, данас је обишао почетак извођења радова на изградњи фекално – канализационе мреже – II фаза, у костолачком насељу Дидино село у Колубарској улици.

Овом приликом председник Крстаноски је истакао да је Град Пожаревац током ове године издвојио средства из буџетског фонда за Градску општину Костолац, и то за заштиту животне средине, у вредности од 150 милиона динара:

„Данас званично почињу радови на изградњи фекално – канализационе мреже - II фаза, и то у 6 улица у дужини од 1800 метара: у делу Колубарске улице, у улици Ивана Косанчића 1, 2. и 3. део, Станоја Главаша, Партизанској – сокак и Козарачкој у Костолцу. Извођач радова је Јавно комунално предузеће „Белосавац“ Жагубица, а вредност радова је 21 милион динара.“, истакао је Крстаноски, додавши да су грађани ових насеља чекали пуних 30 година на уређење комуналне инфраструктуре. Председник Крстаноски такође је истакао значај заштите животне средине. Захваљујући изградњи фекално – канализационе мреже затвориће се септичке јаме, смањиће се загађење земљишта и оно што је најважније биће побољшана хигијена за 420 домаћинства која живе у овим насељима, односно за око 2 хиљаде наших суграђана.

„Као што смо и обећали званично су и завршени радови на изградњи фекално – канализационе мреже и црпних станица - I фаза и то у 17 улица у костолачким насељима Канал, Дидино село и Колиште: Партизанско сокаче, Војводе Путника 2. део, Базенској, Хајдук Вељковој, Краља Петра 2. и 3. део са црпном станицом, Михајла Пупина, Миленка Стојковића, Милоша Обилића 1. део, Десанке Максимовић 1. и 2. део, Ђорђа Вајферта, Светосавској, Војводе Степе и црпна станица на Каналу 2, Вука Караџића 1, 2. и 3. део и Сутјеској улици у Костолцу. Извођачи радова су група понуђача: ,,Милановић третман вода“ доо Крагујевац, ,,МДС-инжењеринг“ доо Ниш, ,,Миланић“ доо Сопот и ,,ЕЛКОКВ“ доо Чукојевац, а вредност радова је 77 милиона динара.“, такође је истакао Крстаноски и додао:

„Влада Републике Србије на челу са председником Републике Србије Александром Вучићем ће у наредних 5 година уложити 14 милијарди евра у путеве, аеродроме, пруге, гасоводе, водоводну мрежу, фабрике воде, примарну и секундарну канализациону мрежу са системима за пречишћавање одпадних вода, спортску и туристичку инфраструктуру.

Инвестираће се у индустријске паркове, станове за младе брачне парове, здравствени и образовни систем, војску и полицију, пољопривреду, предузетништво, иновације и  дигитализацију.

Улагање ће директно утицати на раст економије, отварање нових радних места и повећање просечне  плате и пензија на 900 еура / 440 еура. Направићемо нову Србију и то је оно што ће променити живот у Србији.“

Председник Крстаноски на крају је истакао да се захваљује Граду Пожаревцу и градоначелнику Града Пожаревца Саши Павловићу на издвојеним средствима, јер са завршетком свих капиталних пројеката Костолац  постаје општина са  уређеном  комуналном  инфраструктуром.

Почетак радова, поред председника Крстаноског, испред Градске опшине Костолац обишао је и његов заменик Дарко Грубетић, заменик председнице Скупштине Далибор Илић, затим чланови Већа Градске општине Костолац Маријана Божић, Милица Јовић, Срђан Радовановић, Бајрам Морина и Миладин Радомировић, помоћница председника Маја Здравковић и председница Радног тела за праћење реализације инвестиционих и текућих послива Весна Зељковић.

Градска општина Костолац и Град Пожаревац, као неко ко брине о бољим условима живота свих наших суграђана и о равномерном развоју сваког дела наше општине, у 2021. години константно ради на решавању једног од најважнијих сегмената за бољи живот наших грађана, а то је изградња комуналне инфраструктуре.

 

Прочитано 1058 пута
  • Костолац ноћу

    Костолац ноћу

  • Локомотива

     Локомотива у центру Костолца

  • Костолац на Дунаву

    Костолац на Дунаву

  • Панорама Костолца

    Панорама Костолца

  • Црква СВ. Максима исповедника

    Црква Св. Максима исповедника

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Купалиште

  • Археолошко налазиште

    Археолошко налазиште "Viminacium"

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед са торња

  • Плажа

    Плажа "Топољар" - Поглед из ваздуха

  • Терени на паску

    Плажа "Топољар" - Терени на песку

  • Археолошко назалиште Viminacium

    Археолошко назалиште "Viminacium"

Контактирајте нас ...

Градска општина Костолац
Боже Димитријевића 12, 12208 Костолац, Република Србија
Тел. (012) 241 830

Email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

mapa-footer

Број посета

Данас3831
Јуче2911
Ове недеље12477
Овог Месеца77486
Укупно3632074

Ваша IP адреса је: 3.238.161.165 четвртак, 28 март 2024 21:28
Scroll to top
DMC Firewall is a Joomla Security extension!